Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

laskettu aika väärin?

äiti - 05.10.2009 - 08:37

moi, mulla olisi tälläinen tilanne että laskettu aika on ultran mukaan 12.11.09 mutta neuvolassa aina puhutaan 40 raskausviikosta, alkaen viimeisistä kuukautisista.mutta minulla on sellaien tilanne että kuukautisia ei ole tullut ollenkaan esikoisen jälkeen joten eikö silloin lasketa että olen 36viikkoa raskaana.? petipuuhia harrastimme mieheni kanssa ainoastaan 14.2. ja olen varma että tulin raskaaksi silloin koska seuraava kerta tapahtuikin piiiitkän ajan päästä. eli onko mahdollista että laskettu aika olisikin 2 viikkoa aikaisemmin kuin ultran mukaan laitettu? anteeksi sekava selitys ja kiitos jo valmiiksi vastanneille.


VASTAUKSET:


Vadelma - 05.10.2009 - 08:40

Oon miettinyt samaa, koska mulla oli samankaltainen tilanne, tosin oon vasta alkuvaiheessa Mutta ultrassahan ne viikot noin suurinpiirtein selviää, ei se siitä paljoa voi heittää mitä siellä näkyy.


marsu - 05.10.2009 - 08:51

Ultra on varmempi kuin kuukautisista laskettu eli se mikä on annettu ultrassa lasketuksiajaksi on todennäköisesti se oikea. Ja neuvolassa mennään sen ultrassa saadun lasketunajan mukaan. Mutta tokihan heitoja siinäkin voi olla..


Tiuku - 05.10.2009 - 08:57

Kuten Vadelma jo sanoi, ultrassa se laskettu aika tosiaan mitataan lapsen koosta tms., joten kyllä minä ainakin luottaisin sen olevan ihan oikea.

Lisäksi katsoin tekay.fi:n laskurilla, että jos hedelmöittyminen on tapahtunut 14.02.2009, laskettu aika olisi tällöin 07.11.2009. Koska hedelmöitys ei välttämättä ole tapahtunut tasan sillä hetkellä, kun petipuuhia on harrastettu, on tuo minusta jo senkin perusteella varsin oikea laskettu aika - tuo 12.11.2009 siis.

En muutenkaan uskoisi tuohon kuukautisten avulla mittaamiseen (varsinkaan kun niitä ei kerta ole edes ollut) yhtään niin paljon kuin ultraamiseen. Esimerkiksi minullakin se laskettiin normikierron mukaan (eli 28 vrk), kun oma kuukautiskierto kuitenkin oli 32 päivää. Vaikka eihän tuossa heitto ole läheskään niin paljon kuin sinulla on, mutta noin ideana vain.

Ja koska olet kuitenkin jo niin pitkällä, sekään tuskin on mahdollista, että siellä ensimmäisessä ultrassa (tai missä se laskettu aika ikinä mitattiinkaan) olisi tehty virheellisiä mittauksia tai pienokainen vain oli "normaalista" poikkeavan kokoinen.


Tiuku - 05.10.2009 - 08:59

Ja tosiaan, on se kyllä kumma jos neuvolassa puhutaan ihan eri la:sta kuin ultrassa ilmoitettu. Esimerkiksi minullekin neuvolan täti sanoi, että minun tulee soittaa, jos ultrassa laskettu aika siirtyy suuntaan tai toiseen useammalla päivälllä, jotta voidaan sitten korjata se laskettu aika tietoihini. Itsellä se ei kyllä sitten pitkästä kierrosta huolimatta siirtynyt kuin yhdellä päivällä, joten ei ollut tarvetta muuttaa sitä la:ta.


** - 05.10.2009 - 09:09

Tosiaan, jos olet tullut tuosta 14.2. harrastetusta toiminnasta raskaaksi, ei tarkoita että hedelmöittyminen olisi tapahtunut tuolloin. Siittiöthän saattavat joidenkin lähteiden mukaan säilyä hengissä jopa 5-7 päivää, joten hedelmöittyminen on voinut tapahtua melkein viikkoa myöhemmin kuin teidän petipuuhat. Tuon ultran antaman la:n mukaan hedelmöittyminen olisi tapahtunut 19.2. joten miehelläsi on pitkäikäisiä siittiöitä. Teille taitaa tulla tyttö, kun ne tyttösiittiöt on pitempi ikäisiä


Piki78 - 05.10.2009 - 09:12

Ymmärrän tilanteesi. Minulla ollut aina pitkä kierto ja sain alkuun 3 eri la:ta. Ensimmäinen laskettiin olevan 30.7. ja sen sain itsekin kuukautisten mukaan laskettuna. Neuvolassa se kuitenkin laskettiin 28 kiertopäivän mukaan, vaikka oma kiertoni on 36 päivää. Lasketuksi ajaksi tuli 17.7. Np-ultrassa la muutettiin 18.7. Kuitenkin rakenneultrassa ja sen jälkeen, kun kävin kahdesti muissa asioissa ultrassa, sikiö todettiin pieneksi raskausviikkoihin nähden.
Minun mielestäni siis kaikki onmahdollista, kun omakin odotukseni oli suhteellisen sekavaa. Raskaus meni 2,5vkoa yliaikaiseksi ennen käynnistystä. Vauvan voinnissa, mun voinnissa tai istukan toiminnassa ei ollut mitään moittimista, eikä vauva ollut kovin iso.
Mietityttää kyllä itse, että mihin sitä voi luottaa, kun mulle ei ainakaan jäänyt sellaista kuvaa, että terveydenhoitopuolella kukaan osaisi laskea tai määrittää laskettua aikaa oikein. Tuon ensimmäisen(ja todellisimman) la:n siis sain Jorvista.


Miarah - 05.10.2009 - 09:38

Hmmm...kuulostaapa kommervenkiltä .. mun mielestä kone laskee ultrauksessa mittojen mukaan sen vastaako sikiön koko laskettua aikaa...eli että lääkäri tarkistaa sen siitä koneen arviosta ei neuvolan "kiekosta" näin ainakin mulla...mut hei..pääset helpoimmalla kun kysyt neuvolasta Ja sä oot jo niin loppumetreillä et ei sitä laskettua aikaa kannata tuijottaa niin silmä kovana.

Kyllä se beibi sulle sieltä tulee kun on valmis Tsemppiä loppuajan odotukseen !!!

-Miarah ja Joshua rv 32+0-


äiti - 05.10.2009 - 10:12

kiitos kaikille vastanneille. kyllähän tuo laittaa mietityttämään mutta tosiaan alkaa olla loppumetrit jo lähellä niin eihän sillä niinkään väliä ole koska periaatteessahan se lapsi voi tulla ihan milloin vaan ja **: lle ultran mukaan tyttö olisi tulossa.


- - 05.10.2009 - 11:18

minulla oli kuukautisten mukaan laskettu aika 2 viikkoa ennen ultran aikaa ja tyttö syntyi sen ekan lasketun ajan mukaan. oli kyllä varmaan sattumaa, mutta pieni on tyttö vieläkin.
kaikki ei kumminkaan mene noissa keskiarvoissa.


Jeti - 05.10.2009 - 13:39

Eka ultra n. viikolla 12 taitaa olla luotettavin ton la:n suhteen eli siinä sikiön koosta näkee parhaiten viikot. Ja se kone laskee ne mittojen perusteella. Myöhemmässä ultrassa heittoa voi olla just siksi, ettei kaikki kaikesta huolimatta kasva saman käyrän mukaan. Eli lapsi voi olla "pieni", vaikka onkin niillä tietyillä viikoilla.

Neuvolan kone laskee automaattisesti sen 28 päivän mukaan ainakin meidän neuvolatäti sanoi niin. Sitten sille voi kertoa, jos la muuttuu ekassa ultrassa, koska se on se luotettavin arvio.


ensimmäisessä - 05.10.2009 - 16:19

ultrassa annettu laskettu aika on kaikkein luotettavin. Neuvolassa laskettu aika lasketaan aina edellisistä kuukautisista 28 päivän kierron mukaan, jolloin lasketun ajan määrittäminen on kaikkein helpointa. Ei sillä sinänsä ole merkitystä, tuliko sulla kuukautiset vai ei, koska se varsinainen raskauden ei lasketa kestävän sitä 40:tä viikkoa vaan on sen parisen viikkoa lyhyempi, koska varsinainen raskaushan alkaa vasta siitä ovuloinnista ja hedelmöityksestä eteenpäin. (ottaako tästä mitään tolkkua)

Sun tapauksessa la määritetään sen ekan ultran perusteella, ja sen ultran perusteella lasketaan sitten viikot käyttäen sitä 40 rv:n kaavaa. Silloin tavallaan määritellään milloin sulla mahdollisesti olisi kuukautiset ollut, jos ne olisi tullut.

Lapsi syntyy täysiaikasena +/- 2 viikkoa lasketusta ajasta, eli lapsesi voi syntyä sen kaksi viikkoa ennen la:ta.

Normaalissa kierrossa kiekon mukaan laskettu la muuttuu ultrassa ainoastaan silloin, jos alkion koon mukaan heittoa on yli viikko. Mulla säännöllinen 28 päivän kierto. Np-ultrassa alkion koko oli 6 päivää isompi kuin mitä viikot näytti. Eli menin ultraan rv 13 ja sikiön koko vastasi rv 13+6. La ei muuttunut kuitenkaan mihinkään. Ja poika kuitenkin syntyi liki 2 viikkoa la:n jälkeen käynnistyksellä. Eli heittoa on. Lapsi syntyy silloin, kun on valmis.


Enni - 05.10.2009 - 17:12

ultralla saadaan varma la koska sikiöt kehittyvät samaa tahtia rv24 asti ja sen jälkeen alkaa yksilöllinen kehitys. menkat on vain viitteelliset. itselläni la olisi ollut menkkojen mukaan kuukautta aikaisemmin kuin mitä ultra näytti.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|