Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

streptocokki

Elmi - 09.10.2009 - 17:32

elikkäs kyllä äippä tietää...mulla on ollut kohta viikon alavatsa kipua, jomottelua, ei vihlontaa, maanataina kävin neuvolas ja kaikki kokeet ok, laittoi lisäkokeisiin...virtsnäyte oli pihdas, mutta multa löytyi streptocokki bakteeri emättimestä...Ja enstiistaina lääkäri asian tiimoilta...eilinen ilta meni parkuessa ja panikoidessa..nyt jo saanu noi hormoonit aisoihin....OLin jotenkin vaan varma et tää mun pikkuinen ei selviä....Nyt saanu ittensä rauhoitettua sen verran, et päivä kerrallaan mennään eteenpäin...pientä jomottelua edelleen, mutta ei onneksi jatkuvasti....Onkos kellään kokemusta vastaavasta?
Elmi ja Eemeli rv 18+4


VASTAUKSET:


L. - 09.10.2009 - 17:48

Oletettavasti sulla on streptokokki b. Se kuuluu isolla osalla naisista ihan normaaliin bakteeriflooraan eikä sitä yleensä hoideta raskausaikana tai muullonkaan mitenkään. Se muistaakseni saattaa aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen. Tärkeää kuitenkin on se, että synnytyksessä sinulle laitetaan antibioottitippa, ettei lapsesi saa tartuntaa syntyessään ja pahimmillaan yleisinfektiota, joka voi vammauttaa tai viedä hengen lapselta. Antibiootin laittoonkin on tietty varoaika eli annetaan vasta jos vesien menosta on yli vuorokausi. Itse aion kyllä vaatia sen joka tapauksessa, koska tiedän tapauksia, joissa lapsi on vammautunut. Nimimerkistä päättelen, että odotat kaksosia. Siinä on se hyvä juttu, että mikäli lääkärit jotain hommastaan tietävät niin varmaan minimoivat kaikki mahdolliset riskit ja antavat antibiootin. Etukäteen antibioottia ei auta ottaa, koska bakteeri palaa.


Elmi - 09.10.2009 - 17:55

Nimimerkki hieman harhaanjotava, kyllä siellä vaan yksi köllii...Ja kiitos tiedoista..Nyt pitää vaan antaa mennä päivä kerrallaan ja toivoo et kaikki menee hyvin...


Odelia - 09.10.2009 - 19:49

Mä sain vasta synnytyssalissa tietää, että mulla oli jossain vaiheessa todettu tuo streptokokki b. Hoitaja tuli tippalaitteen kanssa ja sanoi, että pitää laittaa tippa, että saadaan antibiootti suoraan suoneen. Kolme annosta muistaakseni sain ja se oli siinä. Neidillä ei minkäänlaisia ongelmia. Labrat hänestä otettiin kuitenkin sitten syntymän jälkeen.

Eli no hätä! Tsemppiä!


Terhi - 09.10.2009 - 20:41

Minulla oli myös tuo bakteeri, huomattiin olikohan rv35 jotain. Sain myös kolme kertaa anbioottia suoraan suoneen ja tytöllä ei mitään ongelmia myös ja labrat otettiin myös tarkistukseksi. Ei ole vaarallinen jos just antibiootti pistetään menemään mutta tiedän kokemuksesta että, se jännitti kyllä.

Mutta ei hättää, älä mieti koko loppu raskautta asiaa vaan nauti ja sitä on todella monella naisella.


Enni - 09.10.2009 - 21:21

mulla nousi korkea kuume synnärille mennessä ja syyksi ilmeni sama bakteeri. sain antibiotteja suoneen muutaman annoksen. vauvalla oli tulehdusarvot vähän kohollaan synnyttyä joten niitä seurattiin päivittäin ja 4päivän ikäisenä vauvan kanssa päästiin sitten kotiin. jos arvot olisi vauvalla kohonnut niin hän olisi saanut antibioottia. ihan normaali bakteeri kyseessä, siis sitä löytyy monilla. useimmiten täysin oireeton mutta riski on että vauva saa tulehduksen. vauva voi saada tulehduksen myös kohdussa joten jos äiti oireilee niin ainakin täällä päin annetaan antibiootit jo raskausaikana. vauvalle bakteeri voi aiheuttaa mm. keuhkokuumetta.


Elmi - 10.10.2009 - 20:29

Kiitos kannustuksesta...Täällä olo jo hieman parmpi, nyt vaan ootellaan tiistaita ja lääkäriä, joka tarkistaa "paikat"...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|