Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

lapset erotilanteessa

nyt ilman - 06.09.2009 - 20:18

Olemme mieheni kanssa eroamassa ja meillä on kaksi pientä lasta. Toinen vasta 7kk ikäinen

Olen siis äitiyslomalla ja isompi lapsi myös kotona.
Nyt mieheni aikoo ottaa lapset minulta kysymättä, sanoo että hän saa ne ottaa jos niin tahtoo. Meillä tosi huono tilanne, riitoja koko ajan. Mistään ei suostu neuvottelemaan. Kysynkin että voiko hän todella ottaa lapset ennenkuin virallinen päätös on tehty? Menee varmaan oikeuteen asti kun kumpikin haluaisi ottaa lapset. Pitääkö mun siis vaan antaa lapset pois vai onko minulla äitinä mitään oikeuksia? Ei päästä yksimielisyyteen kun molemmat haluaa samaa.

Tilanne on aivan kauhea, onneksi pääsen eroon moisesta miehestä joka ei ole aiheuttanut minulle mitään muuta, kuin harmia lähiaikoina Meillä on kaikki niin huonosti kuin vai voi olla.


VASTAUKSET:


... - 06.09.2009 - 20:27

Kaverilla sama tilanne.Heillä 2 lasta 7 vuotias ja 1 vuotias.Soskusta sanoivat että isä ei voi saada molempia lapsia kokonaan.
Saivat kumminkin soskun avustuksella sovittua että vanhempi lapsi isällä joka toinen viikko ja nuorempi kerran viikossa yön.
Sosku siis oli sitä mieltä että lapsien parempi äidillä.
Toisella kaverilla 6kk vanha lapsi ja tuli ero niin isä ei saa lasta muuta kuin äidin ehdoilla koska äiti imettää vielä.
Äiti menee aina etusijalle pienten lapsien kanssa..ei sun mies voi niitä vaan ottaa.


Eikös - 06.09.2009 - 22:55

yleensä just äiti katsota etusijalle..?

Jaksamisia sinulle!!
Minua pelottaa että kohta itse joudun kanssa samaan tilanteeseen.. :'( Elämä ei kai aina mene niinkuin sitä suunnittelee


paskamies!! - 07.09.2009 - 07:35

mun lähipiirissä on ollu muutama erittäin riitaisa ero joita on puitu käräjillä asti. näitten kokemuksien mukaan äiti on aina ykkösenä vaikka ois ihan täys k.pää.


meillä - 07.09.2009 - 09:16

on viisi lasta ja he asuvat isänsä kanssa näen heitä kyllä joka päivä.Myös yhdellä kaverilla lapset isällä


joo - 07.09.2009 - 10:56

mut noin pientä ku 7kk ei todellakaan eroteta äidistä.Sanot vaan et ei onnistu ennen ku toisin jossain määrätään,lapset pysyy äidillä.


JJ - 07.09.2009 - 13:37

Mieheni sisar on lastensuojelu-töissä ja hän joskus sanoi, että vain ÄÄRIMMÄISISSÄ tapauksissa tai äidin OMASTA TOIVEESTA pienet lapset eivät ero-tilanteessa jää äidille. Eli jos asiasi ovat kunnossa niin ei muuta kuin TAISTELET etkä anna miehen pelotteluiden vaivata. Toki miehellesi kuuluu tapaamis-oikeus (jo lastenkin takia), mutta ei hän voi vain ilmoittaa ottavansa lapsia! Nyt tarvitset kaiken tarmosi ja voimasi selvitäksesi tilanteesta, jo lasten takia. Ei muuta kuin tsemppiä, ja pidä pintasi äläkä anna miehen pelotella1


Masu - 09.09.2009 - 08:04

Nii no eihän isällä tietenkään voi olla tunteita lapsiansa kohtaan että haluais ne itselleen, ton kuvan täältä keskustelusta saa. 7kk:n ikäisen on tietenkin parempi äidillä jos vielä rintaakin syö, mutta muistakaa että on niillä isilläkin tunteet. Suomessa tuntuu helposti touhu menevän siihen että isi kelpaa kyllä alatusavun maksajaksi mutta lapsia hänen tarvitsisikaan nähdä.
Pitäis miettiä ennenku lapsia tekee että kestääkö parisuhde sen.


JJ - 09.09.2009 - 12:16

"Masu" taitaa elää jossain omituisessa rinnakkaistodellisuudessa kun luulee, että suhteen alussa/kuluessa voi ennustaa, että kannattaako lapsia tehdä vai onko ero edessä kun pieniä tulee(saati sitten jostain muusta syystä kuin lasten takia).
Se ero kun voi tulla vuoden tai kymmenen vuoden jälkeen ja ihan kenen vain kohdalle, on se toinen ihminen juuri nyt niin ihana kuin onkin - tai suhde niin täydellinen kuin vaan voi olla.. Tuskinpa monenkaan suhde varsinaisesti lapsiin kaatuu - kyllä syyt yleensä on jossain syvemmällä.
Eikä ap käsittääkseni (vai olenko ihan omiani lukenut) puhunut mitään siitä, etteikö isä saisi lapsiaan tulevaisuudessa tavata. Onhan noita huoltajuus-järjestelmiä erilaisia - esim vuoroviikot tms jolloin isä on tasavertaisesti läsnä lasten elämässä.Isähän tuossa tuntuu pelotelleen lasten viemisellä - nimenomaan PELOTELLAKSEEN äitiä eikä suinkaan rakkaudesta lapsiaan kohtaan.

Oikeastaan väsyttää lätistä tällaisia itsestään selvyyksiä joten taidanpa lähteä päikkäreille

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|