Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Muita kohtalotovereita?

Laura - 20.09.2009 - 10:45

Olen hoitovapaalla ja käteenjäävät tuloni ovat tällähetkellä lapsilisineen 531 euroa.
Tarkoitus oli tehdä 2-3 päivää viikossa töitä helmikuuhun asti, jolloin lapsi 1,5 vuotias ja laitettaisiin hänet hoitoon -minä kokopäivä töihin (osapäiväistä viikkoa tehdessä mies ja anoppi olisivat vahtineet lasta minun ollessa töissä).
Firma jossa työskentelin ennen äitiyslomaa, meni konkurssiin ja suunnitelmat 2-3 päivän työviikosta kaatuivat siihen. Haen aktiivisesti uutta osapäivätyötä, mutta ainakaan vielä ei ole tärpännyt.

Ja sitten itse ongelmaan... Mieheni käteenjäävä osuus palkasta on n. 3000 euroa. Pärjäisimme mainiosti pelkästään hänen palkallaan, eikä tiukkaa ole nytkään vaikka olen hoitovapaalla. Mutta mieheni naljailee, vittuilee, piikittelee jatkuvasti kuinka hän SENTÄÄN käy töissä, kuinka mulla ei ole varaa puuttua mihinkään raha-asioihin, kun en maksa EDES puolia lainanlyhennyksestä.. Miehelle ei merkitse mitään se, että teen kotona kaiken, hoidan täysin yksin lapsen, kodinhoidon ja ruoanlaiton. Vapaapäiviä kuukaudessa pyöreä nolla tästä arjenpyörittämisestä. Miehelle kuitenkin ainoa asia mikä merkitsee on KYLMÄ RAHA. Olen kertonut hänelle kuinka pahalta tuntuu olla ns työtön, kuinka todella mielelläni kantaisin korteni kekoon perheen raha-asioiden tiimoilta. Mutta sillä ei ole mitään vaikutusta, viimeksi eilen sain kuulla kuinka mielellään mieskin lomailisi..

Olen miettinyt ja miettinyt mitä tehdä. Ainoa ratkaisu on etsiä tytölle mahd. pian hoitopaikka ja mennä kokopäivätyöhön, ihan mihin tahansa. Vaikka siivoamaan, kun en koulutusta vastaavaa työtä saa, ainakaan tällähetkellä. Minun pääni ei kestä tätä väheksymistä enää yhtään.


VASTAUKSET:


91leena - 20.09.2009 - 12:49

eroa.tuo om lopun alkua.kamala mies.sika.


Nikitön - 20.09.2009 - 12:55

No meillä vähän samaa.Eli samat tulot suunnilleen meilläkin.Asumis kustannukset on tosi pienet eli pärjättäis hyvin pelkästään miehen tuloilla.Mies on tosi pihi ja on ärsyttävää joka kuukausi sumplia laskuja ja muita vaikka oon ehdottanut että mä maksaisin ruokaostokset tuistani ja sit pyytäisin lisää loppu kuussa ja hän maksais laskut.Mutta on niin vaikeaa.Mies ei jotenkin kestä sitä että mä voin vaan mennä kauppaan vaan haluis vissiin että joka kerta ruinaan häneltä rahaa jotta tietää paljonko sitä rahaa kuluu ruokaan.Tosi ärsyttävää.Ja mitään vaatetta en voi ostaa jne.
Itse olen vapaaehtosesti kotona,koska mielestäni pienen lapsen paikka on kotona ja miehenikin on samaa mieltä,mutta rahan kanssa pelaaminen on ärsyttävää!!!
Ja meillä minä kanssa teen kaiken kotona ja oon lapsen kanssa 24h.Mies joskus mun kauppareissun verran.


M.K - 20.09.2009 - 13:06

En usko,että ratkaisu on työhönmeno tuossa asiassa.Ensinnkin miehesi on lapsellinen ja kakaramainen kun leuhkii työllään sinulle ja alentaa sinua ja mitätöi sinun osuuttasi perheen pyörityksessä.Ottaisin ensin puheeksi,että kuka hoitais kodin ja lapsen jos et olisi kotona.Sano,hänelle,että pidät häntä vielä keskenkasvuisena,kun ei ymmärrä sinun työsi arvoa kotona.Ja sano myös,että raha ei ole kaikkein tärkeintä vaan esimerkiksi lapselle on hyvä,kun saa ensimmäiset elinvuotensa olla äitinsä kanssa ja ei tarvitse aamusella repiä puoli unessa ylös ja tarhaan.

Rahaa himoiten moni on lävistänyt itsensä monella tuskalla.Se on hajottanut perheitä aheuttanut perheissä riitaa,ja paljon muuuta pahaa.Sano vain suoraan miehellesi ja lujasti,että vaadit häntä lopettamaan moiset lapselliset jaarittelut tai sinä myös otat kohta järeämmät keinot käyttöön jotka ei välttämättä ole hänelle mieluisat.Joskus tuollaiset "sokeat" ihmiset on laitettava kovin sanin ja ottein ruotuun.Sinulla ei ole velvollisuutta olla tuollaisen henkisen väkivällan uhrina.Ja pankoon jäkättäjä hameen pääälle jos ei ala suutaan tukkia.

Muista,että et alistu hänen vaatimuksiinsa vaan olet kotona niin kauan kuin hyväksi näet ja muista.että lasten kasvattamine ja kodin hoito on hyvin arvokasta työtä.Ja sano miehellesi,että hänen rahanahneuden takia sinä et suuntaasi muuta.Hänen on hyvä oppia näkemään kenessä se tosi syy on ja kuka on se suurin häkäkivitässä teidän asiassa.Lujuutta ja voimaa sinulle.


M.k - 20.09.2009 - 13:12

M.K:N Kirjoitus oli siis ap:lle.


mie - 20.09.2009 - 14:46

Ymmärrän miehesi kannan, että ei ole kiva elättää toista aikuista vaikka kuinka tekisi kotitöitä. Toivottavasti löydät itsellesi jotain palkkatyötä.


Mie:lle - 20.09.2009 - 15:01

Voi hyvänen aika että on lapsellisia mielipiteitä."Elättää toista aikuista".Eiköhän se avioliitto ja parisuhdeole yhteinen sopimus.Ei todellakaan ole toinen osapuoli elätettävä.AP:vois kans sanoa,että ei ole minun velvollisuus hoitaa lasta ja pestä ukon pyykkiä laittaa hälle ruokaa ym.tehköön itse.Kyllä avioliitto on sitoutumista ja pelisäänöt o yhteiset.Ei siinä erotella enää asioita niinkuin seurustelu aikana.Parisuhde on instanssi niinkuin mikä muu yhteisö vain.

Nimimerkki "mie" sulla taisi olla paha päivä niin olihan mukava lätkäistä tuollai ap:tä niin sai suoltaa oman vihansa toisen päälle.Mene hyvä ihminen vielä kasvamaan ihmisenä olet aivan naurettava mielipiteinesi.


moiks - 20.09.2009 - 15:24

Mieheltäsi on tosiaan päässyt unohtumaan, että sinun työpaikkasi on tällä hetkellä kotona. Miehellesi tekisi varmaan terää hoitaa pari viikkoa teidän lasta, taloutta, ruoka, siivous ja vaatepuolta jotta näkisi, että se vasta työtä onkin. Pidä puolesi raha-asioissa! Joskus miehille pitää puhua niiden kieltä ja voisit myös muistuttaa kuinka paljon itse menetät rahaa hoitamalla lasta kotona..eli eläkemaksut, lomarahat, puhumattakaan uralla etenemismahdollisuuksista jne. jne..Niin kuin M.K tuossa edellä totesi, että työhönmeno ei ole välttämättä nyt se ratkaisu. Sanot, että mielelläsi kantaisit kortesi kekoon raha-asioiden suhteen mutta sinä teetkin, hoitamalla yhteistä lastanne ja kotianne. Nauti hyvällä omalla tunnolla ajastasi lapsen kanssa. Ehdit tehdä töitä myöhemminkin
Ja mie:lle: naurettava kommetti, toivottavasti pääset joskus nauttimaan parisuhteesta, jossa kunnioitetaan kumppania eikä vain kuvitella, että toinen elää siivellä.


mie - 20.09.2009 - 15:30

Ihan hyvä päivä minulla, mutta en vaan ymmärrä ajattelua, että ruuanlaitto ym. kotityöt olisivat niin arvokkaita, että vastaavat toisen henkilön palkkatuloa. Jos molemmat käy töissä, niin silloinkin ne kotityöt tulee hoidettua.


kuulehan - 20.09.2009 - 15:43

mie, aika onnetonta sinun kommentit. Mitä jos sinä menettäisit työn ja et pystyisi jatkamaan töitä ja kumppanisi vaan vit*uilisi sinulle asiasta. Eikö parisuhteeseen kuulu kannustaminen ja tukeminen, ei keljuilu.

Ja eihän ap ihan miehen tuloilla ole vaan saahan hän jotain käteen kuitenkin, sillä saisi maksettua omat ruoat, sano miehellesi että jos maksat omat ruoat niin tunteeko että hän sitten ettei elätä toista silloin.

Ennenvanhaankin naiset olivat kotona ja teki kotihommat ja mies tienasi, miehet eivät valittaneet vaan kaikki mikä tuli on perheen yhteistä.
Miksi nykyajan ihmiset ovat niin pihejä että kaikki pitää laittaa puoliksi, ei sitä voi kutsua perhe-elämäksi vaan nuorenparin vasta alkanutta suhdetta.
Kaikki on vaan kiinni nykyään rahassa, mitä enenmmän on tilillä rahaa niin sen enempi onni kukoistaa näköjään JOILLAKIN.


moiks - 20.09.2009 - 15:51

Minun mielestäni kurja vastakkainasettelu. Kotityöt vastaan palkkatulot. Kuvastaa mielestäni hyvin tätä maailman menoa, että vain rahalla on merkitystä. Meidän perheellä myös kuvatun kaltainen tilanne, jossa miehen tuloilla pärjätään vallan mainiosti. Eli miksi tilanteessa, jossa pärjätään hyvin taloudellisesti, halutaan vielä lisää rahaa? Olen kotiäitinä ja haluan olla pienen lapsemme kanssa kotona niin kauan kuin mahdollista. On totta kai eri asia, jos taloudelliset syyt pakottavat kummankin käymään töissä. Eri asia on myös, jos kumpikin muuten vaan haluaa käydä töissä. Kuka mitäkin sitten arvokkaimmaksi katsoo, jos kerran on vaihtoehtoja.


iines - 20.09.2009 - 16:37

ehdota miehellesi että vaihdatte osia; hän jää
lapsen kanssa kotiin vaikka 3kk ja sinä kokopäivätöissä sen ajan.
Ehkä miehesi huomaa silloin millaista TYÖpäivää sinäkin teet kotona hyvin pientä korvausta vastaan.


Mie.lle - 20.09.2009 - 17:14

Kuule kun tässä maailmassa ei kaikkea mitata rahalla eikä materialimilla.On sellainenkin asia olemassa kuin inhimillisyys.Ja sihen kuuluu paljon eetteisiä asioita.Eikä ihmiset näytä olevan sen onnellisimpia vaikka kuinka paljon olisi rahaa,näyttää vain tämä ahdistus ihmisillä kasvavan.Taidat "mie" olla vielä joku keskenkasvuinen juippi joka on juuri päässyt rahan makuun ja nyt maailman lihapadat on sumentaneet normaalin ajattelun.Mutta kyllä se aika tulee sinunkin elämään että huomaat,että rahalla ei olekaan niin suurta mahtia kuin vois luulla.


mie - 20.09.2009 - 18:30

Kiitos vastakommenteistanne. Päinvastoin kuin oletitte, olen jo sen verran vanhempi ja kokeneempi, että olen huomannut rahan taloudellisen ajattelutavan viime kädessä ratkaisevan. Perhesiteet ja inhimillisyys saattavat olla hyveitä, mutta todellisuus on paljon raadollisempaa. En myöskään ole kyynikko vaan realisti.


moiks - 20.09.2009 - 18:51

Jos ajatellaan, että tämä keskustelu lähti siitä, että mielestäsi ei ole kiva elättää toista ihmistä vastaavan kaltaisessa tilanteessa kun ap on niin sanoisinko, että olet hieman jyrkähkö mielipiteessäsi. Meitä on moneen junaan ja realismiakin montaa lajia..


Äly hoi!!!!!! - 20.09.2009 - 19:58

Yleensä ihmiset jotka on rahanahneita loppupeleissä rahasta tulee heidän Jumala ja sen jälkeen ei sitten enää mitään muuuta nähdäkkään kuin raha.Jos olet vanhempi ihminen olet sitäkin säälittävämpi,sillä yleensä kun ihmiselle ikää karttuu myös asiat tasoittuvat ja saavat oikeat mittasuhteet.Olet varmaan joku vanhapiika tai joku vanhapoika jonka ei ole tarvinnut koskaan syventyä miettimään asioita perheen kannnalta tai sitten olet joku ahne penninvenyttäjä.

Sulla on tainnut olla tosi katkera ja raadollinen elmä kun raha on tullut Jumalaksi.Tosi huono Jumala.


Mie:lle - 20.09.2009 - 20:07

Joo "mie" on joku kitupiikki pennin venyttäjä,joka rystyset valkoisina pitää kukkarosta kiinni.Tuommoisten yksineläjien ei kannata paljon vastailla perhettä koskeviin kysymyksiin.Istu nyt Roope-Ankka kirstus päällä ja vaaku,että realismi ratkaisee kaiken.


Jos tuo "mie" ei ole feikki niin on uskomatonta että noin tyhmiä ja laskelmoivia ihmisiä on maan päällä.


mie - 20.09.2009 - 20:21

Vielä kerran; ihan perheellinen olen. Onnellisesti avioliitossa ja lapsiakin.


no - 20.09.2009 - 22:47

sano sille ukolles, että luulis lapsen isän maksavan vähän paremmin palkkaa lapsensa hoidosta mitä kela. Luulot vaan pois tuollasilta ukoilta.


Mie:lle - 20.09.2009 - 22:51

Oletkohan onnellisesti avioliitossa...uskallan epåillä.Olet tietenkin naimisissa rahan kanssa,


kuules - 21.09.2009 - 01:00

mie... miten sinä kasvatit lapset? Heti synnytyksen jälkeen lapset hoitoon ja tienaamaan? Olitko hetkeäkään lasten kanssa kotosalla???? Kai ukkosi sanoi sinulle että nyt pylly ylös sohvalta ja tienaamaan, taitaa olla vaan katkeruutta kun et sitä kenellekkään soisi kellä siihen on vain tilaisuus...


jep... - 21.09.2009 - 12:05

Naiset valittaa että eivät jaksa olla vaan kotipiikoja ja he valittavat siitäkin, kun mies patistaa töihin! Mikä teille riittää naiset hyvät!? Naisilla ei ole olemassakaan kultaistakeskitietä! Asiat on aina huonosti vaikka miten niitä kääntelisi!


tuike-84 - 21.09.2009 - 12:52

Niin ja silloinkin nainen valittaa, kun on itse se "elättäjä" eli työssäkäyvä ja mies kotona lapsen kanssa. Luin vaan suomi24 keskustelusta joskus. Eli mikään ei ole hyvin ikinä joillekin naisille..." Kun mulle ei jää yhtään rahaa itselle, kun perhe vie kaiken..." hohhoijaa


Laura - 21.09.2009 - 13:38

Niin, no mä en tässä valittanut siitä miten mulle ei jää yhtään rahaa jne. Menisin töihin, jos olisi töitä. Kokopäiväduunia en voi ottaa kun ei ole muksulle hoitopaikkaa, eikä tunnu mukavalta laittaa noin pientä kokopäiväksi hoitoon.
Harmittaa vaan miehen aliarvioiva asenne, hänen mielestään lomailen kun olen kotona. Tuntuu pahalta olla jatkuvan piikittelyn kohteena, niinkin tyhmästä asiasta kuin raha.

Nimimerkeiltä 'Jep..' ja 'Tuike-84' kysyisin, että mikä tässä viestissäni sai teidät kuvittelemaan että minulle ei riitä mikään eikä elämässäni ole koskaan hyvin mikään?


Hyvä LAURA - 21.09.2009 - 18:56

Laura on oikeassa,nuo kaksi nimimerkkiä poikkes asiasta täysin,niin siinä käy kun on halu tulla tänne omaa pahaa oloa purkamaan ja kiukuttelemaan,että sekoaa asiassakin.Laura oli hyvä kun oikaisit asian,saivatpahan pitkän nokan!!


jep... - 21.09.2009 - 19:42

en kohdistanut tuota äsköstä viestiäni sinuun. on tullu luettua näitä palstoja enemmänkin niin joku valittaa kotiorjuudesta kun mies ei päästä töihin, toinen siitä kun mies patistaa töihin ja yksi siitä kun mies ei ole töissä ja itse pitää raataa. Hohhoijjaa


mirena - 21.09.2009 - 20:17

Kyllä kaikki mitataan rahassa. Äitityslomasta saadaan kunnon korvaus, koska se on todella työtä. Mielestäni äitiysloman pituuden voisi nostaa siihen asti, kunnes lapsi täyttää 1 vuotta. Sen jälkeen raha pienenee, koska työ ei ole enää niin vaativaa.

Nyt kotiäidit taas älähtää, mutta totta se vaan on.


äksy - 21.09.2009 - 21:48

Mies, joka ei halua elättää perhettään on ämmä. PISTE:


Siili - 21.09.2009 - 21:56

Olen samaa mieltä "äksyn" kanssa,että ämmä on.Tuollainen narina mitä Lauran mies harrastaa kertoo,että mies on vielä lapsellinen,eikä ole vielä oikein miehistynyt.Tosimies tietää,että ammoisista ajoista mies on luotu luomakunnan pääksi ja herraksi ja se pätee myös perheen kanssa.Tosimies ei itke eikä nurise,että kun ei muija kanna rahaa kotiin vaan ymmärtää eri elämän tilanteet ja sopeutuu niihin.


Selja - 22.09.2009 - 00:15

En nyt oikein jaksanut lukea noita välispiikkejä, mutta alkuperäiseen kommentoidakseni: jos yleensä miehesi kanssa mitään pystyy keskustelemaan, niin koeta tuoda esille se, että lapsenne on vielä niin pieni, että hänen on hyvä olla kotona. Hoitaja sitten voi olla mies itse tai sitten sinä - riippuen siitä, saatko sinä töitä vai et. Itse jotenkin pitäisin olennaisena tässä sitä, että lapsi saa olla kotona eikä häntä tarvitse lähteä raijaamaan päivähoitoihin pelkästään jonkun tasapuolisuusperiaatteen vuoksi.

Toinen juttu on se, että jos hän mussuttaa jotain siitä, miten sinä "lomailet" kotona, pyydät häntä tekemään vaikkapa viikon kokeilun, jossa hoitaa kodin kaikkineen päivineen viikon verran. Ehkäpä hän huomaa, että ei ne paidat itsekseen siliä...

Kolmas juttu vielä tuli mieleen. Onkohan miehelläsi jotain muuta nyt, joka hiertää. Tämä natina rahasta on ehkä vaan jokin purkautumiskeino. Töissäkäynti on piinaa? Lomautukset vaanivat? Joku muu nyrsii?


mun mies - 22.09.2009 - 11:16

on kans sen verran materialisti, että sitä selvästi harmittaa nyt kun ei voi käyttää rahaa niinkuin ennen... asuntolaina, autokulut, vakuutukset kun maksaa, niin ei siinä paljon jää "omiin juttuihin"... Ymmärrän häntäki tässä jutussa, mutta toisaalta säälittää enemmän poikamme, joka melko varmasti joutuu päivähoitoon vuoden ikäisenä... mutta minusta tuntuu etten voi vaatia häntä maksamaan kaikkea, kun sitten olis rahat todella tiukilla.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|