Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Tilanne solmussa?

Jaana-Maria - 27.07.2009 - 08:10

Tilanne tämä: Olimme mieheni kanssa päättäneet alkaa katsella omaa, isompaa asuntoa. Pankissa sanottiin kuitenkin ettei minulle anneta lainaa koska ei ole vakituista työtä (lainanantokriteerit kuulemma kiristyneet). Löysimme täydellisen asunnon ja mies sai nimiinsä koko lainan kun minun 'tulot' eli kotihoidontuki ja kuntalisä laskettiin hänen tuloihinsa. Kun palaan työelämään ja saan vakituisen työpaikan, tarkoitus olisi ottaa asuntolaina puoliksi minun nimiini.
Muuttopäivänä mies ilmoitti, että koska asunto on HÄNEN nimissään, hän omistaa sen, myös hän päättää sisustuksesta ja remontoinnista. Uuden keittiön ulkonäköön ei minulle ole valtaa sanoa mielipidettäni. Tyttäremme huoneen mies sisustaa kuten hän tahtoo. Koko asunto on täysin sellainen kuin mies tahtoo. Itse minulla ei ole valtaa edes ostaa keittiöpyyhettä.
Miehen mielestä tämä on täysin normaalia ja reilua, hänhän asunnon omistaa -hän päättää. Mies on muutenkin erittäin voimakastahtoinen ja tähän asti olen pystynyt pitämään puoleni häntä vastaan.. Nyt kuitenkin tämä asuntoasia muutti tilanteen niin että hän sai vallan päättää aivan kaikesta. Kuulen päivittäin siitä että asunto on miehen omistama. Mielestäni perheessä ei toimita näin.. En usko että pystyn elämään näin enää kovin kauaa Mitä minun pitäisi tehdä??!


VASTAUKSET:


äksy - 27.07.2009 - 08:54

Käsittääkseni olette aviossa,: Luulisin, että sulla on avio-oikeus kaikkeen omaisuuteen, jos teillä ei ole avioehtosopimusta.Eli velka on miehen, mutta puolet asunnosta on sinun, jos olette virallisessa suhteessa.
Jos miehesi on noin lapsellinen, niin anna sen ostaa paskapaperit ja pistä se myös hoitamaan se kotinsa ja siivoamaan, pyykkäämään ja laittamaan ruoka omassa keittiössään, jos kerran et saa mistään päättää, niin heittäyde herroiksi elemään.
Mä teksin näin.


Jaana-Maria - 27.07.2009 - 09:13

Äsken mies kävi huutamassa (ollaan lapsen kanssa herätty jo ajat sitten ja hän on ollut nukkumassa) että aikoo hankkia avioeron koska minä olen kiukkuinen kokoajan. Totta, olen aika paskana kaiken aikaa kun elän kuin olisin jonkun luona kylässä, en omassa kodissa. Olen niin ahdistunut ja väsynyt, tuntuu kuin koko elämäni olisi pilalla. Koti on kuitenkin aina ollut todella tärkeä paikka minulle ja nyt minulla ei ole edes kotia! On vain miehen omistama asunto, jossa minä hengailen.

Ottaisi nyt sitten sen avioeron, pääsisi yksin makselemaan isoa lainaansa ja todella olemaan omassa kodissaan ihan niinkuin tykkää -ilman häiriötekijöitä kuten vaimo tai tytär.


äksy - 27.07.2009 - 09:26

Ala nyt puhua sille lapselliselle miehelle, että mistä se kuku johtuu ja kuinka tärkeää olisi sille oikealle lapselle, että isukki olisi aikuinen.
Älä nyt masennu, vaan pysy rauhallisen ja yritä puhua, että koti kuuluu aina koko perheelle.
Mun tekisi mieli kyllä kuristaa se sun ukkosi(ei ole uhkaus, vaan ihan mieliteko)


Joo - 27.07.2009 - 09:33

ei todellakaan perheessä toimita noin. Meillä melko sama tilanne siltä osin, että asuntomme on myös miehen omistama. Mutta silti tämä on yhtälailla myös minun kotini.
Sano miehellesi, että ehkä on todellakin paras laittaa lusikat jakoon jos ei kerta sinua, vaimoaan ja lapsensa äitiä, p**kan vertaa arvosta. Sillä siitähän tuossa on kyse. Ei kukaan vaimoaan rakastava ja kunnioittava mies ajattele noin. Kova kovaa vastaan. Ja miehesi logiikalla sinä omistat tyttärenne koska olet tämän synnyttänyt, eikä miehelläsi ole näin ollen mitään oikeutta päättää tämän asioista.


mama88 - 27.07.2009 - 10:04

Ei se ihan niin ole, että vaikka laina on miehesi nimissä niin sinulla ei ole mitään päätösvaltaa. Kysy siltä mieheltäsi miksi sinulla on niin pienet tulot ja jos ei ymmärrä niin kerro, että siksi kun hoidat kotona TEIDÄN yhteistä lastanne! Naimisissakin kun olette niin kyllä miehen pitäis ymmärtää, että käänsi miten päin hyvänsä niin puolet talosta on sinun (siis jos avioehtoa ei ole). Sekin vielä, että tottakai päätätte yhdessä niin talosta kuin muustakin, kaikkihan on yhteistä.


ei oikein - 27.07.2009 - 11:21

Avio-oikeutta ei ole mihinkään toisen omaisuuteen ennen eroa tai kuolemaa. Kumpikin omistaa ihan itse niin varat kuin velat, ja tämän asian voitte tarkistaa finlexistä, avioliittolaista.
Mutta ei perheessä todellakaan toimita noin, varsinkaan yhteisessä kodissa. Keskustelepa nyt miehesi kanssa perusteellisesti tästä asiasta. Onko miehesi todellakin sitä mieltä, että sinä äitinä et ole täysivaltainen perheenjäsen eikä se asumus olekaan sinun kotisi. Jos näin on, niin sitten sinun on viisainta hankkia itsellesi oma koti jostain muualta ja siunaa itsesi, että sinä et ole osallinen miehesi lainaan etkä joudu sitä maksamaan.


meikkis - 27.07.2009 - 12:58

on kyllä tosiaan vääärin tuo miehes kätös. kannattais yrittää jutella sen puupään kanssa tai sitten lähdet etsimään omaa kotia. tuntuu vaikealta kuvitella että pystisit pitämään tuota asuntoa kotinasi vaikka miehes sun pointtis ymmärtäiskin. voimia!!!


Älä ainakaan - 27.07.2009 - 14:09

mihinkään (miehen) lainapapereihin mene nimees laittamaan, vaikka saisit tulevaisuudessa kuinka kovaa palkkaa tahansa! jos noin itsekäs ja omaa napaansa ajatteleva nuija on, osaa varmaan myös laittaa sut maksumieheksi tai muuten kusettaa huh, oikein kylmät väristykset menee selässä...

ps. enkä tosiaan tarkoita, että olisit tyhmä tai tietämätön laina- tai muissa asioissa, mutta rakkaus saattaa sumentaa silmät ja heikentää kuulon...ja jos osaa kauniisti puhua, niin...


Uskomaton - 27.07.2009 - 15:05

kusipää ukko.. Yhdyn äksyn loistaviin kommentteihin; anna miehen tosiaankin siivotakin OMA huushollinsa ja laittaa ruuat OMASSA pikku keittiössään.. Mä olisin niin vittumainen tuollaiselle että kysyisin aina luvan käydä veskissä tai suihkussa yms Ja todellakin tuolla logiikalla tyttäresi on VAIN sinun. Hommatkaa tytön kanssa oma vuokrakämppä ja lähtekää tuollaisen pirttihirmun luota.


Mari - 27.07.2009 - 23:00

Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, eli anna ukon hoitaa myös oma kotinsa! Siivotkoon ja tehköön muutkin askareet itse jahka on niin omistajaa että... Tunnen oikein kurkussani pahan olosi, prkl että voi olla ihminen noin ilkeä toiselle. Koita löytää joku ratkaisu asiaan =(.


aivan - 28.07.2009 - 11:32

Uskomatonta, että miehellesi kilahti "kusi" hattuun..
Itselleni myös nousi ns. pala kurkkuun. Voin vain kuvitella kuinka paha sinun on olla!
Olen samaa mieltä, että anna miehesi maistaa omaa lääkettään. Eli hoitakoot itse oman talonsa ja siivotkoon sen myös ja jos tulee palautetta häneltä takasin että älä sotke mun talossa, niin sittenpä sanot suoraan että minähän sitten ostan/vuokraan OMAN asunnon ja vien MINUN tyttären. Asumme sitten minun ja tyttären kanssa meidän omassa talossa.

Kerro ihmeessä kuinka teidän kävi! Hirveästi voimahaleja!


tuntuu - 28.07.2009 - 14:43

että teillä olisi jo aikaisemmin ollut jostakin välit jollain lailla solmussa kun tuntuu ihan käsittämättömälle että heti kun alatte rakentamaan ja talo on miehen nimissä niin ukosta tulee tuollainen. miksi se yhtäkkiä muuttu niin pirulliseksi?en minä ainakaan alottaisi rakentamaan edes tuollaisen kanssa,lähtisin vikkelään pois,asukoot sitten yksin!tuntuu joidenki liitot aivan uskomattomilta,ei tulisi itsellä kuulonkaan minkäänlaiset vallan käytöt,väkivalta,laiminlyönti jne.kyllä se mies pitää tuntea kun naimisiin mennään..ei millään pahalla mutta kuhan ajatuksiani sanon..


Edelliselle - 01.08.2009 - 19:36

kuka jostain rakentamisesta tai talosta on puhunut???? Remontoimisesta kyllä.


hmm.. - 01.08.2009 - 20:16

Kai miehes tajuaa että tolla logiikalla hänen on hoidettava myös kaikki kotityöt?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|