Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

onko muilla?

peppi - 28.09.2009 - 20:23

elikkäs tänään koko päivän ollut outo painon/puristuksen tunne tuossa ylävatsalla rintalastan alapuolella.
ei ole närästystä.
aikaisemmin mulla ollu kaks raskausmyrkytystä, ja muistelisin et olis ollu samanmoisia tuntemuksia. päätä ei kuitenkaan ainakaan vielä särje, eikä verenpaine ole koholla, äsken mittasin oli 121/76.
askarruttaa moinen! :/


VASTAUKSET:


... - 28.09.2009 - 20:38

turhaa kai sinä täälä sitä kyselet


peppi - 28.09.2009 - 21:01

jep,jep..
eli onko kellään muulla ollut samanlaisia tuntemuksia?
kitos asiallisista vastauksista!!


Onneli - 28.09.2009 - 21:17

Mulla kans sattuu/pistää päivittäin, mutta ei koko aikaa ihan samasta kohtaa. Sama kipu on mulla ollut jokaisessa kolmessa raskaudessa, mutta en tiedä mistä johtuu. Loppuu ku seinään synnytyksen jälkeen. En tiedä liittyiskö kipu maksan toiminnan häiriöihin. Tuleeko se kipu sulle jossain tietyssä asennossa tai onko jossain asennossa parempi olla tai johonkin vuorokauden aikaan? Mulla ei myöskään ole närästystä, mutta kukaan lääkäri ei taas oikein tunnu siitä välittävän, joten en ole tässä raskaudessa vaivasta juuri edes maininnut. Ne pitää sitä vaan närästyksenä.


peppi - 28.09.2009 - 21:22

mulla on tänään koko päivän ollu tuo kyseinen tunne,ei helpotu missään asennossa, eli koko ajan tuntuu sellanen puristus tuossa.
ja kipu on koko ajan samassa kohdassa, eli tossa niin kun rintojen välissä aivan rintalastan keskellä, sen alapuolella ylä vatsalla.


Onneli - 28.09.2009 - 21:39

Siis mulla kipukohta on siinä ihan ylhäällä, missä kylkiluut "avautuu". Kääk, en osaa selittää. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? Onko sulla samassa kohtaa?


Onneli - 28.09.2009 - 21:43

Kuinka paljon sulla raskausviikkoja?


peppi - 28.09.2009 - 21:56

juurikin varmaan samaa kohtaa tarkoitan kun mitä sinä.
mulla on nyt menossa 26+5. edellinen tytsky synty rv 29 tuon raskausmyrkytyksen vuoksi.
sen takia pikkuinen pelko pyllyssä että mistäköhän nyt mahtaa olla sitten kyse..huoh..


Onneli - 28.09.2009 - 22:14

Mulla on ylävatsakipu alkanut kans kaikissa raskauksissa siinä rv 20 tienoilla. Ja eka lapsi syntyi rv 33 tasan. Toinen meinasi myöskin, mutta saatiin pysymään sitten sisällä niin, että syntyi 39+6. Nyt odotan kolmatta, rv 32+1. Joten mietityttää tää kipu minuakin...


hömppäliisa - 29.09.2009 - 08:32

Mulla kans tuntuu välillä jotai pientä kipua juuri tuossa kuvailemassasi kohdassa, mutta onneksi mulla auttaa ihan vaan asennon vaihtaminen. Kyselehän kuule joiltakin "viisaammilta" tuosta jos kerran aikaisemminkin raskausmyrkytys ollut. Toivottavasti ei ole sitä.

Ja asiasta toiseen ja kolmanteen... Meille tuli eilen ensilumi Ja mulla on taas ihana joulufiilis Puoliltapäivin ois neuvola, jonne joudun tuon esikoisen ottamaan mukaan, kun soittivat viime viikolla neuvolasta ja muuttivat aikaa aikaisemmaksi, ääh. Tiiän jo valmiiksi, että tyttö kyllästyy siihen, kun äitiä tutkitaan eikä mihinkään saa koskea. Aikaisemmin sovittuna ajankohtana mies olisi kerinnyt töistä kotiin ja tyttöä vahtimaan, mutta kun on se lääkäri siinä ja sille ei sitten sopinutkaan se aikaisemmin sovittu aika. Perskeleen lääkärit........


peppi - 29.09.2009 - 08:50

huomenia! ei tuntunut tuo yö lepokaan auttavan asiaan. puristaapi koko ajan.. pitää ny vähän seurailla että mihin päin alkaa mennä, ja sit käydä polil jos ei ala helpottaa tän päivän aikana.

hömppäliisa: voi että!! toivottavasti saat jotenkin puskettua tuon neukku käynnin lävitse. mä kans joskus joutunu ottamaan yhtä meidän muksuiusta mukaan, ja kyllä oli aika moinen taistelujen tanner tuo keikka.


Pisamatar - 29.09.2009 - 09:38

Mulla on ollut tuollaisia tuntemuksia kyllä, sanoivat silloin ensimmäisen kohdalla että johtuu siitä missä vauva milloinkin majailee eli jos painaa keuhkoja tai sisäelimiä niin äidin olo voi hyvinkin olla tukala eikä happi tunnu kulkevan ja puristaa. Tämän toisen kohdalla en siis ole edes kysynyt vaan olettanut että kyseessä on sama "vaiva". Mulla auttaa se kun menee kontilleen hetkeksi, silloin on parempi hengittää. Itselläni ei ole ollut raskausmyrkytystä tai edes epäilyä kummassakaan raskaudessa. Tsemppiä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|