Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Montako menee päivässä/viikot

Tupa-koijjaan - 30.09.2009 - 18:12

2-6/29 (Kyä ärsyttää oma käytös)


VASTAUKSET:


Nikitön - 30.09.2009 - 19:02

1-2/20, Ärsyttää itteenikin. Neuvolalääkäriltä sain kamalat huudot. "Jos sä et ole saanut lopettettua eikä sun miehes ole saanut lopetettua tupakointia neljän viikon sisään niin te kummatkin tulette tänne ja mä pidän teille saarnan".
Tuossa yksi hänen lauseistaan.
Vauvaahan hän vain ajattelee ja niin mikäkin.
Vaikka ei tupakoijista se toiselta tuntuu.

Se vaan on niin hiton vaikeeta, miks mä en pysty?
Miksi jotkut pystyy lopettamaan kuin seinään plussan jälkeen?
.. - 30.09.2009 - 19:22

Oikein oksettaa toi teidän keskustelun aihe.. tappakaa tosiaan lapsenne nikotiiniin..Mieti vähä enemmän miltä siittä lapsesta tuntuu imeä sitä savua itteensä ni pystyt lopettaan


miks - 30.09.2009 - 19:26

tästä aiheesta ei saa jutella asiallisesti.. koska oikeasti on ihmisiä jotka polttaa.. osalla niistä on todella suuret omantunnon tuskat. niin ei teän tartte lisätä toisen pahaa oloa kun ette asiasta mitään ymmärrä.


Tipsula81 - 30.09.2009 - 20:28

Ite en polta, mutta en saarnaa, kerron vaan ystäväni tuntemuksia, ajattelin jos tästä apua.. No siis hyvä ystävä poltti tosi paljon, mut sit ku plussas, joka oli viel ylläri, mutta ihana sellanen hälle ja miehelleen. Aluks oli pari nico-purkkaa syöny, mutta ei kuulemma pystyny enää niitäkään, ajatteli kuulemma jotenkin konkreettisesti sitä että hän vetäisi itsekkäästi savua ja pikkupapu yrittää kasvaa ja nauttia äipän kohdussa, jos ymmärrätte mitä yritän selittää. Onhan sittemmin alkanu polttaa ja laps on nyt n. 4 vuotias. Mut raskausaikana se kuulemma jäi kun seinään. Ajatteli jotenkin lahjana sitä raskautta eikä voinu siinä tilanteessa olla niin itsekäs että tupakka olis menny eelle. Itse en osaa sanoa, kun en polta, mutta tsemppii jos pääsette irti röökistä ja mukavaa syksyä muutenkin !


Mulla - 30.09.2009 - 21:20

Jäi tupakka automaattisesti pois kun luin mitä se oikeasti sikiölle aiheuttaa. Ajatus siitä että monta tuntia sen yhden tupakan jälkeen pieni joutuu kärvistelemään tuskissaan kun ei saa kunnolla happea. Ja tämä vaikutus kesti kuusi tuntia..eli siis koko ajan jos poltat vähänkin useamman päivässä. Viimeistään kun vauva alkaa potkia niin sitä alkaa oikeasti miettiä--->Stemppiä sulle, toivottavasti pääset tupakasta eroon niin pieni masukki saa rauhassa kasvaa ja kehittyä.


Itse - 30.09.2009 - 21:27

olen tupakoinut pitkään ja paljon. Jotenkin vaan pystyin lopettamaan polttamisen tehtyäni testin. Jotakuinkin tuollaisia ajatuksia oli itsellänikin kuin Tipsu81 kertoi kaveristaan. Ajattelin etten voi olla niin itsekäs että pilaan toisen pienen ihmisen elämän alun polttamalla.

Nyt olen jo äiti ja vauva kasvanut sen verran etten enää imetä. Nyt taas tupakka voi siis sauhuta. Alkuaikoina kun vauva itki ihan tajuttoman paljon mietin, että onneksi en ollut polttanut sillä kuinka paljon vauva ois silloin itkenyt ja huutanut jos oisin.


Mimi88 - 30.09.2009 - 21:47

kun plussa tuli,tiesin että nyt on hyvä syy lopettaa.
ja suurtupakoitsijana olin itsekkin ihmeissäni miten se kävi niin helposti!parhaimpia päätöksiä joita olen tehnyt.jollain suositellaan nikotiinin korvaustuotteita..ennemmin kuin tupakointia.tämä on arka aihe joka saa monella sympatian mutta myös kiehumisen tunteita joten varautukaa vain.


- 01.10.2009 - 08:16

ymmärrän että on vaikeeta jos tulee yllättäen raskaaksi mutta miksei ihmiset tajua lopettaa röökaamista JO SILLON KUN YRITTÄÄ RASKAUTUA???

ei tulis sitten niin shokkina se lopettaminen.


ku ei - 01.10.2009 - 10:48

se ole niin helpppoa. aina raskauduttuani olen päättänyt lopettaa. ilta kun tullut olen lipsunut. sitten päätän vähentää. ajan myötä sekään ei onnistu. jos en saa tupakkaa, olen niin hermona ja pahalla tuulella että se voi aiheuttaa keskenmenon. on siis pakko polttaa. en voi lopettaa raskaus aikana koska se stressi on nii paha sikiölle minkä koen. asiasta juteltu neuvolan tädin kanssa ja hän on kehoittanut jatkamaan tupakointia vauvani ja itseni tähden.


siksi - 01.10.2009 - 12:23

Tästä aiheesta on vaikea hyväksyä "asiallista keskustelua" kun koko aihe ei ole asiallinen...

surettaa vauvojen puolesta


M - 01.10.2009 - 12:52

Jättäkäämme nämä muutamat kommentit huomiotta, niin tätä ketjua voi sanoa oikeinkin asialliseksi tästä aiheesta. Siksi:lle sen verran , että nämä palstat ovat sitä varten, että näissä voi saada tukea erilaisissa vaikeissa asioissa, joista yksi on tupakoinnin lopettaminen.

Minä polttelin ennen raskautta, tulin raskaaksi ihan yllättäin, eikä se aluksi ollut edes kovin iloinen yllätys, sillä parisuhteessa meni silloin aika huonosti. Ja siihen päälle vielä piti yhtäkkiä lopettaa - se ei todellakaan ollut mukavaa!!

Minua auttoi kaksi ajatusta. Toinen oli samantyyppinen kuin Tipsula kirjoitti, joten sen voi lukea hänen kommentistaan. Toinen taas vähän hatarampi, mutta on toiminut: ajattelin, että tämä raskaus+imetysaika on niin lyhyt aika elämässä, että sen ajan olen polttamatta vaikka väksisin. Kun se on ihi, voin taas poltella, jos siltä vielä tuntuu (tietenkin niin, ettei lapsi joudu kärsimään). Toivon toki, ettei enää tarvitisi aloitta, nyt siis menossa rv 40.

Mikään himopolttelija en ollut, eli minulla lopettaminen oli varmaan paljon helpompaa kuin sinulla ap. Mutta itse ajattelisin niin, että yritä pikkuhiljaa ensin vähentää, koska sekin auttaa. Keksi tupakkahetkiin jotain muuta tekemistä (tiedän että helppo sanoa), koska se tapahan siinä on pahin. Riko kaikki ne rutiinit, joihin tupakka liittyy. Liikutko, ulkoiletko, harrastatko paljon? Jotain uutta kannattaa keksiä tuoakan tilalle.

Oikein paljon tsemppiä sinulle, pystyt varmasti lopettamaan koska niin moni muukin "korsteeni" on pystynyt" Ja älä suotta syyllisty noista joistain kommenteista, täällä niitä saa aina jos tästä aiheesta keskustellaan. Voimia!


ämmä - 01.10.2009 - 13:22

Miettikääs sitä, että ennen vanhaan tupakoitiin sisällä. Mammat kulki mahat pystyssä sinisen savun keskellä! Silloin vielä tehtiinkin niitä lapsia oikein olan takaa.

Eihän sitä enää saisi edes syödäkään kuin salaatinlehtiä, kun kaikki muu on lapselle haitallista.

Kovana kahvinjuojana synnytin 3,5kg 52cm tytön ja raskausaikana poltinkin pari tupakkia päivässä. Niin jäikö pieneksi kahvin ja tupakin takia?
Mun puolesta olisi saanut ollakin pienempi... Tyttö ei ole myöskään ollut normaalia itkuisempi. Hymyilee kuin naantalin aurinko, kun on hereillä.

Nykyään tupakoinnista raskauden aikana on tehty liian suuri halo, mulle sanoi terkkari, että ennemmin tulee esim. huulihalkio foolihapon (vai oliko fosvori?) puutteesta kuin tupakasta! Kaikki nämä asiat vaan automaattisesti yhdistetään tupakkaan, kun onhan siinä tuhansia myrkkyjä. Enkä siis puollusta asiaa mitenkään, enkä ole vastaankaan. Kauheet tuomiot annetaan semmoselle, joka joskus sattuu parit savut päivässä vetäsee. Ja tuomitsia on itse ehkä saanut alkunsa tupakankätkysessä ja tervasessa peräkammarissa?
Eihän se vauva siitä nauti, mutta syntyypähän niitä terveitä lapsia tervakeuhkoistakin.

Mua niin tympäsee ne ihmiset, jotka lukee jotain raskauskirjaa kuin raamattua, eikä ajattele maalaisjärellä asioita. Omaa äidin vaistoaan pitää kuunnella, siinä parhain neovonantaja.

No niin, nyt voittekin haukkua mut pystyyn


ämmä - 01.10.2009 - 13:26

ja ainiin, sekin piti vielä sanoa, että miettikää ennemmin niitä äitejä jotka vetää pongista pilvee ja niistää nenäänsä essoo, pistää suoneen kaikki mömmöt. Noissa tapauksissa voi jo sanoa, että äiti ei ajattele lasta.


Tuulia82 - 01.10.2009 - 13:46

Kovasti stemppiä ja voimia kaikille lopettamiseen!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|