Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

toista odottavat

mansikki - 06.10.2009 - 07:52

En tiedä olenko ainut, mutta tuntuu että tämä toisen odottaminen sattuu enemmän kun se eka.. Selkä on kipeämpi ja mahassa on vaikka mitä kipuja. En ainakaan muista ekasta ollenkaan. Mitenkäs muilla??

Mahassa varmaan edellisestä jääneitä kiinnikkeitä jotka kipuilee, mutta silti.. Välillä sitä miettii että tätäkö oli ikävä??

Mutta kyllä se palkitaan sitten la.


VASTAUKSET:


hömppäliisa - 06.10.2009 - 08:10

Ei mulla ainakaan ole mitenkään enemmän selkä kipuillut eikä muutkaan paikat tässä toisessa raskaudessa, mutta toi yöheräily on alkanut huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa kuin ensimmäisessä raskaudessa. Suunnilleen samanlaisia ovat molemmat raskaudet tähän asti olleet, mitä nyt tässä toisessa sokerit vaivanneet. Mutta tässä raskaudessa en ole oksentanut kertaakaan ja ensimmäisessäkin vain 2-3 kertaa koko raskauden aikana. Mutta tässä raskaudessa oli kyllä alussa se etova olo melkein kokoajan, jota taas ekassa ei ollut. Silloin ekassa vaan oli pakko aina yht'äkkiä juosta oksentaan. Siinä etomis vaiheessa kyllä aattelin, että tätäkö oli ikävä ja sanoinkin miehelle, että jos joskus alan kolmannesta lapsesta puhumaan niin muistuttaa tuosta pahasta olosta


Tirriäinen - 06.10.2009 - 08:46

Mulla on kans tässä toisessa raskaudessa ehtinyt olla jo vaikka mitä.. 10 viikko meneillään vasta, mut välillä iskee epätoivo! Nooh, mutta onneni kukkuloilla olen joka tapauksessa ja kyl ne kivut ja vaivat aina välillä hellittää.. tsemppiä sinnekkin


kuutti - 06.10.2009 - 09:14

Minulla on kyllä tässä toisessa raskaudessa ollut paljon enemmän vaivoja kuin ekassa. Olen joutunut vaivoistani sairikselle, jota ei esikkoa odotellessa tapahtunnut. ekassa raskaudessa pystyin loppuun asti olemaan töissä, tekemään kotihommia ja harrastamaan liikuntaa...nyt hädin tuskin pystyn 15 minuuttia kävelemään..ja jos kävelen tai teen "liikaa" kotitöitä, niin loppuilta menee sitten sängyssä.

Raskaudet ovat erilaisia samalla ihmiselläkin, joten täytyy vaan ottaa vastaan oireet sellaisena kuin tulevat ja nauttia sitten lopputuloksesta. Vaikka on tosi paljon ikäviä tuntemuksia elimistössä, niin siltikään en vaihtaisi tätä mihinkään! Sisälläni kasvaa sellainen lahja, josta olen joka päivä kiitollinen.

Toivon kaikille nautinnollista raskausaikaa oireineen kaikkineen!


Wishmaster - 06.10.2009 - 10:07

Täällä on myös erilaisia tuntemuksia, vaikkakaan en kyllä odottanutkaan että raskauksista tulisi identtisiä, tietenkään nyt on enemmän huonovoinisuutta. väsymystä oli ensimmäisenkin kanssa, mutta en muista että olisin näin väsynyt ollut. nyt illalla väkisinkin 21 aikoihin silmät vaan menee kiinni ja nukahdan sohvalle. jännittää kyllä kun juuri aloitin taas töissä että miten iltavuorot oikein jaksaa. toisaalta tässä on nyt tosiaan kaikkee uutta muutenkin, kun työt just alkas ja eka lapsi aloitti päiväkodin jne. ehkä ne stressaa mikä raskauden lisäksi väsyttää. ken tietää mutta supersuper iloinen täällä ja innolla odottelen raskauden etenemistä.


Lilian - 06.10.2009 - 11:50

Mun mielestä kyllä se selkein ero on väsymyksen määrässä. Siis esikkoa odottaessa saattoi levätä milloin huvitti, joten väsymys ei ollut niin kamala paitsi alussa. Nyt on pakko touhuta, tehdä ruokaa, hakea lapsi päiväkodista, leikkiä, hoitaa iltatoimet jne jne. Ei ole aikaa levätä samallalailla.

Ja se on erona myös, että olen kyllä paljon enemmän huolissani kaikesta raskauteen liittyvästä. Varsinkin alussa olin. Esikon kanssa asiat jotenkin otti vastaan niinkuin ne tulivat, nyt huolehdin etukäteen ja takakäteen kaikesta. Luulin, ettei tähän huolhtimiseenkaan olisi aikaa eikä energiaa, mutta jotenkin sitä kai tietää liikaa nyt, joten huolikin kasvaa. Ja tietää mitä menettäisi jos jotain pahaa sattuisi.


lizz - 06.10.2009 - 13:16

Mulla on tässä toisessa raskaudessa ollut huomattavasti vähemmän kaikkea vaivaa.
Pahinta on ollut ummetus ja esikoisen synnytyksestä jääneet peräpukamat...

Tänään jo rv 34+2, toivottavasti loppu sujuu yhtä hyvin!


taotao - 06.10.2009 - 13:30

täällä iskeny kamalat selkäkivut esikoisen kanssa oli jotain pientä mutta töissä olin loppuun asti. nyt kyllä olen kotona mutta esikon nostelu aika tuskasta ja imurointi ja muu kyykkääminen..

olis niin kiva pysyä hyvässä kunnossa loppuun asti, mutta ei voi muuta kun koittaa tsempata


Pisamatar - 06.10.2009 - 14:06

Mua ainakin on kolottanut tätä kakkosta odottaessa PALJON enemmän joka paikkaan! Esikosta ei ollut vaivan vaivaa ja nyt on kyllä tuntemukset jotain aivan muuta. Huoh. No, "enää" vajaat pari kuukautta....


Mimi88 - 07.10.2009 - 09:31

Mulla taas ekassa raskaudessa on ollut enemmän vaivoja kuin tässä toisessa..ekassa hirveet yrjöilyt ja muut kivat olot turvotti ja olin melko väsynyt puolin jos toisin.Tästä toisesta taas alussa lievää kuvotusta,muttei mitään kotiaskareita häiritsevää,herään miltei joka aamu 7.00 ja olo on mainio ei turvota(ainakaan vielä)ja olen muutenkin jaksanut hoidella asioita samaan tapaan kuin ennen raskautta.Tää on ollut kyllä mukava odotusaika
maha alkaa vain olemaan tiellä ja kyykkiminen hankalaa,vähän selkä kipeytyy jos imuroi.Muuta en tästä raskaudesta keksi,rv 31+3

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|