Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

neuvoja todella kaivataan, pliis

murjottaja - 16.08.2009 - 20:30

miten reagoitte ja mitä teette kun tajuatte
että ette enää kiinnosta miestänne?

ette puhekumppanina
ette sängyssä
ette missään muuallakaan

paitsi kulissivaimona pitämässä kodin siistinä
ja hoitamassa perheen lapset.

neuvokaahan viisaammat pliis


VASTAUKSET:


mie - 16.08.2009 - 20:55

Voithan hankkia omaakin elämää, omia ystäviä ja harrastuksia. Kun sinulle tapahtuu asioita, joissa ei miehesi aina mukana, niin teillä riittä keskusteltavaa ja olet mielenkiintoisempi miehesikin mielestä. Miehiä ei tunnetusti kiinnosta pelkkä omien kodin seinien sisällä tapahtuneet asiat vaan haluaa laajempialaista keskustelua. Mieti voisitkö myös muuttaa hieman omaa ulkoista olemustasi kiinnostavammaksi vai oletko jämähtänyt vuosiksi samaan lookkiin.


Thomas - 16.08.2009 - 21:14


Tervehdys,

Saako tätä kommentoida miesnäkökulmasta? Olen "mie":n kanssa samaa mieltä. Mies toivoo ensisijaisesti näitä asioita naiseltaan, ehkä juuri tässä tärkeysjärjestyksessä:
- makuuhuonejutut. Naisen aloitteellisuus antaa uutta intoa. Mies ei aina jaksa olla promoottori.
- mukava naisseura. Sujuvaa ja mukavaa keskustelua. Jos nainen sillointällöin laittautuu vain omaa miestään varten, siitä seuraa taas uutta intoa.
- kodin ylläpito: ruoka, vaatteet, lastenhoito, kodin laittaminen. Näissähän mies voi olla mukana paljonkin.

Mies on huomattavasti yksinkertaisempi kuin nainen parisuhteessa. Käsitykseni mukaan naisen on helpompi sulattaa jää ihan vain olemalla viehkeä nainen miehelleen. Jokainen mies sulaa ja lämpenee naisen ihanuudesta. Miehen taas on vaikeampi sulattaa naisen jää: se voi vaatia usean päivän gentleman -asennetta.
Iloinen vaimo - 17.08.2009 - 01:18

Vai pitäisi sen naisen vaan sulatella jäitä kun se on naiselle "helpompaa" ja olla viehkeä jollekin ukonturjakkeelle jota ei vähempää voisi muijan seura napostella! No huh huh. Tervetuloa vaan 2000-luvulle.

Ei tulisi mieleenkään olla viehkeä sellaiselle joka kohtelee kuin ilmaa, kyllä molemminpuolisen kunnioituksen ja intohimon on pelattava tasan molempiin suuntiin. Meillä intohimo on säilynyt ihan teinien tasolla kolmesta lapsesta ja vuosista huolimatta, koska MOLEMMAT osoittavat hellyyttä, ilahduttavat toisiaan pienillä yllätyksillä vuorotellen, puhuvat kaikesta maan ja taivaan välillä ja järjestävät yhteistä aikaa kahdenkesken.

Minä hoidan lapset, siippa käy töissä ja kotihommat hoidetaan yhdessä. Pidän mielelläni itseni kauniina ja huoliteltuna siippaani varten kuten myös hän tekee, koska visuaalisuus kuuluu oleellisena osana toisen huomioonottamista. Pitää osata vaatia toiselta eikä vain tyytyä, mutta myös olla valmis itse panostamaan.

Todennäköistä onkin, että kirjoittajan ukkokultaa kiinnostaa joku ihan muu bööna siellä makkarin puolella. Kukaan libidoltaan terve mies ei nimittäin kuivia kausia kuukausi tolkulla viettele jos oma nainen ei kiinnosta, mikäli vain tilaisuuksia on tarjolla, valitettavaa, mutta totta.

Eli palatakseni kysymykseen, sanot ihan suoraan sille äijälle, että mikäli ei ala ääni muuttua kellossa ja aikaa ja halua löytyä myös häneltä parisuhteen korjaamiseen, niin nostat kytkintä ja se on soromnoo. Simple as that.

Terve itsekkyys on suotavaa, eikä täällä eletä kuin kerran, itseään varten, niin egoistiselta kuin se kuulostaa. Oma onnellisuus heijastuu kaikkeen mitä teet, erityisesti lapsiin ja parasta mitä lapsillensa voi tarjota on olla onnellisessa parisuhteessa. Mikäli se ei onnistu, on parempi olla yksin ja tyytyväisenä, kuin stressaantuneena onnettomassa liitossa.

Eli nyt kissa pöydälle ja sanot sille ukolles suorat sanat, ja mikäli ei ala mitään tapahtumaan niin tiedät kyllä kuinka paljon hän sinua ja parisuhdettaan arvostaa: nada.


kiva vastaus - 17.08.2009 - 08:57

Thomas: Olipa miellyttävä vastaus! Ilo oli lukea tuo asiallinen kommentointi. Itse olen ollut huomaavinani tuon saman mieheni kohdalla, vaikkei ole sitä sanonut. Laittoi minua ajattelemaan.


oli - 17.08.2009 - 11:15

munkin mielestä ihan fiksua tekstiä Thomakselta.

Iloinen vaimo: Oletko koskaan kuullut sanontaa; niin metsä vastaa kun sinne huudetaan? Näin se aika pitkälti elämässä menee. Jos mielestäsi naisen pitäisi antaa samalla mitalla takaisin, jos mies kohtelee häntä kuin ilmaa, ei asia edisty kyllä mihinkään suuntaan.. Siinä mielessä ihan järkevä ehdotus että nainen voisi yrittää vietellä miehensä uudestaan. Voipi hyvinkin olla että mies tästä innostuu taas huomaamaan vaimonsa uudestaan, ja suhdekin piristyy.


Iloinen vaimo - 17.08.2009 - 22:59

No eikös tässä juuri siitä ole kyse, että niin metsä tosiaan vastaa kuin sinne huudetaan. ja hoitamassa perheen lapset." just.


Könsikäs - 18.08.2009 - 09:41

Joo, hyviä vastauksia.
Thomas puhuu asiaa.

Mies on jäyhä, yksinkertainen ja putkiaivo, kun on kyse parisuhde asioista.
Mies ei osaa niitä siten, kuin naiset.
Mies ei ajattele asioita yhtä usein ja monesta näkökulmasta, kuten nainen.
Mies kyllä toimii ja tekee kotitöitä ym., joskus jopa itsenäisesti, mutta usein vaatii naisen ohjausta.
Aloitteellisuus on hyve, joka Mieheltä monesti puuttuu.

Siksi on helppoa yhtyä Thomaksen kommenttiin, että "jään sulattamaninen" on naiselle helppoa ja monesti se lukon avaamiseen tarvittava ensi askel.
Mies kun on niin heikko naisen vetovoimalle. Tämä monesti avaa lukon lisäksi myös silmät.

'Iloinen vaimo' puhuu kyllä asiaa myös. Ehkä vähän aggressiivisesti asennoituen, mutta taustalla on juuri tämä yhtenöinen, molempien osapuolten kunnioitus ja halu miellyttää toista, jolloin itselleen myös saa jotain.

AP:lle

Ole oma itsesi, mutta naisena, viettele miehesi uudestaan. Sytytä sammunut rakkautenne liekki. Miehesi todennäköisesti lämpiää ja seuraa perässä.
Mikäli hän edelleenkin pitää sinua "kulissivaimona" tämäkin jälkeen, niin silloin olisi hyvä ottaa asia puheeksi ihan suoraan. Joko itse tai ammattilaisen avulla. Ei parisuhteessa kannata olla ja kärsiä, vaan pyrkiä yhteisesti saamaan asiat kuntoon.
Parisuhde vaatii kaksi ollakseen parisuhde.
Yksin oleminen on helpompaa sitten oikeasti olemalla YKSIN.


minä - 18.08.2009 - 11:42

Hahaa. Arvaus: Könsikäs kirjoittaa ammatikseen horoskooppeja? "Sytytä sammunut rakkautenne liekki"

Ei sillä, hyvin kirjoitettu ja asiaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|