Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

miehen peliriippuvuus ja juominen

onneton... - 13.07.2009 - 11:49

Miten paljon teidän mielestänne on kohtuu juominen?
Jos ottaa 6 kaljaa joka päivä niin meneekö se ongelmajuomisen puolelle?
Mun mielestä se on iso määrä mutta mieheni sanoo että se on ihan kohtuullinen määrä. Hoitaa kuitenkin työn ja lapset ja aika paljon kotitöitäkin. ( Kun tulee töistä).
Eikä kärsi krapulasta. On varmaan niin tottunut tuollaisiin määriin

Ja entäs pelaaminen...pelaa joka päivä rahapelejä ja nettipelejä, eikä varmaan ole moneen vuoteen pitänyt yhtään taukoa pelaamisen suhteen. Mun mielestä sekin on paljon jos pitää joka päivä pelata rahapelejä, vaikkei kauheasti olisi ylimääräistä sellaiseen. En tiedä mistä sitä rahaa riittää aina peleihin, kaljaan ja tupakkaan. Ostaa toki lapsille kaikkea ja maksaa ison osan elämisestämme, mutta aina ennen tilipäivää ollaan tyhjätaskuja. Mulla pienet tulot kun olen kotihoidontuella.

On meillä paljon muutakin ja ollaan menossa parisuhdeterapiaan, mutta siltikin mietityttää että olenko liian nipo? Itse kun en paljon juo enkä pelaa, niin ajatteleeko sitä liian ankaralla kädellä...


VASTAUKSET:


Lilian - 13.07.2009 - 11:56

Minun mielestäni et ole liian nipo.

En ihan ymmärrä miksi pitää joka päivä ottaa alkoholia. En tosiaankaan itsekään sylje lasiin (paitsi nyt, kun olen raskaana), mutta en ymmärrä miksi pitää ottaa joka päivä. Ja kuusi olutta on paljon!! Mihin miehesi tarvitsee kuusi olutta illassa? Rentoutumiseen? On muitakin, terveellisempiä, tapoja rentoutua. Tai ehkä hän hakee pois pääsyä, sanoit itsekin, että teillä on muitakin ongelmia. Mutta siis minusta tuo kuulostaa riippuvuudelta.

Eikä rahan laittaminen pelaamiseenkaan ole hyvä asia. Luulisi olevan muitakin asioita, joihin rahansa kuluttaa.

Ehkä terapiassa saatte näihin asioihin selvyyttä. Joku syyhän riippuvuuksiinkin on.


minä - 13.07.2009 - 12:13

olen sitä mieltä että juo jo nyt aika runsaasti, entäpä jatko kun 6kaljaa ei riitä. Perhepiirissä mies jolla homma lähti alkuunsa juurikin siitä että muutama kalja työpäivän jälkeen. Nyt menee laatikko kaljaa ja 5askia tupakkaa kun jäi eläkkeelle. Ei syö, juo vaan kaljaa ja viinaa, ei ole siis kännissä kännissä, mutta huomaa kuitenkin juoneen. Ja kun kaljalla korvataan kaikki ravinto niin lihakset ovat surkastuneet kun ei tee myöskään mitään fyysistä, hyvä jos jaksaa nykypäivänä nostaa edes kilon perunasäkkiä. Suosittelen laittamaan heti alkuunsa pisteen tuolle juomiselle.


joo - 13.07.2009 - 12:36

en minä hyväksy edes sitä yhtä kaljaa per päivä. Ei ole tervettä jos siitä tulee tapa ja ei muka muuten rentoutumaan pysty... Määrät kun tuppaavat lisääntymään, sen lapsuudenkodissa jouduin huomaamaan. Ja peliriippuvuus on oma lukunsa, ei kuulosta terveeltä ei


nainen - 13.07.2009 - 12:38

http://www.paihdelinkki.fi/

Käyppä tuolla, siellä on varsinkin keskustelu-osiossa itseäni auttanutta tekstiä.


Olen - 13.07.2009 - 17:02

itse vierestä seurannut peliriippuvaisen elämää todella läheltä ja nuo jutut kyllä kuulostaa ihan sellaiselle.... Ja kuusi kaljaa päivässä ei ihan kauheen hyvältä kuulosta!! Eikä ole lapsillekaan ihan hirveen hyvä malli.... Kyllä kehottaisin hakemaan apua!! AA-klinikalla hoidetaan myös peliriippuvaisia!!

Jaksamista kovasti!!!


Nipottaja - 13.07.2009 - 19:13

Anna ukkosi ottaa ja pelata!
Hoida omat hommasi, ettei ukko joudu sulle kuuluvia kotitöitä tekemään


pokerihai - 13.07.2009 - 19:46

Miksi kaikki olettaa että mies häviää rahaa netissä? Ehkä kaikki elämiseen tarvittavat rahat tulee pelaamisesta?
--
http://www.serranonperhe.info/


Ehdota vienosti - 13.07.2009 - 23:26

miehelle että se on joko sinä&lapsi tai pelaaminen ja kalja.


mies - 14.07.2009 - 08:06

kyllä tuo minusta on jo aikalailla alkoholismia.tätini joi ruuan kanssa kaljaa,alotti aamun kaljalla ja lopetti päivän kaljaan.siitä kehittyi vakava alkoholismi.nykyään ei osaa siivotakkaan asuntoaan.itselläni on peliriippuvuus mutta en pelaa rahapelejä.otin itseäni niskasta kiinni ja menin kirjastoon lainaamaan kirjoja.pelaamista ei kestä kun muutamia tunteja päivässä ja luen kirjoja pääasiassa,5 kirjaa parin viikon aikana.olen kylläkin sinkku mutta se pelaaminen vei kaiken sosiaalisen elämän töitä lukuun ottamatta.


Meillä sama juttu - 14.07.2009 - 09:34

Työpäivän jälkeen menee helposti 2-6 kaljaa, ja tämä on mieheni mielestä ihan normaali rentoutumiskeino ! Jos jaksan valittaa ja kiukutella, mies kyllä jättää siltä illalta juomatta, mut sitte se kiukuttelee mulle kun en anna juoda.
Mutta tosiaan, et ole liian nipo, tai sitten minäkin olen !


akka - 14.07.2009 - 12:39

Valittamisella ja kiukuttelulla ei saa mitään hyvää aikaan. Jos mies ei sitä itse ymmärrä, niin ei sille kukaan ulkopuolinen mitään voi. Nalkuttaminen on täysin turhaa ajanhaaskausta.

Onko aloittajan avio- vai avoliitossa? Ja kuinka paljon tiedät perheenne raha-asiosta? Onko rahanne yhteiset vai onko periaatteena minun rahat & meidän rahat? Varaudu yllätykseen, jos ette ole aivan erikoisen hyvätuloisia. Ainakin rahapeleissä on se ominaisuus, että ne väistämättä vievät enemmän kuin tuovat ja toinen ominaisuus on se, että panokset suurenevat kaiken aikaa. Halvemmaksi tulee, jos ovat vaan 'viihdepelejä'.


mamma - 24.07.2009 - 22:42

et todellakaan ole nipo.meillä toi pelaaminen kans riesana ja terapiassa käyty mut toinen kun ei ota tosissaan niin ei siit mitään tullu.koita kestää ja voimia.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|