Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

väsynyt perhe elämään

pii - 25.09.2009 - 14:48

mitä mä tekisin et saisin vähän rentoutua...olen niiin väsynyt tähän elämän tilanteeseeni.ja kun olen väsynyt ja ressaantunut niin mulla tulee huudettua ja tiuskittua miehelleni ja 1,5v lapselle. tänään sit mies hermostui mun huutoihin ja sanoi että jos viel kerranki huudan hänelle tai lapselle niin hän lyö minua. tuli niin paha mieli. en kyl haluis huutaa ja pyydän aina anteeksi kun olen huutanut. mut ymmärrän kyllä toisaalta miestänikin ettei hän jaksa kuunnella minua.tekis niin mieli pakata laukku ja lähteä pariksi yöksi johonki,mut ku ei ole mitään paikkaa mihin mennä,ei ole varaa hotelliin,ei ole ystäviä,vanhempieni luo en voi mennä,koska en halua että äitini saa aihetta taas sanoa minulle että mitäs aloin tähän perhe elämään näin nuorena,ja äitini mielestä minun pitäis vaan jaksaa,eikä sais sanoa jos on väsynyt.ei ole ketään kenelle edes puhua.mä varmaan sekoan kohta jos en saa virkistäytyä mitenkään. mies kyl hoitais lasta jos haluaisin mennä vaik baarissa käymään,mut en haluu yksin mennä ja emme pääse mieheni kanssa koskaan mihinkään kahdestaan ku ei oo lapselle hoitajaa.
musta tuntuu että se auttais tosi paljon jos päästäis mieheni kanssa edes yhdeks illaks kahestaan viettää yhteistä aikaa,koska lapsi on koko ajan niin kiukkuinen,kitisee ja vinkuu koko ajan eikä ala yhtään yksin leikkimään,koko ajan pitäis minun tai mieheni olla hänen kanssaan touhuamassa jotain.


VASTAUKSET:


mamma 30 plus - 25.09.2009 - 16:44

Lapsi vaistoaa kun äiti on väsynyt ja siitä johtuu hanenkin kiukuttelunsa. Väsyneenä kukaan ei ole oma itsensä. Jos teidän paikkakunnalla on marttayhdistys, niin soita sinne. Heillä on lapsenlikkoja tai ainaskin täällä meidän paikkakunnalla, eikä maksa juuri mitään. Lähdette miehen kanssa jonnekkin ja täytyy sun päästä välillä ihan itsekseenkin tuulettumaan. Lapsellekkin tekee hyvää olla välillä äidistä erossa, tekee hyvää teidän suhteelle.Zemppiä ja jaksamisia sinulle.


mamma87nen - 25.09.2009 - 16:57

missä päin asut? Voitais lähteä yhdessä viihteelle, kahville tai muuten vaan rentoutumaan jonnekkin. Itä-suomessa asun itse.Jaksamista!


käy - 25.09.2009 - 16:59

baaris vaa se o ok.olutta juo.se auttaa rentoutumaa.tai siiderii.kysy jioku hoitaan lasta.


minä vain - 25.09.2009 - 17:19

sama homma mutta harvemmin huudan lapselle,mutta on sitäki välillä,enkä huuda/puhu pahemmin miehellekään enää, meillä jo miehen kanssa suhdekin päättyny mutta vielä saman katon alla ollaan...

asunu tääl nyt reilu vuoden,muutin kotipaikkakunnaltani miehen peräs kun tulin raskaaks

jos asut täs lähellä nii minä kans voin lähteä,keksitään yhes mitä tehään ja mihin mennään

etelä-pohjanmaalta minä


GRRRRR!!!! - 25.09.2009 - 18:08

Myös Mannerheimin Lastensuojelu Liitosta voi kysyä lapsen hoitajia.

Kyllä ottaa päästä tuollaiset äidit jotka ei voi yhtään ymmärtää lapsiaan.Sano seuraavan kerran äidillesi,että kun se nyt on tapahtunut,että olet nuorena sitoutunut niin siitä ei enää kannata jäkättää,vaan parempi ja hyödyllisempää olisi nyt keskittyä nykypäivään.

Ja sano,että probleemia voi tulla sitoutuu sitten vanhana tai nuorena!!


mamma 30 plus - 25.09.2009 - 19:21

Heippa naiset! Lähdetään yhdessä viihteelle, ihan sama minne, mutta pidetään hauskaa ja jutellaan näistä arkipäivän asioista lisää. Mukavaa viikonloppua kaikille!


sinna - 25.09.2009 - 20:38

pii: Tuolla lailla yleensä puhuvat ns. marttyyri-äidit (tarkoitan siis sinun äitiäsi, enkä sinua), ne ovat itse saaneet ilman apuja ja ymmärrystä hoitaa aikanaan lapsensa. Miehet ovat osallistuneet vähän lasten hoitoon jne. Minun anoppi myös kertoo monesti niin marttyyrimainen ilme kasvoillaan, kuinka on hoitanut kodin, pilkkonut puut, hoitanut lapset, tehnyt kauppaostokset aina itse 100%sesti. Mies ei ole ikinä käynyt kaupassa muuta kuin tupakkia ostamassa itselleen. Lapsetkin olisivat saaneet talvella kylmettyä tupaan, jos äiti ei olisi lähtenyt rankamehtään kaikenmaailman risuja keräämään... Synnytyslaitokselta tullessaan kotona oli odottanut yksi nälkäinen aikuinen mies + 3 lasta, kaikki jouluruuat oli homehtuneet jääkaappiin ja ukko sanoi "ei me olla syöty mitään." Nähtävästi ei osaa edes lämmittää ruokaa itse...

Sori meni asian vierestä! Mutta mulla on ihan sama tilanne, minunkin pitäisi vaan jaksaa ja jaksaa! Ja avun pyytäminenhän olisi häpeä (anopin mielestä). Minunkin kaverit asuu yli 50km päässä, enkä näekkään niitä varmaan osaa koskaan. Ja mieshän tietty saa mennä miten lystää, kun hänet on siihen opetettu, että äidit hoitaa kaiken, miehen ei tarvitse hirveitä paineita mistään ottaa.

Mie uskon että tuon sinun lapsen leikki-juttu on ohimenevää, välillä lapset takertuu enemmän vanhempiinsa ja välillä taas osaavat leikkiä ja olla yksikseen.
Mutta eikös teidän lapsen voisi viedä oikeaan hoitopaikkaan vaikka parikertaa viikossa? Mä ainakin tiedän yhden pariskunnan, joilla on 1,5v lapsi ja hän menee to-pe hoitoon perhepäivähoitajalle. En ole pahemmin kysellyt mistä tuo järjestely johtuu, ehkä liittyy siihen kun perheen äiti ilmoittautui taas työttömäksi hoitovapaan jälkeen... (eikä ole kyse rikkaista ihmisistä, mieskin opiskelee...)

Mullakin on välillä niin pahamieli siitä, kun tiuskin välillä lapselle ja miehelle. Sitä on vaan niin naatti illasta, ettei paljoa jaksa hymyä väkisin vääntää. Mutta onneksi lapset on niin vähän aikaa pieniä, niidenkin hoito helpottuu vuosi vuodelta kun kasvavat vanhemmiksi...


Könsikäs - 26.09.2009 - 09:11

Rohkeasti apua!

Ei ole häpeä olla väsy. Vaivaan on ratkaisu. Monesti puhuminen ja kuulluksi tuleminen on oiva apu.

Miehesi uhkaa lyömisellä? Onko hän muutenkin aggressiivinen? Ei fyysistä tai henkistä väkivaltaa kannata sietää, se on kierre, jossa ei ole onnellista loppua ikinä.

Jaksamista.


saman kokenut - 26.09.2009 - 09:54

Kuulosti ihan kuin olisin itse tuon kirjoittanut.
Olen rättipoikki tän arjen kanssa ja hoitoapua ei ole. Kaikki asuu niin kaukana.
Mulla kaks pientä lasta ja väsyneenä tulee valitettavasti korotettua ääntä, vaikkei se lasten vika ole
Mieheni on sanonut monta kertaa, että hän lyö minua jos käyttäydyn tällä tavalla.
Ei ole lyönyt mutta läheltä on liipannut

On mieskin äkkipikainen ja huutaa joskus, varsinkin väsyneenä. Ei vissiin osaa ajatella että hänkin käyttäytyy samalla tavalla, mussahan se vika aina on.

Meilläkään ei ole yhteistä aikaa, omaa aikaa välillä on. Olen ehdottanut niitä maksullisia hoitajia, esim. mll:stä mutta mies ei uskalla sieltä ottaa kun ei tiedä, että millaisia ne on.

Parisuhde mennyt huonoon kuntoon ja käydään parasta aikaa parisuhdeterapiassa. En tiedä onko siitä ollut apua.

Missä päin asut? Jos keksittäis yhessä jotain kivaa


pii - 26.09.2009 - 10:25

kiitos että ymmärrätte. pohjois pohjanmaalta olen,eli kaikki olette aika kaukana,mut voishan sitä joskus silti yhessä jotain keksii....
en mä usko et mies löis mua silti koskaan,silläki vaan pinna tiukalla tästä kaikesta.
ollaan me mietitty jotain mll:n hoitajaa mut ku ei todellakaan tiedä millasia ne on...pitäs kysellä sitä martta yhdistystä.


: ) - 26.09.2009 - 12:58

No jos sulla on mahdollisuus omaan aikaan, niin käytä edes se hyväksesi nainen!
Lähde ulos, lenkille, haukkaamaan happea. Mieti asioita rauhassa...
Koita saada huutaminen loppumaan keinolla millä hyvänsä! Ajattele, minkä mallin lapsi saa siitä... Sellaisen, että huutamalla selvitetään asiat ja kerrotaan mielipiteet?? Niinkuin joku sanoikin, lapsi reagoi sinun huonoon oloosi! Tehkää sitten yhdessä jotain kivaa, jos ette miehen kanssa kaksin pääse pois. Tai sitten lapsen ollessa nukkumassa teette kivan illan leffan ja syötävän kera. Jäitä hattuun, lapset kasvaa nopeasti ja varmasti helpottaa pian!


PS - 26.09.2009 - 15:04

Särähti korvaa tuo miehesi "kerran vielä niin lyön!"

Ethän sinäkään(tekstin perusteella ianakin näin arvelisin ) väsyneenä ja kiukkuisena lyö miestäsi tai lastasi, joten tuollaisille uhkauksille (olet sitten kuinka "ärsyttävä" tahansa kiukkuisena) pitää laittaa heti stoppi!

Kokeile lähteä johonkin itseksesi jos ei kaveria ole lähellä. Mene vaikka leffaan, uimaan, viettämään kokonainen päivä kaupungilla/lähimmässä isossa kaupungissa - mitä nyt mieleesi tulee. Et sinä välttämättä siihen kamalasti rahaa tarvitse - pääasia että pääset hetkeksi huilaamaan!


Nikitön - 26.09.2009 - 17:59

missä päin pohjois pohjanmaata?täällä myös seuraa kaipaava.


pii - 26.09.2009 - 20:46

oulussa asustelen


mäki - 26.09.2009 - 22:42

pohjois-pohjanmaalta enkä kovin kaukaa oulusta. meillä on ollut muutaman kerran mll:n lastenhoitaja, nuori tyttö. on ollut erittäin hyvä hoitaja ja tyttäremme 2 v tykännyt kovasti. hoitaja on jaksanut leikkiä ja todella keskittyä lapsen kanssa olemiseen ja hoitamiseen. minäkin kaipaisin seuraa viihteelle. en muista milloin olisin käynyt naisporukalla. hyvänpäiväntuttuja kyllä on, mutta kukaan niistä ei lähde viihteelle. mistä kaveria?


oulusta myös - 29.09.2009 - 22:50

Täällä myös yksi oululainen äiti. Itelläkin joskus hermot kireellä ja tulee tiuskittua tai ärjästyä lapsille harvoin, sitä enemmän sitten miehelle. Onneksi tuo mies jaksaa ymmärtää (tai ainaki yrittää) näitä mun huonoja päiviä. Helpottaa suunnattomasti jos pääsee itekseen jonnekkin taikka kavereiden kanssa tuulettumaan edes hetkeksi.
Mä uskon kanssa, että tuo lapsen kiukkuilu helpottaa ajan kanssa. Meillä ainaki oli tuolla vanhemmalla reilun vuoden vanhana vaihe kun vaan olis pitäny joka ainoo sekuntti sitä viihdyttää ja oli sitten kovin kiukkunen siihen lisäksi. Nyt kun se on 2,5v niin hyvin jo viihtyy yksinään.
Jos seuraa tarvit niin maililla saa nakata
jatijo ( a ) luukku.com

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|