Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

te jotka ootte käyny juuri neuvolassa

taotao - 08.10.2009 - 08:52

onko teille annettu jotain selkeitä ohjeita tai suosituksia sikarokotteen suhteen??

olis kiva kuulla mitä eri neuvoloissa on puhuttu. mulle viimeksi sanottiin että sillä hetkellä ei kaikille automaattisesti suositeltu rokotetta mutta siitä on jo aikaa ja seuraava neuvola vasta viikkojen päästä.

jos jollain on ns tuoretta tietoa niin olis kiva kuulla, vaikka tuntuu ettei neuvolantäditkään osaa sanoa mitään mistään kun kyse on tästä taudista.. :/


VASTAUKSET:


mami-77 - 08.10.2009 - 09:12

Viimeksi kyselin neuvolasta asiasta, kun itsellä la jo ovella. Neukkutäti ei sanonut juuta tai jaata rokotteen ottamiseen, vaan sanoi että on jokaisen oma päätös. Ja ymmärrän täysin heidän kantansa


nainen85 - 08.10.2009 - 09:17

Mä en kyllä ite ainakaan aijo ottaa myöhemminkään, jos nyt tämä raskaus jatkuu. Koko rokotettahan ei ole sen kummemmin edes testattu. Muummuassa joksus 2000- luvulla sitä testattiin usan armeijalla ja kuolleisuus rokotteen aiheuttamiin sivuvaikutuksiin on suurempi kuin itse taudilla.


masc - 08.10.2009 - 09:40

mulla oli maanantaina neuvola, mutta siellä ei mitään puhuttu asiasta. en kyllä itsekään kysellyt, kun en oo ajatellut ottaa!


Miarah - 08.10.2009 - 09:41

Mulle ei oo annettu mitään infoa neuvolasta eikä Naistenklinikalta missä tulee ravattua.

Ja jos ehdottavat, kieltäydyn kunniasta


marsu - 08.10.2009 - 09:52

Ei puhuttu mitää neuvolas. En kysyny eikä neuvolatäti kertonu. Taitaa koko sikatauti trendi olla menos ohi,tilalle tuli vaaliraha kohu


Sunflower - 08.10.2009 - 10:04

Kävin neuvolassa eilen, eikä myöskään siellä puhuttu rokotteesta mitään. Itse asiassa koko raskausaikana ei ole taudista puhuttu (rv 37+5). Itse kerran kysyin, mitä se riskiryhmässä oleminen käytännössä tarkoittaa ja vastaukseksi sain että flunssaoireissa herkästi yhteys lääkäriin ja jos perheenjäsen saa sikainf, niin raskaanaoleva lääkitään vaikkei olis oireitakaan.

En myöskään rokotetta ajatellut ottaa, vaikka en taitais sitä ehtiä saamaankaan.


Enni - 08.10.2009 - 10:28

mitää ei ole puhuttu koko taudista neuvolassa. tosin nythän pitäisi olla se pahin tilanne päällä mutta eipä ole tiedotusvälineissä puhuttu että olisi paljon sairastuneita
itse sain rokotustarjouksen työpaikalta (hoitoala) joten saisi ensimmäisestä kuormasta rokotteen mutta kieltäydyin kuten monet muutkin työkaverit..


tuikku - 08.10.2009 - 11:04

Minulla olis virallisesti seuraava neuvoja vasta joulukuussa. Kun ihmettelin pitkää väliä (eka neuvola oli syyskuun puolivälissä), niin antoivat sitten ylimääräisen ajan marraskuulle. Eipä tuossa varmaan mitään sikainfluenssa rokotteita ehdisi edes antaa tälle syksylle (varsinkin, jos vasta joulukuussa olis neuvola). Muutenkaan en tosin aikonut rokotetta ottaa.


Tipsula81 - 08.10.2009 - 12:59

Mulla oli neuvola tiistaina, se eka ja kysyvät, kuulemma kartoitusmielessä aionko ottaa, sai vasta juu ei tai mietin, vastasin ei. Ei he siitä ainakaan tuntuneet ottavan "pulttia" vaan ymmärsivät täysin mun kannan ja sanoivat kun ei heilläkään ole mitään tietoa ja että tuleeko tauti edes missä määrin koko Suomeen.


taotao - 08.10.2009 - 14:30

itsekään en ole ajatellut ottaa rokotetta, eikä sitä siis ole vielä edes tarjottu.

vähän vaan pelottaa jos taudin saa pahana kun astmakin löytyy että kaksinkertasessa riskiryhmässä oon kai sitten :/ rokotuksen haittavaikutukset vauvalle pelottaa kyllä vieläkin enempi

täytyy toivoa että tauti pian haihtuu ja laantuu pois pois kokonaan!


KaNitaco+bobo - 08.10.2009 - 14:36

Ekassa neuvolassa ei puhuttu sillon viime kuun puolella mitään. Ja juuri äsken paölasin neuvola-lekurilta ja ei hääkään mitään asiasta maininnu. En tosian itsekään kysyny, kun kuulun myös tähän kastiin jotka eivät sitä ole ajatelleet ottaa.

Tuo oli Marsu hyvin sanottu!

Siellä terkan ilmotus ikkunassakin oli vaan lappu näistä kausi-influenssa rokotteista, et niitä aletaan rokottaa riskiryhmäläisille ilman ajan varausta tästä viikosta eteenpäin. Mutta tästä possuflunsasta ei mitään tietoa.


mamma80 - 08.10.2009 - 19:57

olin viime perjantaina neuvolassa ja kysyin asiasta eikä siihen tätsy sanonut juuta eikä jaata kun kommentoin etten tiedä uskallanko ottaa. oli sitä mieltä että taitaa mediassa ollut liiallista hysteriaa koko taudista ja jokainen päättäköön itse kun on kuitenkin niin uusi ja nopeasti valmistettu rokote.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|