Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Mies haluaa erota

apua - 10.10.2009 - 21:14

Eli siis mies ilmoitti tänään, että hänen mielestään olisi parempi, jos hän muuttaisi pois. Vaikka kuulemma rakastaa minua ja lastamme. Eron suurin syy on kuulemma se, että hän ei enää halua minua seksuaalisessa mielessä. Ja tämän hän on tiennyt jo n. 2 vuotta, mutta on epäillyt sen olevan ohimenevää. Kuitenkin seksiä on riittänyt pari kertaa viikossa, mutta kuulemma velvollisuudentunnosta... Minä en haluaisi erota ja haluaisin yrittää korjata tilanteen, mutta mies on sitä mieltä, että paras ratkaisu olisi se, että hän muuttaa pois. Lapsemme on kohta vuoden ja hän on sanonut haluavansa yhteishuoltajuuden aivan tasan. Ongelma kuitenkin on se, että jos nyt menemme todella eroon saakka mieheni on opiskelija, eikä todella pysty, ei ajallisesti eikä taloudellisesti huolehtimaan lapsestamme. Ei sillä, että minullakaan olisi paljoakaan enemmän rahaa, kun olen kotihoidontuella kotona. En vain tiedä mitä tehdä..?


VASTAUKSET:


Vivian - 10.10.2009 - 21:22

Oletpa ikävässä tilanteessa.
Ole vahva!
Helppo täällä neuvoa ja selittää, mitä itse tekisi, mutta kerron nyt kuitenkin mielipiteeni.

Jos mieheni kertoisi minulle noin, olisin raivoissani. En haluaisi nähdä häntä ja en usko, että mikään palautuisi ennalleen.

Puhut täällä jo nyt järkeviä, vaikka olet tänään saanut kuulla järkyttävän uutisen. Mietit miten pärjäät lapsen kanssa yms. Ehkä miehesi ei olekaan sinulle niin tärkeä? (siis hyvässä mielessä, en naljaile).
Uskon, että tulet pärjäämään hyvin lapsen kanssa kahdestaan.


vierailija - 10.10.2009 - 21:39

Jos lapsenne on noin vuoden ikäinen ja miehesi kertoo ettei ole halunnut sinua seksuaalisessa mielessä noin kahteen vuoteen vaikka seksielämä on ollut kuitenkin suhteellisen säännöllistä, voisiko esitetty syy liittyä roolinne muuttumiseen naisesta äidiksi ja miehestä isäksi? Olet ollut viimeiset pari vuotta raskaana ja pienen, tarvitsevan lapsen äitinä, ehkä imettänytkin joten kehosi on ns. valjastettu muillekin kuin seksuaalisille tarpeille ja naisen ja miehen väliselle suhteelle. Oletteko puhuneet asiasta? Jos vanhempien välillä on rakkautta ja pieni lapsi, olisi perusteltua yrittää selvittää välit eikä vain yksipuolisesti todeta, että muuttaa pois. Keskusteluun saa apua kunnalta, mutta myös seurakunnalta jos haluaa. Tsemppiä teille, toivottavasti asia selviää molempia tyydyttävällä tavalla. Kriisi on aina mahdollisuus vaikka ei siltä aluksi tuntuisikaan.


akka - 11.10.2009 - 11:49

Jospa keskustelisit hetken miehesi kanssa. ONko seksi todella ainoa syy olla yhdessä varsinkin silloin, kun on pieni lapsi?

On kyllä aika erikoinen asenne, mutta onko tuo jotenkin nuoremmalle sukupolvelle tyypillistä, että vain seksi on parisuhteessa tärkeää? Vai eikä mies voinut suoraan tunnustaa, että hänellä on tärkeämpi seksisuhde jonkun muun kanssa, jonka hän sitten taas vaihtaa tuoreempaan panoon (anteeksi törkeä ilmaisu, mutta sopii tähän kuin nenä päähän).

Mieti tosiaan myös omaa rooliasi. Oletko sinä nyt muuttanut niin täydellisesti 100% lapsesi äidiksi, että miehelläsi ei enää ole vaimoa?


Ilman - 11.10.2009 - 16:45

ulkopuolista apua varmaan todella vaikea tilanne. Seksuaalista halukkutta on vaikea löytää enää kun se on kerran sammunut ja ikävä kyllä monesti ajaa petoksentielle. Toiv. teillä eri tilanne, mutta meillä kävi lopulta niin, että mies jäi kiinni vieraasta naisesta. Miehellä oli tosin omia ongelmia alunperinkin omassa seksuaalisuudessa, sitoutumisessa yms


ap - 11.10.2009 - 21:19

Kiitos kaikille. Kaikkein eniten tässä mua järkyttää juuri se, että mä kuvittelin kaiken olevan kohtuullisen hyvin. Olen tottakai huomannut ettei aivan parhaimpia aikoja tässä nyt elellä, mutta en tajunnut asioiden olevan näin huonosti. Mies on vaikuttanut jo monta kuukautta oudolta. Haluttomalta kaikkeen, masentuneelta. Mä olen moniin, moniin otteisiin yrittänyt keskustella ja kysellä asiasta. Olen tyhmänä luullut, että miehellä vain olisi paineita koulun ja kodin yhteensovittamisella. Voiko joku olla niin en edes tiedä mikä (psykopatti?), että voi harrastaa seksiä vaikka kaikki halut olisivat menneet jo vuosia sitten??? Itsellä on todella petetty olo. Mieheni sano, ettei ole pettänyt minua ja uskon häntä, kai? Kai seksi sitten olisi loppunut jo aikoja sitten? Kun kysyin asiasta hän ilmaisi sen jotakuinkin niin, että kun on tarpeeksi vahva tarve niin täytyy se johonkin purkaa.
Olen miettinyt eniten omaa osuuttani ja olenko ollut tarpeeksi läsnä muunakin kuin vain lapsemme äitinä? En osaa enää sanoa... Tuntuu, etten enää yhtään osaa analysoida suhdettamme ja tuntuu, etten tunne koko miestäni enää näiden uusien tietojen jälkeen.
Mä olen miettinyt tosi paljon kaikkea ja varmaankin eniten lapsen asemaa ja henkistä hyvinvointia. En usko, että ero parantaisi mitään. Luulen, että kaikilla vain olisi entistä pahempi olla, paitsi ehkä miehelläni. Haluaisin kovasti yrittää vielä korjata suhdettamme, mutta tuntuu, että kaikki on lopussa. Ajattelin ensi viikolla lapsemme yksivuotisneuvolassa kysyä pariterapiasta, mutta en usko mieheni haluavan enää yrittää. Kaikkein eniten ahdistaa noin pienen lapsen henkinen tila vanhempien erossa...

Tuntuu vain niin uskomattoman tyhjältä...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|