Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

kestovaipoista

mie - 26.09.2009 - 13:53

nyt suosituksia pyytelen!

olen kuullut,että fleece ei pidä yhtään.
yksi neuvoi harsoja ja imuja vaan villahousujen kanssa, toinen suositteli taskuvaippoja.
mitkä sinusta olleet kätevimmät?pitäisi jotin hankkia kohta vauva syntyy..


VASTAUKSET:


E-M86 - 26.09.2009 - 15:15

Meillä oli vuoden käytössä jatkuvasti(Fuzzi bunz)taskuvaipat, todella mukavat ja käytännölliset.

Nyt tyttö 1v6kk, käyttää vain päivisin. Yöllä päästää läpi, joten käytetään kertakäyttö vaippoja. Joskus on päiviä jolloin käytetään vain kertakäyttösiä. Uhma-ikä varmaan menossa kun vaipan vaihtaminen on joskus kauheen hankalaa(housuvaipat on käteviä=).

Kannattaa hankkia muutama eri tyylinen kestovaippa ja kokeilla mikä sopii parhaiten. Lapsen ruumiinrakenne vaikuttaa paljon. Muista että vaippa joka istuu hyvin pikku-vauvalle, sama malli ei välttämättä sovi isommalle lapselle. Esim. meidän tyttö oli pyöreä, mutta heti kun oppi liikkumaan ja sairasti paljon,hänestä tuli hoikka.


Jeti - 27.09.2009 - 12:05

Taskuvaipat ovat älyttömän helppoja ja kuivuvat nopeasti. Me käytettiin BumGenius -taskuja. Niillä on kyllä myös uusi hyväntuntuinen aio. Bumgeniukset kasvavat lapsen mukana, joten voi olla että ei tarvitse muita ostaa (siis eri kokoja niin kuin muissa). Toisaalta voi käydä niin, ettei vaippa säädöistä huolimatta istu jossain iässä.

Kannattaa katsoa netistä kestovaippalainaamo ja lainata paketti, jottei tarvitse ostaa itse miljoonaa erilaista. Aina se oikea ei löydy heti ja tuore, väsynyt äiti luovuttaa kestoilun suhteen liian nopeasti.


Juu - 27.09.2009 - 21:08

Heippa!

Fleece on lähinnä kuivaliinan ominaisuuteen tarkoitettu, eli päästääkin pisut läpi, vaan pysyy kuivana ihoa vasten. Taskuvaipoissakin fleece tai sen tyylinen kangas ihoa vasten.

Vaippoja kuluu, eli halvimmaksi tulee kahdet villahousut harsojen (ja mahd. lisäimujen) kanssa. Ja fleecesuikaleen (vaikka vanhasta paidasta tai peitosta niinkuin meillä) voi laittaa ihon ja harson väliin, niin ihoystävällisempää. Toiset pöksyt tuulettuu kun toiset käytössä tai pesussa. Pestä ei tartte usein, koska villa itsessään antibakteerista, tuuletus riittää pitkään. Pestessä käytä villanpesuainetta ja lanoliinikäsittely loppuun.

Itse kanssa olen Fuzzi Bunz- taskuvaippojen ylin ystävä, suosittelen vaikka pikkuhiljaa hankkimaan, kun ovat kuitenkin kalliita. Sisareni taas on helppouden takia AIO-vaippojen puolestapuhuja, Popolini muistaakseni hänen suosikkimerkkinsä. Niitä tilailin parit tulevalle lapselle kokeiluun.


vane - 28.09.2009 - 14:11

kannattaa huomioida jos teette vaippoja niin ei tavallista fleeceä peppua vasten sillä se ei ime mitään, microfleeceä suositellaan. tavallinen fleece sopii hyvin ulkokankaaksi sillä se päästää aika vähän pissaa läpi ja sitten päälle joku kuorivaippa tai villikset.


Juu - 28.09.2009 - 14:37

Eli vane taitaa puhua sisävaipoista. Ja fleecen ei tarkoituskaan imeä vaan päästää läpi ja tuntua kuivalta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|