Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

kysymys yh:lle ja muillekin toki

sonys - 04.10.2009 - 22:15

Meillä siis sukset todella ristissä lapsen isän kanssa.

Ikinä en ole kiitosta saanut että joka toinen viikonloppu lapseni sinne autolla kiikutan. Aina on valituksen aihetta, olen joko liian aikaisin tai liian myöhässä.

Nyt tilanne jostain syystä mennyt sellaiseksi ettei tämä isukki päästä mua enää sisälle asuntoonsa. Eli soitan ovikelloa, ovi avataan, lapsi vetästään äkkiä sisälle ja sanotaan mulle että "sulla ei ole mitään asiaa sisälle" ja ovi pamautetaan kiinni.

Tänään hakiessani lasta. Soittelin ovikelloa pitkään. Kuulen lapsen olevan sisällä. Isä avaa oven työntää lapsen ulos ovesta. Ei siis voinut avata ovea edes siksi aikaa että pukisi lapsen.

Tämä alkaa olemaan minulle henkisesti todellakin liikaa. Ei jää minkäänlaista tunnetta onko lapseni turvassa isällään. Eli nämä niin sanotut "vapaat viikonloput" menevät lähinnä pahassa olossa rypemiseksi ja itkemiseksi.

Kysynkin, että olenko nyt paha ihminen jos kieltäydyn kuljettamasta lastani ja pyydän isän tulevan lapsen hakemaan? Asumme eri päissä vantaata ja bussimatka kestää reilun tunnin. Minulla siis auto, isällä ei. Tällä tyylillä minua ei kohdeltaisi epäkohteliaasti ja ehkä minulle jäisikin parempi mieli. Mitä mieltä?VASTAUKSET:


MM - 04.10.2009 - 22:21

Ehdottomasti voit pistää miehen hakemaan lapsen jos se tuntuu paremmalta ratkaisulta. Tosin siinä on se riski että tuo ja hakee sitten kiusallaan lapsen mihin aikoihin sattuu. Ihme kiukuttelua äijältä muutenkin, jos tuo on myöhemmin alkanut eikä oo eron jälkeistä kiukuttelua, niin väkisinkin tulee mieleen että onko se asunto esim. niin sotkuinen ettei sitä voi pitää lapsiturvallisena, näkyykö päihteidenkäytön jälkiä tms. Osaako lapsi kertoa mitä isiviikonloppuina tapahtuu? Jos sulla on epäilys ettei lapsi ole turvassa isällään, ts. tapaamiset on lapsen edun vastaisia, sulla on lain mukaan oikeus ja velvollisuus olla luovuttamatta lasta.


MM - 04.10.2009 - 22:28

Ja paljon tsemppiä ja myötätuntoa hankalaan tilanteeseen! Nimimerkillä myöskin stressaavista isäkuvioista tarpeekseen saanut.

Paras olisi tietty jos lapsen isän kanssa pystyisi asiallisesti keskustelemaan siitä, miksi tilanne on mennyt tähän ja yrittää saada toinen ymmärtämään että lapsen kannalta olisi tärkeää että kommunikaatio vanhempien välillä pelaa ja että on lasta kohtaan epäreilua ja hämmentävää jos vaihdot tapahtuu moisen vihamielisyyden vallitessa. Itse varmaan paremmin tiedät onko tyyppi sellainen joka järkipuhetta kuuntelisi.


sonys - 04.10.2009 - 22:28

Lapsi on vasta vähän alle 1½v ettei osaa kertoa. Eikä toivottavasti ymmärräkään tästä mitään.

Ollaan erottu vuosi sitten.

Tiedän miehen polttavan pilveä.


- 04.10.2009 - 23:04

mä en kyl antais nuin pientä lasta sinne ennenku ukko antais kunnon selityksen teoilleen.
ja eikö sua yhtään pelota mitän lapselle voi sattua ku isä siel huumeissa,hei otat heti yhteyttä sosiaali toimeen jos yhtään välität lapsestas.
mulla on itellä ollu samanlainen tilanne,eikä lapsi oo kyl isäänsä nähnykään puoleen vuoteen ku ukko sekoilee niin paljon.
mua oikeen itkettää ku ajattelenki että niin pieni lapsi jonku sekon ukon armoilla.
oikeesti nyt ajattelet lastas etkä anna lasta isälleen ennenku asiat selviää.
silloin ku ihminen on huumeissa ni silloin ei ajattele tekojaan,vai aiotko sä oottaa niin kauan että joku isä viikonloppu poliisit on sun oven takana,silloin voi olla myöhäistä enää tehdä mitään.


hullu - 04.10.2009 - 23:05

ukko. onko hyväksikäyttäjä?outoa käyttäytymistä....


.. - 04.10.2009 - 23:07

Siis sä tiedät, että lapsen isä polttaa pilveä ja silti vaan kiikutat lasta sinne?
Mitä jos hän polttaa lapsen ollessa paikalla ja on niin sekaisin ettei tajua mistään mitään.
Lapselle voi sattua vaikka mitä!
Järkeä touhuun nyt!
Mä en todellakaan veis omaa lastani.


mie - 05.10.2009 - 07:48

Miksi sinun pitäisi päästä ex:n asuntoon? Sehän on hänen kotinsa ja jokainen saa päättää keitä kotiinsä päästää. Jos lapsesi ei oirehdi mitenkään noiden isänsä luona vietettyjen viikonloppujen jälkeen, niin asia siellä varmasti ihan kunnossa. Meillä tuo vaihto tapahtuu 'ei kenekään maaperällä' eli emme päästä toisiamme uusiin koteihimme.


YH - 05.10.2009 - 10:19

Minäkin yritin olla hyvä ja kiltti eron jälkeen lasten isälle. En jopa vaatinut täysiä elatusmaksuja. Sanoin, että maksaa sen mitä pystyy. Sain kuitenkin kuulla jatkuvaa haukkumista ja arvostelua enkä tuntenut, että isä osasi yhtään arvostaa asioita, joita hyvää hyvyttäni tein/soin hänelle. Lopulta vain mittani tuli täyteen ja soitin sossuun ja alkoivat periä elareita sitä kautta. Siitähän haloo nousi... Haukuttiin entisestään. Ei voi mitään. Teki miten tahansa, olisi kuitenkin saanut saman kohtelun.
Mielestäni, voit hyvin näyttää isälle, ettei ole itsestään selvää, että sinä kuskaat aina lasta hänelle. Olet tehnyt niin tähän asti, mutta voit hyvin sanoa joskus, ettet pääse tuomaan ja isä noutaa. Syytä ei tarvitse sanoa. Hän ei ilmeisesti osaa arvostaa kiltteyttäsi, että omasta tahdostasi kuskaat lasta hänen luokse.
Voimia exän kanssa


zilla - 05.10.2009 - 11:31

Edellisen kanssa sikäli sama tilanne, että mies ei yhtään näe, miten olen yrittänyt olla reilu. Jätin erossa paljon tavaraa mm. lapsen sängyn, paistinpannuja ym. ja ukko kehtasi penätä takaisin kuulakärkikynää! Kun yhden kynän ajattelin ottaa uuteen asuntoon...

Samoin mies unohti lapsen hanskat tuodessaan viikonlopun jälkeen ja kyselin, voisiko pistää postilaatikkoon, kun oltiin ulos lähdössä ja oli jo viileää. No eihän niitä siellä ollut, soitin perään, että ollaan ulkona ja tytön kädet paleltuu. Totesi, että minähän en silloin hyppää kun sinä käsket!

En meinannut minäkään ottaa täysiä elatusmaksuja, mutta nyt otan! Yhtälailla mies on lapsia olluut tekemässä, joten otan sem, mikä minulle kuuluu, enkä ala marttyyrilinjalle.


Kovana vaan! - 05.10.2009 - 13:38

Joo, samaa mieltä edellisten kanssa! Niin yritin minäkin rauhallisesti ja asiallisesti sopia kaikki
järjestelyt eron jälkeen. Ja paskat sain silmille kiitokseksi!

Maksut piti laittaa perintään, kun ei onnistunut tietenkään fiksut keskusteluyritykset, ei ei ei.

Lopulta jättäytyi työttömäksi, saatanan hamppi, ettei kuulema "tartte sulle baarirahaa maksella" Just, ihan kivaa, pari kertaa vuodessa pääsin ulos, kun "puoli vuotta aikaisemmin" aloin hoitopaikkaa järkätä.

En tiedä yhtäkään tapausta, jossa ei olisi ollut tarvetta viranomaisten kautta näitä asioita kierrättää.
Onneksi omassa tapauksessani äijä joi lopulta ittensä hengiltä, niin ei enää tarvinnut miettiä yökausia valvoen sen kahelin tempauksia ja uhkailuja.


epäilyttävää - 05.10.2009 - 14:18

Vaikka olette eronneet jo jokin aika sitten, hän on aiemmin antanut sinun nähdä asuntonsa? Voisi kuvitella, että asiat ovat nyt muuttuneet - käyttääkö hän jo kovempia aineita? Mitä sellaista kämpässä on, mikä saa hänet piilottelemaan sitä yhtäkkiä? Onko käytös muuttunut yhtäkkiä aggressiivisemmaksi ilman, että olette ottaneet yhteen / sinulla on uusi miesystävä tms.?

Ota yhteys sossuun tms., mistä saat apua!!! Älä enää päästä lastasi narkkarimiehen luo ennen kuin joku on todennut sen olevan turvallista!


sonys - 05.10.2009 - 20:34

On päästänyt ennenkin asuntoonsa. Ollaan jopa joskus puhuttukin. Nyt ei enää kuuntele edes kun kerron lapsen hoidosta miten meillä on tehty yms..

Kyllä mä päätin että saa tulla mies hakemaan. Jos ei sitten tule niin oma on tappionsa.


Joo... - 05.10.2009 - 21:48

No mun mielestä pilvenpoltto ja narkkari ei todellakaan ole sama asia!!!


joo - 06.10.2009 - 12:42

riippuu kai paljonko sitä polttaa. eiks narkomaani oo huumeriippuvainen vai mikä sen virallinen merkitys on? ja eiks kuulosta toi siltä, että nyt saattaa olla meidän harmiton pilvenpolttaja jo narkkariasteella?


siis - 07.10.2009 - 21:48

huh huh!!! Ap miettii että mitä tekisi ettei itselleen tulisi pahaa mieltä, ja että häntä kohdeltaisiin paremmin??!! Miksi tässäkin ketjussa, ja niin monessa muussakin puhutaan vaan vanhempien oikeuksista ja velvollisuuksista, miten vanhempien kannalta asia olisi mukavinta hoitaa? Kuka miettii sen lapsen oikeuksia?

Miltä siitä 1,5-vuotiaasta pikkuisesta mahtaa tuntua kun yhtäkkiä riipaistaan äidin luota ilman hyvästejä tai selityksiä, saati tietoa siitä tuleeko äiti takaisin? Aikuisten pompoteltavana joutuu olemaan kuin tahdoton nukke! Kuinka pahoin vaikuttaa lapsen tulevaisuuteen, kehitykseen, psyykeen? Vihaksi pistää tällaiset ketjut. Ja vielä huumeita käyttävä isä? Ikinä en edes voisi kuvitella vieväni lastani hoitoon ihmiselle jonka tiedän käyttävän aineita. Vaikka olisi lapsen isä.

Kaikkein eniten järkyttää tässä ap:n ajatus siitä että lapsi ei ymmärtäisi tilanteesta mitään! Jopa pieniin vauvoihin vaikuttaa tuollaiset asiat. Varmasti oireilee tuollaisesta menosta 1,5-vuotias lapsi, kärsii aivan varmasti. Vaikka ei vielä sanoin osaa ajatuksiaan ilmaista, se ei tarkoita että lapsi olisi ymmärtämätön ja tunteeton.


huh huh - 08.10.2009 - 14:51

Taidatte olla aika nuoria!?
1,5-vuotiaan paikka on äidin luona, OMASSA kodissa. Isää voi sitten tavata päiväsaikaan aivan tarpeeksi.
Taitaa näille nykyajan yh-äipille tärkeintä olla se oma vapaa-aika (l. kapakoissa luuhaaminen).


Omaa aikaa - 10.10.2009 - 13:12

ja rauhaa täytyy saada jokaisen ihmisen! Se ei AINA JA JOKA TAPAUKSESSA tarkoita yhäriluuserien(kuten sinä varmaankin seuraavaksi nimittelet?) kapakoissa luuhaamista!

Kukaan ei varmasti kestä päätoimista lapsenhoitoa ja viihdyttämistä, leikkiä ja laulua, puistoistumisia, korvatulehduskierteitä, kodinhoitoa, kaupassa kirkuvan lapsen kanssa juoksemista, pyykki- ja tiskiröykkiöitä ym. ym. ILMAN OMAA RAUHOITTUMISTA! Tai sit siellä naapurissasi se ihailemasi kestohymyinen SUPERMAMI popsii jotain nappeja...


Mikset... - 11.10.2009 - 16:40

pyydä alkuun valvottuja tapaamisia jos sulla on epäilys herännyt, ettei asiat ole ihan hyvällä mallilla isän luona...Tai sitten päivän mittaisia ilman yöpymisiä, mikäli isä suostuu siihen

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|