Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Verenohentajia?

Jeti - 06.10.2009 - 20:27

Moikka!

Musta on tullut nyt näköjään joku lääkehirmu , mutta nyt kiinnostaa, onko täällä muita verenohennuslääkkeen käyttäjiä? Kertokaa kuulumisia!

Mulla on ollut veritulppa, mutta pysyvää lääkitystä ei ole. Raskauden aikana (ja muissa riskitilanteissa) joudun pistämään Klexanea kerran päivässä 40mg. Välillä tekee häijyä, mutta minkäs teet.. :/ Täytyy nyt vaan toivoa, että kaikki arvot olis kohdallaan tai saatais kohdalleen ekalla sisätautilääkärillä.
Mä en vaan oikeen tullut juttuun sen nkl:n lääkärin kanssa, joten potuttaa jo valmiiksi..


VASTAUKSET:


Odelia - 06.10.2009 - 20:30

Jospa olisi jo jäänyt eläkkeelle ja siellä olisikin joku muu? Ainakin osastolla oli tosi kiva naislääkäri. Tsemppiä!


Jeti - 06.10.2009 - 20:33

Huoh, ikävä kyllä sama nimi lukee tossa ajanvarauspaperissa!
Viimeinen, mitä hänestä kuulin, oli huippu:
"Päätin konsultoida hyytymispoliklinikkaa..."
Herra PÄÄTTI sen jälkeen, kun olin sitä vaatimalla vaatinut pari kertaa! Ja oli tosiaan tarpeenkin, sillä ohjeistus synnytyksen jälkeisestä pistämisestä muuttui "tavallisesta" ja pääsin tutkimuksiinkin..


Odelia - 07.10.2009 - 08:26

No höh! Tämän herranhan olisi pitänyt olla myös sen osaston lääkäri, mutta jostain syystä siellä oli tämä nainen. Mut toivotaan, että sujuu tällä kertaa paremmin...


minni - 07.10.2009 - 09:05

minä käytän kans klexanea kerran päivässä 60mg.. itelläni ei ole todettu mitään veritulppa juttuja ,tai verenhyytymisongelmia, mutta käytän sitä koska se estää keskenmenojen syntyä ,itselläni 4 km ja yksi onnistunut raskaus ton lääkkeen ansiosta..nyt porskutellaan 11 viikolla ja joka päivä pistellään loppuun saakka..


*Susu* - 07.10.2009 - 11:36

Mä olen viimeisellä kolmanneksella ja klexanea on mennyt alusta saakka 40 mg. Käytän sitä koska mulla on sukurasitus tulppiin. Kaikki on menny tosi hyvin ja joskus tuntuu et en edes muista koko lääkkeen käyttöä.. Pistäminenkään ei ole tuntunut ikävältä, vaan on mennyt siinä sivussa.

Mä en ole kaivannut mitään erityisiä lääkärikäyntejä, vaikka kahdesti kävinkin lekurilla. Siellä mitattiin vauvan kehitys, napanuoravirtaus ja kyseltiin yleisesti mitä kuuluu. Toisella kerralla mitattiin lääkkeen riittävyys verikokeen avulla, sekin oli hyvä ja riittävä.

Mä olen tosi mielissäni että mulla otettiin tämä käyttöön, just tuon sukurasitteen ja muiden syiden takia. Tää on kuulemma kovin yleinen lääkitys suomessa.


Jeti - 07.10.2009 - 12:54

On joo varmasti yleinen, mutta ei oo sattunut ihan hetkeen tulemaan esiin täällä. Mä pistän jo toista raskautta nyt, joten tuttua touhua..

minni: mehän ollaankin jo juteltu huhtikuisten merkeissä, mennään aika samoissa. "Hauska" kuulla, että säkin pistät - kohtalotovereita ei silti tuu joka päivä vastaan.


neiti90 - 07.10.2009 - 16:41

mä en enää oo raskaana mutta käytin kans klexane 40mg raskauden aikana...ja joo hemmetin inhaa puuhaa... mulla on verenhyytymishäiriö (2 eri tekijää)..raskauden loppuvaiheessa, viikkoja en muista mutta jouduin pistää 40mg aamulla ja 20mg illalla ja sitte vkolla 38 jatkettiin taas 40 ja sitte viikko ennen la:ta olis pitäny pistää 20mgx2pvä mutta sinne asti ei päästy no synnytyksen jälkeen n 6h pistettiin 20mg ja sitte seuraavana päivänä jatkettiin 40mg 6vkon ajan.musta tuntu että raskaus aikana sitä oli jotenki helpompi ja kivuttomampi pistää ku sen jälkeen ku masua ei enää ollu.nyt luojan kiitos ei tartte enää niitäkään pistellä tsemppiä raskauteen ja toivottavasti ei kukaan joudu läträämään noitten piikkien kanssa samalla lailla ku mä, inhottavaa puuhaa


Jeti - 07.10.2009 - 21:06

neiti90: Se se olikin kamalinta pistää siihen sitkeään nahkaan, kun vauva oli ulkona ja nahka löysänä! Eikä tässä uudessa raskaudessa tää pistäminen oo yhtään niin "helppoa" kuin ekassa varmaan just noiden ihon ominaisuuksien takia.

Mäkin puolitin annosta, mikä sitten meinasi johtaa siihen, etten olisi saanut epiduraalia ollenkaan! Kun ainetta oli veressä. Onneksi testasivat vielä ennen lopullista tuomiota...

Mullekin povailtiin mahdollisuutta, että joudutaan lisäämään annosta raskauden kuluessa, mutta ei tarvinnut. Saa nähdä, mitä nyt, kun hyytyminen oli kiihtymässä ennen raskautta muutenkin. Yäk, nää on kamalia juttuja! Ei voi millään tietää, mitä kropassa on menossa ennen kuin pamahtaa tulppa tms.

Mulla on oletettavasti piilevänä suvussa tää tulppataipumus. Veljellä ja mulla ollut selittämättömät tulpat. Vielä ei osata tutkiakaan kaikkia tekijöitä, mutta kuulemma on selvästi sukuja, joissa taipumusta esiintyy, vaikkei sitä voida testeillä osoittaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|