Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

JOULUmassut

sessu78 - 07.10.2009 - 12:38

1.12 Jaena (2), Krisse(3)
2.12 Jennuska85 , susa
3.12 TP (2), Pisamatar (2), Sara91(1), karilian (2)
4.12 Mallu (1&2 / kaksoset)
5.12 Emppu89 , marsu(2)
6.12 Nuorekas, Näppis (2)
7.12
8.12 wilma (1)
9.12 Heta, Lumia30
10.12 Puff (3)
11.12 stepa (3),
12.12
13.12 tyttö (1), muumimamma88,
14.12 jatta (1), nappi84 (1)
15.12 maaria(1)
16.12
17.12 Eve (1), Minttu (1)
18.12
19.12
20.12 Soina(2)
21.12 sanna (1), ~Maarit~(1)
22.12 Maikku, Pessimisti (1)
23.12 tytteli(1)
24.12
25.12 Hepsu(1)
26.12 sessu78 (1) nunnu (1)
27.12 heidi86,Namppa(2)
28.12 taiat (2)
29.12
30.12 Kerttuli (2), Susu (1), peppi (4)
31.12 Pokušaj (1), Mymmeli (5)

Moikka moikka
Mitäs kaikille kuuluu?
Mulle on iskemässä räkätauti. Yöllä en sanaut nukuttua, kun kurkkuun koski niin kovaa ja sama jatkuu edelleen. Aamusell aotin yhden paracetamolin ja pitäs kait kohta ottaa toinen, alkaa päässä nähkääs tuntua siltä

Vauva potkii kovasti ja kyllä olen huomannut sillä jo selkeän nukkumis- ja hereilläolorytmin

Mulla on seuraava neuvola 22.10...Niin ja en ole oksentanut neljään aamuun Iltasin on ollut aika lailla närästystä, etenkin rautalisän ottamisen jälkeen. Olenkin pyrkinyut siihen, että otan rautalisän juuri ennen nukkumaan menoa, niin närästys ei haittaa kauaa...

Missä vaiheessa pakkaatte sen sairaalakassin valmiiksi?

Jännittääkö synnytys?

Mua ei tässä vaiheessa se synnytys jännitä, kun ei ole aikaisempaa kokemusta siitä...

Hyviä vointeja koko porukalle


VASTAUKSET:


Puff - 07.10.2009 - 12:52

Miä pakkaan sairaalakassin valmiiks sitten edellisenä iltana ku lähetään tätä vauvaa ulos ottamaan
Himpan tuo edessä oleva sektio tällä kertaa onnistuu jänskättämään ku ei oo enää sama lääkäri töissä tuolla joka on nuo molemmat aiemmat ulos ottanu.

Ehkä vielä pahemmat tuntemukset aiheuttaa anestesialääkäri, ne ku on joteki ihan omalaatusta porukkaa, tai mulle ainakaan ei oo hyvää kokemusta tullu.

Eilen oli miehen kanssa puhetta synnytyksestä ja se yrittää kaikkee mahollista keksiä ettei tarttis mukaan tulla, mut sanoin sille et koska se on tuon sisälle laittanu ni saa tulla mukaan ottamaan uloskin. Eikä siihen oo vastaan sanomista

Seuraava neuvola ois kuun lopussa ja ens kuun alusta katotaan onks toi kilpiruhaslääkitys tehny mitään vaikutusta. Joteki kyllä olo tuntuu rauhallisemmalle ja himpan ehkä pirteemmälle, vai liekö psykologista


Minttu - 07.10.2009 - 13:05

Flunssa pyrkii täälläkin päälle ja olo on tosi vetämätön. Lisäksi yöllä herään käsien särkyyn (johtuu turvotuksesta) ja olenkin enemmän kuin onnellinen että saan olla päivät kotona. Mä luulen etten kyllä jaksaisi työssä käydä. Sokerirasitus mulla oli vasta nyt maanantaina ja arvot olivat onneksi hyvät! Eli ei tarvitse tuon klexanen lisäks enää insuliinin kanssa lähteä pelleilemään.

Kaikki alkaa olla valmiina vauvaa varten. Hoitotason alusta vielä puuttuu, sekä tietysti jotain pientä, kuten pulloa ja sen sellaista, muttei mitään akuuttia...

Sunnuntaina ihmettelin että mitä ihmettä mun mahassani nyt tapahtuu, kun tuntui aiemmasta poikkeavaa nykimistä. Hetken kuluttua tajusin että vauvalla on hikka! Olin todella yllättynyt että se tuntui nyt jo, jotenkin olin käsittänyt että sen tuntisi vasta aivan loppuvaiheessa.

Sairaalakassille en ole vielä uhrannut edes ajatusta. Jonkinlainen muistilista olisi kai hyvä tehdä, mutta synnytys tuntuu vielä niin kovin kaukaiselta asialta... Samaisesta syystä en ole sitä jännitellyt, aika sitten näyttää minkälainen tapahtuma se on.

Minttu ja Papu 29+6


Näppis - 07.10.2009 - 19:42

Heippa!

Meillä on ollut masukilla hiljanen päivä, vaan muutamia muksasuja. Mut on kiirettäkin pitänyt. Nyt kun rauhottuu niin heppuli innostuu taas.

Uskokaa tai älkään, mut mulla on jo alustava sairaalakassi pakattuna. Viimeks tuli lähtö viikolla 35, joten en ota riskiä. Ja jouduin tosiaan jäämään sairaalaan ihan yllätyksenä. Kiva oli miehelle puhelimitse selostaa että sieltä se purkki ja että sukkia ja alushousuja ja että millasia...

Hikattu on meilläkin nyt parin viikon ajan, ehkä neljä-viisi hikkaa kaikkiaan. Hyvä hyvä, että keuhkot kehittyy.

Mut jokos teillä on nimi valmiina? Täällä ei, lähelläkään. Viimeks oli puolivälistä raskautta ihan selvä että mikä nimi annetaan, mut nyt ei. Saa varmaan pieni sitten itse kertoa tullessaan.

Ja synnytys ei itessään jännitä, ainoastaan ehkä se, että koska sinne sitte joutuu lähtemään. Että lähtee "oikeaan" aikaan, ei liian aikasin eikä myöhään. Ois tylsää jos passittaisivat takaisin kotiin.

Näppis 31+4


sessu78 - 07.10.2009 - 20:16

Mistä tietää, että vauvalla on hikka? ( siis nyt masussa) sori, tää tyhmä kysymys, esikoista kun nähkääs odotan

Meillä on tytön nimi melkein päätetty, mutta jos muksu onkin poika, niin sitten ollaan ihan hakusessa... meidän kaveri ei ole suostunut vilauttamaan jalkoväliä kunnolla. Luultavasti tää on tyttö, mutta voi olla poikakin...


Susu - 07.10.2009 - 22:34

Mulla oli ensimmäinen säikähdys tai on. Supisteli joka päivä viime pe lähtien ja oikein kunnolla ma-ti välisenä yönä ja vauvan liikkeet on vähentyny/pienentyny dramaattisesti. En enää ole varma onko kyseessä vauvan liikkeet vai esim. ilma:/ Sit on ollu outoja alavatsakipuja ja huonoa oloa. Kävin sit antamas tänään pissanäytteen ni suljetaan pois tulehdus. Hoitaja sanoi jo, et jos yhtään enempää supistelee vielä tai ne muuttuu kipeemmiks ni heti päivystykseen...nyt sit seuraan koko ajan mahan toimintoja. Mut eipä typy pidä enää bileitä yöllä saatikka päivällä Hoitaja yritti kyllä rauhotella mua, että voi olla et se on kääntyny joteski ettei sillä oo tilaa pitää bailuja, mutta kun niistä tiesi et kaikki on ok Noh, kyl tää tästä. Seuraava neuvola on vasta kahen viikon kuluttua, mutta aina voi onneks sinne päivystykseen mennä jos siltä tuntuu.

Tänään oli muutenkin huono päivä...tai joteski huono viikko. Eipä sitä voinut olettaa että koko raskaus olisi huoleton eikä mitään hälyttävää tulisi:/ Naistenklinikalta konsultoivat mun pahoihin migreeneihinkin (multa kun menee nykyisin ihan kädet tunnottomiks ja motoriikka katoaa), että saan käyttää viikkoon 32 saakka buranaa. Tuo panadol on nimittäin mulla yhtä tyhjän kanssa.

Vauvan huone on sillai suht valmis ja itekin olen. Synnytys ei sinänsä pelota, vaan se et saan jonku ällön kätilön Valittiin 10 nimeä joista tykätään ja niistä sitten valitaan parit kunhan nähdään millainen pakkaus tulee Toki parit lempparit on jo kehkeytyny.

No kyllä se aurinko taas pian paistaa Viikkoja kasassa tasan 28!


Tyttö - 08.10.2009 - 10:44

Heippistä! Meillä saatiin eilen kylppäriremppa hoidettua. Siivosin sitten eilen koko kämpän (2-kerroksisnen), ni meni 4,5 tuntii koko helahoidossa! Viime yönä en sitten saanutkaan nukutuksi, kun alaselkä oli ihan kipeä, enkä meinannu oikeen löytää kunnon asentoo. Pakko oli ottaa panadol aamusta, jospa helpottuis olo.

Täällä vauvan liikkeissä tapahtunu sellanen muutos, että se ei enää niinkään potki, vaan lähinnä möyrii tuolla masussa, välillä tosin potkii tohon rintojen alle se tuntuu aika ärsyttävältä välillä.

Oottakos muuten laulellu tai lukenu vauvallenne jottain satuja? Mä oon nyt kuukauden ajan (vähintäänkin) laulanu päivittäin tiettyjä lauluja - tiiä sitten, että tunnistaako se vauva ne laulut synnyttyään?

Musta alkaa tuntuu, että meillä on vielä ihan hirveästi ostettavaa ennen vauvan tuloa! meiltä puuttuu peitto ja tyyny ja lakanoita (oi! ) ja kestovaippoja ja..ja..ja.. En ees tiedä, että mitä kaikkee tartteekaan, kun ensimmäinen tapaus vasta tulossa. No, ajan kanssa selvii, että mitä ois tarvinnu alusta pitäen ja mitä ei niinkään.

Meilläkin on nimi ollu tiedossa jo melkeinpä alusta asti Ja nyt kun varmistui, että tyttö tulee, niin nimi pysyy samana. paitsi tietenkin, jos löytyy vielä parempia vaihtoehtoja.

Tyttö & Rinsessa 30+5

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|