Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Tuo ainainen väsymys

Kaisa - 08.10.2009 - 07:06

Moikka!

Täällä on taas yksi puoliksi valvottu yö takana. Kolmelta piti nousta ensimmäisen kerran vessaan, ja sen jälkeen ei tarvinut enää nukkuakaan. Töihin pitäisi jaksaa lähteä taas. Onko kukaan pyytänyt sairauslomaa väsymyksen vuoksi? Mulla on tosi hankala olla töissä, mutta en haluaisi olla poiskaan sieltä. Lisäksi tuntuisi tosi turhauttavalta jäädä pois, koska en kuitenkaan ole millään tavalla sairas. Kaikki käskevät tässä vaiheessa ajattelemaan omaa jaksamista ja vauvaa, mutta ei ole kyllä ollenkaan helppoa tasapainoilla tänhetkisen tilanteen kans. Supisteluja lisäksi melkein jatkuvasti. Onneksi on syyslomalla parin viikon päästä lääkäri. Miten te muut odottajat jaksatte? Nyt 25+3


VASTAUKSET:


Miudeliini - 08.10.2009 - 07:48

Moi!

Mä oon miettinyt ihan samaa tosta väsymyksestä.
Itsellä vasta rv 5 menossa.
Mutta kun pitäisi tuo tupakka saada lopetettua kunnolla. Töissä se ei vaan oikein meinaa onnistua, kun on niin uupunut ja kiukkuinen koko ajan.
Ja kaiken lisäksi tulee paha mieli ja ahdistus, jos käyn tupakkalla helpottaakseni muuta oloa.
Plus, että kun keskenmeno riskikin on vielä suht iso.
Vaikka jostain luinkin, että "selviytyminen" olisi näihin aikoihin 80%...


ninni - 08.10.2009 - 08:16

huomenia oottajat

olen kuullut että saikkua saa myös raskaus aikana väsymyksen vuoksi.syötkö rautaa?mulla se autto aika hyvin tuohon väsymykseenteekeekö kaisa fyysistä työtä?jos teet niin ilman muuta saikulle supestelunjenki takia.jos paikat on ihan ok niin voithan katsoa töihin menoa muutaman päivän päästä uudelleen kunhan oot tarpeeksi levähtäny?

tupakistakin pääsee ku löytyy lujaa tahtoa mutta se ei todellakaan oo helppoa...nimimerkillä kokemusta löytyyeikös ne neuvolassa sano että parempi saaha edes vähennettyä tuprukointia


Miudeliini - 08.10.2009 - 08:28

Itsellä ehkä ton tupakan kanssa pahin se, etten vieläkään osaa oikein uskoa tätä todeksi.
Ensimmäinen neuvola on vasta 21.10, josko sielä tai viimeistään ensimmäisessä ultrassa tajuaisi tämän 100%.
Vähentänyt olen kyllä, kotona yleensä poltan vai noin 5. Täälä töissä vaan kaikki rupeaa kiukuttamaan.
Viime aikoina olen stressannut myös, kun poikaystävää ei enään seksi tunnu kiinnostavan.
En tiedä onko se normaalia...ja tietenkin sitä miettii kaikkea, kun alkaa kroppa muuttumaan. *miettii*

Ja rautaa olen myös itse miettinyt, ajattelin vain ensin odottaa joitain verikokeita, ettei sitä turhaan popsisi.


tuikku - 08.10.2009 - 13:26

Täällä kanssa heräillään, yleensä 2 kertaa yössä. Syinä vessassakäynnit, flunssa ja esikoisen heräilyt. aamulla aina töihin. Onneksi on liukuva työaika, että ei tarvi olla paikalla heti klo 8. Mä en kyllä osaa ottaa saikkua tän heräilyn/väsymyksen takia. Jotenkin en kehtaa, koska se ei minusta ole "kunnon" syy. Ehkä mä olen jo niin tottunutkin näihin huonoihin yöuniin, kun 1,5 v:n aikana on vain muutama kokonaan nukuttu yö takana. Sympatiaa jaan kyllä teille kaikille muillekin yöheräilijöille - inhottavaahan tää on.

Miudeliini: minulle sanottiin neuvolassa, että rautaa ei mielellään sais syödä, kun vasta rv 20 eteenpäin tarpeen mukaan. En huomannut kysyä miksi...


No mutta, - 08.10.2009 - 13:50

Odottakaapas kun vauva syntyy ja saattaa olla huono nukkumaan...ja saatte heräillä 10-20 krt./yö...huoh,kohta vuoteen ei oo 3 tuntia enenpää kerralla nukuttu ja sitäkin tapahtuu tosi harvoin,huoh... no,onneks kaikki ei oo tälläsiä kuin meiän muru.Levätkää nyt kun vielä voitte,välillä haikeena muistelen kun raskaana tulin töistä ja koko ilta & yö oli aikaa nukkua & levätä.


Kaisa - 08.10.2009 - 15:26

Olen opettaja yläkoulussa, joten työ on kyllä seisomista ja asioidne järjestelyä + perässä juoksemista, mutta ei mitään hirveän raskaita asioita tarvitse kannella. Syön rautaa ja veriarvot ovat hyvät.

On tietysti ihan erilaiset mahdollisuudet nukkua sitten, kun vauva syntyy. Onneksi ei tarvitse olla murkkujen kanssa taistelemassa päivällä huonosti nukutun yön jälkeen. Ja nauttisin illoista ja öistä varmasti, jos vain saisin nukuttua ja rauhoituttua.


Tipsula81 - 08.10.2009 - 16:00

Lepäisin jos voisin, No mutta - nimimerkki . Itse vietän jalkeilla tai siis hereillä aamuyöt, olisi niin ihanan nukkua ja herätä vasta sitten töihin.. eikä joskus kolmen-viiden aikoihin. Onneksi ei ole joka yö, mutta aamuöinä jolloin valvon, myös sitten niinä päivinä oksentelen ja voin rutkasti enemmän pahoin. Olenkin itsekseni miettinyt että tuleeko meillekin yökukkuja taapero, kun jo alkaa 9 viikolla pitämään hereillä o.O


** - 08.10.2009 - 16:37

Tuosta raudan syömisestä: Mulle sanottiin, että alkuraskaudessa sitä ei suositellä syötäväksi kuin ihan hätätapauksissa, syystä että: Kun äidin hemppa alkaa laskemaan, on se merkki siitä että vauva saa rautaa äidin verestä. Jos rautaa syödään tarpeettomasti, tuo hempan aleneminen jää huomaamatta. Jos hemppa ei alene, niin VOI olla että sikiöllä on anemiaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|