Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - PARISUHDE


| Vastaa viestiin | PARISUHDE |

Luottamuksesta

Minä - 15.06.2009 - 09:26

Minä en usko että avomieheni koskaan pettäis minua, mutta en luota häneen raha-asioissa tai että hän muuten hoitais tärkeät paperiasiat...
Ollaan oltu 2,5 vuotta yhdessä, vieläkin miehelle tulee perintälaskuja ajalta ennen kun olimme yhdessä, isoin 3000e, ja minä olen se joka nämä asiat joutuu hoitamaan koska hän ei välitä tai viitsi, väittää että kyllä ne häntäkin kovasti stressaa mutta ei silti tee asioille mitään, jollen kokoaika patista. Ja kiitosta en tästä saa, vaan haukut siitä että miksi valitan asioista jotka hän on mokannut ennen meitä ja eihän se minua koske hänen asiat. Mutta kun meillä yhteinen asuntolaina, ja yhteinen lapsi, ja muutenkin tiukkaa kun olen äitiyslomalla niin kai se minunkin elämään vaikuttaa, jos rahat ei meinaa laskuihin riittää, saatikka mihinkään muuhun...

Toinen asia on alkoholi, hän ottaa harvoin, mutta kun ottaa niin kamalat överit, jos olemme yhdessä liikkeellä hälle iskee mustis, tai toinen vaihtoehto riidanhaluinen muita kohtaan ja sitten ei huomaa minua ollenkaan. En enää halua yhdessä lähteä mihinkään missä alkoholia otetaan, ärsyttää ajatuskin että jos tulis kutsua häihin tai sukujuhliin jonne ois pakko mennä yhdessä, niin hän varmasti pilais ne minun osalta!
Niin kauan menee hyvin kun edellinen ulosottolasku on hoidettu, ja kun uus taas tulee, toivottavasti ei enää!
Naimisiin en hänen kans menis, vaikka häntä rakastankin ja on hyvä isä lapselle, koska raha-asiat ei ole tärkeintä elämässä, mutta silti hyvin tärkeää! Välillä tuntuu että jaksaako tätä enää...

Kellään muulla näin???


VASTAUKSET:


Raha-asiat - 15.06.2009 - 10:49

on todellakin yhteiset, miehes on turha väittää muuta jos on yhteinen asuntolainakin. Ja hänen maksamattomat velathan kuitenkin vaikuttaa teidän yhrteiseen rahatilanteeseen.
Laskuja ei voi lakaista maton alle, ne vaan kasvaa korkoa ja ennemmin tai myöhemmin niitä sitten karhutaan....
-Varmaan miestäs hävettää kuitenkin nuo hoitamattomat raha-asiat, joten ei haluais sun puuttuvan niihin... Sanot vaan että tärkeintä ettei tee uusia laskuja, vaan että hankinnoista on sovittava yhdessä...
-Toivottavasti uusia laskuja ei enää tule!


- 15.06.2009 - 12:11

olin peräti tuollaisen hulttion kanssa naimisissa 10 vuotta, kaliiksi tuli ja ainainen nälkä oli lapsilla ja itellä miehen velkoja selvittäessä. Kolme vuotta yli meni miehen palkasta ulosmittaukseen, enkä vielä tänäkään päivänä tiedä, mihin velkoihin.
No, jätin hänet ja sekuntiakaan en ole päätöstäni katunut. On jo yli 50v ja vielä samat kuiheet, velkaa jää lapsille perinnöksi vaan. Jossei suostu näkemään asioita oikein, ei ole kypsä perhe-elämää viettämään ja kaikista ei ole ikinä.
Ja muutenkin mies kottas 80% palkastaan, enkä tiedsä mihin meni....
No, nyt on asiat toisin ja paha uni takanpäin ollut jo pian 20 vuotta!


Edelliselle!!! - 15.06.2009 - 12:42

"velkaa jää lapsille perinnöksi vaan"

Tämä ei pidä paikkansa, velat eivät peirydy. Jos ja kun ex-miehesi kuolee, kannattaa välittömästi tai toki jo aiemmin otaa selvää siitä miten kuolinpesän kanssa tehdään. Velat eivät periydy, jos asiat hoitaa lain mukaan. Kannattaa todellakin kysellä neuvoa asiantuntijoila.

Ap:lle..jotenkin kamalaa, että teillä on jo nyt noin vaikeaa yleensä parisuhteen tossa vaiheessa eletään vielä ihanaa huumaa. Itse en katselisi tollasta meinikiä ollenkaan! Enkä ainakaan hoitaisi miehen raha-asoita. Hän ei edes halua oppia hoitamaan niitä itse, kun sinä teet sen kuitenkin! Laittaisin kaikki raha-asiat täysin erilleen, lainat, kämpät jne. ja huolehtisin vain ja ainoastaan omistani. Nyt vähän äkkiä eroon siitä yhteisestä lainasta!!! Jos ukko ei sittenkään muutu, niin anna tollasen loisen mennä menojaan.


Edelliselle - 15.06.2009 - 12:55

Juu, toki tiedän sen, mutta jos otat yhdenkin esineen isän kuolinpesästä, velat tulee myös perinnöksi.
Eli kuolinpesä on laitettava konkursiin siinä vaiheessa.
Nää ei oo mukavia asioita, isä ei oo lapsistaan piitannut eron jälkeen, huijannut olemattomiin tapaamisiin vuosikausia rahaa sossusta aina kaks kertaa kuussa tapaamissopimuksen perusteella. Tavannut aluksi kerran-viis vuodessa, myöhemmin ei lainkaan.
Tuo huijauskin paljastui siten, kubn alkoi mulle sossuy väittään, että ovat säännöllisesti tavanneet, sanoin että 3 vuoden väli ei oo kovin säännöllisesti...eivät meinanneet uskoa... no, lapsia silti uskoivat...


ap - 15.06.2009 - 14:54

Mitä hyödyttää laittaa asuntolainaa puoliksi, jos hän jättää maksamatta, niin eihän pankki voi talosta viedä vain hänen puolikasta, lirissä oltais kuitenkin.
Kyllä kaduttaa tämän talon osto, yksi perintäkirje tuli ennen sitä, ja hölmö ajattelin sen olevan ainut, että ois vaan unohtunut maksaa, tai jotain...
Ja hän lupasi kun laina otetaan että sitten hän siirtää oman palkkansa suoraan minun tilille että minä hoidan kaikki laskut, no näin ei tietenkään tehnyt, ja saan joka kuukausi käskeä maksamaan laskuja tai ne jää, ja riita siitä usein tulee.

Sitten kysellään miksi stressaan..!


ap - 15.06.2009 - 14:57

Niin vielä lisäys, hän ei ole tuhlari, päinvastoin pihi, sen vuoksi ymmärrystä vielä riittänyt, mutta jokaisen uokirjeen jälkeen olen sanonut että yhtäkään en enää sulata...


Ninni - 15.06.2009 - 21:20

Voi ap. Täällä kohtalotoveri, ainut vaan että miehelläni velkaa yli 20 000e. Meilläkin yhteinen lapsi, ei maallista omaisuutta kylläkään. Kyllä vituttaa. En myöskään luota raha-asioissa häneen, mutta en aio jättääkään.


mie - 22.06.2009 - 23:14

Ymmärrätkö sinä, mihin olet sitoutunut ottaessasi yhteisen asuntolainan? Selvitä pankista, voidaanko sinut velvoittaa maksamaan yksin koko velka. Asunto on varmaan vakuutena. Pankilla on aivan varmasti luottoa myöntäessään ollut tiedossa se, että onko miehelläsi luottotiedoissa ongelmia.
Sinun kannattaa sopia yhdessä pankin ja miehesi kanssa, että lainan lyhennykset otetaan suoraan miehesi tililtä suoraveloituksena tilipäivänä.
Ja vahdi tarkkaan, että jokainen erä tulee varmasti maksetuksi, muuten huomaat olevasi koditon!

Miten sinä voit väittää, että miehesi on pihi ja silti saa ulosottokirjeitä? Hän siis ei välitä maksaa laskujaan ,vaikka rahaa olisi? Vai onko hän ahne kuin Roope Ankka eikä halua luopua rahoistaan kuin pakon edessä?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|