Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Raha-asiat

Neuvoa kaipaava - 04.09.2009 - 09:39

Viitisen vuotta sitten muutimme mieheni kanssa yhteen (miehen omistamaan taloon). Olemme tehneet siihen yhdessä remonttia (myös minä olen osallistunut auttamiseen ja kuluihin, en kyllä niin paljon kuin mies). Nyt olemme naimisissa ja meillä on yhteinen lapsi. Suunnitteilla on rakentaa uusi talo ja mies ilmoitti että minä saan ottaa lainani yksin ja hän käyttää talostaan saavat rahat siihen. Hän on johtanut minua harhaan kun juuri ennen isoa remonttia (jota en minä olisi enää halunnut) hän sanoi että koita nyt kestää niin saadaan paremmat rahat talosta ja sitten on varaa rakentaa parempi talo. Tai onhan talo miehen, mutta harmittaa että olen niin naiivi. Itse olisin kyllä laittanut talosta saamat rahat yhteiseen taloon ja loput ottanut yhteiseksi lainaksi. Mutta sanokaa nyt olenko turhasta pettynyt?


VASTAUKSET:


joo - 04.09.2009 - 10:00

siis onko teillä yhteiset rahat? Niin eihän silloin ole väliä kumpi sen lainaerän maksaa, paitsi sitten jos ero tulee. Riippuu vähän siitä jäävästä lainasta ja maksukykyisyydestäkin. aika hankala tilanne


minä - 04.09.2009 - 10:28

Jos sun miehes on heti alkujaan tuota mieltä että sinä otat lainan nimiisi... Haiskahtaa homma siltä että varautuu jo nyt mahdolliseen eroon. Ja jos sellainen tulee niin oot kusessa nainen. Älä suostu tuohon.
Kun menitte naimisiin, teittekö avioehtosopimuksen?

Et todellakaan ole turhasta pettynyt. Mun mies ei ikimaailmassa uskaltaisi ehdottaakaan tuollaista!

Sun miehestäs tulee mieleen mun veli joka on just tollanen. Ärsyttää! ..Sen talo.. Sen auto.. Ja sen rahat ¤#"¤#"! Sen kihlattu joutuu monesti meneen pyörällä töihin 10km kun ei oo vara ostaa pensaa! Ja mua ärsyttää suunnattomasti sekin kun se edes vitsinä kehtaa sanoa tyttöystävälleen: "Sun pitäis oikeestaan maksaa vuokraa mulle ku asut täällä"
En ymmärrä tuollasta! ja sekin naikkonen on sellanen hiirulainen ettei vaan uskalla sanoa mitään kun pelkää kokoajan jos se jättää... Minusta suhde on jo niin huonolla pohjalla että entäs sitten avioliitossa??


jelena - 04.09.2009 - 10:39

Siis, jos ette ole tehneet avioehtoa, niin sinulla on avio-oikeus miehesi omaisuuten. Eli puolet talosta kuulu sulle. Kylmästi sanottuna, jos erotte talo myydän ja puolet kauppasummasta on sun, piste, miehelläs ei ole asian nokkakoputtamista.

Minä en lähti rakentaa taloa tolla ehdolla. Jos on naimisissa, niin on yhteinen koti, yhteinen talo, yhteiset tulo ja menot ja myöskin lainat.
Neuvoa kaipaava - 04.09.2009 - 11:11

Ei ole avioehtoa tehty, mutta tuntuu siltä että mies katuu sitä ettei tehty. Olen kyllä todella pettynyt mieheeni.. Jotenkin tuntuu että minkälainen on tällainen avioliitto kun mies ei näe että mikään ei ole yhteistä ellei se sentilleen ole maksettu puoliksi. En todellakaan olisi asunut miehen talossa näin kauan, jos olisin tiennyt että asiat menee näin. En todella ole viihtynyt ja mies tietää sen hyvin, että olen kärvistellyt siinä väkisin että olisi sitten joskus paremmin varaan uuteen..Ja heh heh!! Olen kyllä todella tyhmä.. Aivan kuin mies varautuisi eroon.. Lämmittää mieltä, että huomaa olevansa näin tärkeä.


tuikku - 04.09.2009 - 11:12

Jos avioehtoa ei ole, huomiodaan erotilanteessa molempien velat ja varallisuudet. Hieman yksinkertaistetusti omaisuus ja lainat menevät puoleksi.

Meillä koko talolaina on minun nimissäni ja minä myös omistan talon yksin. Tämä tehty sen vuoksi, että pystyin hyödyntämään ensiasuntoedun. En koe tätä millään tavalla ongelmaksi. Käytännössä ajattelemme, että talo ja velat ovat yhteisiä, vaikka minä lainanlyhennykset maksankin. Mies osallistuu sitten enempi muihin kuluihin.

Oletko kysynyt, onko miehelläsi joku syy siihen, miksi hän haluaa sinun ottavan koko lainan nimiisi? Periaatteessa lainan ottaminen vain sinun nimiisi ei minusta ole ongelma, jos siis pystyt lainan kuitenkin hoitamaan, ettei luottotiedot mene tms. Tietysti, jos mies käyttää lainahommaa jotenkin kiristämis/alistamis tarkoituksessa, niin se ei tietty ole sopivaa.


Neuvoa kaipaava - 04.09.2009 - 11:22

No saattaahan olla, että mieskin joutuu hieman ottamaan lainaa jos ei saa riittävästi talosta. Hän haluaa että otan siksi oman lainan, koska minulle ei kuulu hänen talostaan saadut rahat. Että minun kuuluu joutua myös ottamaan lainaa ja tehdä töitä sen eteen että maksan sen pois. Koska hän on sen joutunut joskus tekemään kun osti talonsa. Näin hän mulle ainakin suutuspäissään sanoi.. Pelkää ilmeisesti että minä pääsisin liian helpolla.. Mielestäni sitä lainaa jäisi maksettavaksi vaikka HÄNEN talostaan saadut rahat käytettäisiin uuden talon pesämunaksi. Mutta ihmettelen, ettei mieheltä löydy yhtään "ME"-henkeä..


minä - 04.09.2009 - 12:02

Potkippa vähä päähän sitä sun ukkoas. Oikeesti. Ei tollanen vain käy.


siis - 04.09.2009 - 12:04

miehesi myy "oman" talonsa ja käyttää rahat mihin??
Sitten sinä otat lainaa ja ostat talon, maksat yksin lainaa siitä ja mies tulee asumaan siihen taloon "ilmaiseksi" laittamatta siihen senttiäkään??
Ymmärsinkö oikein?


älä - 04.09.2009 - 13:05

suostu, älä millään, äläkä anna puhua ympäri. Varautuu eroon jo nyt!


Neuvoa kaipaava - 04.09.2009 - 13:35

Kyllä me puoliksi se talo oltaisiin maksamassa.. Hän käyttäisi talostaan saadun rahan ja ottaisi sitten lainaa jos ei talosta saisi riittävästi. Ja minä maksaisin puolet ja ottaisin siis oman lainan (joutuisin siis ottamaan koko summan velaksi). Mä vielä kysyin asiaa uudestaan mieheltä, että onko hän tosissaan. Hän haukkui minut, että ei hän ikinä kehtaisi keneltäkään ottaa rahaa vastaan mikä ei hänelle kuulu. Haloo, yhteiseen kotiin ne menisi eikä mun mihinkään turkkiin. Mutta hän on siis sitä mieltä että minä maksan jokaisen sentin itse, etten saa kaikkea liian helpolla. Ja mies on tosi ehdoton. Siksi mun oli pakko kysyä muiden mielipiteitä, että olenko minä todella omahyväinen vai ukko??!


Inger - 04.09.2009 - 13:46

Missäs tuossa laskelmassa on huomioitu ne rahat, jotka olet laittanut miehesi talon remonttiin? Ei missään, eli älä ihmeessä suostu. Kyllä minä kyseenalaistaisin koko parisuhteen, jos mies olisi noin kiero.


Neuvoa kaipaava - 04.09.2009 - 14:18

En todella tiedä enää mitä ajatella miehestä. Hänellä on selvästi kurja käsitys minusta, että haluan vain hänen rahat itselleni. Olisin ottanut ne meidän yhteiseen kotiin, en siis itselleni. Mutta miehellä on oma järkkymätön kantansa asiasta. Hän on talon maksanut, talo on hänen ja rahat kuuluu hänelle. Toisaalta asia onkin niin, mutta kuvittelin avioliiton ja yhteisen perheen vaikuttavan jotenkin asiaan että puhallettaisiin yhteen hiileen. Enkä todella ole mennyt rahan takia naimisiin, ei ole niin suurista summista kyse ettei sellaisen pitäisi kenenkään mieleen edes tulla. Huh huh, kun osaa tulla aikamoisia yllätyksiä ihan puskan takaa. Kaikista eniten harmittaa, että minä olisin laittanut omasta talosta (jos sellainen olisi) saadut rahat meidän yhteiseen kotiin, mutta eihän mies sitä usko että niin olisin tehnyt. Arvatkaa vaan miltä nyt tuntuu asua tässä HÄNEN talossaan??!!! Tai ruveta maalaamaan sitä tai muuten pitää kunnossa... Alan kuulostamaan katkeralta.


M - 04.09.2009 - 14:46

Näytäppä sille ukonretaleelle tätä viestiketjua. Josko menisi kovakalloon läpi, että ei hän niitä rahojaan hautaan saa vietyä vaikka kuinka yrittäisi. Eikä ne rahat sitten sairasvuoteella lämmitä. Oma vaimo kyllä lämmittää.


voimia - 04.09.2009 - 15:53

Minä en ymmärrä miehesi näkemystä en sitten mitenkään.
Meillä on kaikki mitä on, rahat, tavarat ja muu omaisuus yhteistä, mistään ei ole ikinä sanonut että hänen vain olisi.
Toivottavasti saat, anteeksi jos huonosti ilmaisen, -paremman elämän-,,, tai kumppanin


miten - 04.09.2009 - 15:56

ihmeessä menit naimisiin tuollaisen kanssa? ei avioliittoon minun mielestä kuulu laskea kuka maksaa mitäkin pennilleen. Lähtis äijä niskapersii otteella tästä pirtistä penneineen.


Neuvoa kaipaava - 04.09.2009 - 18:43

Kiitoksia hyvistä kommenteista. Sopiva tilaisuus kun koittaa, taidan näyttää tämän viestiketjun miehelle. Vaikka ei minun elämäni hänen rahoistaan kiinni ole, jotenkin vaan meni periaatteen puolelle. Haluaisin kyllä että päästäisiin sellaiseen tilanteeseen että me-henki olisi parempi ja asiat olisivat suurimmaksi osaksi yhteisiä ilman järjetöntä kädenvääntöä. Voi olla, että mies kääntää tämänkin viestiketjun silti minua vastaan, mutta sen näkee sitten.


hhh - 04.09.2009 - 21:28

Nyt lopetat kaikki kotityöt, ruoanlaitot ym, koska "se on miehes ikioma koti" niin saa myös huolehtia nuo asiat! sinä puolestaan otat vaan rennosti, etkä paa tikkua ristiin, kun kerran ei sun talo ole. käske miehes palkata kodinhoitaja, jos haluaa että HÄNEN koti kiiltää ja että ruokaa on tarjolla! tsemppiä!


197xhhh, WAU - 04.09.2009 - 21:39

koska nämä naiset ovat niiiin oikeessa!!!

Siis ehtojenne ja testamenttienne mukaan pelaatte...!!!

Terveisin yks kuolinpesänhoitaja tältä syksyltä!


tiikeripupu - 05.09.2009 - 08:21

Tuu takas kertoon sitten miten asiat järjesty


hei - 05.09.2009 - 08:27

meilläkin on ihan selvää, et jos rakennetaan uusi koti (asutaan nyt miehen rakentamassa) niin laina tulee ehdottomasti MINUN nimiin, sillä saadaan osaan se ensimmäisen talolainan ottajan korkotukilaina ja se jos joku kannattaa.

että ei miehesi sinua harhaan ole johtanut, vaan ajattelee järkevästi.


AQQA - 05.09.2009 - 11:50

Meillä raha-asiat menee niin että: Kaikki omaisuus on mun nimissä ja lainat miehen
Ei olla naimissa, ja jos mies lähtis niin sille saattais käydä huonosti.
Oon ihan tykänny tästä järjestelystä.
Mutta kyllä meillä kaikki rahat on aina olleet yhteisiä. Jopa toisen tililtä voi käydä siirtämässä rahaa ilman sen kummempia ilmoitteluja.


AQQA - 05.09.2009 - 11:52

Argh! Että mää vihaan noita palluroita kun niitä tulee väkistenkin puolivahingossa lisättyä tuonne tekstiin! Pois pois kaikki hymiöt. Hyihyi.


dooo - 05.09.2009 - 13:05

hei - 05.09.2009 - 08:27

meilläkin on ihan selvää, et jos rakennetaan uusi koti (asutaan nyt miehen rakentamassa) niin laina tulee ehdottomasti MINUN nimiin, sillä saadaan osaan se ensimmäisen talolainan ottajan korkotukilaina ja se jos joku kannattaa.

että ei miehesi sinua harhaan ole johtanut, vaan ajattelee järkevästi.


No jos se EI OLISI JOHTANUT HARHAAN niin miksi hän ei olisi tästä ap:lle maininnut? Ihan muista asioistahan se äijä oli mesonnut


jos - 05.09.2009 - 14:54

miehesi ottaa vielä asuntolainaa, joutuu hän maksamaan veroja. Koska sinulla ei ole asuntolainaa, saat ensiostajan edut. En mä nyt ymmärrä mikä ongelma tässä on. Jos miehesi kuitenkin myydystä talosta saamat rahat uuteen taloon käyttää.


no HALOO!!!!! - 05.09.2009 - 23:40

Jaa että ne SUN käyttämät rahat siihen MIEHES taloremppaan ei vaikuta muka millään lailla???? Sun rahat meni niinku tuhka tuuleen, ja miehes ottaa siitä hyödyn ku myy talon ja ottaa kaikki rahat itelleen...NAINEN, missä sun järki on???? Ei ikinä onnistuis meillä!!


jossille - 06.09.2009 - 09:25

neuvoa kaipaava kirjoitti miehestään:

Hän haluaa että otan siksi oman lainan, koska minulle ei kuulu hänen talostaan saadut rahat. Että minun kuuluu joutua myös ottamaan lainaa ja tehdä töitä sen eteen että maksan sen pois. Koska hän on sen joutunut joskus tekemään kun osti talonsa. Näin hän mulle ainakin suutuspäissään sanoi..


Neppari - 06.09.2009 - 11:08

kyllä mä toisaalta ymmärrän miehesikin kantaa asiaan, eli koska talo on hänen hankkimansa niin tulot siitä kuuluu myös hänelle. Tietenkin jos talolainasta tulee sinulle suurehko, niin mies voi sitten vaikka maksaa enemmän juoksevia menoja kuten ruoat, vakuutukset, auto...?

Toisaalta se miten hän asian esitti, on varmaan suurempi ongelma. Avioliitossa tosiaan pitäis puhaltaa yhteen hiileen ja uskoa siihen että yhdessä ollaan vielä mummoina ja vaareina.... se että pitää kaikesta OMASTAAN kiinni kynsin hampain, ei oikein vakuuta aidosta rakkaudesta!

Me otettiin aikoinaan avioehto, eikä asia minua haittaa. Miehellä oli jonkun verran omaisuutta ja parempi palkka, joten en nyt kuvittelekaan että ennen tapaamistamme hankittu omaisuus olisi minun puoliksi....mutta eihän tuo olekaan ongelma niin pitkään kun ollaan onnelisesti naimisissa. Nykyään se maksaa, jolla on rahaa, eli yleensä mies hoitaa juoksevat kulut.

Tosiaan tuo ensiasunnnon veroale on hyvä etu, mikä kannattaa käyttää.
Tsemppiä snulle, toivottavasti löydätte ratkaisun asiaan!


mie - 06.09.2009 - 12:52

Avioehdon voi myös jo naimisissa oleva pari tehdä jälkikäteen.


emo - 06.09.2009 - 14:19

Ymmärrän kumpaakin.

Miehesi tulisi huomioida EDES tuo sinun osuutesi, jonka olet laittanut taloon. Sitten olisi reilumpaa. Eli laskea joku prosenttiosuus talon myyntihinnasta tai tietty summa, jonka antaisi sinulle.


Älä - 06.09.2009 - 17:55

nyt ihmeessä suostu moiseen!! Avioliitto on yhteinen yritys ns. Yhdessä tienataan ja hoidetaan "yritystä". Hoidetaan koti, lapset, laskut, lainat. Se panostaa enemmän, jolla on rahaa. Ja lasketaan miten hyödyttää perhettä, miten kannattaa tehdä. Miehesi on itsekäs paska, jos laskee, että sunkin panoksella ja rahoittamallasi remonteilla ei ole mitään osuutta nykyiseen talonn, kun se nyt myydään!! Eli ostatteko sen arvoisen talon, mihin mies laittaa talosta saadut rahat ja se on hänen osuutensa eli puolet. Ja sä otat siis lainan?? Eli jos saatte 100.000 miehen talosta, ostatte 200.000 euron talon vai?? Mitä jos löydättekin 150.000 talon? Rällästääkö miehesi sitten 25.000 mitä haluaa, ei perheeseen?? Ja sä otat 75.000 lainaa??? Täysi idiootti se sun miehesi, anteeksi vaan.
Minkä ikäinen lapsi teillä oli?? Laskeppa itsellesi palkaa siltä ajalta, kun olet lasta hoitanut äitiysloman aikana ja mahdollisesti töiden jälkeen. Tuntitaksa joku 10€ sisältäen kotityöt. Ja halvalla lähtee sittenkin. Ja lyö lasku ukon nokan eteen! Kattoos mitä sitten sanoo!! Voipi olla herätys sille, ettei kaikkea nyt vain voi laskea mun ja sun rahoissa ym!!


marsu - 06.09.2009 - 18:20

kannattaa ottaa yhteys esim. Pankin juristiin ja kysyä häneltä miten tuo omaisuuden jako avioliitossa menee. Ku erotilanteessa omaisuus jaetaan puoliksi. Sillon laitetaan nippuu omaisuuden arvo ja kumpikin saa yhtä paljon. Esim. Tämän hetkisessä tilanteessa jos eroisitte miehesi joutuisi antamaan puolet talostaan sinulle. Eli käytännössä maksamaan puolet talon arvosta sinulle vaikka talo olisi hänen maksama. Siis jos teil ei avioehtoa ole.
Ehdota miehelles et menette yhdessä keskusteleen juristin kanssa koska ei taida miehesikään omaisuuden jako asiaa tietää kun on naimisiin ilman avioehtoa menny vaik noin tiukasti haluaa omastaan kiinni pitää.
Ja samalla voitte avioehdon laatia mikäli haluatte. Meil meni niin et miehen omistamasta asunnosta saatu voitto meni meillä puoliksi uuden talon lainaa ottaessa,mutta voitto oli n.10tuhatta eli "sain" mieheltäni 5tuhatta euroa. Teillä taitaa hieman isommista rahoista olla kyse.
Kyllä teidän täytys asiasta kyetä rakentavasti keskusteleen jotta koko suhteessa ylipäätää on tulevaisuutta. Ikävä kyl raha aiheuttaa paljon riitaa perheissä


---- - 07.09.2009 - 07:27

Marsu; ei se nyt ihan noin mene että ero tilanteessa kaikki menee tasan. Jos on ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, niin kyllä se on vain sen kenenkä alun perin ollutkin.

Eli kun menimme naimisiin, miehellä oli talo ja mökki, jos ero tulee niin en minä niistä mitään saa. jos teemme remonnttia ym minun rahoilla niin kuitit visusti talteen.


öhöm - 07.09.2009 - 12:15

Itsellä ero takana. Miehellä iso omaisuus, JA HANKITTU ENNEN AVIOLIITTOA. ja kummasti kaikki meni puoliksi. Tosin avioliittoakin oli takana 15 vuotta kun erottiin. Velatonta omaisuutta joka sitten jaettiin. Eli yleensä kaikki menee tasan puoliksi, jos ei ole kuitteja. Ja silloinkin riippuu siitä kuinka kauan omaisuuden on omistanut

Eli meillä mökki ym oli ollutyhteisessä käytössä sen 15 vuotta, vaikka mieheni sen oli hommannut ennen avioliittoa, sekin meni myyntiin ja rahat puoliksi.


voisit - 07.09.2009 - 14:20

kysyä mieheltäsi, että tarkoitti niitä asioita oikeasti, joita silloin suutuspäissään sinulle sanoi? Monesti sitä pikaistuksissaan sanoo sellaista, mitä ei ihan oikeasti tarkoita. Ja monesti juuri näihin sanomisiin suhteessa takerrutaan ihan liikaa ja asiat suurenee, kun ei sitten keskustella niitä selväksi.

Kerran mieheni minulle suutuspäissään sanoi, että minun pitäisi maksaa autolaina kokonaan itse, kun autolla kerran enemmän ajan. Tai sitten toinen vaihtoehto, en aja autolla kun en kerran lainalyhennyksiä maksa. Asiasta kuitenkin sitten juteltiin, eikä hän oikeasti sitä mieltä ollut.

Laita paperille suunnilleen ylös, se rahasumma, jonka remonttiin oot laittanut ja se sitten täytyy huomioida. Talonmyynnistä saaduista rahoista se osuus kuuluu sinulle.

Jälleen kerran se tuttu ja todella toimiva neuvo, KESKUSTELKAA ASIAT SELVIKSI!!!


edellinen vielä - 07.09.2009 - 14:46

Miten teillä muuten juoksevat kulut perheessä maksetaan? Miten muuten suhde toimii? Onko tästä taloon liittyvästä raha-asiasta vain nyt nousemassa suhteettoman iso asia?
Vaikka miehesi on poikamiehenä ollessa joutunut talonsa yksin maksamaan se tilanne on silloin ollut ihan eri kuin nyt. Nyt te olette perhe ja asiat täytyy ajatella sen mukaan. Ei ole sinua ja minua vaan me ja meidän velat ja tulot. Miehet näyttää olevan yleensä todella itsekeskeisiä, eivätkä sitä edes itse huomaa. Heitä pitää toisinaan ravistella ja kovaa.
Siinä on kyllä järkeä, että laina tulee sinun nimiin, kun saat siitä eniten etuja. Mutta kyllä miehesi silti kuuluisi siitä lainasta osansa maksaa takaisin tai vastaavasti hän maksaa muita perheen kuluja enemmän. Tämä tietenkin suhteessa teidän tuloihin. Se maksaa enemmän, jolla on suuremmat tulot.
Mutta keskustelkaa asiat selväksi, ennen uuden talon ja lainan ottamista.


Miesimmeinen - 07.09.2009 - 16:58

Saattasinpa olla yhtä pökelö, kun alottajan mies, mutta vain esimerkin vuoksi. Eli jos vaimo kerran alkaa pikkurahoista mäkättää, niin pitäisin sitten ite yhtä tarkan huolen isoista rahoista. Ylleensä kun näissä asioissa on kaks yhtä tyhmää keskenään vänkäämässä. Se on jännä, miten sitä taantuu uhmaikäiseksi, kun vähän yllytetään.

Juridisessa mielessä hällä ei oo paskanvällii, sillä kyllä ne velat ja omaisuudet puolitetaan ihan tarkkaan, joten jos sulla on velkaa enemmän kun miehelläs, niin erossa miehes maksaa sulle hyvitystä vastaavan summan. Että ihan tyhjänpäiväinen vaahtoushan tosta on syntynyt, paitsi että onhan se periaatteessa ihan oikein, että ite maksat kodistas siinä kun mieheskin. Kuhan ottaa sun "sijoitukses" remonttiin huomioon. Vois tollaista ehkä itekin vaatia periaatteen vuoksi, mutta en mie sitten niin välittäsi siitä, että muut kulut menis tasan puoliksi, vaan muuten(kun talon osalta) olisi yhteiset rahat ja huolet ja ilot. Se on jo sairasta, jos pitää olla erilliset rahat viimiseen penniin asti.

Minä näen - 10.09.2009 - 21:44

asian niin että ap:n mies toimii ihan oikein kun vaatii ap:tä maksamaan puolet talosta itse. Juttelin juuri mieheni kanssa ja hänenkin mielestään tuossa tilanteessa ei ole mitään outoa.

Ymmärsinkö oikein: eli ap:n mies omistaa nykyisen talon 100 % ja on maksanut sen 100 %, ap 0 %. Mies myy talon joten rahat kuuluvat ilman muuta miehelle. Mies sijoittaa talosta saatavat rahat niin että saa maksettua puolet rakennettavasta talosta. Jos omistusosuus rakennettavalle talolle tulee olemaan 50-50 niin sehän on vain reilua että kumpikin todellakin maksaa siitä itse puolet. Jos ap:llä ei ole rahaa ennestään maksaa omaa puolikastaan niin ottaa tietysti lainan omiin nimiinsä. Tämä on reilua kumpaakin kohtaan jos omistusosuus talolle tulee olemaan se 50-50.

Jos mies maksaa puolet omilla rahoillaan ja toinen puolikas maksetaan yhteisellä lainalla niin silloinhan mies maksaa talosta 75 % ja ap vain 25 %. Tällöin minun mielestäni omistussuhteenkin pitäisi talossa olla 75-25 niin että 75 % talosta kuuluu ap:n miehelle.

Kun kyse on kuitenkin näinkin suuresta summasta niin en minäkään haluaisi maksaa 75 % talosta jos talo on sekä minun että puolisoni nimissä puoliksi... En suostuisi mistään hinnasta ellei sitten omistusosuutta laitettaisi 75-25 minun hyväkseni.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|