Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Perintöasiaa

Pohdiskelija - 12.09.2009 - 10:21

Minun suvullani on jo usean sukupolven ajan kuulunut metsää ja maata. Jos/kun aikanani joskus mahdollisesti perin osan maasta niin ehdottomasti haluan että se ei kulkeudu väärään sukuun. Eli miehellä on ennestään kaksi lasta ja meillä on myös yhteinen lapsi. Onko mahdollista että joskus mahd.perimäni maat voisivat siirtyä miehen lapsille? Eli jos minä kuolen perittyäni maat siirtyykö niistä osa miehelle ja sitten miehen kautta myös hänen lapsilleen? Se olisi ehdottomasti väärin sukuani kohtaan. Eli onko laki minun puolellani vai pitääkö tehdä jonkinlaiset paperit? Neuvoa siis kaipaan enkä keskustelua että miksei ne kuuluisi myös miehen lapsille. Kiitos jo etukäteen!


VASTAUKSET:


Avioehto - 12.09.2009 - 10:57

Teette avioehdon. Jolla suljet oman omaisuutesi ja tulevan perinnön pois mieheltä. ja teet omalle lapsellesi selväksi isompana, että hänen on tehtävä sama että maat pysyisi suvulla

Eihän siinä sen kummempaa


Minkki - 12.09.2009 - 11:43

Tai laitatat maat lapsesi nimiin.


sini - 12.09.2009 - 11:58

meillä selvitetty samanlaista asiaa..
eli jos olette avioliitossa, perinnöstäsi niinkuin kaikesta muustakin omaisuudestasi on puolet miehesi (ellei avioehtoa) ja kun miehesi kuolee niin kaikki hänen lapsensa perivät häneltä ainakin lakiosuuden. siinä kohtaa maista osa menee siis myös miehesi 2 lapselle. millään muulla tavoin ette pysty sitä kokonaan poissulkemaan kuin että teette avioehdon missä nimetään että perinöt eivät ole yhteistä omaisuutta.. tai tietty on mahdollista siinä tilanteessa että 2 lasta saavat maaosuutensa rahana tai muuna omaisuutena kuin maana.
jos olette avoliitossa, miehesi ei omista sinun perintöä ja siis ei hänen lapsetkaa.


Meillä - 12.09.2009 - 19:44

tehtiin näin. Perin isältäni hiukan metsää ja mökin, jotka halusin säilyttää omille lapsilleni. Naimisiin mennessä teimme avioehdon, joka koskee vain mökkiä ja metsää,samalla tehtiin myös säädös ettei tyttöjeni tulevilla aviopuolisoilla ole perintöoikeutta tähän omaisuuteen. Itselläni sisarpuolia, joiden en halua missään tapauksessa saavan omaisuuttani, samalla tehtiin paperiin myös lisäys, jos minulle ja lapsille tapahtuu jotain, minun haluamani minulle tärkeä ihminen perii meidät.


voiko - 12.09.2009 - 20:36

avioehtoa tai jotain vastaavaa tehdä jo avioliiton aikana. tai siis jotain, millä saisi omat perinnöt pidettyä omilla lapsilla?


äksy - 12.09.2009 - 21:19

Avioehtoa ei tarvita, voi tehdä testamentin, jossa mainitaan, että peritty omaisuus ei ole avioioikeuden alaista.


Muistaakseni - 12.09.2009 - 21:23

avioehdon voi tehdä myös avioliiton aikana, mutta silloin tarvitsee molempien suostumus.


Siis - 12.09.2009 - 22:51

avioehto tehdään nimenomaan joko ennen avioliittoa tai sitten avioliiton aikana molempien suostumuksella tietenkin kummassakin tapauksessa. Ei sitä enää eron tullessa kukaan suostuisi tekemäänkään.


lisäksi - 14.09.2009 - 12:54

myöskin sinun vanhempasi voivat jo elinaikanaan rajata lasten puolisot perintöoikeuden ulkopuolelle.Eli kannattaa ehdottomasti tehdä paperit ajoissa kuntoon niin voi sitten keskittyä elämiseen. Avioehdon tekeminen on toinen vaihtoehto edellä kerrotun tapaan mutta jos toinen osapuoli ei jostain syystä ole innokas avioehdon tekoon niin silloin perintöoikeuden rajoittaminen jo ennen perinnön saamista perinnönjättäjän taholta (eli vanhemmiltasi) on järkevää että pysyy maat ja mannut suvussa..


ho - 15.09.2009 - 07:42

kaikilla sinun lapsilla sinun omilla on oikeus perintöö ja jos oot naimisissa niin ukollaskin on oikeus siihen perintöö mut ei sen lapsilla sitä ei voi mitenkää kiärtää enää vaikka oliskin avio ehto näin sanoo laki


ho - 15.09.2009 - 07:42

kaikilla sinun lapsilla sinun omilla on oikeus perintöö ja jos oot naimisissa niin ukollaskin on oikeus siihen perintöö mut ei sen lapsilla sitä ei voi mitenkää kiärtää enää vaikka oliskin avio ehto näin sanoo laki


mitä - 15.09.2009 - 09:00

ihmettä?kyllä sen voi "kiärtää", sori vaan.


Vesihelmi - 15.09.2009 - 14:18

Perustakaa suvun yhteismetsä ja kirjatkaa ohjesääntöön että vain rintaperilliset ovat oikeutettuja perimään metsän osuuksia eikä niitä myydä ulkopuolisille.


lol - 18.09.2009 - 09:12

jos olet naimisissa ja et ole tehny avio ehtoa sillon miehesi kanssa niin miehelläkin on oikeus siihen pusikkoon mutta ei sen lapset voi sitä periä
ja et voi sivuttaa niitä koska laki sanoo niin ennen pysty omat lasetkin sivuttaa mutta tänä päivänä ne on etusialla

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|