Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Tietynlainen galluppi...

Yksi meistä - 04.10.2009 - 11:10

Tuossa eilen iltana aloin miettimään, että millaiset ihmiset täällä näitä juttuja kirjoittelee. Itselläni on aika selkeät syyt ja haluaisinkin tietää, että onko täällä tietyn luonteisia ihmisiä tietynlaisista elämän tilanteista.

Eli itsellä on niinkin selkeä syy miksi kirjoittelen tänne palstoille, että olen yksinkertaisesti niin yksinäinen. Näen tosi harvoin kavereitani, mitään läheisempää ystävää ei edes ole. Pyöritän suurimmaksi osaksi yksin kotia vauvan kanssa. Mies on aina menossa jossain harrastuksissa, eikä yhteinen aika sitä oikein näytä kiinnostavan.
Täältä saan sentään jotain paikkausta siihen, että joku sentään huomioi minut ja ajatukseni/mielipiteeni.
Lapsuuden kodissani olin ainut lapsi joten olen muutenkin tähän yksinäisyyteen jo tottunut, mutta kuitenkin se aukko pakottaa sydämmessä, kun ei ole ketään kelle kertoa ajatuksia. Jos miehen kanssa juttelee, hän yleensä tuijottaa samalla tv:n ruutua tai tätä tietokoneen ruutua... Olen tosi äkänen koko ajan ja pahamieli vaivaa, kun ukko ei halua mun kanssa tehdä mitään. Suunnittelee tylsiin hetkiinsä aina jonnekkin muualle lähtöä ja kavereiden kanssa oleilua.
Mä olen miehelle tämmönen itsestään selvyys, mikä aina odottaa kiltisti kotona eikä ikinä tee mitään järisyttävää.

Ihmiset hyvät, kirjoittakaa pieni kertomus elämäntilanteestanne vaikka ihan nimettömänä. Ja miksi ylipäätänsä kirjoittelette täällä? Onko se vain harrastus vai paikkaako se jotain asiaa (niin kuin mulla)?

Kiitos.


VASTAUKSET:


M - 04.10.2009 - 14:09

Hei!

Minä olen pyörinyt täällä jostakin maaliskuusta asti, eli melkein koko raskausajan (nyt rv 40+2 eli toivottavasti tämä myös kohta päättyy ) ja aluksi tulin palstalle siitä syystä, että halusin vertaistukea. Tykkäsin lueskella raskausaiheisia juttuja, koska odotan esikoista enkä tiennyt mistään mitään. Suurimman osan raskauteen liittyvistä asioista olen oppinut täältä, näistä muiden kokemuksista.

Kesällä jouduin sitten ennenaikaisten paikkojen pehmenemisen takia lepoon, jolloin palstasta tuli yhä tärkeämpi. Muutenkin olin koko kesän työttömänä, mies töissä, joten aloin kuluttamaan täällä yhä enemmän aikaa. Oikeastaan samassa jamassa olen edeellen, eli tällä kertaa koerkan verenpaineen takia minulta on kielletty kaikki ylimääräinen rehkiminen. Eli tämä on vähän niin kuin harrastus, kun ei muuta tekemistä ole. Ja on tosi mukava seurata muiden raskauksien etenemistä. Omasta lokakuun porukasta on tullut jo "tuttua" porukkaa, niin heidän kanssaan on mukava vaihtaa kuulumisia, kun ovat samassa vaiheessa.

Ikävä tuo sinun tilanteesi. Miehesi ei kyllä nyt ole aivan niin kuin pitäisi... En osaa antaa parisuhdeneuvoja, muuta kuin että puhukaa, puhukaa... Tuntuu että et ole onnellinen tai ainakaan tyytyväinen elämääsi. Sinun kannattaa hakea apua, yrittää etsiä ystäviä ja saada se miehesi tajuamaan tilanteesi.. Toivottavasti tilanteesi helpottaa! oikein paljon voimia ja tsemppiä!


anette - 04.10.2009 - 14:46

Itse aloitin kirjoittelemalla tuolla toiveilijoissa. Ystäväpiirissä ei kuin muutamalla ole lapsia, tai siis molemmilla perheillä yksi lapsi, joten vertaistukea ei IRL (=in real life) löytynyt.

Siirryin tuossa jokin aika sitten tänne odottelijoihin, kun sitten vihdoin ja viimein tultiin raskaaksi. Ensikertalaisena on kivaa lukea muiden kokemuksia, huolia, iloja... jokainen kokee raskauden eri tavalla ja jokaisella on eri vaivat.

Mulla tää ei paikkaa mitään yksinäisyyttä tai tekemisen puutetta. Opiskelen yliopistossa, mutta en ole kiinnostunut sen oheistarjonnasta (eli bileistä ) ja mieheni viettää suurimman osan vapaa-ajastaan kotona, joten nähdään ihan tarpeeksi. Tää palsta on mukavaa vaihtelua arkipäiväisiin asioihin, missä kaikesta puhutaan tieteellisin termein ja kaiken täytyy olla tarkkaa (siis opiskelussa).


Ni - 04.10.2009 - 17:45

Itse en kaipaa palstalta mitään ihmeellistä. Ja en taida olla palstan todella aktiivinen käyttäjäkään. Vierailen silloin tällöin lukien ja kirjoittaen omaan odotusryhmään. Omaan kavereita joille voin aina soittaa ja keskustella mistä aiheesta tahansa. Valitettavasti yksikään heistä ei nyt odota pienokaista.

Aloittajalle, Yksi meistä neuvoksi sellainen että hanki ihmeessä uusia tuttavuuksia äiti-muksu ryhmistä, vauvajumpasta tai vastaavista. Nauti elämästäsi, ole iloinen ja mielenkiintoinen. Ei kannata jäädä yksin vaan hakea uusia tuttavuuksia. Sinä olet oman elämäsi seppä. Suunnittele omia menoja vauvan kanssa tai jos saat hänet hoitoon niin ilman häntä.

Näin varmasti myös miehesi kiinnostuu uudelleen sinusta. Ottakaa tavaksi tehdä jotain hauskaa koko perhe esim. kerran viikossa. Ei yhteisen tekemisen tarvitse olla mitään isoa ja hintavaa, esim iloinen kävelyretki puistossa.
Miehillä saattaa tulla ns. arki-ahdistus jonka takia he pakenevat arkea, joku kavereiden kanssa, toinen kaljapulloon tai baareihin.

Kannattaa ottaa härkää sarvista ! Tsemppiä !


Sulkku09 - 04.10.2009 - 20:28

Minä luin toiveilijoiden palstaa jo sillon kun lasta yritettiin, mutta sinne en tainnut koskaan kirjoitella. Hyvin pitkään täälläkin vaan lueskelin ennen ku aloin osallistumaan keskusteluihin.

Suurimmaksi osaksi käyn täälä sen takia, että kun esikoista odotan niin on tosi mukava seurata millasia asioita/oireita raskaus muiden odottajien kohdalla aiheuttaa ja tapahtuuko samoja asioita myös itelle.

Onhan tää myöskin ihan hyvää ajanvietettä kun ei jaksa olla aina jonnekkin menossa tai ihmisiä tapaamassa. Oon ollu jo kohta pari kuukautta sairaslomalla ja ku mies on ulkomailla töissä niin oon neljänkin viikon pätkiä välillä yksin kotona. Eli ku ei voi koko aikaa raskaudesta miehen kans puhua eikä halua ystäviä aina tylsistyttää ( ) niin täällä on kiva ku ihmiset on samassa tilanteessa.

Toivottavasti löydät sieltä läheltä samassa tilanteessa olevia, joiden kans voisit viettää vapaa-aikaa. Ja ehkä mies välillä vauvan kans kotiin niin pääset ite harrastamaan ja otat vähä omaa aikaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|