Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Marraskuulaisia ylöspäin

Dyli79 - 07.10.2009 - 09:40

Huomenta kaikille

ODOTTAJIA: 44

1.11 Ihahaa, nihema(2.)
2.11 mami-77 (1.) Wagner (2.) Dyli79 (1.)
3.11 zera-82 (3.)
4.11 Aura(2.)
5.11
6.11 Susa-Mari (2.)
7.11
8.11 Rintti (1.)
9.11
10.11 mami (2.)
11.11 Judia (3.)
12.11 Pinja (1.)
13.11 Minnie(1.) Maija (2.) Hanski (1.)
14.11 tappitaara (5.) Iines (2.)
15.11 lizz (2.)
16.11 Saana (1.)
17.11 mm (2.)Piu (4.)
18.11 Jenni (1.) Lillemor (1.) aino (1.) Tinttuli (4.)
19.11
20.11 Haf (1.)
21.11 Nora (2.), Jäätelö (1.)
22.11 Onneli (3.)
23.11
24.11 Sosionomi (1.)
25.11 heipskukkuu (2.), Latte (1.) Le (2.)
26.11 Liekki (1.), Emppu (2.), annis (2.), Anu(3.), Sulkku09 (1.)
27.11 Riikka(1.)
28.11 jennimari86 (2.)
29.11 Kuutti (2)
30.11 mammamarras (1.), Miarah (3) Pihu(3.)


SYNNYTTÄNEET: 1

Poikia 1
Tyttöjä 0

1. 25.9.09 mutter2 - poika (la 5.11.)

Onpas oikein syksyinen myrskyilma tänä aamuna.

Kävin eilen käsi- ja kasvohoidossa. Enpäs sitten tajunnut ollenkaan että vois olla tukalaa maata selällään, kun tekevät kasvohoitoa, hyvä kun ei oksennus tullut ja kylmänhiki meinas tulla otsaan. Onneksi olo parani kun minut nostettiin vähän enemmän istuma asentoon, ja saatiin sitten hoidotkin tehtyä. Nyt on niin hienot kynnet, et ei viittis kotitöitä tehdäAi niin, tilasin vielä torstaiksi ajan sokerointiin, hippasen pelottaa kun en ennen ole sokeroinnissa käynyt, ja ajattelin ottaa myös noi bikinrajat..

Eilen oli oikein tukalat oltavat muutenkin, vaavi oli jotenkin tosi alhaalla, ja kävely tuntui tuskalliselta. Välillä päiviä että on pirteä ja jaksaa kaikkea, ja välillä ei jaksais mitään tehdä. Huomaa kyllä hyvin kuinka masu alkaa olla edessä jo monessa puuhassa.

Tänä iltana mennään synnytysvalmennukseen, jännääAikaan myöhään illalla menee kun se on klo 17-21! Töissä oleville se on tietenkin parempi aika.

Jos nyt päivällä yrittäis vähän siivoilla, tää on näitä mun ikuisuus projekteja, aina vähän kerrallaan..

Laittakeehan kuulumisia

Rv 36+2


VASTAUKSET:


Emppu - 07.10.2009 - 09:48

Eilen oli kans vähä huonompi päivä, supisteli ja alapäässä hirmuinen paineentunne. Iltaa kohen supistelut helpotti mut muuten oli maha niinku krampissa. Toivottavasti tänään parempi päivä! Pitäis uskaltautua tuohon hirmumyrskyyn ja lähtee asioita hoitaan.
Melko pitkä aika teillä istua viimeisillään synnytysvalmennuksessa ku 4 tuntia!
Rv 32+6 ( muistaakseni, heh )


Minnie - 07.10.2009 - 10:08

Myrskyistä keskiviikkoa!

Tääl alkaa kans välillä oleen niin ahistava olo tämän mahan kanssa, työntää oikean rinnan alle niin kovasti että välillä sattuu! On se aika koomisen näköistäkin kieltämättä
Tänään sain aamulla ihanan videopätkän kuvattua masusta, pieni jalka seilasi terävänä oikealla puolella masua kuin alien...hih...

Muuten menee ihan hyvin, paitsi tuo yöllinen sormien jäykkyys eli en saa taitettua sormia ollenkaan koukkuun...Turvotusta turvotusta...

Mä olen kauheesti neulonu, niin tulokkaalle kuin itelle. Ja just sain leikattua kolmeen vaippaan kaavatkin. 18kpl niit olis nyt valmiina, eilen otin ja pesin kaikki. SAmoin sain vaatteet pienelle järjestykseen, nyt ovat nätisti rivissä kaapissa
Enään taitaa puuttua...hmm...mikä se nyt oli...Hö, niin no tietenkin se pieni nyytti sieltä sängystä!!!

Minnie ja pieni 34+5


ihahaa - 07.10.2009 - 10:08

huomenia!
mies vei aamulla lapsen hoitoon joten en ole edes vaatteita pukenut, ihanaa, levätä vaan.
mulla reistailee polvi, leikattu joskus ja ollut ihan mäsänä ja samaisen jalan nilkka tulee, nyt ku painoa enemmän, kipeäksi kävelystä, ei auta kun yrittää lepäillä. tutkia voidaan vasta raskauden jälkeen.
taidanpa mennä nukkumaan.


Miarah - 07.10.2009 - 10:34

Huomenta vaan muillekkin isomasuisille

Mulla ruvennut tosissaan poika painamaan tonne virtsarakkoon...yöllä kun herää pissalle sattuu jo kun on niin kamala paine alapäässä...kipu onneksi helpottaa heti kun on saanut asioitua, mutta huh huh!

Jotenki ei osaa tajuta millään kuinka pitkällä sitä on...juttelin äidin kanssa puhelimessa eilen ja äiti siinä et " niin eihän sullakaan oo ku reilu kuukaus enää..ja et jos kerta käynnistelevät jo etuajassa.."
Sillon mä tajusin et voi perk...marraskuuhan alkaa jo 3,5 viikon päästä!!! KÄÄÄÄKKK!!! hehehe

Miten se aika voi samaan aikaan madella ja huomaamatta lentää? Jännempi juttu ..hihi!


Dyli79 - 07.10.2009 - 10:57

> Miarah
Mulla samoja tuntoja yöllä, kauhee punkeeminen et pääse sängystä nousemaan ylös, ja sattuu aivan vietävästi rakkoon..

Välillä maha on neliskanttinen, ja kyllä tulee mietittyä että miten päin tuo pikkuinen siellä mahassa oikein. Aikaisemmin vaavi oli melkein aina vasemmalla puolella, mutta nykyään näyttää viihtyvän oikeallakin puolella. Oikealla puolella on vaan vähemmän tilaa, kun istukka on enemmän sillä puolella, aina tukalampi olo jos muksu "väärällä" puolella.


Hanski - 07.10.2009 - 11:31

Tuuliset terveiset!

Mulla tuo närästys tuntuu pahenevan, yöks. Oon popsinut aika määrän raskauden aikana noita novulum balancum-tabletteja, ne on auttanu, onneks, nukkumisesta ei varsinka tulis mitään ilman. Päivisin auttaa mantelitkin. Mutta oon ihan kyllästynyt popsimaan rautaa kun aina närästys pahenee ja ummetus myös!....Kauankohan rautaa täytyy syödä, vielä imetettäessäkin?? Mutta siinä vaiheessa helpottaa kun vauveliini on jo ulkomaailmassa.
Hu mulla neuvolalääkäri ja luulempa että silloin kokeillaan se häntäluu(josta Minnie mainitsi aiemmin)...IIIKS...

Mulla vauva väliillä tunkee ittensä ihan tohon vasemmalle, vatsa on ihan toispuoleinen!


zera-82 - 07.10.2009 - 11:37

Hellurei ja hellät tunteet

Meil oli modeemi mäsänä 4-5pv ja mä tääl jo jännitin et onx enää mitään perhekerhoo. Kun just ennen netin pimenemistä tehtiin sinne parkin puolelle alotuksia(eikä mul tietty ois sitä parkin nettilinkkiä misään ylhääl ollu). Mut täällä näyttää kaikki olevan ennallaan...hyvä hyvä

Mul oli neukkula tänään. Rautaa tarvis varmaan hakee apteekista et jaksaa sen synnytyksen ja jälkeisen ajan paremmin. Hb oli pysyny 112, paineet oli 110/62, painoo tullu ny yli 14kg ja sf-mitta oli jo 36cm. Pikku kakkoseni oli jälleen mukana matkassa ja hän ei oikein digannu kun äitii pistettii(rhesus negative, täytyy ne vasta-aine muodustumat tarkistaa 3*raskauden aikana). Tuo pieni räkätautikin näyttää neitiin taas vaikuttavan niin että sylissä viihdytään vielä normaalia enemmän, eli tervetuloa supistukset taas .

Kyl kelpais tännekkin pari kasvokuorintaa, alkaa naama näyttään aika jäätävältä, finpaattokset ovat palanneet.

Tääl on myös ensimmäinen raskaus kun on täytynyt herätä vessaan yöllä. Sattuu tosiaan niin vietävästi rakkoon jos ei ole yöllä vessassa käynyt. Mä en oo enää lainkaan varma miten päin kaveri masussa on, kun potkuja ja pyllistyksiä tulee puolelta toiselle.

Alkaan olemaan sellane olo et mielellän hyppäis neljä viikkoo eteenpäin ja otais sen nyytin kainaloon, alan olee niin täynnä tätä raskautta ja näitä vaivoja. Koska ei pääse tekemään normaaleja asioita, kun supistaa ja liitokset huutaa hoosiannaa tauotta...Varmaan myös vaikutta asiaan kun juuri oli 9kk tuosta pikku kakkosesta raskaana(ehdeinn mä 5kk olla liitoskivuitta ). Huomaa taas et täälläkin myrskyää kun laittaa mun fiiliksen näin negatiiviseksi välillä. Noh vartin päästä on taas eri fiilis , kiitos hormonien


Hubaa päivää kanssa sisaret.

zera-82+ mini 36+1


lizz - 07.10.2009 - 11:39

Huomentapäivää täältäkin, kyllä on kurja keli! Pitäs tonne lähtee koiran kanssa. Varmaan kaatuu puu päälle tjtn

Me tässä just taistellaan esikoisen kanssa jolla tuntuu olevan "uhmis-aamu" Kaikki kielletty pitää tehdä vähintään kerran tai mieluummin useammin...

Vauva on välillä aika hiljanen, mut öisin potkii sit kovemmastikin. Ehken vaan päivällä huomaa, kun on tuota ohjelmaa muutenkin... Illalla oon huomannu, et monesti vatsaa särkee ja aamulla on taas parempi olo.


aino - 07.10.2009 - 12:01

Tervehdys!

Neuvolassa käyty. Kiva ilma oli kävellä kun tuuli pukkas välillä vauhtia takaa ja välillä vastatuuli hidasti. Lunta/räntää sataa.

Oli mukava neuvolakäynti kun oli terkkaopiskelija. Painoa tullut n.800g viikossa taas Turvotusta on, RR koholla. sf 30. Sykkeet ok. Oli jännä ku puhuttiin jo synnytyksestä ja varattiin aika lääkärille parin viikon päähän. Sitten arvioidaan synnytystapa. Oon ajatellu ettei ainakaa ennen laskettua aikaa vauva synny mut neuvolassa käskivät mun valmistautua jo..

Liitoskivut alkaa pahentua ja supistukset alkaa olla kipeämpiä. kaveri myllää kovasti ja välillä puskee päätä alaspäin niin että mukavasti vihlasee.

Aika kuluu ja paljon ois tekemistä. viel on osa komeroista pesemättä ja makuuhuoneen ikkunat. pieniä ostoksia tekemättä vauvaa varten. Perhevalmennukset alkaa huomenna, että jos sinne menis kuuntelemaan asiaa vanhemmuudesta. Saapi nähä.

Harvemmin kirjottelen kuulumisia ja tekstiä tulee sen mukaan!

aino rv 34+0


Riikka - 07.10.2009 - 14:30

Päevää..
Viimeyönä ei tullu uni sitten millään silmään,nukuin yhteensä n.4 tuntia..
Samat oireet jaan tuosta pissuttelusta..meillä yläkerta rempassa joten roudattin pelkät patjat tänne alas siksi aikaa joten on
mukava yöllinen jumppatuokio päästä edes tuolta lattianrajasta ylös..Hehheh

Meillä tyttönen kanssa heiluttelee tuota peppuaan edestakaisin ja välillä soitellaan kantapäillä mamman kylkiluita

Siivoamaan myös pitäsi ruveta..isukki lupasi tuoda noutoruokaa joten ei tartte ruokaa tänään laitella..


Onneli - 07.10.2009 - 14:32

Terve kaverit!

Kiva, että kirjotellaan täällä taas. Jotenkin tökki kirjottaa tonne parkin puolelle.

Mä olen levännyt koko päivän ja nyt on olo mitä mainioin. Ajattelin, jos siivottais koko perhe tänään vähän taloa, kun on vieläkin hiukan syksyinen toi keli tuolla ulkona. Illalla ois sit kiva sytytellä kynttilöitä siistiin kotiin.

Mulla on monta viikkoa sattunut tonne oikean kylkikaaren alle ja tässä oli kolme yötä, kun en saanut nukuttua (yritin lopuksi jo nukkua istuallaan, kun ainuttakaan hyvää asentoa ei löytynyt), kun kipu yltyi kokoaikaiseksi krampiksi. Epäilen edelleen sappivaivaksi. Lääkäreitä ei kiinnosta. No, viime yönä se kipu hellitti ja nukuin kuin pikku possu. Aamulla vain aamupala ja uudelleen nukkumaan, kun pitkästä aikaa sain nukuttua. No, nyt on kyllä tosi hyvä olo. Jes! Varmaan se kipu palaa kohta, mut nyt täytyy nauttia, kun sitä ei ole.

Joskus aiemmin kirjottelin, että autoakin pitäs vaihtaa, ku tarvitaan taakse kolmet kolmipistevyöt ja ilmastointikin. No, nyt vihdoin löydettiin sellainen, johon koko perhe päästään samaan autoon turvallisesti. Ei mikään uusi auto (-02), mut eipä tässä oikein auta uusista autoista haaveilla, jos meinaa olla jopa kolme vuotta kotona. Kuinka kauan te olette suunnitelleet, että olisitte kotona? Ekan jälkeen menin töihin, ku lapsi oli 1 v ja 3 kk; toisen 1 v ja 6 kk (lapset jäi sillon vielä puoleksi vuodeksi kotihoitoon) ja nyt toivon olevani sen kolme vuotta. Mut saa nähdä, miten taloudellinen puoli kestää.

Leppoisaa syyspäivää, äipät!

Onneli rv 33+3


Kuutti - 07.10.2009 - 14:34

Itse olen laitellut vaatteita säkkeihin ja tavaroita muuttolaatikoihin. Ongelma on vaan, että noita laatikoita ja säkkejä on jo niin paljon, ettei niille oikein löydy paikkaa...

Hui, miten lähellä marraskuu jo on. Jotenkin aika on tosiaan mennyt hitaasti mutta samalla nopeasti.
En ole laittanut vauvan juttuja vielä valmiiksi, kun on tuo muutto edessä. Toivotaan ettei vaavi päätä tulla ennenaikaisena ja että kerkeän sitten kun muutto suoritettu laittaa kaiken kuntoon.

Nautinnollista syyspäivää!
Kuutti+masukki 32+2


aino - 07.10.2009 - 16:41

mun on pakko kirjottaa vielä uuestaan ku aloin tuota synnytysjuttua miettimään.. Mua pelottaa välillä kovasti se että miten kestän kivun ja selvitäänkö vauvan kans siitä hyvin ja suunnilleen ehjänä. Keskenmenossa ja kohdunulkoisessa mulla oli kovat kivut ja tuntuu ettei voi paljoa enempää kestää. Synnytyskipu varmasti paljo kovempaa.. Pelkään että jää traumat synnytyksestä ja en pysty "rakastamaan" vauvaa sen takia. Vaikka se on kovin toivottu lapsi!

Onko muilla mietityttäny synnytys ja pelottaako? Tunnen olevani vähän tyhmä. mutta ensikertalaisena ei oikein tiedä mitä tuleman pitää.


Kuutti - 07.10.2009 - 20:17

Vaikka tekikin synnytyksessä kipeää, niin kivut unohtuvat kyllä kun sen käärön saa syliinsä. Minulla ainakin se rakkaus vauvaa kohtaan syttyi jo odotusajan aikana ja tunne vahvistui entisestään kun se käärö köllötteli paitani sisällä hänen ihonsa minun ihoani vasten. Siinä vaiheessa synnytyskivut olivat jo unohtuneet Itse en pelännyt synnytystä, vaan luotin siihen että luonto ohjaa ja hyvä hoitohenkilökunta osaa asiansa. Toki jotain ongelmia voi tulla, eikä asiat mene niin kuin pitäisi, mutta itse en ainakaan halua ajatella mahdollisia ongelmia, vaan haluan tässäkin raskaudessa pitää mieleni positiivisena synnytystä ajatellen ja uskoa että kaikki menee niin kuin pitääkin.

Jos sinua kovasti alkaa pelottamaan, niin kannattaa ottaa asia puheeksi neuvolassa. Kyllä varmaan jokaisella tulee noita samoja ajatuksia mieleen lasketun ajan lähestyessä. Mutta onhan naiset kautta aikojen kestäneet synnytyksen kivut (ilmankin puudutuksia ja muita kivun lievennyskeinoja) ja saattaneet lapsia maailmaan. Tsemppiä sinulle (ja muillekin) loppuraskauteen ja itse synnytykseen!


Dyli79 - 08.10.2009 - 09:01

>Aino, Mulla on alkanut ainakin tuo synnytys pyörimään mielessä, kun vaavi vois periaatteessa millon tahansa putkahtaa maailmaan.. Nimenomaan muakin pelottaa se että miten kivun kestää, ja saako sitten haluamansa puudutteet jne. Käytiin eilen synnytysvalmennuksessa, ja musta tuntu että kätilö joka oli Porvoossa, oli hieman puudutusvastainen, vaikka ei sitä myöntänytkään..

Toisaalta haluaisin synnyttää Porvoossa, koska siellä syntyy n. 3-5 vauvaa päivässä, kun taas naistenklinikalla on varmasti hieman toisenlainen tahti..

Juu, kyllä täällä mietitään ja pelätäänkin jonkin verran synnytystä. Onneksi miestä pelottaa myöskin Toisaalta taas turha ottaa stressiä, kun kaikki synnytykset kuitenkin on erilaisia, täytyy kait vain toivoa että kaikki menee mahdollisimman hyvin.

Rv 36+4

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|