Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Lääkekuurit raskauden aikana

Jeti - 04.10.2009 - 19:40

Moi!

Onko kellään ollut lääkärin määräämänä yskänlääkettä tai antibioottikuuria raskauden etenkin raskauden ekalla kolmanneksella? Mitä antibioottia tai yskänlääkettä? Sitä vaan mietin, että onko niissä kuitenkin jotain vaihtoehtoja... Onhan pakko lääkitä, jos äityy pahaksi.

Mulla on ollut nyt Kefexin-kuuri, joka ei auta.. Ja yskän takia en saa nukuttua öisin. Täytyy huomenna soitella lekurista aika, mutta kyselenpä täältä nyt, kun en muuta voi.


VASTAUKSET:


- 04.10.2009 - 19:55

kyllä pitäs olla vaihtoehtoja, kysy lääkäriltä, ja pakkaus selosteissa lukee yleensä, voiko käyttää raskauden ja imetyksen aikana. Ja tietysti voi soittaa yliopistollisen apteekin lääkeneuvontaan, sieltä saa hyvää palvelua.


sania - 04.10.2009 - 20:06

Useamman kuurin jouduin syömään kun poskiontelontulehdus äityi krooniseksi limakalvojen turpoamisen takia ja minulla ahtaat paikat muutenkin.

Antibiootteja oli turvallisia useitakin, mutta kaikki sekä reseptittömät että reseptilliset yskänlääkkeet eivät olleet sallittuja. Äitipolilta siis kirjoitettiin antibioottikuuri, nasoliinia tarvittaessa, mutta yskänlääke kiellettiin kokonaan. -Näin siis minulla.


Piki78 - 04.10.2009 - 20:14

Mulla oli raskauden puolivälissä tuo Kefexin (poskiontelo-, keuhkoputki- ja korvatulehdus) ja alkupuolella, kun epäiltiin munuaistulehdusta.
Yskänlääkkeet ovat melko tehottomia muutoinkin, Mulle on määrätty aikoinaan Panacodia yskään eli että otin yöksi yhden Panacodin (kodeiini hillitsee yskää) ja se on ollut ainoa kikka mikä minulla on koskaan yskään tehonnut. Muutamana yönä piti vain ottaa ja se lähti sillä. Panacodia saa raskausaikana ottaa satunnaisesti.


anette - 04.10.2009 - 21:04

Yskänlääkkeitä on kahdenlaisia, yskimisheijastetta vähentäviä ja limaa irrottavia (eli sellaisia, jotka pistävät yskimään). Siinä on hyvin pelkistetysti ne vaihtoehdot. Kumpaa lääkäri sulle määrää, riippuu tietenkin siitä onko sulla limaa vai ei, ja sekin on joskus vaikea määrittää... joskus se yskä vasta enteilee liman nousua.
(en nyt halua mitenkään mainostaa Orionia, mutta reseptivapaista ois toi Resilar yskintää vähentävä ja saa käyttää raskauden aikana yskäkohtausten hoitoon... tietty siinä on se, jos ei itse ole varma, onko kyseessä limaa vai ei, että onko siitä loppujen lopuksi hyötyä!)

Antibiooteista ei ole mitään sanottavaa olen kuitenkin hengessä mukana, en itsekään saa nukuttua, kun nenä on täynnä polyyppeja eikä hengittäminen luonnistu. Terveyskeskuslääkärin asenne oli "hoidetaan raskauden jälkeen, itsepäs olet itsesi tuohon tilaan saattanut!"

Toivottavasti saat avun heti huomenissa!


Liekki - 04.10.2009 - 21:10

Resilaria mulle lääkäri suositteli raskauden aikaiseen yskään. Mun kuivaan yskään se auttoi.


Jeti - 04.10.2009 - 21:20

Poskiontelontulehdusta mulla on pidetty syypäänä tähän yskään ja 2 kuuria on jo mennyt - mikä lienee lääkrin logiikka, kun samaa kamaa antoi uudestaan! Pöh.

Sania: Mitä meinaa krooninen poskiontelontulehdus? Mä oon tohon sanaan joskus törmännyt ja miettinyt, että podenkohan sitä. En oo kuitenkaan tarkemmin tutkaillut ja sä ehkä osaat kertoa kokemuksesta?


sania - 04.10.2009 - 21:32

Siis kun se jatkuu kuukausi tolkulla. Itsellä oli niin raskausaikana (sehän lisää limakalvoturvotusta -raskaus siis)ja äitipolilta passitettiin korvapolille tarkastukseen jossa tähystettiin nenän kautta röörit. Itsellä todettiin rakennevika joka turvotusten kanssa piti tulehduksen päällä, toisesta sieraimesta ei saatu letkua sisään kun oli niin ahdas. Leikkausta harkittiin, mutta päädyttiin, että katsotaan asia raskauden jälkeen. Se ongelma jäi synnärille kun turvotus laski.

Yöllä varsinkin limaa valui nenästä nieluun ja se yskitti. Sarvikuono mulla oli ja nenää huuhtelin useita kertoja päivässä. Poskiontelonpunktiota mietittiin tk:ssa, mutta ei tehty. Korvapolilla niitä sitten huuhdottiin.

Mulla kyllä vaihdettiin kuuria kun homma aina uusi ja uusi.


Jeti - 05.10.2009 - 08:08

Kiitos, sania, vastauksesta! Varasin just ajan tälle iltapäivälle korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille. Toivottavasti selviää.

Mulla on lapsena leikattukin "ilmastointireiät" tonne poskionteloihin tms. että ehkäpä se nyt taas vaivaa... Nyt en kyllä leikkaukseen halua.. Toisaalta mitä vaan, että tää yskiminen ja muu loppuu! Oon keväästä asti sairastanut flunssaa, joka aina aika-ajoin on tuntunut poskionteloissa.


sania - 05.10.2009 - 09:08

Kerrohan sitten Jeti, mitä sinulle erikoislääkäri sanoi. Ahtautta sinullakin taitaa olla, kun on jo kertaalleen leikattu. Voi hyvin olla, että turvotusten takia vika on siellä.

En minäkään leikkaukseen halunnut ja ongelma häipyi synnärille... Eli parannuin kun raskaus loppui. Onhan se pitkä aika olla kipeä, mutta nenähuuhtelu sarvikuonolla auttoi ja kunnon huuhtelu korvalääkärillä. Yleensähän tuohon ongelmaan antibiootin lisäksi kirjoitetaan antihistamiinia (atarax tai muuta vastaavaa) mutta raskausaikana ne ei ole oikein suotavia.

Paranemisia!!!


Jeti - 05.10.2009 - 19:40

Dodiid. Poskionteloihin tehtiin punktio, mutta mitään kummaa töhnää ei ollut. Eli ei nyt voi lääkitä tabuin - ei tulehdusta siellä, mikä on tietysti ihan jees. Sain kortisonisuihketta, joka kuulemma on suht vaaratonta paikallisuutensa vuoksi. Sen pitäis vähentää limakalvojen turvotusta ja edistää liman kulkua, ettei yskittäis. Ahdas oli ainakin toinen puoli - oli kiva, kun se tunki kaikkea sinne kapeaan umpiolevaan onteloon...

Saa nyt nähdä, mitä tää auttaa. Aikasintaan 2vkon päästä sit keuhkolääkärille tms. tai sit yritän äippäpolin kautta labroihin, jos ei yskä helpota.


sania - 06.10.2009 - 09:39

Kortisonisuihketta mullakin oli, mutta sitä ei kovin pitkään saisi käyttää. Sama vaiva siis sulla, ahtaus...Positiivistä ajattelua, se loppuu raskauden jälkeen kun turvotus menee ohi!!!!


Jeti - 06.10.2009 - 12:36

Mulle ohjeeksi tuli 2-4vko suihkeen käyttöä. Ei kauheen pitkä aika ainakaan sen perusteella, mitä farmaseutti sanoi. Itsepä on paha mennä arvioimaan.

Juuu, koitetaan jaksaa ens huhtikuuhun...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|