Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Yksinhuoltajaäidit

... - 12.09.2009 - 23:21

Jotenkin täällä ketjuista saa sen kuvan, että eroaminen ja lapsen kanssa yksin jääminen on edelleen 2000-luvullakin naiselle häpeällistä. Vai olenko lukenut rivien välistä väärin? Itse olen nykyisin lapsen kanssa kahdestaan kun kyllästyin vetämään kahta "lasta" perässäni.Mies käyttäytyi kun lapsellinen tolvana ja silti nainen on yleensä se, joka saa kuitenkin mahdollisen "yh-leiman" itselleen. Miestä ei juuri kukaan paheksu mitenkään vaan lähinnä sekin oli naisen oma vika kun moisen ääliön aikoinaan "valitsi" lapsen isäksi. Joskus tuntuu, että etenkin naiset ovat kovia tuomitsemaan toisiaan. Oman tyttäreni ainakin haluan kasvattaa niin paljon arvostamaan itseään ja kehoaan, ettei hänen täydy rakkauden nimissä kestää kenenkään huonoa tai ala-arvoista kohtelua.


VASTAUKSET:


nuudis - 13.09.2009 - 10:27

Mä oon kyllä ylpeä yh

Paljon helpompaa elämä.


Vieras - 13.09.2009 - 12:10

Niin, kyllä yksin lapsen kanssa jääminen aluksi ns. hävetti vaikkakin ei ollut musta kiinni..kaipa se on enempikin semmoista häpeää siitä epäonnistumisesta suhteessa. Ehkäpä se häpeä tulee myös sen takia kun nuo ennakkoluulot ovat edelleen aika tiukassa..toiset naiset monesti ajattelee että yh:t yrittävät pokailla kaikkea mikä liikkuu ja miehet taas että yh:t ovat helppoja nakkeja jotka kännäävät jatkuvasti paikallisessa..ja tietty vielä se että tottakai me kaikki olemme "kusettaneet" lapsen isiä yms. ja elämme tukien varassa ja mua nuo kyllä loukkaavat vaikken haluaisi niistä välittää. Mä olen ollut kaksin lapsen kanssa jo heti alkuraskaudesta joten en ole kokenut sitä perheenä olemista mutta mielummin toki olen yh kuin huonossa parisuhteessa lapsen takia, mistä myös lapsi sitten kärsisi. Ikinä en ole tukia saanut/hakenut, mitä nyt tietenkin äippärahat..töitä teen kovasti jotta voin hankkia tarvittavat yms. ulkona käyn todella harvoin enkä todellakaan ole kiinnostunut varatuista miehista(itse petettynä, en voisi ikinä kuvitella olevani mukana sellaisessa) enkä kyllä tällä hetkellä muistakaan.
Olen ylpeä siitä miten hyvin meillä asiat on mutta yleistämiset loukkaavat.


Mitä väliä - 13.09.2009 - 12:30

mitä muut ajattelevat?

Itse jätin ex-alkkarimieheni, kun lapseni oli 10kk. Lähdin nokka kohti tuulta päin, enkä kertaakaan ole katunut!

Kyllä sain minäkin naapurin ämmien mulkaisut ja vihjailut, sekä ihan suoraan sanottuna jopa huorittelut osakseni. Mutta mitä välii?

Näiden samaisten naisten miehet vonkasivat vuoron perään ja jopa kotiovelle tultiin rimputtelemaan ja ehdottelemaan. Ja siis tosiaankin pelkkien puheiden perusteella, kun itse vaan halusin olla lapseni kanssa rauhassa ja suunnitella elämääni eteenpäin.

Se uusi kaverikin sitten aikanaan löytyi, mutta siltikään eivät näiden elämäänsä ilmeisen kyllästyneiden akkojen paskapuheiset panettelut loppuneet...koirat haukkuu, karavaani kulkee, ja mitäs sitä sekaantumaan rahvaan riemuihin? kunhan huolehtii omista asioistaan, ni sillä hyvä!

Ja mä ajattelisin niin, että heti, kun solvaukset loppuvat, on syytä huoleen! Eli silloin ei sua kukaan noteeraa miksikään! Kateelliset ihmiset ovat tosi hauskoja tapauksia

Mukava juttu sattui, kun itseäni huomattavasti nuorempi veljeni tuli kyläilemään viikoksi Sain kuulema nuorta ja viriiliä munaa kokonaisen viikon verran Enpä korjannut asiaa, vaan nautin koko rahan edestä, hahhahhhahhhahhhhahahhhh Olihan meillä hauskaa


jus....jus.. - 14.09.2009 - 14:06

Ja kyllä monet yksinhuoltaja äidit on pilanneet itsekin koko "klaanin" hengen.Minunkin naapurissa on kaksi yh.äitiä ja meno on aika kovaa.Lapset on kuin pääpiruja ei mitään tolkkua puheissa eikä teoissa ja mammat senkun jatkaa hullua kohellustaan.

Menepä sitten valittaan ja keskustelemaan näiden äitien kanssa heidän lastensa käytöksestä niin saat vain kiroilua ja solvauksia ja akka huutaa makkariin jollekin pukille,että tuu heittään tuo akka ulos.eikä mikään asiallinenkaan puhe auta.Että se on niin,että minkä maineen hankkii itselleen,niin sitä on yleensä vaikea korjata.


Joopa joo - 14.09.2009 - 15:30

älä ap. viitsi selittää, munahaukka olet kuitenkin!


Joo - 14.09.2009 - 16:52

Yksinhuoltajia on moneen junaan.Ei kaikki ole ns.huonoja äitejä, vaikka yksinhuoltajia ovatkin.


vaimo - 14.09.2009 - 18:19

mullei ole ainakaan mitään yh-äitejä vastaan, eikä varmaan suurimmalla osalla immeisiä...
Parisuhteista on sen verran oppinut etti voi onnellisessakaan liitossa koskaan olla 100% varma, että ollaanko sitä loppuelämä yhdessä. Ja voihan sitä ero tulla vaikka toisen kuolemankin takia, you`ll never know....
Parempi se on erota kuin kärsiä huonossa suhteessa, jonka ilmapiiristä lapsetkin kärsii. Tietysti olis hyvä että ensin tehtäis työtä parisuhteen pelastamisesksi, mutta jos ei auta, niin mies mäkeen..!


Joo - 14.09.2009 - 18:41

Jos puoliso kuolee, silloin olet leski etkä yh.Siinä on suuri ero.Et ole eronnut omasta tahdosta, vaan kohtalo on puuttunut elämään traagisesti.


PS - 15.09.2009 - 12:19


Pakko olla provoja nuo muutamat..
Entäs ne parisuhteessa elävät äidit, jotka pitävät itseään niin kamalan paljon parempina kuin mitä yh:t ovat?
Mun mielestäni jo se, että oikein käyttää aikaa (edes minuutin) pohtiakseen kuinka paljon parempi äiti on kuin ihminen, jolla ei ole puolisoa, kertoo kuinka onneton ihminen täytyy kyseessä olla.
Parisuhteessa elävissä äideissä on taatusti suhteessa ihan samanverran huonoja äitejä kuin yh:issa, ei se mies vierellä tee kenestäkään mukavaa ja herttaista ja täydellistä äitiä. Kertoo jo jotain parin "tuntemansa" yh:n perusteella kaikkien huonoksi leimaaminen, ettei "kaikki murot ole kulhossa" tuolla tapauksella

Sori vaan, mutta jotenkin huvittavaa - ja etenkin kivikautista - edes ajatella etteikö yksinelävä äiti olisi yhtä hyvä kuin kuka tahansa muu äiti!
Kaikki kunnia heille, jotka yksin jaksavat kasvattaa lapsensa aikuisiksi. Siihen ei varmaan moni jurputtaja itse kykenisi.


Voihan - 15.09.2009 - 17:50

sitä yh:ksi "joutua" niinkin, että mies vaan löytää uuden rakkauden. Kaikki eivät eroa omasta halustaan


Piks - 23.09.2009 - 09:47

Itekkin oon ylpeä yh-äiti, vasta 22-vuotias ja voitte kuvitella kuin paljon naapurit jauhaa paskaa Ei paljon vauvan kans nuotiopaikalla olla istuskeltu sen jälkeen kun naapurit hoksas ettei ukko tulekkaan kotiin viikonlopuiksi edes..

Rallatellen toin uuden heilan yökylään naapureiden ohi kun oli itsellä vapaa viikonloppu, saavatpahan jotain sisältöä hekin tylsiin elämiinsä!

Ja syynä yh:oiluun sama kun ap:lla, en jaksanut kahta lasta kasvattaa.. toinen kun tuntui taantuneen takaisin murrosiän partaalle kun vauva syntyi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|