Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Polikliininen synnytys

Amelie - 01.10.2009 - 18:50

Eli aluillaan vasta ollaan, mutta parempi kai aloittaa tämän asian miettiminen nyt jo niin voi saada tahtonsa läpi.

Onko kuinka yleistä ja onko kelläkään kokemuksia jakaa?

Esikoisen kohdalla jo pyysin mutta silloin se ei ollut mahdollista kun olin ensisynnyttäjä.
Esikoinen syntyi pe-la yönä ja jo heti sunnuntai aamuna päästiin kotiin kun kaikki toimi niin hienosti, eli _jos_ samalla tavalla käy niin en uskoisi siihen mitään estettä että käydään "vain kääntymässä" siellä ja parin päivän päästä sitten takaisin tarkastukseen.


VASTAUKSET:


Kenkku - 01.10.2009 - 18:59

Sori en voi vastata sulle mut mä oisin kans kiinnostunut tästä aiheesta! Itse olen ensisynnyttäjä (tosin vasta maaliskuussa...), mutta oma tavoitteeni on kotiutua kirpun kanssa asap. En koe tarvetta kuluttaa ylimääräistä aikaa sairaalassa, ellei siihen ole tarvetta. Kokemuksia kaivataan siis myös täällä!


Chala - 01.10.2009 - 19:17

Asiasta kiinnostunut täälläkin, jos ei ihan kuudessa tunnissa kotiin niin mielelään paljon nopeammin kuin kolmessa päivässä mikä esikon kanssa sairaalassa vietettiin. Oli vaan ihan eri asia kun oli perhehuone ja mies paikalla, nyt on sitten pieni esikko kotona ja tahtoo itsekin vauvan kanssa nopeasti kotiin nukkumaan! Vaikkei se sairaalassa olo nyt niin kamalaa ollut niin en kyllä vapaaehtoisesti tahdo siellä taas olla kolmea päivää..

Ongelma tosiaan on se, että synnytän (jos siis kaikki menee normisti tarpeeksi pitkälle) pienemmässä aluesairaalassa, enkä ole mistään löytänyt tietoa että nopeampi kotiutuminen onnistuisi. Onko tietoa onko tämä oikeasti vain isojen sairaalojen käytäntö vai onko joku synnyttänyt pienemmässä paikassa polikliinisesti?


Amelie - 01.10.2009 - 19:24

Miten mulle on Chala jäänyt päähän etä meillä ois sama synnäri (ainakin ollu)?

Me tosiaan päästiin perhehuoneesta yms. huolimatta nopeasti pois kun ei ollut mitään miksi pitää siellä eikä hoitajia muutenkaan näkyny.
Silloin jo oli puhetta että polikliininen onnistuisi kunhan ei ole ensisynnyttäjä (jolle sitä ei myönnetä).

Ja nythän päksissä ei edes perhehuonettakaan saa kun naistentautien osasto siirtyi samaan, enkä mä halua muita mun kanssa samaan huoneeseen niin siksi tätä harkitaan vakavasti...


nikitön - 01.10.2009 - 20:19

Synnytin toukokuussa toisen tyttäremme (esikko 4,5v.) ja pääsinmme kotiin 8 tuntia lapsen synnyttyä.
Kaikki meni hyvin (synnytyksen koko kesto 5 tuntia), ja kun kokemusta oli, päästivät kotiin.
Eli suosittelen, jos ei mitään aihetta sairaalassa makoiluun ole.


Chala - 01.10.2009 - 20:27

Amelie mulla on Lohja ollut synnärinä edellisessä ja nyt ollaan menossa samaan, eli sekotat varmaan johonkin toiseen

Täytyy yrittää muistaa rakenneultrassa kysellä kun parin viikon päästä ollaan sinne menossa. Tietääpähän ainakin onko mahdollista laisinkaan.


Raakku - 01.10.2009 - 22:42

Mä kans kyselin sairaalasta tota samaa asiaa. Täällä uudellensynnyttäjän olis ollut mahdollista päästä kotiin seuraavana päivänä jos kaikki on hyvin mutta varsinaista poliklinikkasynnytystä (6h) ei varsinaisesti ole.

Meillä tyttö syntyi vähän ennen puolta yötä ja olisin päässyt lähtemään seuraavana päivänä, mutta jäätiin kuitenkin toiseksi yöksi hoitajien suosituksesta. Eli osastolla oltiin yksi yö.


Solina - 02.10.2009 - 09:16

Helmikuussa käytiin kääntymässä Tyks:ssä.
Poika syntyi aamulla klo 6.11, molemmat voitiin hyvin, raskaus täysiaikainen(41+3), vauva hyvän kokoinen(4020g/53,5cm)säännöllinen normaali alatiesynnytys. Pääsimme kotiin iltapäivällä, kun lääkäri ehti kierrolla pojan katsomaan. Ikää noin 8h.
Tämä oli myös viides synnytykseni, joten senkin vuoksi meillä oli edellytykset aikaiseen kotiutumiseen. Kolmen vrk:den ikäisenä oli polilla tarkastus ja kaikki oli hyvin.
Suosittelen lämpimästi, meille sopi kuin nenä päähän. Lepäsin kotona paaaaljon paremmin, kuin ruuhkaisella osatolla. VAIKKA kotona isommat sisarukset. Synnytys kun osui hiihtolomaan, saivat kaikki ihastella tuoreeltaan uutta perheenjäsentä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|