Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

G. Vinkkejä pahoinvointiin/ oksenteluun

yrjö - 27.09.2009 - 18:58

Miten sinä "yrität" päästä pahimman pahoinvoinnin ja oksentelun yli?

Kaikki vinkit tervetulleitä!!!!! En kestä enää, yök


VASTAUKSET:


hommaa - 27.09.2009 - 19:09

sellainen ranneke jota mainostetaan raskaus ja matkapahoinvointiin. joku täälläkin kehui hyväksi.


sinna - 27.09.2009 - 19:31

Eipä tuota pahoinvointia taida oikein muu lievittää kuin aika


Kenkku - 27.09.2009 - 20:04

Itse kärsin pahoinvoinnista 10 viikkoa, rv 6:lta alkaen... Parhaiten auttoi kyllä aika. Mutta mutta... Mulle ne rannekkeet eivät auttaneet yhtään, mutta akupunktio katkaisi pahimman pahoinvoinnin pois. Ilman sitä olisin varmasti ollut tipassa. Se syöminen, vaikka ällttäs kuinka, täytyy vaan pakoittaa itsensä syömään tiheään ja pieniä annoksia. Ja kannattaa syödä mitä vaan maistuu, eikä miettiä, että onko lihottavaa tms. Noh, mulle ei kyllä ainakaan maistunut ees mikään rasvainen ruoka. Ja vettä kannattaa juoda paljon. Vähän väliä kannattaa käydä juomassa vaikka lasillinen. Ja vaikka sitten oksentaisikin kaiken juomansa, kannattaa yrittää juoda, sillä kyllä siitä aina vähän imeytyy. Ja kun oikein paha olo iskee niin mehukeitot tms on hyviä, ne nostattaa verensokeria ja on helppoja syödä.

Tv. Nyt 4 päivää oksentamatta, rv 16+5


vierailija - 27.09.2009 - 21:35

Eka raskaus oksentelin ja voin todella huonosti, ja pahin virhe oli etten syönyt.

Toisessa otin opikseni jo aamusta mandariinia tms ennenkö nousin sängystä, vaikka ei mieli tehnyt mutta tiesin että se helpotti oloa.
Töissä söin tunnin välein jonkun hedelmän, päivällä lämpimän ruoan.
Hullua oli koko ajan kaivaa jokin hedelmä taskusta mutta sillä sain oksentamisen jätettyä ja voimakasta pahoinvointia ei tullut ollenkaan.
Eli syö usein ja vähän, huono olo pahenee nälän tunteesta.


Tuulia82 - 28.09.2009 - 01:16

Voi... tiedän tunteen. rv 7+0 ja ihan kamala viikko takana, kun yököttää koko ajan. Hain sen sea band rannekkeen apteekista ja oli siitä jonkin verran apua, mutta kun en hygieenisyys syistä voi töissä käyttää niin ei paljon auta. Ja kun kotona käytin , niin se nappula paino niin kovaa että ranne oli vielä seuraavanakin päivänä kipeä... Mulla ehkä vähän helppaa kun syön jotain tuoretta raikasta hedelmää n. 1,5 tunnin välein tai hapankorppua tms. makeaa tai rasvaista ei voi kuvitellakaan. Koita kestää!


sessu78 - 28.09.2009 - 09:23

Akupunktio, rannekkeet, erilaiset ruokatavat jne. kaikki kokeiltu. Nyt menossa RV 28 ja laatta lentää edelleen . Ei auta, kuin kestää. Toisilla se loppuu aikaisemmin ja joillain se loppuu vasta, kun kersa syntyy. Tää on kyllä tosi kettumaista.


tuikku - 28.09.2009 - 11:17

Minulla oli ekan kanssa enempi oksentelua, nyt tokasta onneksi vain ehko 5 kertaa olen oksentanut. Paras vinkkini on säännöllinen syöminen ja KUNNON ruoan syöminen. Esim. perunamuussi oli hyvä. Mahaa ei saa päästää missään vaiheessa tyhjäksi ja ruoan piti olla täyttävää. Pelkät jogurtit ja hedelmät ovat mulla yhtä tyhjän kanssa. Tai välipalana ok, mutta kunnon ruokaa pitää ainakin mun syödä säännöllisesti teki mieli tai ei.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|