Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Kesäkuisille?

Nla - 07.10.2009 - 23:28

Olisi vähän kysymyksiä meille onnekkaille viimeaikoina plussanneille kesäkuisille... Onko teillä ollut sellaista outoa, vähän krapulamaista oloa, et on ihan ihme pää? No joo, en oikein osaa selittää, se on vähän vaikeeta, mut jos muilla on ollut, niin varmaan ymmärtää mistä puhun.. Jaaa sit oli myös turvotuksesta, et onko muilla millanen meininki sen kanssa? Mulla ei mee yhetkään farkut kiinni ja näyttää siltä, kuin olisin jo paaaaljon pidemmällä

Kiva jos joku jaksaisi jakaa vähän näitä tuoreita tuntemuksia ja toki muitakin oireita mielellään kuuntelen, kun samassa veneessä kaikki ollaan <3


VASTAUKSET:


Miudeliini - 08.10.2009 - 07:54

Moi!

Rv 5 menossa ja pää tuntuu jokseenkin oudolta (entistä tyhmemmältä. XD ) ja farkut kiristävät myös täälä.
Lisäksi koko aika on niin väsynyt, ettei jaksaisi edes seistä ja kovasti kiukuttaa. Etova olo on helpottanut, mutta kovasti röyhtäsyttää koko ajan. En tiedä kuuluuko se oireisiin vai ei. XD
Selkääkin särkee melko paljon.
Mutta mulla ois myös kysymys...
Paljonkohan tupakka mahtaa nostaa keskenmenon riskiä?
Kun töissä ollessa en pysty olla polttamatta juuri tuon väsymyksen ja kiukkuisuuden takia.


öö - 08.10.2009 - 08:19

nyt lopetat se röökin polton oikeesti, pakko aatella lastasi!! sulle on annettu nyt sellainen lahja että ei mitään järkee lähtee riiskeeraamaan sitä omilla riippuvuuksilla ihan oikeesti. raskausaika on luopumisen aikaa monessa suhteessa.
se röökin vetäminen ei kyllä mitenkään vaikuta väsymykseen sitä on kaikilla pakko jaksaa hae apua nyt lopettamiseen!!


nainen85 - 08.10.2009 - 09:15

Mulla on rv4 ja ei ole kyllä minkään valtakunnan oireita..Johtunee, kun on niin alussa vasta.

Sorry, mutta oon öö:n kanssa samaa mieltä :/ Mäkin olen luopunut jumalattomasta kahvinjuonnistani ja kärsinyt päänsärystä. Roskaruokakin on nyt mennyt pannaan, mulla kun tuota ylipainoa niin tiedän, että riski raskausdiabetekseen on myöhemmin. Eli tartun jo nyt asiaan. Mä oon niin höselö, että mä alan nyt jumppaamaan lantionpohjalihaksia, kato tulevaa synnytystä (toivottavasti tulevaa..kun ei tiedä mitä tässä käyn) meinaan

Oottehan aloittaneet raskausvitamiinit kaikki!?


HieVi - 08.10.2009 - 09:49

Huomenet kaikille!

Kieltämättä tässä krapula tulee mieleen.. Ainainen väsymys ja nälkä, välillä vähän etoo (lähinnä iltaisin ja auton kyydissä) ja mun hajamielisyys on noussu uusiin sfääreihin! Vatsa on todella turvoksissa, etenkin iltaa kohden turpoo. Ja rinnat on arat, joudunkin käyttämään liivejä myös öisin.

Tupakoinnista sen verran, että itse lopetin plussan saatuani. Parina ensimmäisenä päivänä tuli muutaman kerran olo, että mitä se haittaa jos yhden poltan, mutta pitäydyin päätöksessä. Nyt ei mitään ongelmia, vaikka koko tuttavapiiri tupakoi. Mulle tämä raskaus on vain sen verran hyvä motivoija ja vauva niin toivottu, ettei tulisi mieleenkään riskeerata sitä oman sauhuttelun vuoksi.

En kuitenkaan ala moralisoimaan tupakoinnista sillä tiedän hyvin, että jos ei oikeaa motivaatiota lopettamiseen löydy, niin se on todella vaikeaa. Toivotankin vain tsemppiä motivaation löytämiseen ja lopettamiseen!

Juu raskausvitamiinilla aloitetaan päivä!


yöperho - 08.10.2009 - 11:14

Itselläni oireet vähentyneet, siis etovaa oloa ajoittain ja välillä vatsassa 'velloo'.
Tosin tarkkailen ruokailua enemmän, eli muistan syödä pieniä välipaloja ajoittain ja huolehdin riittävästä juomisesta. Vitaamineja unohtamatta, tosin D-vitamiinia pitää lisätä (hakea apteekista lisää).

Väsymystä en ole tälläkertaa kokenut niin paljoa kuin edellisen raskauden alussa, joka tosin meni melkein heti kesken.

Turvotusta on iltaa kohden, inhottaa myös tämä röyhtäily.

Tupakoinnista sen verran, uskon ettei varmasti ole helppoa lopettaa. Itse en polta, oikeastaan mulle tulee etova olo nykyään kun haistankin tupakansavua. Tosiaan olo on ajoittain kuin krapulassa.
Kannattaa kuitenkin tupakoivien kysyä neuvolasta apua lopettamiseen.


Mixuli - 08.10.2009 - 11:18

Pää on vielä pysynyt mukana ja krapulainen olo jäänyt tulematta mutta näitä muta sitten löytyykin:

Maha on tosi turvoksissa.
Ilmavaivoja ylä- ja alapäässä.
Nälkä koko ajan, mutta lämmin ruoka etoo ihan hirveästi.
Mustenee silmissä jos liian nopeasti nousee seisomaan.
(Toisaalta on aina ollut suht matala verenpaine).
Tosi ylipirteä olo.
Rinnat arat ja kaksi kokoa isommat kuin normaalisti.

Tässähän nämä pahimmat... Odottelen sitä kuuluisaa oksennusta ja väsymystä. Paras vaan nauttia tästä "oireettomuudesta".


ap - 08.10.2009 - 12:42

Aurinkoista syyspäivää kaikille ja sydämmellinen KIITOS kun olette näin kivasti jaksaneet vastailla! Itselleni on aina ehdottomasti vertaistuki ollut paras tuki! Helpottaa, kun tietää että muut kokee samoja asioita ja tuntemuksia, välillä vähän ikävempiäkin, vaikka itse syy siihen onkin mitä mahtavin ja rakkain Ennen kun plussasin, tuntui, että ihan yhtä hyvin olisi voinut tulla menkatkin, ei siis hirveää oireilua ennen plussaa ollut, eikä niillä viikoilla olisi paljon vielä pitänyt ollakaan Mutta pari asiaa pisti ounastelemaan raskautumista:

Aloin itkemään ihan hirveästi kun kuulin, etten saa autoa käyttöön viikonlopun hautajaisreissulle, vaan joutuisin tulemaan JUNALLA ja BUSSILLA kotiin! Siis kamalaa!!! itku loppu kesken kaiken, kun rupesi aivot raksuttamaan, että mitäs hemmettiä??

Ja toinen oli semmoinen, kun menin illalla miehen kanssa nukkumaan ja aamulla n.4 aikaan heräsin viemään miehen ja tulin takaisin kotiin ja jatkoin unia, joilta heräsinkin sitten jo puoli 7 illalla


Hertta88 - 08.10.2009 - 16:56

Mä vähensin roimasti polttamista toiveilun aikana ja kun plussa pärähti testiin niin polttaminen jäi saman tien. Pelkään muutenkin niin paljon keskenmenoa, että en ikinä uskaltaisi polttaa. Oon nähnyt parina yönä unta, että poltan tupakkaa ja sitten ykskaks muistankin että oon raskaana. Jo siinä unessa se syyllisyyden tunne on ihan hirveetä. Mulla myös pari kaveria polttanut ekojen raskauksien aikana, mutta kun on tullut komplikaatioita, niin eivät ole tokan raskauden aikana enää polttaneet ja hyvin ovat pystyneet olemaan polttamatta. Mua ainakin nyt jo ällöttää tupakan haju ihan törkeesti. Mies tossa yrittää lopettaa. Yks ilta se oli käyny tupakalla ku olin jo nukahtanu, ja aamulla kun heräsin meiän makuuhuone haisi mun mielestä tosi ällöttävästi röökille.

Mulla on ollut juurikin tommosta krapulaista oloa. Välillä kun yrittää käydä nukkumaan niin tuntuu että sänky pyörii ja tulee huono olo. Tänään päivällä oli myös tosi huono olo, ei ollut oksennus kaukana, mutta syöminen auttoi. Kannattaa vaan oikeesti pakottaa itsensä syömään mitä vaan mikä vähänkään menee alas. Se kyllä sitten auttaa! Jatkuva jano on myös.

Sit oon joutunu ravaamaan vessassa useammin. Viime yönäkin heräsi aamuyöllä vessaan enkä saanut enää vähään aikaan unen päästä kiinni. Väsymys on kova ja tuntuu että vois vaan nukahtaa istualleen koulussa. Rinnat on nyt alkanu aristaa. Runsasta valkovuotoa ei oo nyt muutamaan päivään ollut.. Sit on kauhee himo mandariineihin, tomaatteihin ja kurkkuun! En oo ikinä aiemmin hakenu kaapista kurkunpätkää ja syönyt sellaisenaan Onhan noita oireita jo kertynyt aika paljon. Mielialan vaihteluja oottelen.. Vielä ei oo mun mielestä ollut mitään sellasta, ei myöskään itkuherkkyyttä. Pelottaa myös jos tuleekin kauheat pahoinvoinnit, vihaan oksentamista.


Miudeliini - 08.10.2009 - 17:04

Tosta tupakasta vielä omasta puolestani...
Mulla tulee myös kauhean huono omatunto tietenkin ja olen kuitenkin vähentänyt.
Pahin ongelma on varmastikkin se, että olen yli 2 vuotta luullut, etten voisi edes tulla raskaaksi.
Joten en osaa uskoa tätä todeksi. Varmasti ensimmäisessä neuvolassa (21.10) tajuan asian kokonaan. <3
Ja tietääkseni verenkierto ei ole vielä sama, mahdollisimman pian tuo tupakointi loppuukin kokonaan.
En halua omaa vauvelia vahingoittaa. <3


Hertta88 - 08.10.2009 - 20:16

Miudeliini, eihän äidillä ja sikiöllä ole koskaan samaa verenkiertoa. Äidin ja sikiön verisuonet eivät yhdisty vaan kulkevat lomittain napanuorassa. Näin ollen äidillä ja sikiöllä voi olla eri veriryhmäkin. Tupakka lisää tunnetusti keskenmenon riskiä. Mitä vähemmän pystyt polttamaan niin sen parempi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|