Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

tukisukista

miettivä - 06.10.2009 - 08:58

Sain sairaalasta suosituksen hankkia tukisukat, koska olen menossa keisarinleikkaukseen.
Oletteko käyttäneet ko. sukkia ?,
onko hyötyä tukisukkien käytöstä vai aivan turhaa ? Ajaako saman asian esim. lentosukat ?


VASTAUKSET:


Miarah - 06.10.2009 - 09:11

Juttelin itse just asiasta ystäväni kanssa jolta sain parin normi polvipituisia tukisukkia.
Mainitsi että joutui itse ostamaan ennen sektiota täysimittaiset eli reisiin asti ulottuvat tukisukat ennen sektiota?? En kyllä sit tiedä onko käytäntönä kaikkialla vai vaan Kätilöopistolla...kantsii kysyä synnytyssairaalasta suoraan.


phedra - 06.10.2009 - 09:22

Meillä kyllä sai sairaalasta tukisukat, ei tarvinnut ise ostaa. Ne tukisukat pitää olla reisiin asti joten lentosukat ei käy, nehän yltävät vain vähän polven yläpuolelle.
Tukisukat ehkäisevät veritulppaa sektion aikana, ne laitetaan ennen leikkausta ja pidetään 1-2 päivää vielä leikkauksen jälkeen.
Riippuu kuinka nopeasti pääset liikkeelle, sit ne saa ottaa pois. Näin ainakin meillä kun saoin esikoiseni sektiolla.
Itse en edes osannut kysenalaistaa tukisukkien käyttöä


Jeti - 06.10.2009 - 11:56

Sairaalasta pitäisi munkin mielestä saada, jos niitä ei oo tarkotus käyttää ennen sektiota??

Tukisukkia on kolmea puristusluokkaa, joista heikoin on lentosukka. Lentosukista ei ole mihinkään, jos on todellinen veritulppariski. Instrusta saa 2. luokan sukkia ja ne pitää ostaa niin, että varaa liikkeestä ajan mittaukseen. On todella tärkeää, että sukat ovat oikean kokoiset. Todellisessa riskissä ei auta myöskään mitkään polvisukat, vaan reisipituiset. 3. luokan puristuksella saa käsittääkseni sukat vain lääkärin määräyksellä tai sairaalasta. Ne on jo niin rankat, että varmaan aika harvoin tarvii kukaan (Oisko just leikauksissa..?). Tukisukkahousut on aina niitä 1. puristusluokan sukkia. 1. luokan sukat ovat hyvät niille, jotka haluavat vain vähentää jalkojen turvotusta ja edistää verenkiertoa (ilman, että on suuri riski olemassa saada veritulppa).

Niin, ja ne instrun pitkät sukat on n. 100 euroa pari. Niitä voi päivittäin käyttää n. puoli vuotta, kunnes ne alkavat löystyä liikaa.

Mulla on ollut veritulppa yläreidestä vatsan alueelle ja käytän pävittäin pitkiä 2. puristusluokan sukkia kolmatta vuotta. Tukisukat on kyllä järkiostos, jos lääkäri niitä tosissaan suosittelee! Mutta tsekkaa ensin, saatko sairaalasta - ja minkä puristusluokan sukat tarvitset.

Kysy mitä vain, tukisukkatukihenkilö vastaa lisäkysymyksiin..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|