Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

YH äidiksi juuri ennen laskettua aikaa.

Riquel - 09.09.2009 - 17:20

No täällä taas ollaan. Kirjoittelin joskus puoli vuotta sitten tilanteestani asuessani ulkomailla. Poikaystäväni on siis ulkomaalainen ja hänelle raskaus oli kova shokki. Tein päätöksen pitää vauvan vaikkakin olisin yh-äiti. Hän päätti kuitenkin pysyä rinnallani ja riidoista huolimatta olemme olleet yhdessä tähän asti.
Kesä piti viettää yhdessä mutta poikaystäväni jäi perheensä luokse pidemmäksi aikaa ja minä tulin Suomeen hoitamaan asiat kuntoon minulle ja vauvalle. Sovimme siis että minä muutan Suomeen synnyttämään ja muutan sitten takaisin ulkomaille puolen vuoden päästä vauvan kanssa.
Nyt sitten kuitenkin välimatka ja riidat ajaneet erilleen, uskoin poikaystäväni kasvavan ja aikuistuvan ja ottavan vastuuta vaikka en häneltä ole mitään vaatinutkaan. Hän nimittäin opiskelee eikä tienestejä ole. Olen kaikki hoitanut tähänkin asti yksin joten mikään ei siinä mielessä muutu. Hän tuli käymään nyt Suomessa pariksi päiväksi ja ilmoitti että ei homma enää toimi ja että voiko hän ottaa vauvaa sitten kesälomille. Pelottaa ja itkettää, hormonit sekaisin ja nyt ei edes sitä pienintä tukea häneltä jäljellä. Itkettää ja tuntuu ettei tästä voi koskaan päästä ylitse. Onko muita kohtalotovereita?


VASTAUKSET:


k - 09.09.2009 - 17:47

Ei hätää. Kaikki kääntyy hyvin.


sellasia - 09.09.2009 - 18:24

ne somalit on..


k2 - 09.09.2009 - 18:29

niin kääntyy. itse jäin yh:si kun tyttömme oli 1.5v ja rv.20. alkushokin jälkeen huomaat että kyllä se elämä hymyilee teidän pienelle perheellekin. hyvä että olet täällä "kotona", voisi olla vielä yksinäisempi olo ulkomailla. voimia!!!


hiu - 09.09.2009 - 21:03

muistan lukeneeni tilanteestasi aiemmin,mukava kuulla ratkaisusi

Kyllä varmasti pärjäät,vaikka alku varmasti rankka voi ollakkin.

Erittäin hyvä että tulit takaisin Suomeen,täällä sinulla on tukiverkosto,ihmisiä jotka välittävät ja ovat varmasti tukena!

Voimia ja jaksamista, niin ja kyllä ne asiat aina tuppaa järjestymään


Olehan - 10.09.2009 - 10:15

VAROVAINEN, kun mies tyylin "voihan vauva sitten lomilla tulla" sanoo, sieppaa todennäköisesti lapsesi suvun painostuksesta ulkomaille, etkä helpolla löydä... USKO MUA!


Pipari - 10.09.2009 - 10:24

k2: olis voinut olla mun teksti.. jäin yhksi kun poika oli 1,5v ja rv20.. Hienosti kaikki meni.. tai no, mutta lukuun ottamatta muuten vaikeaa raskautta mutta kaikki muut asiat meni hienosti ja pärjäämme edelleen hyvin.. asioilla on tapana järjestyä..


sini - 10.09.2009 - 10:44

muistan sinut ap.. tosi hyvä että tulit suomeen. täällä kyllä pärjäät, ihan varmasti !!

täällä on vanhat tutut ja sukulaisesi, sekä kaikkea muuta tukea yhteiskunnalta. kerro tilanteestasi neuvolassa, heillä on tukimahdollisuuksia sinulle, ota kaikk tuki ja apu vain vastaan.

itse jäin aikoinaan yh:ksi 4 lapsen kanssa, joista pienin n 2kk vanha. rankkaa oli alussa, sain apua neuvolan kautta ja selvittiin !! eli kun alkuun pääset niin kyllä sinä pärjäät !!

tsemppiä ja iso halaus !!


Riquel - 10.09.2009 - 15:07

Kiitos niin paljon kaikista kannustavista sanoistanne. Ehkä hyvä että tuli tässä vaiheessa ja yritän nyt vain keskittyä muhun ja vauvaan.kaikella on kaiketi tarkoituksensa....


Sisko - 11.09.2009 - 00:02

Muistan aiemman viestisi. Itse olen raskaana (LA lähellä) ja yksin (jäin yksin jo alkuvaiheessa) ja lapsen isä kaukana. Suhteen loppuaika oli niin raastavaa, että sen loputtua päätin, että nyt huolehdin omasta hyvinvoinnistani (ja sitä kautta vauvan) ja koetan olla stressaamatta. Raskaus on sujunut hyvin, enkä ole katunut päätöksiäni. Parempi rakentamassa omaa elämää kuin kuluttavassa suhteessa. Voimia!
Laita sähköpostiosoitteesi, jos haluat meilailla samassa tilanteessa olevan kanssa.


Riquel - 11.09.2009 - 12:52

kiitos Sisko ja muut kanssasisaret, vertaistuki on mulle ihan henkireikä tällä hetkellä kun kelaa näitä yksin ja tuntuu että on ainoa ihminen maailmassa jolla on paska säkä... mun maili on minx999"suomi24.fi, pistä mailia pliis! tiedän että ansaitsen parempaa ja että se on miehen tappio joka menetti hyvän tyttöystävän ja vauvansa. joku päivä vielä ymmärrän miks näin kuulukin käydä. toivottavasti!


Riquel - 11.09.2009 - 12:53

kiitos Sisko ja muut kanssasisaret, vertaistuki on mulle ihan henkireikä tällä hetkellä kun kelaa näitä yksin ja tuntuu että on ainoa ihminen maailmassa jolla on paska säkä... mun maili on minx999@suomi24.fi, pistä mailia pliis! tiedän että ansaitsen parempaa ja että se on miehen tappio joka menetti hyvän tyttöystävän ja vauvansa. joku päivä vielä ymmärrän miks näin kuulukin käydä. toivottavasti!


Sisko - 11.09.2009 - 19:09

Riquel, koetin laittaa meiliä tuohon antamaasi osoitteeseen minx999@suomi24.fi, mutta viesti ei mene perille. Voisitko antaa osoitteesi vielä kerran?


äksy - 11.09.2009 - 19:31

Hienoa, että tulit Suomeen.Minäkin luin juttusi aikaisemmin.
ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA ANNA LASTA MIEHESI MUKAAN!!!!
Tunnen henk. koht. tapauksen, jossa lapset vietiin ja äiti jäi nuolemaan näppejään.
Selviät varmasti.


emppu05 - 11.09.2009 - 21:57

sulla on pian ihana¨, ikioma lapsi. ´lapsi auttaa sut sydänsurujen ylitse, usko pois Tärkeintä on että teit oikean päätöksen ja halusit pitää lapsen. sinuna en antaisi lasta isälle kylään. jos hän haluaa tavata lastaan niin tervetuloa suomeen!!


Riquel - 12.09.2009 - 11:57

Sisko, kokeile vielä kerran, siellä oli jotain häikkää. muuten annan toisen osoitteen.
Joo ei oo miehestä kuulunut mitään kun lähti takaisin vaikka sanoi että pysytään yhteydessä, haluaa tietää miten me voidaan...
Nimestä ihan varmasti tulee kanssa vääntöä, pitäisi varmaan päättää ihan yksin vaikka sovimmekin jo alustavasti nimen. Toivottavasti vauva saa ajatukset muualle ja siitä se sitten lähtee!


MM - 12.09.2009 - 15:48

Mäkin muistan sut, uskon että teit oikean valinnan tuossa tilanteessa. Ite olin lapsen syntyessä yh ja eka vuosi oltiin kaksin ja hyvin meni vaikka välillä olikin rankkaa. Nykyään mulla on mies joka on kiltti, huomaavainen ja empaattinen ja kohtelee meitä molempia rakkaudella ja kunnioituksella ja kantaa oman vastuunsa toimeentulosta ja kotitöistä, eli yksinhuoltajuus ei ole mikään este kumppanin löytymisellekään. Ja se rakkaus omaa lasta kohtaan auttaa jaksamaan vaikka mitä ja päivääkään en vaihtaisi pois. Vaikka se rakkaus ei tulisikaan heti vaan pikkuhiljaa niin kuin mulle kävi... Nyt vaan jätät koko ukon omaan arvoonsa ja keskityt omaan ja vauvan hyvinvointiin ja tukiverkkoihin täällä suomessa. Voimia ja halauksia! <3


maija - 14.09.2009 - 01:42

Tuollasella miehellä ei ole mitään sanomista LAPSEN NIMEEN nyt ainakaan!!!!Eikä kyllä mihinkään muuhunkaan ennenkuin alkaa käyttäytyä kuten aikuiset tapaa!!! Sinuna valitsisin lapselle nimen joka vähiten muistuttaa tuosta säälittävästä ukonrääpäleestä!(Kaikella kunnioituksella,hänen siittiölläänhän kuitenki ihana lapsesihan sai alkunsa).<-Tämä ei silti oikeuta häntä käyttäytymään kuten tekee.Yhdyn myös edellisiin-älä anna lastasi hänelle "hoitoon"ulkomaille,toki jos TODELLA osoittaa muuttuvansa niin ehdottomasti anna tavata lasta-sinun kanssasi.Suhtaudu varauksella ja varovaisuudella kaikkeen!!Miehellä mielestäni TOKI 50%oikeus lapsen asioihin-JOS KÄYTTÄYTYY SEN MUKAISESTI!!!!Samahan pätee myös toisinpäin tietysti.Tähän mielestäni ei "koti/ulkomaisuus"/sukupuoli saisi vaikuttaa.Voimia ja ihanaa vauva-aikaa!!<3


jos - 14.09.2009 - 18:34

ette ole naimisissa ja isyyttä ei tunnusteta, niin lapsihan on 100% sinun....vai voiko hän vaatia isyyden todistamista myöhemmin? Ulkomailta on varmaan turha yrittää mitään elatusmaksuja periä, joten isästä ei ole siinäkään mielessä "hyötyä".
Toisaalta lapselle voi olla hyvä nähdä isäänsä edes joskus.
Itse en laskis lasta isän luo ulkomaille, ennenkuin on iso, 15v. tai jotain...Ja tyttölasta en laskis isonakaan isänsä luo jos kyseessä olis muslimimaa, jossa suku voi kaapata hänet ja pakottaa naimisiin...näitäkin tapahtuu.

meni vähän aiheen viereen.... tsemppiä sulle kovasti, hyvä että olet tehnyt ratkaisuja sun ja tulevan vauvan suhteen!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|