Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Ihastuminen

miehen näkökulmasta - 16.08.2009 - 15:24

Kaipailisin vähän mielipiteitä, miten miehet ajattelevat ihastuessaan...

Itse olen (siis nainen!) ja ihastunut erääseen mieheen ja tykkään hänestä itseasiassa todella paljon. Tämä mies on kertonut olevansa ihastunut myös minuun ja omien sanojensa mukaan tykkää minusta todella paljon. Mutta...

Tuntuu, että tämän miehen teot/tekemättä jättämiset aina välillä kertoo ihan jotain muuta! Esim. yhdessä viettämäämme aikaa ei ole hirveästi tarjolla (asutaan eri paikkakunnilla). Jos aikaa saattaisi löytyä, kunhan vähän viitsisi vaivaa nähdä ja järjestellä asioita, niin tuntuu ettei mies tee mitään sen hyväksi. Vaikea selittää kertomatta tarkkoja yksityiskohtia.

Onko naisen ja miehen ihastumisessa sitten niin isoja eroja? Itse koen, että tietenkin haluaisin olla vaikka koko ajan tämän ihmisen kanssa ja viettää mahdollisimman paljon aikaa hänen kanssaan ja nähdä vaivaa sen eteen, että sitä yhteistä aikaa löytyy. Ihana olisi päästä tutustumaan vielä paremmin, oppia lisää toisesta jne. Tuntuu vaan, että toinen ei ole niin "innokas". Että nähdään, kun nähdään, sitten kun siihen on todella mahdollisuus. Ei ole valmis muuttamaan omia menojaan. Voinko ajatella, että tämä ihminen oikeasti on kiinnostunut minusta vai mistä tuollainen kertoo?


VASTAUKSET:


Hmmm - 16.08.2009 - 16:24

Mun elämänkokemuksellani väittäisin, että tässä(kään) asiassa ei oo niinkään eroo naisen ja miehen välillä kuin yksilöiden välillä. Toiset naiset ovat ihastuessaan sellaisia, että haluavat heti viettää paljon aikaa ihastuksen kohteen kanssa ja toiset taas haluavat hitaamman startin. Miehillä ihan sama.

Parisuhteen muodostumisen kannalta olennaista on, että ihastuneet ovat sellaisia yksilöitä, jotka muiltakin ominaisuuksiltaan sopivat hyvin yhteen.


Varsin - 16.08.2009 - 20:52

ajankohtainen aihe Odotankin mielipiteitänne taustalla varsin innokkaana !!

Itsestä tuntuu että haluaa lähettää toiselle viestejä koko ajan.. mut en haluais kuitenkaan tunkeilla. Mies kyllä vastaa viesteihin ja lähettelee pusuja ja haleja..

Mut mistä ton ihastuksen määrän voi mitata miesten kohdalla??


ap - 17.08.2009 - 12:12

"Varsin": niinpä, mistä voi ihastuksen määrän mitata miesten kohdalla? Mun tekis kans mieli lähetellä melkein koko ajan viestejä tälle ihmiselle, ja paljon olen lähettänytkin, mutta tää toinen osapuoli ei hirveesti taas niihin vastaile. Sanoo, että on todella huono laittelemaan tekstareita. Ja osittain uskonkin tuon. On se nyt onneks jotain aina välillä vastaillu Ennemmin soittaa. Ja nyt on käynyt ilmeisesti niin, että mä olen ollut jotenkin liian innokas (heh ) ja tää mies on mitä ilmeisemmin vähän ahdistunut... Pitäiskö mun nyt antaa vaan olla? Odottaa, että se nyt sitten ottaa seuraavan kerran yhteyttä? Jos ottaa... Miksiköhän sitä pitää aina olla tällanen ihastuessaan? Innostuu liikaa ja toivoo, että asiat etenis nopeemmin, mitä ne etenee. Pitäiskö sitä olla jotenkin vaikeammin tavoiteltavissa? Ettei tee ittestään liian helppoa? Sitä vaan epäilee tän toisen ihmisen tunteita, jos ja kun ei ole yhtä innokas kuin itse.


Könsikäs - 18.08.2009 - 09:22

Moi!

Miehenä luulen, että eroja on naisten/miesten ihastumisessa.

Mies ihastuessaan kulkee haarovälinsä johtamana...jolloin veri ei paljoa päässä kierrä.
Mies tosin "järkeilee" ehkä liikaa, ei uskalla antautua suhteeseen.
Pidättyväisyyden taustalla voi olla pelko sitoutumisesta, tai haluttomuus siihen. Mies voi olla ihastunut, mutta haluaa silti pitää mahdollisuudet avoinna.

Naisen on tehtävä selväksi rakkautensa ja halunsa, kirjaimellisesti pantava mies selkä seinää vasten, jotta näkee onko mies oikeasti tosissaan.
Uros on vaan sellanen, että vasta ku on aivan pakko, niin silloin todetaan "peli menetetyksi" ja sitoudutaan siihen yhteen sydämensä valittuun.

Kuulostaa brutaalilta, mutta uskon monen nuoren miehen ajattelevan näin. Halutaan kokea ja nähdä, ei tee mieli jämähtää paikalleen. Vaikka toinen olisikin ihana ja juuri se oikea. Silti palaa tarve "katsella" ja olla "vapaa".

Tietysti on myös niitä miehiä, jotka antautuvat ja sitoutuvat heti ja mielellään. Ne ovat usein niitä ressukoita, jotka sitten hylätään alttarille, kun naisen kiinnostus lopahtaa. Mies on liian kiltti, liian huomaavainen, eikä aseta naiselle tarpeeksi haastetta. Ei ole parannettavaa, jolloin naisen on etsittävä rentumpi mies itselleen.

Stereotypioita tiedän, mutta siemen totuutta niissä on ihan takuulla.

Kirja Miehet on Marssista ja Naiset venuksesta sisältää monia hyviä metaforia ja pohdintoja sukupuolien eroavaisuuksista. Lukiessani kirjaa taannoin, en voinut kuin myhäillä, niin osuvia monet kommentit siellä oli.
Kumpa meillä vielä olisi se sanakirja, mihin kirjassa viitataan.
Ei tarvittaisi näitä keskustelupalstoja ongelmiemme ratkaisemiseksi.

AP:lle
Nyt rohkeasti lähestyt miestä. Avaat keskustelua ja osoitat olevasi tosissasi ihastunut. Pyydä huomiota ja anna sitä. Mikäli tämä karkoittaa/pelästyttää miehen, niin ehkä hän ei ole se oikea tai ajankohta ei ole hänelle sopiva sitoutumiselle. Silti sinun kannattaisi yrittää, sillä se, että "tuhlaat" aikaasi häneen hitaasti edeten ja odottaen, voi kaduttaa myöhemmin.
Tunnusta tunteesi ja jos tämä mehiläinen ei hunajaasi nappaa, etsi seuraava!
Elämä on liian lyhyt, nauti siitä joka päivä täysillä!

Hyvää syksyn odotusta! Paljon kynttilä illallisia, punaviinin kera...


nainen pohtii - 18.08.2009 - 21:09

Mä olen jo viiskymppinen ja aika monta "kilometriä" ihastumisia takana. On ollut eri tyyppisiä kavereita, mutta yksi yhteinen nimittäjä näillä "mä valitsen ajankohdan, milloin nähdään"-tyypeillä on ollut. Ovat ilmeisesti pelipoikia ja pyörittäneet useampaa muijaa samaan aikaan. Koskapa itse en ole epätoivoisena roikkunut, vaan muhun on otettu siis yhteyttä ja jopa jutusteltu yhteisestä tulevaisuudesta...

Ei pitäisi yleistää, mutta kyllä on poikkeuksetta käynyt niin, että jos on ollut välttelevä ja selityksiä kertoileva tyyppi, niin sattumalta vaikka samaan kauppaan kun on satuttu, ni on ollut muija kainalossa. Tai kun on ollut joku "niin tärkeä meno viikonloppuna, ettei voi soittaa", niin puhelimeen on vastannut hämmästelevä naisääni. Jaa, että miksikö soitin? No tietenkin kuullakseni totuuden!

On tietenkin myös esim. just todella pahasti pettyneitä tai arkoja, huonolla itsetunnolla varustettuja miehiä, kuten on naisiakin. Ja tällöin pitäisi löytyä kärsivällisyyttä. Mä ainakin olisin täysin hiljaa muutaman viikon ja jos ei mitään yht. ottoa kuuluis, "tarjoisin hunajaani" seuraavalle oikealle ihastukselle. Koska jos noin arka on, kannattaa tuollainen lössykkä "päästää menemään".

Miehen silmistä myös näkee paljon. Avoin ja rehti katse on häpeilevän ja pälyilevän vastakohta. Nykyinen mieheni katselee tuolla ensin mainitulla tavalla.

Mutta kun sitten ne oikeesti ihastuneet on soitellu ja jopa kukkasia postikorttiin piirrustaneet, ni eipä ole tarvinnut miettiä ihastuksen aitoutta


ap - 19.08.2009 - 15:05

Iso kiitos "Könsikäs" ja "nainen pohtii" ajatuksistanne! Itsekin olen paljon miettinyt samoja asioita, mitä kirjoititte. Ja olen todella ajatellut tuotakin, että "tarjoaisin hunajaani" toiselle miehelle, jos ei kerta jotain muuta oikeasti kiinnosta, niin varmasti löytyy mies, jota kiinnostaa. Olen mielestäni kuitenkin ihan kaunis ja mukava ihminen Hyvää "vaimomatskua" Omapahan on häpeänsä, jos haluaa hyvästä luopua!

Olen oikeastaan kokeillut tuota könsikkään ehdottamaa, että näytän todella olevani kiinnostunut ja olen antanut huomiota (ehkä jopa liikaakin?!) ja olen yrittänyt keskustella aiheesta, mutta toinen osapuoli ilmoittaa, että painostan häntä ja murehdin liikoja, jos mietin meidän välistä suhdetta ja mitä siitä voisi tulla tai ei tulisi. En siis oikein uskalla puhua mistään asiasta hänelle, kun tavallaan pelkään, että ajan hänet tiehensä. En kuitenkaan halua, että hän nyt häviää elämästäni mihinkään.


nainen pohtii - 19.08.2009 - 19:43

nii-in, kyllähän se aito ja rehellinen suoraanpuhuva ja sydämensä avaava nainen on miesten kielellä useinkin ns. tyrkky, valitettavasti!

miesten suusta olen kuullut, että hyvällä itsetunnolla varustettu "sopivasti" oman arvonsa tunteva "kiukkupussi" (pitää siis oman päänsä, vaikkei pirttihirmu olekaan) on seksikäs ja kiinnostava.

Itse en lähtisi tuolle avoimmuuslinjalle tunteilemaan ja soittelemaan, koska voin kokemuksesta sanoa, että
roikkujaksi nainen silloin mielletään, ikävä kyllä...

Fiksusti kirjoitat, ap, ja joskus voi kestää kauankin, ennen kuin sinne hunajapurkille päästään, mutta hyvää mehiläistä kantsii kyllä odotella! Tulossa on!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|