Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Pettämisestä

Uskollinen! - 05.07.2009 - 09:40

Siis kuinka moni olisi oikeasti valmis antamaan pettämisen anteeksi??? Tai kuinka moni on niin tehnyt jo? Kuinka kauan luottamuksen/suhteen palautuminen on kestänyt? Itse olen aina ollut sitä mieltä, etten pettämistä anna anteeksi. Mutta nyt lapsen tulon jälkeen olen miettinyt, että kyllä kaikkeni yrittäisin suhteen eteen tehdä, ihan jo lapsenkin tähden. Olemme menossa myös naimisiin ja valassahan sanotaan, että niin myötä, kuin vastamäessä... Meillä ei ole mitään pettämisjuttuja tai -pelkoja ollut (eikä toivottavasti tule olemaankaan). Tuli vaan alemmasta ketjusta mieleen.

Itse siis varmasti yrittäisin antaa anteeksi, mutta melkeen varmuudella voisin sanoa, etten siitä yli pääsisi. Olen aika mustasukkainen tyyppi, ja varmasti asia tulisi mieleeni jokaisessa riidassa ja erimielisyydessä. Kuulostan varmaan tosi katkeralta tyypiltä. Surettaa vaan ne kaikki petturimiehet ja -naiset, jotka on valmiit uhraamaan kaiken kauniin ja yhteisen jonkun typerän himon ja hetken johdosta. Ajattelevatko ihmiset oikeasti, mitä tekevät silloin?? Itse en ikinä pettäisi miestäni, eikä hänkään minua (näin uskon!)


VASTAUKSET:


Minuli - 05.07.2009 - 10:02

No tää on vaan mun mielipide, mutta mä oon sitä mieltä että jos pystyy pettämään niin ei suhde silloin ole aito. Jos pettää niin se on sit siinä. Meillä ollaan molemmat sitä mieltä et pettämiseen homma sitte kyllä loppuis heti.
Tää vaan siis mun mielipide.


heh - 05.07.2009 - 11:02

"Tämän päivän 'Ei koskaan' voi olla huomisen poikkeus ja ylihuomisen tapa"

Pahinta tuhoa aiheuttaa, kun pettäjä itse tulee tunnontuskiin ja purkaa pahan olonsa kumppanilleen ja tunnustaa.

Usein se yksi kertaa pettämistä jää ainoaksi ja on sitten jotain mitä muistella vanhainkodissa.


Amelie - 05.07.2009 - 12:03

Yhden "pettämisen" oon antanu miehelle anteeksi (suutelua, tiedän että olis mennyt pidemmälle ellei olisi ulkopuolinen keskeyttänyt, siksi heittomerkeissä vaikka pidän jo suuteluakin pettämisenä).
Luottamus tuskin täysin ikinä palaa takaisin, mutta rakkaus vain ei katoa. Luotan mieheeni täysin jos hän on selvinpäin, kännisenä en lainkaan...
Lähinnä siksi pystyin antamaan anteeksi että itse tuli ja kertoi asiasta, vaikka tiesi reaktioni jonka seurauksena tuli kallis lasku. Mutta tähän naiseen (paras ystäväni) meni luottamus ja ystävyys täysin; ei kyennyt kertomaan asiasta vaikka kysyin, ei pyytänyt anteeksi valehteli vain vaikka todistajakin mulla oli.


AQQA - 05.07.2009 - 12:20

Minä olen antanut anteeksi.

Tuntui että riitelimme silloin jatkuvasi ja pettämiseen se sitten päätyi. No asiaa on puitu ja puitu, on kaduttu ja viisastuttu. Se oli silloin niin rankkaa aikaa molemmille että tiedän varmasti että kumpikaan meistä ei tulisi enään koskaan sellaista virhettä tekemään.

Minä läksin menemään silloin, vuokrasin oman kämpän ja ostin omat huonekkalut vaikka tiesin että kyllä minä anteeksi annan, halusin oikeastaan vain näyttää että minä en tule tuollaista katselemaan. Annoin ukon vikistä ja pyydellä anteeksi 4kk, ja sitten kävi se sääliksi ja sovittiin. Kiusasin sitä kyllä vielä pitkään senkin jälkeen: "Minä asun täällä ja yhteen en muuta ennenkuin ollaan naimisissa!"(Asuin 50km päässä). No siellä se oikeastaan oli yötä lähes joka yö ja aamulla kulki töihin sieltä mutta maksoi vuokraa myös omasta kämpästään. -Se oli hauskaa aikaa se
(Asutaan kyllä jo yhdessä ja meillä on lapsikin, vaikka ei olla naimisissa..)

Noh, mutta meidän suhdetta se paransi. Nykyisin osataan puhua asioista eikä tarvi riidellä juuri ollenkaan. Luotan mieheeni täysin, enkä ole mustasukkainen yhtään. Mutta jos joskus sattuisi tilanne toistumaan, en voisi antaa enään anteeksi sillä tietäisin että ei se siitä opi(oppinut) mitään. Eikä mun olisi toisella kertaa edes vaikea lähteä, kun on jo huonekalutkin valmiina ;D

Nämät on kyllä niin tilanne kohtaisia että en silti voi sanoa että anteeksi antaminen kannattaisi aina. Pitää vain muistaa että kukaan meistä ei ole täydellinen, ja virheitä tulee tehtyä, tärkeintä on vain että osaamme ottaa niistä opiksemme.


en - 05.07.2009 - 14:46

antaisi! ei silloin tunteet voi olla oikeat jos pystyy ajatelemaan muita ja tekemään niin. ja toiseks jos pettää kerran sen melko varmasti tekee toistekkin kun aika koittaa....


- 05.07.2009 - 15:44


Antaisin anteeksi
Pettämisen kyllä mutta esim. lyömistä en.

Pettämisen taustalla on aina parisuhdeongelma ja siihen kokisin olevani, joltain osin ainakin, myös itse syyllinen.
Jatkuva pettäminen, vaikka asiasta olisi keskusteltu ja yritetty yhdessä ongelmia oikoa, olisi sitten jo eri juttu.

Rakkaus antaa anteeksi ja jos kerran rakastan, niin antaisin anteeksikin


petetty - 05.07.2009 - 17:20

"Pettämisen taustalla on aina parisuhdeongelma ja siihen kokisin olevani, joltain osin ainakin, myös itse syyllinen"

JÄRKYTTÄVÄÄ tekstiä! Pettämiseen ei ole olemassa yhtään syytä, parisuhdeongelma ei oikeuta ketään pettämään, ongelmat pitää selvittää, pettäminen ei niitä korjaa.

Huomaa ettet ole tullut petetyksi...- 05.07.2009 - 21:15

-- Huomaa ettet ole tullut petetyksi... --
.. huomaa ettet ihan kaikkea osaa katsoa kaikilta suunnilta
Olen tullut petetyksi pitkässä suhteessa ja jätetyksi pettämisen seurauksena.
Ja olemme ystäviä miehen kanssa ja sinut pettämiseen johtaneitten tapahtumien suhteen
Enkä missään tapauksessa voi ns. pestä käsiäni tilanteesta vaikka kuinka itse olin uskollinen jne.

Pettämiseen on päinvastoin monia syitä ja monia tapoja.
Yksi tapa on mm. jättää kumppani ilman sitä rakkautta ja hoivaa jonka suhde edellyttäisi .. sekin on pettämistä, lupauksen pettämistä siinä missä ulkopuolisen kanssa pelehtiminenkin.

Mutta helppoa on toki vedellä itse rajoja ja sen mukaan etenkin miten itse haluaa.
Se taas on eri asia suostuuko kumppani niitä rajoja noudattamaan vai lähteekö pois epätyydyttävästä suhteesta, ja pettäen vai ihan muuten vain pois kävellen.

Peiliin katsominen ON AINA terveellistä


petetty - 06.07.2009 - 12:47

Varmaan tapetuksi tai raistatuksi tulemisellakin on sitten jokin syy!! Hei haloo, mietipä vähän mitä kirjoitat!!

Pettämin JOHTUU varmasti jostain, joko mielen heikkoudesta tai parisuhdeongelmista, mutta se ei silti oikeuta sitä tekemään, ei ole yhtään syytä jolla sitä voisi perustella, niin kuin ei tappamista tai raiskaamistakaan.

Peiliin katsominen on aina terveellistä, se on totta, mutta ei liity mitenkään kirjoittamaani pointtiin.


ellikkä - 06.07.2009 - 13:25

Pettäminen on viesti niin suuresta kunnioituksen puutteesta, että vaikea olis hyväksyä. Pettäjä ei pidä puolisoaan edes sen arvoisena, että selvittäisi ensin asiat ja lähtis vasta sitten toisen matkaan.


jopas - 06.07.2009 - 22:47

joku tuol vitsin murjaisi, melkein kuin konservatiivien raamattuoppikirjasta tai pinkkilasisten käsikirjasta,, se että jos mies pettää se on tottakai naisen syy!!! johtuu luonnolisesti parisuhdeongelmista!! LAPSELLISTA SELITTELYÄ!!

kannattais tollakin petetyllä lopettaa itselleen valehtelu ja ruusutarhoissa asuminen. pettäjä mies pettää naisen. piste. joskus jopa vaikka nainen ei olisi tehnyt mitään väärää, vaikka parisuhde olisi ollut ok, niin oi voi mies petti, mitä nainen teki? jotku miehet vaan on narsistisia yms joille mikään ei riitä, ei yksi nainen ainakaan, miten nainen on silloin syyllinen? siksikö että alunperin otti sellaisen miehen eikä tehnyt psykoanalyysia luottaakseen ettei tule petetyksi. vain joku hihhuliuskovainen nainen voi antaa miehelle luvan pettää ja syyllistää siitä itsensä.. kyllä on miehellä hyvät oltavat kun ei tarvi kantaa vastuuta teoistaa.


Hihhuliuskovainen - 07.07.2009 - 14:42

No jo on ihmekäsityksiä!

Jos nyt ihan Raamatusta lähdetään hakemaan vastauksia, niin minä kyllä näkisin, että Paavalin kehotuksen mukaan molempien puolisoiden tehtävänä on ylläpitää rakkautta ja seksielämää oman puolison kanssa. Jos tämän tehtävän laiminlyö, altistaa sekä itsensä että puolison ulkopuolisille kiusauksille. Siinä mielessä molempien osapuolien voidaan nähdä olevan syyllisiä pettämiseen.

Raamattu pitää tiukasti avioliiton puolta, mutta eräs harvoja hyväksyttyjä syitä avioerolle on aviorikos. Näin ollen joku hihhuliuskovainen nainen voisi halutessaan ihan hyvin ottaa pettäjä-miehestään eron eikä jäädä syyllistämään siitä itseään, ellei sitten halua antaa anteeksi.

Tiedän tapauksen (ja nyt ei edes ole kyse ns. hihhuliuskovaisista), jossa vaimo kykeni antamaan anteeksi, vaikka mies oli liiton ulkopuolisten sekoilujen tuloksena hankkinut jopa lapsen. Tapauksesta on aikaa yli 20 vuotta ja ovat yhdessä vieläkin. Tavallaan ihailtavaa, vaikka en tiedä, pystyisinkö itse samaan.


rikottu lasikenkä - 07.07.2009 - 22:42

Joo on miehiä ja NAISIAKIN jotka vain ovat niin narsisteja tms. että pettäminen on heille toinen luonto. Mutta ymmärrän hyvin tämän kirjoittajan pointin jonka mukaan se että toinen pettää on myös parisuhteen ongelma. Ei siis naisen "vika" vaan sen parisuhteen vika. Syystä tai toisesta suhteessa on jotain vikana jos pettää. Syy voi olla narsismi, erilleen kasvaminen, huomion haku, seksin nälkä...etc. syitä on monia.

Kuitenki asia on mielestäni juuri niin kuin ylempänä kirjoitettiin, eli jos kerran pettää asian voisi antaa anteeksi mutta jos edelleen jatkaa toisen loukkaamista tuomalla suhteeseen muita osapuolia, silloin kenkää!

Ja juu, olen joutunut petetyksi ja itsekkin pettänyt. Anteeksi antanut ja saanut ja elämääni olen tyytyväinen <3


- - 08.07.2009 - 09:47

Samaa mieltä, että pettäminen voi ns. johtua parisuhteen ongelmista tai ongelmat johtaa väärille teille. Mutta silti, pettäminen on AINA väärin, eikä mikään ongelma anna oikeutta siihen. Eikä missään nimessä pettäminen ole sen toisen osapuolen vika! Asioista tulee puhua ja jos puhuminen ja yrittäminen ei auta, niin sitten on parempi jatkaa yksin eteenpäin. Kyllä yksi asia pitää selvittää ensin loppuun, ennenkuin alkaa sähläämään toisen kanssa. Ja suhde on siis asia erikseen.. Se olisi jotain niin hirveää, että tuskin myöskään anteeksi antaisin.


elämä sirpaleina - 03.08.2009 - 23:33

..meillä kaksi ihanaa lasta,mukavat tulevaisuuden suunnitelmat oltiin onnellisia ja kaikki tosiaan oli hyvin.kaikki muuttui yhtenä iltana,naapurissa parin ihmisen pienet bileet alkomahoolia..mies meni poikkeen nopeeta,noh tuli aamuyöstä kotio oli kummallinen,mä tiesin heti et jotain on.en kysyny mitään noh..kertohan se lopulta ite paniikissa pyysi anteeks ja sano rakastavansa ja ettei halua menettää mua ja lapsia ja ei tee koskaan enää samaa virhettä.en tiä uskoako vai ei:-kun kerran nii toisenkin..jne..mä viel tunsin naisen,ei kyl ystävä,tutun tuttu.Kaikki romahti ja lujaa!Mä en tienny mitä olisin sanonut tai tehnyt,tärisin ja porasin ja mietin.koko yhteinen elämä 8vuotta oliko menny hukkaan?tavallaan.. kaikki meni tuhansiks miljooniks pienix palasix!!!vaikeaa on ollu!asiasta ollaan paljon puhuttu ja nyt ollaan kyllä edelleen kimpassa ja yritetään jatkaa perheenä,mutta anteeks en oo kokonaan antanu,pystynkö edes kokonaan antamaanka,unohda en varmaanka koskaan!ja luottamus on kadoksissa!aikaa vaatii ja paljon et tästä selvitään jos loppu viimex selvitäänkään. Älkää tehkö toisilleenne tällästä olkaa kovia mimmejä ja sällejä!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|