Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

lokakuulaiset!!

ninnuli - 29.09.2009 - 19:15

moikka!

oliskohan tää enteilyä tulevasta??vai odotanko liikaa?? tänään poika mylläs niin että vihloi kun mikäkin luita ja kipu oli mitä mahtavin...nyt tuntuu kun selkä olis jumissa ja välillä tulee semmonen paineen ja kivun tune selkään...on ollut tosin tällä viikolla vihlovaa kipua toisen pakaran puolella kun puukolla iskettäs ja kipu vetää reiteen taitaa joku lihas olla jumissa pahemman kerran mitäs muille kuuluupi??

ninnuli 38+4


VASTAUKSET:


markka - 29.09.2009 - 20:51

täällä on kanssa supistellu aika paljon tänää, mutta ei ihan hirveen kipeitä oo tullu. Eikä oo tainnu olla säännöllisiä, mutta paljon niitä on tullu.
Ja niinkun kirjottelin tonne aikasempaan niin tänää oli neuvola missä kaikki oli ihan ok. Vaavi ei vaan tykkää paikallansa pysyä kun otetaan sydänääniä.
Mä yritän kärvistellä vielä yhdessä kasassa noin pari viikkoo niin on sit täysaikanen.


Sunflower - 29.09.2009 - 22:20

Tänne kuuluu hyvää. Vointi mainio eikä tietoakaan mistään supistuksista. Ihan puun takaa alkoi esikoisen syntymäkin kyllä ja kesti eka nipistyksestä vain 5h, joten luottavaisin mielin olen vielä..

Huomenna synnytyksen suunnittelu-ultra. Ihanaa nähdä masuvauva. Ja kiva saada vähän kokoarviota ja varmistusta siitä että tyyppi on masussa oikein päin.

Kovin neiti liikkuu ja liikkeet alkavat kyllä jo sattua, kun oikein pikkukantapää rusentaa kylkiluita.. Mutta pääasia että liikkuu..

Voisko Ninnuli toi sun kuvailema kipu olla raskausissias oireita. Mulla ainaki repii välillä oikeaan kankkuun, niin et jalka meinaa lähteä alta. Joku hermo jää puristuksiin, kun vauva painaa.

Tulen huomenna sit kertomaan ultrakuulumisia. Öitä!
Kukkane rv 36+3


Lilli - 29.09.2009 - 22:31

Kirjottelinkin jo nla -kuulumisia tuonne edelliseen ketjuun. Nyt on illan aikana alkanut enemmän ja enemmän tuntumaan menkkamaista jomotusta alaselässä ja -vatsalla.. täytynee mennä nukkumaan kauratyynyn kanssa Supistuksia tulee ajoittain, mutta ne ei vielä tee kipeää. Närästykseen oli pakko kokeilla jätskiä... kumma kyllä ei auttanut
Yrittäkäähän saada nukutuksi!

Lilli & Tyyppi rv 38+3


hissu - 30.09.2009 - 08:06


Paineen tunne voipi hyvinki olla supistuksia, kaverillani ei muita suistuksia tullukkaan kuin paineen tunne alaseläs. Mut minäkin kyl veikkaisin sitä pyllyn vihlontaa issiaiseksi, tai ym. lihaksen jumitus särkyä
Itsellänikin muutaman kerran ollu ny mahasuppareitten aikana hirvee paineen tunne alaseläs, mut täs sitä viel ollaan, eikä säännöllisistä supistuksista tietoakaan..
Aikasemmat syntynyt la:n kynnyksellä, mut tästä on jotenki semmonen kutina et yli menee nii et hujahtaa..ny rv 39+0
Toivottavasti ei mee! jaksamisia ja poksumisia lokiksille!


Lisbet - 30.09.2009 - 09:01

Olin kanssa eilen lääkärineuvolassa, kohdunsuu oli pehmentynyt ja kaula lyhentynyt! Lääkäri kehotti vähän ottaa rauhaksiin vielä muutaman viikon, nyt on rv 35+5. Mulla on kanssa ollut noita Ninnulin kuvailemia selkäkipuja, varsinkin kävelessä. Muuten menee ihan kivasti. Vointeja kaikille!


*S* - 30.09.2009 - 09:20

Alapäähän sattuu vauvan myllätessä ihan sikana, täytyy oikein kiljasta välillä! Vaavi siellä tekee tietänsä ulos.
Supistelee paljon, muttei niistä ole kuin ihan muutamat kipeitä.

Ilman ennakkovarotuksia/oireita täälläkin on kaikki 3 synnytystä käynnistyneet. Eiköhän tämäkin

Hyviä vointeja kaikille!

*s* rv 38+5


Hedu - 30.09.2009 - 10:03

Mullakin on noita samoja Ninnulin kuvailemia tuntemuksia/oireita. Äsken vihlas emättimeen sillä tavalla kuin sinne olisi puukko/paksu neula työnnetty. Säikähdin jo, että nytkö vedet tulee. Ei kuitenkaan. Limatulpan irtoamista en ole huomannut, joten kaipa se on vielä paikallansa. Mullakin on paineen tunnetta ja masulla sekä alaselässä samaa kipua kuin oli kuukautisten aikaan. On myönnettävä, että olen aika tympääntynyt tähän olotilaan. Vauva saisi jo syntyä. Mua sattuu liikkeet todella paljon sekä ylävatsalle että tuonne alapäähän ja kaikkiin mahd. luihin.

Perjantaina neuvolaan, jos kasassa ollaan, ja myöskin synnytyssalikierrokselle
-Hedu 36+3-


Enni - 30.09.2009 - 10:16

edellisessä ketjussa valittelin kun ei mitää oireita mitkä viittais et vauva haluis joskus syntyäkin mutta nyt niitä sit on. aamu yö meni valvoessa supistusten takia ja vieläkin supistelee välillä+muutenkin outo olo. eli kai se maha-asukki sieltä joskus haluaa ulos tullakin täällä ei käydä ollenkaan lääkärissä raskausaikana jos kaikki menee hyvin eli ei ole mitää tietoa onko alapäässä tapahtunut jotai. selviää sitten joskus kun synnärille lähtee näytille.
huomenna muuten alkaakin jo meidän kuukausi eli eiköhän vauvailmoituksia ala kohta kuulua

Enni 36+5


K@tti - 30.09.2009 - 11:05

Laitoinkin eilen neuvolakuulumisia tuonne alemmas. Viimeyö oli pitkästä aikaa himppu vaikea. Illalla alko jo supistelemaan aika reilusti mut johonki aikaan ne sit lopahti, nyt olo on taas ok. Sit kun lopulta sain unen päästä kiinni, näin painajaisia hautajaisista..

Mullakin ollu välillä issiasoireita, vähemmän onneks kuin silloin kun olin täyspainoisesti töissä. Heti kun alkaa tuntumaan kireyttä pakarassa tai reidessä yritän venytellä. Oon saanu miehelle opetettua miten kannattaa hieroa ja se auttaa nyt paremmin kun ei oikeen pääse taipumaan parhaiten venyttäviin asentoihin


AnnaE - 30.09.2009 - 11:34

Täällä jännitetään ja jalat ristissä toivotaan että vauva päättäisi pysyä masussa ainakin viikon, kun isukki seilaa helsinki-tukholma väliä. Ensi keskiviikkona isi aloittaa sitten kolmen viikon loman, joka toivon mukaan jatkuu suoraan isyyslomana. Vaikka pakkasin minä miehelle passin mukaan ja katsoin mahdollisia lentoja tukholmasta, jos näyttää siltä että synnytys käynnistyy, kun laiva on siinä päässä. Eilen supisteli aika reippaasti, vaikkakin kivuttomasti, meinasi ihan tuskanhiki nousta pintaan kun ajattelin että jos synnytys vaikka käynnistyykin, juuri kun miehen laiva on irronnut helsingissä laiturista, eikä takaisin pääse ennen kuin seuraavan päivän illaksi, jos valitsee sinivalkoiset siivet kulkuvälineeksi.

Kivuttomia supistuksia on siis tullut enenevässä määrin koko ajan, viime viikon maanantaina tilanne kohdun suulla oli sormelle auki ja kaulaa jäljellä 1,5cm. Ja kaiken maailman vihlomista ja juilimista tuolla alapäässä esiintyy vähän väliä, että eiköhän siellä jotain tapahdu. Supistukset aiheuttaa välillä kamalia vihlaisuja nivustaipeissa, ne kestää ehkä sekunnin kerrallaan, mutta melkein lennättää polvilleen, kun niin ikävältä tuntuu. Muuten olo on oikein hyvä, öisinkin saan nukuttua yllättävän hyvin, eikä vessassakaan tarvitse käydä kuin kerran yössä.

Aurinkoista päivän jatkoa kaikille! Allekirjoittanut pakkaa koirat autoon ja suunnistaa suolle, pitkospuita pitkin ihailemaan syksyistä luontoa.

AnnaE 37+4


M - 30.09.2009 - 13:23

Heips!

Täällä samaa edelleen, juuri noita vihlomisia tuonne häpyluihin niin että saa kivusta kiljua... Ja niiden lisäksi ei-kipeitä supistuksia harvakseltaan... saa nähdä kauanko tässä joutuu vielä palloilemaan, LA ylihuomenna. olin todellakin luullut tässä vaiheessi jo synnyttäneeni, mutta ei kun ei. Minäkin olen jo totaalisen väsynyt tähän odotteluun.
Eilen oli neuvola ja kaikki muuten ok, se verenpaine vaan edelleen korkea (130/92), eli rauhassa täytyy olla. Sf 34, ei ole kahteen viikkoon enää noussut, painoa sen sijaan tullut viikossa kilo. Nyt yhteensä 14 kiloa.. Plääh. pitää taas perjantaina mennä verenpainetta mittauttamaan. Olen kyllä aivan kypsänä täällä kotona, koneella tulee istuttua päivät pitkät. Toivottavasti ei mene enää kauaa, mä en jaksa!!
Täällä on muuten joku joka on varmaan vahingossa ottanut saman nikin käyttöön kuin minulla. Olen koittanut häntä metsästää, muttei ole ainakaan vielä huomannut huuteluani... eli saatanpa joutua vielä viimehetkellä vaihtamaan nimimerkkiä, tylsää...
Mutta eipä muuta kuin jaksamista edelleen kaikille, huomenna alkaa jo lokakuu!
Terveisin turhautunut M, 39+5


Äiskä A - 30.09.2009 - 13:30

Täällä käyty tänään neuvolassa ja kaikki oli ok. Sf-mitta oli nyt 34 ja eilen todettu rt ennallaan. Vauva siis ilmeiseti vkonloppuna teki kuperkeikan ja kääntyi perätilasta rt:hen. No hyvä niin, toivotaan että pysyy nyt tässä tarjonnassa! Painoarvio oli eilen Tyksissä 3000g. Nyt tänään supistellut tosi paljon ja vauva painaa selvästi tuonne alaspäin enemmän ja vihloo välillä aika tuimasti. Kaikille Tyksissä kävijöille muuten tiedoksi että sinne ei saa lapsia viedä infektiovaaran vuoksi. Huomasin eilen kissankokoisen kyltin äippäpolin/synnärin ovessa! No oma 2 v oli mukana ja aika 5min päästä joten enpä voinut häntä uloskaan jäättää. Tyksiin on keskitetty sikainfluenssa tapaukset ja siksi tämä varoitus! Oma lapseni istuikin sitten 1,5 tuntia siellä Tyksissä kiltisti rattaissa ja käsidesiä kului mukavasti... onneksi siellä oli tosi hiljaista, 2 äitiä lisäkseni.
Seuraava neuvola-aika onkin vkolla 39 ja se on toivottavasti viimeinen .


Maria82 - 30.09.2009 - 13:32

Neuvolalääkärissä käyty. Kohdunkaulaa jäljellä vieläkin 3cm (höh!) , kohdunsuu sormelle auki ja lievästi pehmentynyt. Eipä kuulemma synny vielä tänään eikä varmasti huomennakaan. Vaikka eihän sitä ikinä tiedä, kun muutamakin tiukka supistus voi tehdä jo ihmeitä! Poitsu on onneksi edelleen rt:ssa (ollut jo toooosi kauan...) Sf-mitta oli 32 ja verenpaineet kerrankin neuvolassa mitattuna mielettömän hyvät! Ihme, kun yleensä on tosi korkealla, ja siksi olenkin mittaillut kotona. Kotona vaan yleensä saan noita hyviä lukemia. Turvotusta on tullut jonkin verran. Paino noussut yhteensä nyt 11,1kg. Ja vajaan viikon päästä ollaan täälläkin täysiaikaisia! Eli eiköhän sinne asti päästä! Mukavaa loppuviikkoa!

Maria82 36+1


Maria82 - 30.09.2009 - 13:35

Niin, ja vauveli on kuulemma keskikokoista vähän pienempi, eli ei mikään jättiläinen ole tulossa! Esikoinen oli syntyessään 3440g, joten jos päästään (joudutaan) odottamaan sinne saakka, niin menee varmaan aika lailla samaan painoon. Esikko syntyi siis 40+2.


mamma-79 - 30.09.2009 - 13:48

Mulla eilen TYKS:ssa synnytystapa-arvio ja painoksi arvioivat nyt 3100g. Sain vielä uuden ajan kahden viikon päähän ja katsotaan sit kokoa vielä uudelleen. Kaikkia kuulemma hyvin vauvalla, vaikka sydänkäyrää otettaessa hän ei ollut kovin yhteistyöhaluinen... Kohdunkaula oli viuelä kiinni ja kanavaakin 3 cm jäljellä, joten näyttäis isltä että lähelle laskettua ikaa ainakin mennään. Vähän olin jo toiveillut että tulis vähän ennen, mut eihän sitä koskaan tiedä. Vointi on hyvä. Pari yötä vaan mennyt aikas levottomasti, kun esikoinen ollut vähän kipeänä. Nyt rv 37+2


Mimmi - 30.09.2009 - 14:12

Meidän vauva näyttää nyt olevan 4000g!Tänään käytiin neuvolassa. LA on huomenna, eikä yhtään mitään synnytystä ennakoivia tuntemuksia ole ollut, siis ei edes yhtä pientä harjoitussupistusta koko raskausaikana...Saa nähdä mennäänkö yli ja käynnistykseen. Lääkkeellinen käynnistys kyllä pelottaa ja paljon.

Mimmi ja mörssäri 39+6


Sunflower - 30.09.2009 - 14:28

Terveisiä ultrasta Siellä kaikki hyvin. Neiti oli edelleen neiti, ei ollut pippeliä kasvattanut sitten viime ultrauksen.. Hyvä niin, koska muuten meidän poju kulkis melko pinkeissä vetimissä.. Painoarvio oli nyt 2700g. Esikoinen oli syntyessään 3400g, samankokoista povasivat nyt. Se olis oikein sopiva. Ja testattu juttu, että sen kokoinen kaveri meitsistä mahtuu ulos..

Mun selällään ollessa lasen napanuoravirtaukset vähän heikkenivät ja mut käskettiin kyljelleen, jolloin käyrä parani. Käskettiin välttää selällään oloa pitkiä aikoja.

Alakertaa ei nyt edes tutkittu, eli en tiedä missä mennään. Mutta jatketaan odottelua..
Kukkanen ja neiti 36+4


lokakuinen - 30.09.2009 - 14:40

Mielenkiintoista lueskella, kun monella on ollut jo tuo viimeinen lääkäri. Itsellä se on vasta ensi maanantaina, kun on rv 38+0, kumman myöhään jättivät.

Tänään oli neuvola ja painoa tullut viikossa 1300g lisää. Nyt tullut raskauden aikana yhteensä 11kg. Sf-mitta oli pysynyt samassa 36cm, kun viime viikolla oli 3cm kasvanut. Neuvolatäti saikin tänään kaivella päätä tuolta syvältä lantiosta, eikä millään meinannut saada siitä otetta. Ilmeisesti oli painunut hiukan alemmas. Välillä jo epäili kääntyneen istalleen ja minähän tietenkin säikähdin, mutta oli sitten kuitenkin oikein päin.

Olipas mukava valittaa jollekin antaumuksella, kun on tympäsevää ja kivuliasta olla raskaana. Kun nuo alimmat kylkiluut on aivan kosketusarkana, vihlomista vähän joka paikassa, yksittäinen peräpukama on ilmaantunut ja akne on pahempi kuin koskaan teininä. Mahakin ihan piukeena heti jos kävelee vähänkään reippaammin. Tosi hehkeä olo. Ilonaiheena sentään tuo uusi fleecepuku, jonka kävin ostamassa vauvalle kotiutumista ja alkutalvea varten Sitä jaksaa ihailla ja kuvitella syliinsä pehmoisen paketin.

Toivonkin muille parempaa vointia ja jaksamista viimeisille viikoille!


mini-lepa - 30.09.2009 - 14:57

harmittaa kun kaikki tuntuu tietävän minkä kokoinen vauva on tulossa... itselläni ei mitään tietoa... en tiedä onko yli vai alle 4kg neuvolantäti ei kokoa osaa arvioida eikä ole osannut neuvolalääkärikään...

supistuksia taitaa olla, kivuttomia tosin, pari päivässä mutta siinäpä ne ovatkin... muuten on aivan normaali olo mitä nyt taitaa hb olla taas laskenut kun väsyttää koko aika... huomenna olisi taas neuvola.. voisi tulla jo kunnon supistuksia! viikkoja nyt jo kuitenkin paljon, tai siltä ainakin tuntuu... vajaa viikko ja sairaalakassia ei vieläkään valmiina taitaa jossain vaiheessa tulla kiire sen kanssa mutta sitten pakkaan kun tunne tulee että kohta synnytetään

M-L ja termiitti 39+1


tuikkis - 30.09.2009 - 15:41

Neuvolalääkärissä käyty.Lääkäri arvioi vauvan "syntymäpainoksi" 3-3,5kg.Kohdun suu oli kiinteä ja kiinni vaikka niitä kipeitäki suppareita on tullu.Eikä vauva myöskään oo laskeutunu vaikka semmonen olo itelläni on ollukin,sf-mitta oli 34cm.
Lääkäri tosin kehotteli kassia pakkaamaan valmiiksi mut saas nähä millo tulee sit pakattua

Hb oli huimat 128! ei varmaan ikinä oo ollu noin hyvä
Painoa oli tullu kolmessa vkossa melkein 3kg..siitä vähä neuvolatäti huomautti.Turvotusta ei oo pahemmin ja virtsakin puhdas joten raskausmyrkytystä ei epäillä.Ja tästä lähtien noin neuvolakäynnit onki sit viikon välein.

Mut ei siis tänne sen kummempaa..odottelu vaan jatkuu.
tuikkis rv 36+0


Äiskä A - 30.09.2009 - 19:47

Mihin muuten mennään lokakuulaiset, jos tämä perhekerho kaatuu? Ja todennäköisesti niin valitettavasti tulee käymään.


niiskuneiti-78 - 30.09.2009 - 20:32

mulla on viikot tänään tasan 36+0.olin äitipolilla synnytystapaarviossa,kun edellinen synnytys sektio...nytkin päädyttiin sektioon ja se olis sitten 21.10.vähänkö alkaa jänskättämään!=D


mamma-79 - 30.09.2009 - 21:10

Niiskuneiti-78: saako udella miksi sulla sektio viimeksi ja miksi nyt myös päädyttiin siihen? Mulla siis sektio takana pysähtyneen synnytyksen takia (poika oli myös tosi iso) ja toistaiseksi nyt ainakin olisi tarkoitus synnyttää alakautta, painoarvio nyt siis 3100g ja rv 37+2


markka - 30.09.2009 - 21:22

Siis miks tää paikka tulee meneen nurin? Mä oon nyt ihan pihalla. Mikä olis sellanen mukava keskustelupaikka missä ei jokaisesta kysymyksestä tulis kakkaa niskaan? Oon jonku verran lukenu 2+ssaa mutta se tuntuu ainakin olevan vähän sellanen ettei siä voi keskustella mitään hyvillä mielin.


niiskuneiti-78 - 01.10.2009 - 07:52

viimeksi oli perätila ja siksi sektio,nyt haava oireillut koko raskauden ajan joten repeämisvaaran takia päädyttiin sektioon...


Lisbet - 01.10.2009 - 08:51

Mä ihan järkytyin, että se ulvilan murhaaja on tämän palstan ylläpitäjä. Tuossa hänen kuvansakin http://www.perhekerho.net/kerho/index.htm. Mihin siirrytään? Olisi mukava jatkaa kuulumisien vaihtamista vauvojemme syntymien jälkeenkin!


Karitsa - 01.10.2009 - 09:12

Niimpä! Täytyy sopia joku paikka minne mennään tällä porukalla. Onkos jollain ideoita? Koskakohan on sitten kaatumassa jos kaatuu?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|