Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

apteekkilista?

anu - 06.10.2009 - 16:34

Tuolla alempana olikin jo hyvä lista sairaalakassissa, jos vielä laitettaisiin listaa että mitä mahdollisesti apteekista voisi hakea etukäteen vauvaa ajatellen?
Itselle ei juuri muuta nyt tule mieleen, kuin suolaliuosta tukkoiseen nenään?


VASTAUKSET:


bebanthen - 06.10.2009 - 16:43

on hyvä ja monikäyttönen voide sekä vauvalle että itelles.


--- - 06.10.2009 - 17:02

Septidin tms mikäli napa rupeaa haisemaan. Sitähän on muutenkin hyvä olla, joten ei varmaan haittaa, jos vauva ei sitä tarvi vanupuikkoja siis kanssa, mutta niitä saa muualtakin. Kannattaa muuten ostaa sitä rasvaisempaa (punaista) Bepanthenia, se on parempaa punoittavalle pepulle. Apteekista saa edullisesti nenäimun tukkoisen nenän putsaamiseen, on halvempi kuin markettien nenäfrida (eli keittiksellä ensin lima ohuemmaksi ja sitten imua). Apteekissa on isotonista merisuolaliuosta spraynä, se on helpompi käyttää isompien lasten kanssa kuin tipat, mutta en tiedä käykö se vauvoille. Kannattaa kysyä apteekissa!


Tyttö - 06.10.2009 - 18:09

Sit mä ostin talkkia ja sitten siellä oli jotain vauvalle tarkotettuu shampoota/saippuaa ja sitten ostin vauvaöljyä.


Davi - 06.10.2009 - 18:32

mun mielestä ei ihan kauheesti kannata kaikkee ostella.sitä mukaa kun sit on tarve..toki esim tuo bebanthen on hyvää olla olemas..itellä kävi nimittäin niin että esikoista odottaessa ostovimmaassani ostin kaikkee minkä joku oli joskus sanonut olevan tarpeellista.nyt niitä purkkeja on edelleen avaamattomana jossain vauvatarvikkeiden joukossa meillä on pärjätty nenäfridalla,keittosuolatipoilla ja sillä bebanthenilla ihan hyvin


entäs - 06.10.2009 - 18:38

rela tipat? ja Cuplaton(se maha juttu,tai miten se kirjotetaan? auttaa joissain tapauksissa ilmavaivoihin..


Miarah - 06.10.2009 - 18:39

Mites nää vanhat Cuplaton ja D-vitamiinit? Pitiksne ostaa ite? ainakin Cuplaton piti..hmm..huomaa et mun edellinen synty vuonna 2000

Mä ajattelin et ostan valmiiksi ainoastaan jonku Bepanthenen. Muuten varmaan pärjätään kaupan rasvoilla jne.. Tosin toi Septidin tms pitää hankkia.


Raakku - 06.10.2009 - 20:05

Me ollaan jouduttu ostaan itse D-vitamiinit molemmilla paikkakunnilla missä olen synnyttänyt. Mutta nehän ehtii kyllä, samoin kuin noi vatsatropit.

Mä kans ostin esikolle mitä suositeltiin ja nyt ne on tuolla avaamatta odottamassa josko tällä kertaa olis käyttöä. Mm. nenäfriida on ollu täysin turha ostos, yli vuosi ollaan pärjätty ilman sitä ja suolatippoja.

Septidin ja Bepanthen on ollu tarpeen, samoin sinkkipasta (se apteekin paksu töhnä vaippaihottumaan), mahatippoja osteltiin vasta kun tarvis, samoin D-vitat, Panadolit yms.

Itselle kannattaa varata särkylääkkeitä ja luumuja.


KaNitaco+bobo - 06.10.2009 - 20:06

Ite kans liputan tuon bepanthenin puolesta! Itellä sitä kulu pari isoa tuubia imetysaikana. Toista odottaessa aloitin rintojen voitelun sillä jo paria kuukautta ennen lapsen syntymää, niin en sitten saanu niitä verisiä rikkoutuneita nännejä heti ekojen syöttöjen jälkeen. Mulla meni meinaan esikoisen kanssa rinnat heti rikki ja toisen kanssa rinnat sitten kesti. Ja se on siitäkin hyvä, kun ei tarvi pestä pois ennen imetystä.


Jaana-87 - 06.10.2009 - 20:16

Suosittelen ostamaan myös Laxoberonia. Jos synnyttää alakautta ja tulee tikkejä niin kannattaa ottaa näitä tabuja niin kakka tulee helpommin eikä tartte ähistä ja puhista niin että tikit repee. Suosittelen! antoivat meille ainakin jorvissa synnytyksen jälkeen.


Jaana-87 - 06.10.2009 - 20:17

tosin tää oli kyllä sua itseäsi varten,ei vauvaa


Enni - 06.10.2009 - 21:59

D-vitamiinia ei täällä päin ainakaan aleta antaa heti vastasyntyneelle joten sitä ei tarvitse ostaa valmiiksi. täällä saa neuvolasta ilmaiseksi. suolatipat on sellaisia mitä voi olla kotona valmiiks mut ei välttämättä tarvitse käyttää. bepanthen on se ehdoton ykkönen mille on käyttöäkin
esikoisen aikaan ostin talkkia, sinkkivoidetta ym ja avaamattomina heitin ne parin vuoden päästä pois. käytin ainoastaan ceridal-öljyä (saa apteekista mut en muista nimeä nykyisin) vauvan iholla ja mitää iho-ongelmia ei koskaan ollut. samalla linjalla mennään kakkosen kanssakin.


Kumpaako bebantenia - 06.10.2009 - 22:25

Kanitaco+bobo Kumpaako bebantenia Käytit rintojen rasvaukseen?
Itsellä aina riekale nännit ekan kuukauden


ruusu87 - 06.10.2009 - 22:51

Lansinoh-rasvaa mikäli imettäessä menee rinnanpäät rikki, ei kirvele rikkoontuneella iholla (ainakaan minulla ei kirvellyt)

meillä ainoa rasva joka piti vauvan vaippaihottuman poissa oli sinkkivoide mutta senkin näkee vasta sitten kokeilemalla että mikä rasva sopii vauvan iholle.


lasinoh - 07.10.2009 - 09:52

on hyvä rasva, mut älä vielä osta sitä apteekista. Se on aika kallista ja monista sairaaloista saa sitä purkissa kotiin jos muistaa pyytää

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|