Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

eronneitten lasten hoito "vuorot"?

eroamassa - 11.08.2009 - 18:53

joo täällä kans ollaan eron partaalla,mutta kysymys on enää kuinka ja mikä on lapselle paras? ite oon nyt tätä pähkäilly...

mä oon nyt tietty hoitanu lapsen kun mies töissä päivät,aijon muuttaa takasi koti-paikkakunnalle missä enemmän tukiverkostoa ym. Mies hoitaa hyvin lapsen ja mielestäni myös minä jaksan,meillä käy tällä hetkellä perhetyöntekijät ja he ovat sitä mieltä että en jaksaisi lapsen kanssa yksin Huom. täällä missä asumme,minulla ei ole ketään tuttua jne eli olen käytännössä yksin lapsen kans päivät pitkät ja toisella paikkakunnalla on tosiaan sitä auttavaa kättä enemmän kun täällä, miehen kanssa mietittiin että olis hyvä viikko/vanhempi että olis niin ku aina viikon kerralla toisen luona,nämä p-työntekijät sano että kuulostaa hurjalta ja niin itseniki mielestä tavallaan...

sanoivat että lapsi menee sekasin kun yhtäkkiä äiti katoaa viikoksi (ja tietty toisinkipäin) lapsi on nyt 1v. Mutta sitte ehdottivat että lapsi jäis miehelle (joka on paljo töissä+työ matkoilla) ja minä olisin reissujen aikana se 1. hoitaja tietenki ja arkisin olisi muutenki hoidossa/tarhassa ja isällä illat...mietin vaan että mikäs mä sitte olisin satunnainen hoitajako? ku lapsi näkis mua vielä harvemmin

tällä hetkelä en siis tee mitään mutta suunnitelmissa olis palata koulun penkille,mahdollisimman pian että en sitte minäkään olisi kotona vaan mullaki se olis hoidossa ne ajat.

ja mielestäni lapset on erilaisia eiks vaa? toinen järjestely sopii ja toinen toiselle,uskon että lapsella ei olis mitään ongelmaa siinä että olis viikon kerralla toisella(ainaki itse olen huomannu että sopeutuu loistavasti missä millonki olemme,eikä valita turhista),siis tietysti sitte KUN minä meen/alotan opiskelun taas niin asiaa pitää miettii uusiks,ei olis kiva vaihtaa hoitopaikkaa yms kesken kaiken.

niin kysymyksenä onki että kuinka muut ovat tehneet? ja kuinka on menny? onko tullu ongelmia?

itse en pidä ajatuksesta että lapsi olis toisella kaikki arki-päivät ja toisella vain v-loput,sillonhan toinen ei saisi levähtää ollekaan ku olisi ensi raskas työ-viikko takana ja sitte tulis taas lapsi v-lopuks,siis ei olis koskaan aikaa niille omille jutuille kun taas toisella olis aina v-loput vapaat...?
niin kertokaa omia kokemuksia!


VASTAUKSET:


.. - 11.08.2009 - 19:37

jos lapsestasi eroon haluat niin jätä isälleen. empä usko, että yksikään yksivuotias ymmärtäisi miksi äiti katoaa viikoksi ja sitten taas isä. jokatoinen vkl isällä on se yleinen ja minusta myöskin paras. jos et lastasi jaksa niin anna pois, kyllä ne lapset on muillakin ihan kokoajan kävi sitten töissä tai ei.


kuulostaa hurjalta - 11.08.2009 - 20:54

lapsi on kuitenkin vasta 1v!!! ja ollut sun kanssa kotona päivät!! varmastikin miettii miksi äiti on kadonnut ja hänet hyljännt. ja sitten vielä vietäis paikasta toiseen ja hoitopaikasta toiseen. nyt järki käteen!! rupeette oikeasti miettimään LAPSEN parasta, eikä niin että kumpikin saa varmasti nähdä lastaan yhtä monta tuntia viikossa. jos lapsi jää isälleen niin sehän ois hoidossa suurimman osan päivästä. mitä järkee siinä on jos ite kuitenkin pystisit olla vielä jonkun aikaa kotona.


ap - 11.08.2009 - 20:55

minähän pitäisin lapseni ittelläni jos olisi kyseessä vain minun tarpeistani,mutta ainakin meillä myös isä haluaa osallistua lapsen hoitoon ihan niin kun minäkin ja lapsella SAA olla molemmat vanhemmat läsnä hänen elämässään. Tässä yritän vain löytää parasta ratkasua kaikkien kannalta. Yhdessä oleminen ei sitä ole,mutta kerro vaan ihmeessä OMA kokemus asiasta äläkä tuomitse ja ala vääristelemään asioita.

Eli lapsi näkisi isäänsä x2/kk on se aika vähä mielestäni ja väärin lasta ja isää kohtaan,lapsihan ei isää tarvitsekaan ja äiti on ainoastaan korvaamaton?


Meillä - 11.08.2009 - 21:02

on suunniteltu niin, että viikko ja viikko, mutta... Samalla paikkakunnalla asumme, joten lapset ovat minun luonani joka toisen viikon kokonaan ja isän viikolla hoidan heitä isän ollessa töissä. Hän hakee lapset töistä päästyään (ja todennäköisesti tuo takaisin jo illalla, muuten pitäisi herätä aamulla jo reilusti ennen kuutta) Viikonlopun ovat sitten yötä isän luona.


Me - 11.08.2009 - 23:23

ei olla eroamassa, mutta miettittyä on joskus tullut. Meillä on isä ollut ihan samassa asemassa kanssani lapsen hoidon suhteen, vaikka töissä käykin. Lapselle siis kumpikin vanhempi ollut yhtä tärkeä ja läheinen varmasti alkumetreiltä asti. Meillä varmasti olisi viikko ja viikko-systeemi, ymmärrän tosi hyvin mitä ajat takaa sillä, että isänkin on oikeus saada hoitaa lasta yhtä paljon kuin äitinkin. Paljon jaksamista ja toivottavasti saatte tehtyä kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun!


Huostaanotto - 12.08.2009 - 00:21

varmaankin paras ratkaisu tässä ap:n tilanteessa, jutun perusteella


myy77 - 12.08.2009 - 09:18

Tuo viikko/viikko systeemi on aika hurjaa jos todellakin meinaatte eri paikkakunnalla asua...lapsella olisi siis kahden kodin lisäksi vielä kaksi eri hoitopaikkaa vai??
Mieti nyt toisenkin kerran, tiedän että olet väsynyt ja haluaisit myös omaa aikaa päästäksesi erosta yli, mutta lapsen parasta pitäisi kuitenkin jaksaa ajatella. Eri tahoilta kannattaa nyt kysyä ja pyytää apua ja tavata toisia samassa tilanteessa olevia.
Kukaan ei voi sanoa varmuudella mikä olisi parasta teille kolmelle, se on teidän päätettävä ihan itse. Varmasti tuntuisi kurjalta jättää lapsi isälleen, mutta ehkä se olisi kuitenkin parempi vaihtoehto koska itse olet tällä hetkellä todella rikki... Lapsi on niin pieni vielä, että ei osaa miettiä asiaa että miksi äiti hylkää...ja vanhempana tajuaa kyllä ettet ole hylännyt vaan antanut lapselle hyvän elämän. Voisit aloittaa elämäsi niin, kuten sinulle on ehdotettu perhetyöntekijöiden kannalta ja kun olet päässyt erosta yli ja saanut elämäsi uusille raiteille voitte katsoa tilannetta uudestaan. Tsemppiä hirmu paljon sinulle, hae apua ja hoida itsesi kuntoon!!! *halaus*


surullista - 12.08.2009 - 12:46

luettavaa lapsen kannalta. Muistan vuodelta -88 samantapaisen jutun, lapsi vaan oli jo 6v poika. Tutulleni erokiemuroistaan äiti puhui ja poika oli vierssä. Poika totesi, että isä ja äiti erois vaikka heti, mutta kun ne ei teidä mihin Joni pannaan!
1-vuotiaan perusturvallisuutta ja koko elämän perustaa järkytetään tässä nyt tosi kovin, aikuiset joutais nyt mennä ihan oikeasti peilin eteen ja ottaa vastuu tekosistaan (siis lapsesta) edes jomman kumman!


Kyllä - 12.08.2009 - 14:48

kuullostaa siltä, että sinä itse olet niin epätasapainossa, koulut kesken jne, että parasta jättää lapsi isälle. Kun kerran perhetyöntekijätkin ovat sitä mieltä. He ammattailaisena osaavat nähdä, että lapsen on parasta jäädä isälle. Sitten saat aikaa niille "omille jutuille".


Aphrael - 12.08.2009 - 18:50

Meillä jo seitsemän vuoden ajan ollut poika joka toisen viikon isällään. Saman kaupungin sisällä toki asuttu ja lapsella päiväkoti/koulu pysynyt aina samana. Tätä järjestelyä kokeilimme aluksi muutaman kuukauden pojan ollessa 2v. ja siitä jatkoimme sitten, koska se vaikutti meistä suhteellisen hyvältä (tietysti helpointa olisi kun ei aina tarvitsisi miettiä eksän kanssa yhteisesti jokaista asiaa) eikä lapsikaan siihen negatiivisesti reagoinut.

Tällainen järjestely vaatii todella vain loistavat välit eksän kanssa, ettei lapsesta tule riitakapulaa. Lisäksi meillä ainakin sovittiin päiväkodin kanssa, että ilmoittavat heti jos lapsi vaikuttaa jotenkin erilaiselta jomman kumman luona tai vaihtopäivinä eli olimme valmiit purkamaan järjestelyn jos lapsi alkaa reagoida. Lapsen ollessa isompi olemme taas pyytänyt jotakin lapselle tuttua aikuista kyselemään lapselta miltä järjestely tuntuu. Emme ole itse halunneet kysellä, koska lapsi voisi vastata eri tavalla kun haluaa miellyttää luonnollisesti vanhempaansa..
Kerran kysyin lapselta, että miltä hänestä tuntuisi jos muuttaisikin vaan minun luokse tai vaan isän luokse ja lapsi katsoi minua suu auki ja kysyi "Onko pakko?".

Johtopäätöksenä voisi sanoa, että meillä tuo vuoroviikkojärjestely on toiminut hyvin ja tiedän muitakin kenellä on. Tiedän toki myös ihmisiä kenellä ei ole toiminut. Kannattaa siis ajatella asiaa oman perheen ja oman lapsen kannalta ja aluksi sopia joku tietty aika jolloin asiaa kokeillaan ja sen jälkeen sovitaan miten jatkossa.


Kokemusta. - 15.08.2009 - 20:31

Mä sanon myös että en ikinä lähtis tohon viikko-viikko-systeemiin, kyllä lapsella täytyy olla yksi Oikea Koti!
Saman sanoin myös lasteni isälle joka moista ehdotti mulle, enkä aio koskaan suostuakkaan. eri asia on sitten kun ovat vanhempia(esim.15v).
Nyt ovat himpun alle 2v kaksoset, ja ovat isällään joka toinen viikonloppu. Isä käy hakemassa heidät leikkimään/tulee meille kerran viikossa.

Itse olen hoitovapaalla, ja kunhan menen töihin, lapset menevät keskiviikkoisin tarhasta isälleen yöksi, ja sitten pidetään tuo joka toinen viikonloppu.

Meillä tämä toimii ja näin ollaan sovittu, eikä ole ongelmia. Näin se toimii suurimmalla osalla.

Joistakin kuulostaa kohtuuttomalta että minä olen lasten kanssa käytännössä 26vrk/kk, ja isänsä on sitten 4vrk/kk. Mutta se on elämää.

Mulla on huomattavasti enemmän "omaa aikaa" ja vapaata kuin monella ehjän kodin vanhemmalla, enkä viitti valittaa.

Ap:n kirjoituksesta kyllä paistaa läpi ettei tälläinen järjestely ole hänelle sopiva, kannattaa mennä sinne lastenvalvojalle ja pyytää vaikka sossu siihen mukaan jotta voitte yhdessä miettiä.

Tekstin perusteella kyllä kannattais isän olla se joka on päävastuussa lapsesta.


Koyote - 23.08.2009 - 23:16

On se kumma kun ihmiset tulee tänne ihan vilpittömästi pyytämään neuvoja ja kokemuksia, ja sitten jotkut nikittömät alkavat puhua kaikenmaailman huostaanotoista ja haukkua epätasapainoiseksi ihmistä sen kummemmin tuntematta. Sanomattakin on selvää että eron tekeminen on huomattavasti hankalampaa kun on pieni lapsi. Tekstistä paistaa nimenomaan se läpi että ap. rakastaa lastaan todella paljon koska yrittää löytää sopivan ratkaisun siihen että lapsi saisi viettää aikaa tasapuolisesti kummankin vanhemman kanssa. Se että toivoo itselleenkin viikonloppu vapaata, ei ole sitä etteikö lapsestaan välittäisi, itselleenkin pitää löytyä aikaa. Eikä sekään ole itsekästä että tahtoo olla lapsensa kanssa yhtä paljon kuin toinen vanhempi, se on oikeus. Tottakai lastaa ikävöi hurjasti jos on suurimman osan aikaa toisella huoltajalla. En ymmärrä minkätakia tänne pitää vaivautua kirjoittamaan jos ei oikeasti ole mitään muuta sanottavaa kuin lannistaminen ja haukkuminen. Kaikilla elämä ei ole ruusuista ja ihanaa. Silloin kun on ongelmia, apua pitää pyytää. Se osoittaa vahvuutta, vastuuntuntoa ja hyvää vanhemmuutta. Kaikkea hyvää sulle ap ja toivottavsti saatte ongelman ratkeamaan kaikille hyvällä tavalla! Äläkä välitä noista asiattomista kommenteista, se että tänne tullaan laukomaan tuollaisia kommentteja on hävettävää käytöstä.


max - 26.08.2009 - 11:18


Sun miehelläsi on ollut tuuria kun on sossu-täti ajatellut isää eikä pelkästään äitiä tässä asiassa =)

1v on liian pieni siihen viikko ja viikko hommaan ainakin minun mielestäni ja varsinkin jos isä vielä reissailee paljon niin ei mitään järkeä siinä hommassa.

Ja olet muuttamassa paikkakunnalta toiselle, kuinka pitkä etäisyys tulee teille se kannattaa ottaa myös huomioon eroamisessa, itse muutin lähelle jotta voin olla tukena ja turvana aina vaikka lapseni onkin äidillä joka toinen viikko jne.

Minun mielestäni paras vaihtoehto olisi se että lapsi pysyy äidillä jos kerta lapsen isä matkustelee paljon ja sopisitte joka toinen vloppu isällä ja isä tulee parikertaa arikipäivinä leikkimään lapsen kanssa ja kun lapsi kasvaa isommaksi niin sit ehkä viikkoja ja viikko jos etäisyys ei ole pitkä koska koulut,tarha ja eskari pitää ottaa huomioon asiassa...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|