Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Ketkä!?

ärsyttää - 03.10.2009 - 17:49

Mua niin rasittaa nuo synnytysohjelmat! Mä en muutenkaan ymmärrä naisia jotka suunnittelevat synnytyksensä tyyliin; ensin pyörin pallon päällä, sitten meen ammeeseen ähkimään, sen jälkeen haistelen jotain kiinalaisia yrttejä mitkä rauhoittaa kipuja ja mieltä, ja ehdottomasti haluan synnyttää kyykkyasennossa.
Antakaa mun kaikki kestää. Eikö se nyt ole pääasia että lapsi syntyy jossakin vaiheessa ja kaikki on onnellisia?
Kaiken kukkuraksi maailma on pullollaan raskaana olevia jotka vannovat 'minä synnytän sitten ihan luomuna, ihana päästä tuntemaan niin luonnollinen asia' Jep jep.. Ja kuinkas moni näistä sanoo synnytysvaiheessa 'Mä haluan sittenkin sen epiduraalin!! Ai ai ai ai sattuuu!!'.
Pikkusen naurettavaa touhua.
Anteeks, tämä oli vaan joku purkaus. Ärsyttää vaan jotkut tehopyhät äidit, jotka uskoo kaikenmaailman keijunpölyihin, taikapulvereihin, mielenrauhoitus muminoihin.


VASTAUKSET:


Tipsula81 - 03.10.2009 - 18:03

hih, ite haluasin varauksella kokeilla ilman lääkitystä, mutta myös ilman keijupulvereita . en oo kyllä tekopyhäkään sen puoleen, enkä väheksy lääkkeellisiä synnytyksiä. Mulla se vaan liittyy mahdollisiin lääkkeiden aiheuttamiin synnytystä hidastaviin vaikutuksiin, pelkoihin, piikkeihin ym. Sen näkee sitten uskaltaako kivun lievitystä ottaa mutta kipua en oo ikinä pelänny, enkä ole myöskään synnyttänyt joten sitä en tiedä.. tosin hassua kuvitella miten sitä on ennen aikaan pystytty saunoissa ja vaikka missä vuorokausitolkulla synnyttämään, itsellä ja nykynaisella on "helppo" kun tietää jos ei kipua kestä siihen useimmiten apu saadaan..


Tipsula81 - 03.10.2009 - 18:05

Se vielä piti lisätä, että hyvä on puntaroida eri vaihtoehtoja mitä kaikkea synnytyksessä voi tehdä, mutta mahdotonta se on etukäteen lukujärjestys suunnitella mitä ja missä järjestyksessä, luulisin näin, itse tuskin niin suunnittelen, koska synnytyksen kulkua ei voi koskaan etukäteen tietää


AnnaE - 03.10.2009 - 18:26

Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan... Kai se on sitä henkistä valmentautumista synnytykseen, että suunnittelee tarkasti mitä haluaa missäkin vaiheessa. Ensisynnyttäjälle varsinkin vaan saattaa kivun määrä tullakin yllätyksenä. Vaikka naapurin siskon kummin kaiman synnytys kuulostikin ihanan seesteiseltä ja kauniilta tapahtumalta, aromaterapioineen ja vesialtaineen, valaiden laulua kuunnellessa, niin se ei kaikilta luonnistukaan ihan samalla tavalla. Mutta onneksi siinä vaiheessa voi kutsua paikalle kiltin nukkumatin, joka pistää selkään helpottavan puudutteen. Jokainen kokee kivun niin eri tavalla ja varsinkin sellaisilla ihmisillä, niinkuin minä, jotka eivät ole mitään valtavaa kipua elämässään kokeneet, on vaikea kuvitella että kuinka paljon sitä voikaan sattua, silloin on helppo maalailla ruusuista kuvaa synnytyksestä...

Itse olen yrittänyt olla kamalasti miettimättä synnytystä etukäteen tai ainakin olla suunnittelematta, koska ei ole pienintäkään aavistusta miten paljon minua tulee koskemaan tai missä vaiheessa voisin kokeilla mitäkin kivunlievityskeinoa. Aion luottaa kätilöihin ja omiin tuntemuksiin sitten kun on sen aika...

Mutta sen sijaan minua ärsyttää ihmiset, jotka alkavat kertomaan minulle koska tulen synnyttämään, tai lähinnä koska en ainakaan synnytä. Olin lääkärissä vajaa kaksi viikkoa sitten, jolloin olin sormelle auki ja kaulaa 1,5cm jäljellä, lääkäri sanoi että ensisynnyttäjäksi on varsin kypsät paikat, että on ihan mahdollista (joskaan ei varmaa) että vauva tulee ennen laskettua aikaa. Mutta kaikki (tai ainakin tosi monet)synnyttäneet tuttavani ovat kyllä kertoneet, että en missään tapauksessa tule saamaan lasta ennen laskettua-aikaa, kun heilläkin on mennyt niin ja niin paljon yli LA:n... Tähän olen yleensä sitten vaan todennut, että tulee kun on paikat riittävästi kypsyneet, ei siihen vaikuta kenenkään muun synnytykset....

Kaikenlaista hernettä sitä voikin nenäänsä vetää, tänäänkin ärsyynnyin kun yksi tuttava päivitteli miten helpolla olenkaan päässyt, kun ei ole ollut samoja vaivoja kuin hänellä. Loppuun hän vielä totesi että kyllä sulle vielä ehtii tulla närästystä ja issias-vaivoja tai ainakin repeät pahasti synnytyksessä. Tähän oli pakko vaan todeta, että sehän ei oo sun käsissäs mitä mulle tulee tai on tulematta... :/ Meitä on niin moneen junaan että koitetaan vaan kestää...


Chala - 03.10.2009 - 20:08

Ihmisillä on yleisesti ottaen ihan ihmeen pessimistinen asenne kaikkeen, jotenkin se suomalainen peruskateus varmaan siinäkin nostaa päätään; sulla TÄYTYY mennä jollain tasolla huonommin kun mulla, jos sitten vaikka synnytyksessä. Säälittävää..

Mullekin esikoista odottaessa maalailtiin ihan järjettömiä kauhukuvia siitä mitä synnytys on, sen jälkeen ei istuta kahteen viikkoon, perse repeää niskaan asti, lasta vihaa jo heti sen takia kun on niin kipeä, seksielämää ei ole enää koskaan, vähintäänkin lapselle käy synnytyksessä jotain... Siis uskomatonta miten paljon ihmiset ihan oikeasti pystyikin keksimään kaikkea vain saadakseen pahoittaa odottajan mielen. Ja mulla kuitenkin synnytys meni oikein hyvin, en revennyt, seksielämä palautui 2vk jälkeen, lastani kyllä rakastin heti, vaikka synnytys kesti pitkään niin kyllä siitä selvittiin jollain ihme voimilla, pitkälle keijupölyllä ja sitten epin voimin.

Nyt kun odotan toista, niin kaikilta kuulee tätä miten helvetti alkaa sitten kun se syntyy kun on kaksi pientä yhtä aikaa ja ne ei tee muuta kuin huutaa ja vihaa toisiaan ja meitä, ei nuku koskaan, mä en saa koskaan enää nukkua, esikko on niin mustasukkainen että tekee pienemmälle vaikka mitä, toinen raskaus on paaaljon kauheampi ja varmaan synnytyksessäkin käy tällä kertaa kaikki uhkakuvat koska eka meni hyvin. Siis hohhoi..

Ja alkuperäiseen: Mä olin "suunnitellut" ekan synnytyksen niin, että menen luomuna niin pitkään kuin pystyn ja sitten turvaudun lääkkeellisiin keinoihin. Näin tapahtui ja olin tosi tyytyväinen. Samalla suunnitelmalla aion mennä tälläkin kertaa ellei tule mitään suunniteltuja sektioita tms, sitten mennään sillä suunnitelmalla.

Olen puhunut


Mulla - 03.10.2009 - 20:41

oli ekassa synnytyksessä tavoitteena, etten ota puudutuksia tms. muuta kun jos on ihan pakko. En käyttänyt mitään keijupulvereita enkä muutakaan ihmeellistä. Kävelin vaan ympäri synnytyssalia hammasta purren. Välillä tuntu, että sattuu niin paljon että taju lähtee, mutta koska olin jo avautunut melkein kokonaan, kestin loppuun saakka ilman mitään apuja! Enkä pyytänyt, että saisko kuitenkin jotain... Samaa koitan toisen kohdalla, mutta ilman muuta olen valmis ottamaan puudutteita, jos synnytys esim. pitkittyy niin paljon, ettei millään jaksais ilman.


mami - 03.10.2009 - 20:47

Chalahan on varsinainen tietopaketti verraten aiempiinkin ketjuihin, pitääkin laittaa seuraavaksi sitten sinulle suoraan kysymykset kun ilmeisesti näytät jo synnyttäneenä tietävän kaikesta kaiken


mami - 03.10.2009 - 20:55

Ups, nyt tuli ihan väärä nimi, tarkotin ihan muuta nickiä enkä chalaa, anteeksi väärinkäsitys


ärsyttää... - 03.10.2009 - 21:10

Mä en vaan käsitä mitä suunnittelemista siinä on? Se on yksi päivä ja siinä se.
Tai kyllähän sitä tietenkin miettii esim. että mitä kivunlievityksiä haluaisi. Itsellä meni synnytys ihan sängyssä maaten, en kokenut oloa mitenkään sellaiseksi että nyt pitäis kyllä kokeilla jotain aromaterapiaa! Se aukeneminen edistyi tosi nopeasti vaikken mitään tehnytkään, ja oli ihana torkkua aina sen aikaa kun oli taukoa supistuksissa.
Mut justiin tuota lukujärjestys juttua tarkoitin, kun kaikki synnytykset on erillaisia jne.

Sitäkin olen joskus miettinyt, että kun on näitä "neulakammosia"... Mitä jos synnytys meneekin hätäsektioon että joudutaan nukuttamaan ja laittamaan kanyyli? Itsekin tosin inhoan sitä kun pistetään neula suonen sisään, mutta eihän sitä siinä synnytyksessä ajattele tärkeintähän on lapsen henki!

Ja nekin ihmiset on ihmeellisiä, jotka eivät anna lapsilleen rokotteita ollenkaan, altistavat lapsensa TAPPAVIIN JA VAARALLISIIN tauteihin joidenkin typerien omien periaatteiden vuoksi!
Kuka haluaisi välttämättä lapsellee polion, hinkuyskän, tuhkarokon ym.??

Muakin ärsytti raskausaikana se, kun koko ajan joku oli jotain ihmettelemässä. 'Onpa sulla iso maha. eihän siellä ole vettä liikaa', 'minua ei vaivannut mitkään vaivat raskausaikana' (kun raskaus oli mennyt yliajan ja valittelin kun paikat puutuu), 'minä sanon sinulle minä päivänä tuut synnyttämään, ne päivät kulkee suvussa' (hähää, eipäs kulkenutkaan se pvmäärä jona synnytin), 'Kyl se syntyy viikolla 38 ku mullaki synty!'

Eräs nainenkin oli kateellinen mulle siitä, kun synnytin isomman lapsen kuin hän! Ja siitäkin kun synnytin nopeammin! Ja sekin häntä ärsytti, kun mun lapsi vetäsi 1kk iässä sen verran maitoa kerralla ku hänen poika 4kk iässä! Että ku ihmiset osaa olla joka asiasta kateellisia. Tällä naisella on hirveä pakkomielle muutenkin verrata hänen lastaan minun lapseen, ihan kuin ne olis jotain kilpahevosia. Ihan mitä vaan sanon jollekin toiselle, niin hänen pitää tokaista perään "Niin meidänkin Aapo(nimi muutettu) teki siinä ja siinä iässä sitä ja tätä". Selän takana vielä jaksaa puhua muille kuinka mä ylisyötän ja repäsen mun lapseni mahan, ja kuinka nyt lapsen rytmityksestäkään ei varmasti tule mitään kun nukkuu 4-6tunnin päikkärit ja blaa blaa blaa.


jeppa - 03.10.2009 - 23:19

sitte ku ollaa suunniteltu synnytys et näin ja näin mä teen, pallolla ja sitten veteen. noh sitten kun sattuukin käymään niin että esim lapsen terveyden tai synnyttäjän terveyden takia synnytettävä sängyssä niin sitten haukutaan synnytys ja sairaala siinä mukana ihan lyttyyn että ei enää koskaan eikä tässä sairaalassa, en tahdo! itte en ainakaan halua suunnitella omaa synnytystä yhtään koska ei tiedä miten menee ja minkä toteaa parhaaksi ja eipähän rupea synnytyksen jälkeen ärsyttämään että menipä v*tui*ksi tämäkin homma


--- - 04.10.2009 - 11:21

Itse halusin synnyttää ilman epiduraalia, mutta koska synnytys käynnistettiin, se käynnistyi niin rajuna (supistukset alusta asti parin minuutin välein ja avauduin 5 cm tunnissa) että en vaan kestänyt... En minäkään tarkkaa suunnittelua tajua, eikös se paras olis tutustua eri vaihtoehtoihin ja mennä tilanteen mukaan.


Heh - 04.10.2009 - 13:59

Tää oli hauska


Amelie - 04.10.2009 - 15:03

Mä voin sanoo että tasan tarkkaan haluan kaikki puudutteet ja keinot jotka saa mun olon helpommaksi.
Mulla on tosi alhainen kipukynnys ja sen kyllä huomasi, onneksi itse synnytys oli helppo, supistelut vaan teki niin kipeetä.

Mulle on sama missä asennossa lapsi tulee pihalle kunhan tulee hengissä
Kyllä luotan sairaalan toimintaan sen verran että neuvovat jos sen parhaaksi näkevät. Ei suunnittele liian tarkasti niin ei jää paha makukaan suuhun jos kaikki ei mene niinuin haluaa.

Kätilö kertoi meille pariskunnasta joka oli valinnut musiikit, asennot, puudutukset, kätilön jne.
No, tosi hetken tullen tuli niin kiire ettei ehtinyt puudutteita antamaan, kätilö oli kipeänä joten ei päässyt, asennot määräsi lääkäri ja rauhoittava musiikki cd:kin oli vaihtunut jytäkämpään jossain vaiheessa äidin tietämättä - haukut sai sairaala.


Riikka - 04.10.2009 - 16:55

Täällä myös yksi tekopyhä kakkiainen joka aikoo vetää ihan luomuna!
Oon ihan hysteerisen piikkikammonen.
Kaikki mahdolliset keijupölyt aion ottaa käyttöön..


Riikka - 04.10.2009 - 16:58

Ja ainiin haluan todellakin synnyttää polvillaan tai kyykyssä enkä tossiaan selällään..epäilisin että se asento on kaikki ahdistavin..


Mimmi - 04.10.2009 - 17:36

Ihan totta, aloittaja! Mä olen kanssa niin käsittämättömän kypsä kuuntelemaan ihmisten mussutuksia omien kokemustensa pohjalta, kuinka minulla pitäisi asioiden olla tai olla olematta. Minähän en oikeestaan ole edes raskaana verrattuna tuttavaan, joka sai kaksoset. Yksi vauva on siis puolet vähemmän raskaana, eli en tiedä koko asiasta yhtään mitään.

Sitten päivitellään ääneen sitä kun onpas sulla iso maha, oletko varma että siellä on vain yksi (kai mä nyt olen, rv 40+3), on näköjään naama vähän turvonnut, puuttuukohan sulta joku synnytysgeeni kun ei vieläkään tapahdu, oletko jotenkin outo kun olet väsynyt, minä en missään vaiheessa raskauttani ollut. Ja kuinka auvoista minun odotusaika olikaan, se oli voimallinen kokemus (joopajoo, on tainnut aika kullata muistot)...Raivostuttavaa!!


Tipsula81 - 04.10.2009 - 17:52

Mie olen kanssa kuullu kaikki kauhukuvat samat kun Chala, yhdelläkään ei ole lapsistaan ja raskauksistaan positiivista kerrottavaa ollu, olipa tuttu tai tuntematon, siksi en ole viitsinyt "luomuna niin pitkälle kun kestää"-aikomuksistani kertoa, siinähän saisi lisää vihoja päälleen. Tietysti täällä nyt tulee kerrottua. ihmeen radikaaleja ihmiset on meitä/niitä kohtaan jotka haluavat koettaa ilman lääkitystä niin pitkälle kuin mahdollista. Ei kai se huonompaa synnyttäjää tee ja kyllä varmasti siinä tapauksessa saa sata piikkiä työntää ja varpaasta nenänpäähän jos lapsenhenki on kyseessä, ei siinä kohtaa sitä katsota.


- - 04.10.2009 - 18:33

Kyllä sitä kuvittelee itse aina kestävänsä ja siksi olenkin lisännyt aina näihin omiin mietelmiini "luomu" synnytyksestä että jos vaan kaikki menee hyvin ja jos en nyt ole liian ylimielinen kivun suhteen..silloin ei saa kaikki kauheinta vihaa päälleen..

Olen saanut jo siitä vihan purkauksia päälleni että haluan synnyttää Vammalassa Tayssin sijaan (pirkanmaalaiset tietää mistä puhun).
Olen kuulemma itsekäs enkä ajattele lapseni parasta..
Että hohhoijaa..


elli - 05.10.2009 - 09:00

Onpas itse asiassa hauska ketju, vaikka ärsyttävistä asioista onkin!

Tuo on niin totta monessa kommentissa, että miksei niistä omista lapsista olla onnellisia, vaan ne on pelkkää vaivaa ja hankaluutta ja kyllä teillä on helppoa kun on vaan yksi ja noin rauhallinen (ihan normaalin vilkas 1-vuotias...sivuhuomautus tähän...) Ja jos on sattunut olemaan unoton yö, niin "odotas vaan kun niitä on kaksi tällaista kun meillä. IKINÄ ei nukuta.,..." Jaahans... Olenkin alkanut vaan kehua omaani, ihan häpeilemättä perin ei-suomalaiseen tapaan kehuskelen kuinka IHANA ja HELPPO ja RAKAS tyttö on, vaikka väliin tekisi oikeasti mieli unohtaa mokoma istumaan Prisman ostoskärryyn...

ERITOTEN ärsyttää nyt
a) Matti Vanhanen
b)Jutta Urpilainen
c) koko vaalirahakohu
d) oma epäselvä työtilanne ja kaikkien kiristyneet hermot sen seurauksena
ja
e) ihmiset joiden mukaan raskaana oleva ei saisi tehdä MITÄÄN fyysistä ponnistusta vaativaa. Piruillakseni vedän BodyPump -tuntini niin tappiin kun ikinäkin vaan itsestäni ja vaavista siltä tuntuu! Ekasta menikin viikolle 22, nyt toivottavasti pidenpään....


Tuulia82 - 05.10.2009 - 11:49

Ärsyttää: Voi olla että sinun on vaikea ymmärtää muun laisia synnytyksiä jos olet itse ollut makuulla koko synnytyksen. Itse koin saavani tosi hyvän luonnollisen avun kipuihin altaasta jossa läämmin vesi ja tangossa roikkuminen auttoi kestämään supistukset paremmin. itselläni ei ainakaan ikinä ole ollut mitään haluan välttämättä synnytyksessä sitä tai tätä, mutta kokeilemaan olen valmis monenlaista. Ensimmäisen lapsen aikana sain epiduraalin ja toisen aikana en ehtiny saada mitään kun altaassa synnytys etenikin niin nopeasti. Jokainen tyylillään... Minusta synnytys tuntuu etenevän nopeammin, kun ei makaa vaan koko ajan samassa paikassa. Mutta se on vain minun mielipide...


Hei elli - 07.10.2009 - 14:37

Jotkut joutuu olemaan ihan TYÖSSÄ loppuviikoille asti..eikä siellä kysellä että nostatkos tuon laatikon ja teetkös tuon..T:työläinen

Että pumppaa sää vaan viikolle 22..hohhoh

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|