Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Kunnalliset on syvältä

Susu - 30.09.2009 - 14:00

Onhan se toki ihanaa, että saa ilmaiseksi käydä noissa neuvoloissa ja ultrissa...mut täytyy kyl sanoa, et jos olisin heikko hermoinen pimu niin olisin jo seonnut. Oon nyt jutellu yhteensä 5 eri neuvolatätin kanssa ja jokaisella tuntuu olevan eri mielipide ja neuvo siitä miten mun pitäis elää. Yks sanoo et syö terveellisesti, toinen taas et mun pitäis lihota ja kunnolla. Yks sanoo et kohdun pituus on melkein liian iso ja toinen et pikkasen liian pieni. Yks sanoo, ettei kannata mennä ekalle neuvolalääkärikäynnille, koska olen perus terve nainen....sittemmin jokainen täti on ihmetellyt miksi en ole mennyt ekalle käynnille

Ja tällaisiin ihmisiin pitäisi luottaa, että osaavat antaa oikeat neuvot ja niksit raskauden aikana


VASTAUKSET:


Tiuku - 30.09.2009 - 14:12

Noh noh, eipäs yleistetä Minulla ei ainakaan ole mitään valittamista oman kunnan neuvolatädeistä, varsin hyvää infoa ovat antaneet eikä ole tullut vastaan tuollaisia erimielisyyksiä - tai siis ei mitään erimielisyyksiä itse asiassa (:

Mutta onhan se kyllä kumma, että noin eriävät mielipiteet on. Vaikka toisaalta juurikin tuo raskausajan paino voinee olla hieman mielipiteestä kiinni.

Ihmettelen vain tuota kohdun pituutta (jos se siis tosiaan on sf-mitta), sehän ei nimittäin ole mitenkään heidän mielipiteestä kiinni vaan se mitataan ihan yleisen mittapuun mukaan. Kun tuossa neuvolakortissahan on taulukko, josta löytyy se "sopiva" mitta kullekin raskausviikolle.

Minkähänlainen teidän neuvolalääkärikäynti sitten on, meinaan minulla siellä kuunneltiin ensimmäistä kertaa vauvan sydänäänet ja sitten tehtiin sisätutkimus. Eihän ne nimittäin liiemmin liity sinun perusterveyteen Mutta tiedä noita, ehkä he sanoivat sinulle väärin tms.


M - 30.09.2009 - 14:15

Minulla myös vähän samanlaisia kokemuksia.. jo se pelkästään on ärsyttävää, että se terkkari koko ajan vaihtuu. Minulla on ollut varmaan 8 eri terveydenhoitajaa raskausaikana (nyt menossa rv 40). Varsinkin sf-mittauksen suhteen se on tosi huono juttu, yksi terkkari mittasi sen minulta väärin ja jouduin sen takia äitiyspolille kontrolliultraan. kaksi viikkoa odottelin ultra-aikaa aivan paniikissa, mutta kaikkihan siellä oli niin kuin piti ja mittaus osoittautui virheelliseksi.
Tuo on kyllä outua, että sanovat ettei kannata mennä lääkäriin.. miten se terkkari voi sen päättää? Ja jos saat oikeasti huonoa palvelua, voit ottaa yhteyttä esimieheen.
Mutta onhan se tosiaan hyvä että seurataan, vaikka välillä se onkin vähän sitä sun tätä


vauvapuolelta - 01.10.2009 - 06:34

mielestäni tuo sf-mitta on aika epämääräinen tapa, tulos riippuu mittaajasta eikä kerro vauvan kehityksestä kuin viitteellisti.
Mulla oli pieni masu ja vauvan asennosta riippuen välillä tuli huolestuttavan pieniä sf-mittoja. Yhdesti eri henkilö otti mitan ja tuli pienempi mitta kuin edellisellä kerralla! Eihän se nyt ole edes mahdollista että masu olis pienentynyt 2 viikossa.... Ärsytti lähinnä kun sitä sitten päiviteltiin...jos oikeasti on niin huolestuttavaa, niin miksi eivät lähetä ultrattavaksi, kun siellä selviää enemmän asioita?
Vauva oli täysin terve ja syntyi rv.38.


vauvapuolelta - 01.10.2009 - 06:40

niin ja synnärillä tuo sama juttu jatkuu, joka kätilö sanoo eri asiaa vauvanhoidosta, korvikkeen antamisesta, maidontulosta ja imetyksestä....Tottakai kätilöt ovat ammattilaisia, mutta koulukuntia on erilaisia....kannattaa loppupeleissä luottaa omaan äidinvaistoonsa!


Ansku - 01.10.2009 - 11:08

Meillä neuvola mainosti eka kerralla että "meidän neuvola on onnekas kun meillä on ultralaitteet".

No ongelmana on vaan ettei niitä haluta käyttää lääkärikäynneillä. Syyksi ilmoitetaan että kun ei nähdä tarvetta niin ei käytetä. Eli kalliit laitteet lojuu käyttämättöminä. Ei voi ymmärtää. Joku toinen neuvola olisi varmasti käyttämässä laitteita koko ajan jos vaan heillä olisi ne.


K@tti - 01.10.2009 - 14:15

Mulla on onnea kun olen saanu todella ihanan neuvolatädin. Vähän vanhempi nainen, rauhoittava persoona, todella kannustava, antaa tietty neuvoja mut on myös sanonut et terveellä maalaisjärjellä kyllä pärjää pitkälle. Aina voi soittaa ja kysyä jos jokin kaihertaa mieltä..

Meillä on suht pieni kunta ja homma toimii tk.ssa muutenkin hyvin. Yksi lääkäreistä on ollut erikoistumassa äitiyspolilla ja hänelle saa hyvin ajan jos on jotain raskauteen liittyviä ongelmia vaikka toimii myös yleislääkärinäkin. Ansku kirjoitti et vaikka on hänen neuvolassa on ultra niin sitä ei käytetä.. Todella harmi tuollainen, eihän se laite käytössä kulu!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|