Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Alkoholi

Tuntematon - 18.07.2009 - 07:21

Täällä kuulee aika ajoin puhuttavan alkoholinkäyttäjämiehistä ja monet ovat sen vuoksi lähteneetkin suhteesta.

Kertokaa mulle, mikä on ns. liikakäyttöä teidän mielestänne? Epäilen jo itse olevani ahdasmielinen ja nalkuttaja, koska kuulen näin miehen jokaisen ryyppyreissun jälkeen.

Mieheni kyllä käy töissä ja on laskunsakin hoitanut kohtalaisesti, myös yölliset pikavippinsä (niitä ei kai onneksi enää saa). Rahaa ei kuitenkaan ylimääräiseen juuri jää.

Mutta lähes jokaviikonloppuinen helvetti alkaa aina perjantaina. Mies vetää pään niin täyteen, kun kykenee. Ei käytännössä tule koskaan kotiin vielä edes baarien mentyä kiinni vaan ryyppää jossain pihoilla tmv. ja meno jatkuu mahdollisesti lauantain. Ikää on kuitenkin jo 30. Nyt kesälomien aikaan tapahtuu viikollakin. Mutta näin saa kuulemma toimia kesälomalla. Jokaisen asiasta käydyn riidan jälkeen puolustautuu, että on ryypännyt paljon vähemmän, kuin nuorempana ja haluaa olla kavereidensa kanssa. Jep, kyllä minäkin juhlin nuorempana, mutta tilanteet ne vaan muuttuu, nyt esim. raskaana puolivälissä ja iän myötä ei tule enää kaupungilla puskissa heiluttua entiseen malliin. Tällä hetkellä tuntuu, että mies ehkä juuri tästä raskaudesta (ja asuntolainasta) johtuen pitää suhdettamme itsestäänselvänä ja uskaltaa tehdä ihan mitä vaan, kun luottaa siihen, että tässä minä alistun kaikkeen paskaan velkoineni ja tulevine lapsineni.

Se ihminen on aina aivan järkyttävässä kunnossa. Ja rasittava, käsittääkseni myös muiden, kuin itseni mielestä ja joskus mietitään oikein porukalla, että miten kukaan ei ole sitä koskaan vielä lyönyt. Ja on selvinnyt tapaturmitta. Aina kun tämä ryyppää, tärisen yksin kotonani, en nuku yöllä, sydän hakkaa, ahdistaa, joka ikinen ambulanssin ääni kadulla säikäyttää, olen yliväsynyt töissä, ei huvita tulla kotiin, jne. Tää lapsi sisälläni on varmaan jo pilalla...

Olenko hermoheikko ja onko mulla ongelma (olen ja on kuulemma) vai onko miehelläni ongelma? Tiedän kyllä alkoholismin ns. oireet, haluaisinkin kuulla kokemuksia, näkemyksiä ja vastaavia. Saa ihan vittuillakin, että miksi olen tähän soppaan jäänyt, jos siltä tuntuu ja se jonkun mieltä helpottaa.


VASTAUKSET:


---- - 18.07.2009 - 08:24


Jos 30-vuotias mies ei osaa pidättäytyä alkoholista, on se mielestäni ongelmakäyttöä.
Ymmärrän, että nuorena on mentävä ja kylillä hilluttava kavereiden kanssa, mutta miehesi ei ole enää nuori! Jotain vastuuta pitää kantaa parisuhteessa. Jo sekin, että jättää sinut yksin on väärin. Miksi olet miehen kanssa, joka ei halua olla sinun kanssa?

Et todellakaan ole ahdasmielinen, nipottaja!

Taidan olla itse niuhottaja, sillä saatan sanoa jo muutamastakin kaljasta. Mun mies on nyt lomalla ja tykkää nautiskella olutta päivittäin. Ei ota edes kännejä, juo lähinnä janoonsa. En pidä siitä yhtään. Mun mielestä voisi sammuttaa janonsa mehulla. En syle pulloon itsekään - eli käytän alkoholia, mutta en janojuomana enkä päivittäin - tyyliin saunaolut silloin tällöin.

Tuollaisella pienellä harmittomalla tissuttelullakin viikottainen alkoholimäärä nousee korkeaksi. 3-4x 0,5l päivässä/illassa =viikossa 14litraa kaljaa! Mun mielestä se on paljon.

Onko juominen miehellesi jonkinlainen harrastuksien/ystävien korvike? Jos kuluttaisi aikansa esim. liikkumalla, tekemällä yleensä jotain - ei juomiseen jäisi aikaakaan.

Mielestäni se, että on ajokunnossa (myös lomalla) on tärkeää. Eihän sitä koskaan tiedä minne pitää yht´äkkiä lähteä.


Ap - 18.07.2009 - 08:31

Kiitos, helpotti <3 !


akka - 18.07.2009 - 09:39

Olet sinä hermoheikko, kun elät toisen ihmisen elämää etkä omaasi. Tarkoitan nyt miestä, en lastasi.

Sinun on pakko katsoa nyt tosiasioita silmiin ja tunnustaa se, että miehesi elämä on ihan hänen ikiomansa. Ei hän suinkaan elä sinua ja lastanne varten niin kuin sinä toivot, vaan itseään. Samaa suosittelen sinullekin. Kun alat elää omillasi - toki lapset huomioon ottaen - sinun ei enää tarvitse valvoa öitä ja pelätä ambulanssin ääntä.

---- : ostapa miehellesi alkoholitonta tai ykkösolutta, se vie janon aivan yhtä hyvin kuin tavallinen keskari ja on paljon halvempaakin.

Alkoholin käyttö on valitettavasti jokaisen oma asia. Siitä on aivan täysin turha nalkuttaa, kun ei siihen kukaan ulkopuolinen voi kuitenkaan mitään vaikuttaa.

Mutta kysymykseen siitä, mikä on liikaa ja mikä ei: Se on aina silloin liikaa, kun se vaikuttaa tavalliseen elämään siten, että sitä eletään alkoholin ehdoilla. En sanoisi, että haittaa normaalia elämää, sillä alkoholistien elämässä se juominen on täysin normaalia, ei suinkaan vastuullinen perhe-elämä, työssäkäynti ja muut sellaiset tavalliset asiat. Päin vastoin, töissä käydään sitä tarkoitusta varten, että saadaan rahaa juomiseen ja perhe on olemassa sitä tarkoitusta varten, että se antaa mahdollisuuden ruokaan, asuntoon ja muuhun sellaiseen, joka taas suo tilaisuuden ryypätä vapaasti ilman omia velvoitteita.


Irene - 18.07.2009 - 09:50

Kyllä miehesi käyttää liikaa alkoholia. Me käytiin ukon kanssa ulkona todella paljon, juhlittiin ja rellestettiin ennen lasta. Lopeteltiin suunnilleen puoli vuotta ennen kun lapsi sai alkunsa. Ei vaan kiinnostanut. Miehen menneisyys dokaten ja silloin tällöin kokaiinia, hasista yms 'bilehuumeita' vetäneenä oli kyllä aikamoinen.. MUTTA niin vaan meni perhe ja parisuhde ja minä kaiken tuon edelle. Nyt vuosia mies on käynyt ulkona kerran kk jos sitäkään. Saan patistaa sitä tapaamaan kavereitaan, mies kun mielummin olisi kotosalla vaan mun ja lapsen kanssa.

Kyllä arvomaailman pitäisi muuttua perheen tullessa kehiin niin että jäisi ne kaverit kakkoseksi. Ja varsinkin se baari ja viina! Olet oikeassa siinä että varmaan mies pitää sua itsestäänselvyytenä.

Mä en osaa sanoa mitä tekisin tilanteessasi. Tosi vaikea sanoa. Ehkä istuisin alas, yrittäisin jutella siitä kuinka paljon miehen alkoholinkäyttö sua häiritsee (syystäkin). Jos ei mene jakeluun, ottaisin kovat aseet käyttöön. Joko sinä tai viina. Mies ei ehkä ole tajunnut että kaikkea ei voi saada! Ei voi elellä hillitöntä bile-nuoruutta ja kuitenkin leikkiä perheellistä silloin kun se sopii.


Ap - 18.07.2009 - 10:27

Akka, olet täysin oikeassa, että en elä omaa elämääni. Haluaisin elää yhteistä perhe-elämää, mutta ei onnistu. Ehkä en osaisi edes rakentaa omaa elämääni, itselleni.

Mielelläni ostaisin ykkösolutta vaikka kassikaupalla, mutta kun hän ei valitettavasti juo alkoholia maun, vaan vaikutuksen vuoksi. Siitä on aina välillä puhetta.

Irenelle olen kateellinen . Keskustelu ei meillä valitettavasti tähän mennessä ole auttanut.

Miehen kommentti on aina nalkuttaessani "älä stressaa, ei ole mitään hätää/syytä". Miettikää nyt hyvänen aika! Mieheni on varmaan sukua Einsteinille, kun tuollaisia neuvoja jakelee!? Miten en itse ymmärtänyt asiaa ja ihan vaan lopettanut stressaamista, sillähän tästä selvitään!!!

Jos kysyn vaihtoehtoa minä vai viina, niin haluaa tietty molemmat, koska sittenhän eläisi ikuisessa vankilassa, jos ei koskaan pääsisi minnekään tai näkisi kavereitaan. Kavereitahan ei ole mahdollista nähdä ilman viinaa...

Bileiän kieltämättä pitäisi olla jo takanapäin. Kaverinsa ovat kuitenkin samaa ikäluokkaa, jopa vanhempiakin, mutta perheettömiä (ei yllätys) jne.

Olen ehdottanut keskustelemaan menoa, mutta saan paskaiset naurut. Ei se osaisi edes puhua, tai sitten ei siksi lähde, koska tietää itsekin tekevänsä virheitä. Minulle kyllä ehdottaa hoitoon menoa jatkuvasti ja sanon, että mennään yhdessä, mutta ei kun hänellä ei ole sitä tarvetta...

Kai jollain terapialla pääsisi eroon läheisriippuvuudesta? Edelleen täällä odottelen yön valvoneena, josko vaikka suvaitsisi tulla jo kotiin. Voiko ihminen oikeasti olla säälittävämpi? Puhun siis itsestäni...


AQQA - 18.07.2009 - 10:38

Näintä on aina niin surullista lukea.
Ja valitettava tosiasia taitaa olla juuri tuo mitä akka sanoi. Ei miehesi elä sinua tai lastanne varten vaan hänen elämänsä on hänen ikiomaa.

Ja se mikä on liikaa juomista riippuu täysin sinusta, siitä on turha kysyä muiden mielipiteitä. Ei miehelläsi ole oikeutta sanoa sinua turhaksi nipottajaksi, kun asia on niin että selvästi se määrä mitä miehesi juo haittaa sinua. Jos miehesi ajattelisi sinua enemmän kuin kavereitaan ja alkoholia, ei ongelmaa olisi.

Minä jätin tuollaisen miehen retkun. Aikani sitä katsoin, ja yritin kyllä lähteä monen monta kertaa, mutta aina palasin siihen kurjaan suhteeseen kuitenkin. Tajusin kyllä ettei siinnä ole tulevaisuutta minulle, mutta järki ja sydän ei vain kulje samoja reittejä. Lopulta onneksi kuuntelin sitä järkeä ja lähdin niin että poltin sillat perässä. Ja onneksi, en ole katunut sitä päivääkään. 5. vuotta yritin vaikuttaa siihen juomiseen, turhaa. Tilanne oli juurikin samanlainen kuin kuvailemasi alkoholin käyttö. Miehellä oli ikää 27.v

Mutta en minäkään osaisi sanoa mitä tekisin sinun tilanteessasi. Mutta sen sanon että on jo aika ajatella myös itseäsi!


B - 18.07.2009 - 19:40

Mun mielestä vanhemmatkin voivat joskus juhlia vaikka viikonlopun läpeensä . Mutta joskus on joskus. En katselis omalta mieheltä sellaista, että joka ikinen viikonloppu menisi perseet olalla.

Itse asiassa jätin 26-vuotiaana yhden muuten unelmamiehen liian alkoholin käytön takia. Ei ollut koskaan törkeässä humalassa, mutta joka tilanteeseen tarvittiin sitä olutta ja alkoholia meni lähes joka päivä. Sitten nukkui humalaa pois mun kämpille puoleen päivään. En jaksanut ajatellakan sitoutumista sellaisen tyypin kanssa ja erosin.

Ja kavereita voi tavat muissa yhteyksissä kuin ryyppäämässä. Ystäviä en kumppanilta koittaisi kieltää.


Kyllä - 19.07.2009 - 12:55

sinuna nyt ottaisin ja lähtisin. Oli sitä velkaa tai ei. Kyllä ne saa järjestymään aina jotenkin. Helpommin kuin oman terveytensä. Pidemmän päälle tulee itselle ongelmia, puhun kokemuksesta..

Tietysti alussa on kaikki hankalaa ja tuntee ettei selviä millään, mutta se menee ohi.

Onko sulla jotain tuttuja tai sukulaisia, jotka voisivat olla avuksi ?


taidat - 19.07.2009 - 13:00

ap vain puolustella ukkoas ja sen tekemiä virheitä, katso jo peiliin ja mieti mitä elämältä haluat!!!

millaista luulet elämän olevan kun vauva syntyy?
millaista on odottaa vauvan kanssa tuleeko mies kotiin?
millaista on jaksaa kun ei saa apua toiselta kun se vain rellestää ja elää itsekkästi?
millaisen miehen mallin lapsesi tuosta miehestä saa?
minkälaista on perhe-elämä kun isällä tärkeämpää on viina ja huvittelu.
minkä helvetin takia sä olet sen kanssa?
ota selvää asioista, miten velkajärjestelyt ja asumiset yms menee jos eroatte ja kerro miehellesi.
sulla on älliä hoitaa tää homma parhain päin itselles jos vaan otat ittees niskasta kiinni.
sussa kasvaa uus ihminen, luulis sen elämän menevän kaiken edelle, tajuat se sitten kun pidät sylissä..
ole rehellinen itsellesi ja sille ukolles, älä alistu se säälittäviin selityksiin.
sun ukkos on aika kasvaa aikuiseksi ja myöntää että alkoholi hallitsee sen elämää. niin kauan kuin se ei sitä tajua meno jatkuu. ja sun on asia myös tajuttava ettei elämä voi olla tuollaista loputtomiin. sun tehtävä ei oo kärsiä ja saattaa lasta kärsimään alkoholismin keskellä..

MIETI!!


Ap - 19.07.2009 - 15:03

Henkilö saapui eilen puoliltapäivin. Yritin käydä keskustelua asiasta pitkän aikaa, mutta ei oikein kyennyt naurultaan puhumaan. Minulla olisi kuulemma paljon parempi olo, kun en tästä asiasta stressaisi. Jep jep...

Aqqa ja B, oikeassa olette. "Kyllä": pitäisi tosiaan selvittää laina-asiat, ts. kuinka paljon siinä häviää kun myy äskettäin ostetun kämpän pois. Ja sata muutakin asiaa tietty.

Viimeinen klo. kolmentoista kirjoittaja: tuntuu, että noihin kysymyksiin tiedämmekin jo vastauksen. Tekisi mieli näyttää ne miehellekin, helvetin hyviä pointteja niissä. Siinä mielessä varmaan puolustelenkin häntä, kun epäilen jo itseäni, siis sitä, että olenko sittenkin kamala akka kaikkine ajatuksineni. Sen verran se osaa puhua, että on saanut minut tuntemaan noin. Persoonallisuushäiriö?

Sinäkin olet varmaan kokenut vastaavaa, tai nähnyt läheltä.

Tulostan ainakin itselleni nämä kirjoitukset muistoksi, jo nyt tuntuu, että olen saanut voimaa näistä. Asiasta kun en ole oikein kenellekään puhunut tietyistä syistä. Tuskin kuitenkaan olen ainoa, joka Suomenmaassa elelee tätä kulissielämää.

Onneksi on edes tämä palsta


Jeti - 19.07.2009 - 20:16

Et ole kamala akka, et niuhottaja etkä mikään muu kuin normaali, tunteva ihminen!

Kannattaisi ottaa asia puheeksi äitiysneuvolassa, sillä sieltä saisit varmaankin tukea ajatuksillesi ja ehkä sitä kautta pääsisitte molemmat puhumaan ammatti-ihmiselle.


hei - 20.07.2009 - 12:12

oletko säkin mun miehen kanssa? niin samalta kuulostaa sanon suoraan, ettei se miehesi touhu koskaan muutu.. olen ystävilleni myöntänyt, et mun on turha parkua koska olen itse valintani tehnyt ja jäänyt tähän suhteeseen.. toki joskus voi tulla päivä kun en enää jaksa ja lähden tytön kanssa.. mut nyt elän näin. viime reissun jälkeen mies parkui ja tärisi kolme päivää kun pelkäsi meidän jättävän hänet, vannoi, ettei enää.. sanoin, et turhaan lupailet.. en usko.. vilpittömästi haluisin uskoa, et nyt loppui.. mut en tosiaan usko, et miehet koskaan muuttuu.. se on kylmä totuus.


Gee - 20.07.2009 - 12:14

Heip aloittaja!
Minulla on aivan sama tilanne kuin siellä, paitsi että meillä ei ole lapsia enkä ole raskaana. Olemme kolmekymppisiä ja viime vuonna ostettiin yhdessä asunto. Mies ryyppää vähintään kaikki viikonloput/lomat ja AINA kun juodaan on PAKKO päästä baariin. Siinä vaiheessa kun pyytää, itkee, anelee ja/tai raivoaa että ei lähtisi niin kaikuu kuuroille korville. Sieltä sitä sitten könytään 4-5 maissa pää jäässä kotiin. Krapulassa taas luvataan että vähennetään. Joopa joo, aluksi uskoinkin.
Melkein 2 kk sitten sain tarpeekseni ja ensi viikolla muutan pois. Minulla ei olisi kohta ollut muita vaihtoehtoja kuin hypätä pois tai mennä naimisiin ja tehdä lapsia.
Tsemppiä sinulle mitä ikinä päätätkin tehdä. Tilanteesi on vaikeampi kuin minun mutta elämä kantaa! Tee niinkuin sydämesi sanoo.


et - 20.07.2009 - 15:09

ole kamala akka!Joskus jos pääset vielä elämään ihanaa perhe elämää miehellä tai ilman,ihmettelet kuinka olet ikinä katsonut tollasta touhua.
Paljon jaksamista ja oikeita päätöksiä sinulle!


vastaan minäkin - 24.07.2009 - 12:05

Moi!

Kyllä taidat ap olla oikeassa, että miehellesi on alkanut maistumaan enemmän se alkoholi mitä aiemmin...
Kuulostaa jo siltä, että on mennyt suurkulutuksen puolelle mutta sinä et voi tietysti sitä miestä pakottaa olemaan ilman! Rasittavaa tietoa, mutta on täysin totta!

Olen itse seurannut tällaista avioliittoa läheltä ja se päättyi kun lopulta nainen kyllästyi ja ei jaksanut enää, 19 vuotta jaksoi katsoa tuota joka viikonloppuista ryyppäystä ja yksin jättämistä, mies lähti joka perjantai ja ties missä juoksi, baarista toiseen ja lopulta astui mukaan myös "toisen naiset" eli pettäminen. Ja se vasta karsea yhdistelmä!!

Kehotan sinua kuuntelemaan sisäistä ääntäsi jos tuntuu pahalta, ehkä kannattaisi koittaa jotenkin miehellesi selvittää miltä sinusta tuntuu. Jos hän ei kuuntele, ei hän taida välittää sinusta+ tulevasta lapsesta sen enempää kuin itsestäänkään... Ehkä mies on masentunut?
Apua tarvitsette kuitenkin, kun vauva syntyy voi mies entistä enemmän vieraantua teistä ja jos sitten joudut murehtimaan koko ajan miehesi perään, mitä vauvan hoidosta tulee ??

Oma mieheni on myös sellaista tyyppiä, että käy paljon jossain, mutta ei onneksi baarissa pahemmin. Kun kävi nostin sellaisen riidan, että tajuaisi edes hiukan olla perheensä parissakin! Meilläkin on nyt 2v täyttävä poika. Senkin takia olisi hyvä jos perhe pysyisi koossa......


jetta - 25.07.2009 - 21:21

Hyvänä esimerkkinä minä olin ja kävin tunnollisesti töissä 20 kesäsenä ja join joka v.loppu ja hitto vie kun tuliki eteen v.loppu kun en päässytkään minnekkään, meinasin hajota sinä päivänä,iltana!
Että kyllä tuosta tulee tapa hyvinki pian ellei ole jo tullu. Yrittäkäähän jutella ja keksi jotain yhteistä tekemistä v.lopuksi jos sattuis ettei sitte ehtisikkään juomaan. Saattaahan olla että juo nyt kun kuvittelee elämän loppuvan siihen kun lapsi syntyy, kunnes tajuaa että siitähän se elämä vasta alkaa.


*** - 26.07.2009 - 19:58

Odota nyt edes siihen asti että lapsi tulee. Jos on esikoinen kyseessä, miestä luultavimmin ahdistaa isäksi tulo ja haluaa mennä "vielä kun voi". Ja älkää erotko ennen kuin vauva on vuoden täyttänyt. Siis edellyttäen tietysti ettei teillä ole vaaraa olla miehen kanssa (ala kännissä hakkaamaan tms).

Lailla pitäisi kieltää lapsiperheiden erot, joissa lapsi on alle vuoden vanha!! Saatika raskausaikaiset... Hormonit (ainakin itselläni oli ihan kamalat...). Tilanne on eri jos on henkistä tai fyysistä väkivaltaa kolmansista pyöristä puhumattakaan. Menee jo vähän aiheen vierestä, mutta ärsyttää tällaiset. Toki kukin tyylillään. :/

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|