Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

ekakertalainen kyselee tyhmiä

vasta plussannut - 08.10.2009 - 13:09

mistä tiedän mihin neuvolaan soitan? meneekö se asuinpaikan mukaan, että lähin neuvola? mistä tiedän mikä on just mun neuvola? sit toinen kysymys vitamiineista..oletteko syöneet niitä raskausvitamiineja alusta lähtien? entä saman valmistajan kalkkia ja tai kalaöljykapseleita?


VASTAUKSET:


mammu - 08.10.2009 - 13:23

Soita oman alueesi neuvolaan (=lähin). Se on todennäköisimmin oikea paikka, mutta joskus neuvola-alueen rajat on piirretty maalaisjärjen vastaisesti ja neuvolasi onkin jossakin kauempana. Mutta kyllä ne sieltä oman alueesi neuvolasta ohjaavat oikeaan paikkaan.

Vitamiineja en ole itse syönyt, muuta kuin niitä D-vitamiineja pimeän vuodenajan yli n. lokakuusta maaliskuulle. Mutta kun menet neuvolaan, voit sieltä kysellä tarkemmin, mitä suositellaan juuri sinun ruokavaliollesi.


Sulkku09 - 08.10.2009 - 13:25

Kannattaa soittaa lähimpään terveyskeskukseen ja kysästä. Ainaki Helsingissä on joitain palveluita yhdistetty ja saattaa olla että kaikissa tk:ssa ei ole neuvolapalveluita, toisista taas voi puuttua labrapalvelut. Ite soitin sillon ku plussasin ja samantien ajanvarauksesta kattoivat mulle osoitteen perusteella oman terveydenhoitajan, jolta suoraan varaan ajat neuvolakäynneille. Vitamiineista mie en osaa sanoa mittään...


tuikku - 08.10.2009 - 13:31

Vitamiineistä:

Näin alkuun oleellisin olisi varmaankin foolihappo. Se on tärkeää varsinkin alkuraskaudessa. Eli sitä vaan apteekkiin ostamaan.

Lisäksi raskaana oleville suositellaan d-vitamiinia (loka-maaliskuu). Kalkkia voi ottaa, jos on tarpeen (jos et juo paljon maitoa). Jos haluat, voit tietysti ottaa jotain yleisvitamiinilisää, kuitenkin sellaista, jossa EI ole a-vitamiinia. Neuvolassa sanoivat, että rautaa vasta rv 20 eteenpäin tarpeen mukaan.

Raskaanaoleville on olemassa omia vitamiinejaan (esim. raskausajan multitabs). Ne ovat kappalehinnaltaan noin 2x normaalia kalliimpia, mutta niissä pitäisi olla kaikki tarpeellinen.

Oleellisinta on tietysi monipuolinen ja terveellinen ruokavalio.

Paljon onnea odotukseen


masc - 08.10.2009 - 14:08

ja noissa raskausajan vitamiineissa (esim. juuri tuo raskaus multitabs) ei ole a-vitamiinia, jota yleensä kehotetaan välttämään suuria määriä ainakin alussa. ja niissä on tosiaan mukana kaikkea tarpeellista.

noita vetelin alussa, mutta nyt on unohtuneet ajoittain. rautaa oon syöny rv 22 eteenpäin, kun oli hemoglobiini tipahtanut. ja tosiaan toi kalkkilisä on suositeltavaa, jos juo vähän maitoa/syö vaan harvoin maitovalmisteita. kun muuten vauveli ottaa tarvitsemansa sun luista


Helmiina - 08.10.2009 - 15:03

Katso kuntasi kotisivut. Mun kunnalla oli ainakin kädestä pitäen ohjeet neuvoloiden toiminnasta ja siitä mihin pitää soittaa ja milloin


Tipsula81 - 08.10.2009 - 15:47

Ostin noita Multi tabsin raskausvitamiineja jossain viikolla 6 suunnilleen, aluksi otin kaks sit yhden ja sit ajattelin että odotan neuvolaa ja kysyin että miten mun kannattaisi niitä syödä ettei tule liikaa vitamiinia kun kuitenkin syödään monipuolisesti kotona, niin sanoi että ota vaan se kaksi päivässä. Annostushan siinä on 1-2/vrk

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|