Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

ponnistuksista

tietämätön - 28.09.2009 - 11:29

Mulla on loppuraskaus menossa ja nyt parina päivänä on tullut tällänen mulle uusi asia eteen..Supistelee välillä kivuliaasti, välillä kivuttomasti (se on ok, tiedän), mut sit välillä tulee aivan älytön tarve ponnistaa..Onko muilla ollu tällästä? Olen jotenki aina luullu et tää ponnistusvaihe kuuluu tulla vasta sairaalassa tositoimissa. Kysyn vielä neuvolasta tätä kun mulla on sinne tänään käynti, mut valaiskaa mua onko tämä kovin yleistä..


VASTAUKSET:


jospa - 28.09.2009 - 11:34

sulla on synnytys käynnissä? Soittelepa synnäreille, ettei pullahda vauva olkkarin lattialle!


Lilian - 28.09.2009 - 11:57

Hui! Kuulostaa oudolta. Onko sulla eka lapsi tulossa? Supisteleeko sulla jatkuvasti pitkän aikaa ja usein vai ihan vaan välillä? Tuleeko se ponnistamisen tarve silloin kun on supistellut pitempään?

Millä raskausviikolla olet?

Anteeksi tämä kamala kysymysten tulva, mutta olen jotenkin kuvitellut, että se ponnistamisen tarve tulee sitten kun ihan oikeasti tietää synnytyksen olevan käynnissä.

Tule kertomaan sitten mitä nauvolassa sanoivat!


Miarah - 28.09.2009 - 11:58

Mä luulisin et sulla vaan vauva puskee päätänsä nyt lähtökuoppiin...mut jos synnytys tosiaan käynnistyy se avautuminen tosiaan tapahtuu ensin ja sit se ponnistusvaihe....ja sen kyllä erottaa koska se tunne on sellainen että sun on vaan pakko ponnistaa.


ap - 28.09.2009 - 13:18

Lilian; rv 37 ja eka lapsi tulossa. Näitä supisteluita tulee ihan vaan välillä, niissä ei ole mitään säännöllisyyttä.. Ja jos enemmän liikun ja aherran, sillon tulee helpommin kivuliaita suppareita. Kohdunkaula on lyhentynyt ja ainakin perjantaina oli vielä kohdunsuu napakasti kiinni.Vauva on ollu tukevasti kiinnittynyt jo pidemmän aikaa..

Soittelinkin äsken synnärille ja he sano et voin kyllä kuulostella asiaa vielä kotona koska supistelut ei ole säännöllisiä.Ponnistusjutusta eivät sanoneet mitään..

Kerron sit mitä neuvolassa sanottiin. Onneks meidän tk:ssa on sellanen lääkäri joka on ollu töissä äippäpolilla. Hän osaa katsoa ja tutkia tilanteen samalla jos niin tarve vaatii.


Jeti - 28.09.2009 - 13:20

Vauva kaivautuu kivasti aina vaan alemmas.. Sitä mä veikkaan.


Lilian - 28.09.2009 - 13:34

Toivottavasti se ei sitten ole mitään ihmeellistä. Kaipa ne siellä synnärillä tietävät ja osaavat arvioida ja jos tarve, pyytävät näytille.

Se vaan ainakin itsestä tuntuu kurjalta, kun olen soittanut pariinkin otteeseen synnärille/äitiyspolille, koska mulla on ollut sellainen kummallinen vaiva, josta itse olin tosi huolissani ja siellä kätilö vaan sanoo ettei tarvitse tulla näyttämään, vaan että ei se mitään ihmeellistä ole. Kun itseä pelottaa ja hirvittää ja ne katsomatta sanovat noin. Mutta pitää vaan luottaa, etä ne ovat kokoneita ja tietävät mitä tekevät.


Martha - 28.09.2009 - 16:16

Mulla oli esikoiselta semmosta kummaa ponnistus tarvetta.. vähän niinku ois kakattanu hulluna , mutta ei kummiskaan oikeasti... just tais olla noilla viikoilla. Synnytyksessä ponnistuksen tarvetta ei sitte tuntunukkaan Mulla tosin oli spinaali puudutus


ap - 29.09.2009 - 12:44

Kävin eilen neuvolassa ja siellä terkkari kans sano että noita ponnistus-tarpeita saattaa tulla kun vauva myllää itteensä "asemiin".. Toisilla enemmän toisilla taas ei ollenkaan.. Elikkä olit Jeti aivan oikeessa Jotenkin se vaan tuntuu niiiiin hurjalta päkistellä ja ponnistella vähän niinkuin turhaan..


Lilian - 29.09.2009 - 14:56

No hyvä, ettei sen kummempaa!!!

Mua vähän ihmetyttää tuo ponnistamisen tarve, kun vaikka olen yhden lapsen synnyttänyt, en tiedä mitä se ponnistamisen tarve on. Kaikki siitä puhuu, mutta mulle se on mysteeri.

Mulla ei ikinä raskauden aikana ollut tuollaista tunnetta eikä edes synnytyksen aikana!!! Sain epiduraalin ilmeisesti liian myöhään, joten en edes tiennyt milloin supistaa, vaan piti kätilöltä kysyä. Se herätti hilpeyttä muussa sairaalan henkilökunnassa, joka huoneessa oli, sillä kai se normaalisti menee niin, ettei sitä supistusta voi olla huomaamatta, vaikka olisikin puudutus päällä. No, pääasia kai, että poika tuli ulos.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|