Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Neukku kuulumiset ja missä lokakuulaiset menee..?

hissu - 25.09.2009 - 12:16


jup, neuvolas taas käyty. sf 35,5 1,5 cm tullu vkossa lisää. jee paino oli pudonnu 100g
Vauva aika hyvin lähtökuopassa, ei tosin kokonaan kiinnittynynt, pää heiluu viel vähäsen, mut aikasta hyvin kuulemma laskeutunut.
seuraava aika polille 5.10
siinäpäs ne. vauvaa ei taaskaan mitattu, eikä alapään tilannetta tsekattu Kahtovat ne varmaankin sit polilla.

Missäs vaihees muut lokikset on? Onko mitään edistystä tapahtunut?


VASTAUKSET:


TT - 25.09.2009 - 13:27

Täällä rv 36+2, sf-mitta oli eilen 35 eli yläkäyrällä. Lapsen painoarvioksi sain eilen n.2kg, pieni vauva vaikka iso maha

Kiinnittymisestä ei mitään tietoa, sisätutkimus tehty viimeksi vkolla 31+5, lääkäriaikoja mulla ei enää ole, joten tuskin niitä tehdäänkään vasta kun synnyttämään mennessä.

Seuraava neuvola-aika vasta 13.10, viikko ennen laskettua aikaa. Seurataanko teitä muita nyt jo viikon välein?


Karitsa - 25.09.2009 - 13:39

Täällä 38+5 ja vointi on ok. Todella kärsimätön olo alkaa jo olla +jännittää kovasti

Supisteluita tulee runsaasti päivässä, mutta ei tarpeeksi kipeitä. Limatulppaa tai muuta jännää en oo vielä edes pongannut. Olisin kyllä valmis jo jakautumaan kahdeksi*s* - 25.09.2009 - 14:02

Juur neuvolasta tulen. sf 32 eli sama kuin 2 viikkoa sitten, vauva rt:ssä ja pää ei enää heilu eli alkaa olla lähtökuopissaan. painon muutos 535/vko

jalkoja särkee ja liitoskipuja on eikä nukkumisesta ole tietoakaan. Pieni rakas myllää masussa niin että kipeetä tekee. On tää vaan ihanaa aikaa!

rv tänään 38+0


M - 25.09.2009 - 14:02

Täällä menossa 39+0 mutta ei juurikaan merkkejä synnytyksestä.. Öisin supistelee ja nipistelee muutaman kerran, päivisin muutamia harkkasupistuksia, mutta siinäpä se. Mä olen joutunut käymään neukussa joka toinen päivä kohonneen verenpaineen takia, tänään oli sitten jo aika hyvin laskenut. Vauva laskeutunut ja kiinnittynyt. Niin ja "painoarvioksi" sain "keskikokoinen", sisätutkimusta ei edes tehty eli en tiedä yhtään, mikä tilanne alakerrassa
Valmiina olisin minäkin jo synnytyspuuhiin, vaikka jännittääkin kovasti!


M - 25.09.2009 - 14:04

Niin ja sf mulla siis 34, sama kuin viikko sitten ja tuskin siis enää nousee.


Hanni - 25.09.2009 - 14:25

Täällä meillä käydään 36 viikon jälkeen joka viikko neuvolassa. Lääkärineuvola oli mulla 36 viikolla ja koska oon uudelleen synnyttäjä, ni se on sitt viimeinen lääkärikäynti.
Mulla vointi loistava, välillä tulee yksittäisiä napakoita supistuksia, mutt siihen ne sitt jää."Pikkusupistuksia" tulee useita päivässä, mutt niit on tullut jo kauan.Sf 33 cm kolmatta viikkoa.Vauveli on tukevasti kiinnittynyt. Ett ei auta muu ku vaa odottaa!!
Nyt siis 38+3


Äiskä A - 25.09.2009 - 14:31

Nyt viikkoja siis 36+2. Tänään minä kävin synnytystapa-arviossa. Jonka ajattelin olevan aika turha kun jo kolme synnyttänyt ihan normaalisti....
Mutta virtsassa näkyi vähän proteiinia ja vp:kin oli hieman koholla. Kohdunsuu oli pehmeä ja ulkosuulta auki. Vauvan painoarvioksi tuli synnytyshetkellä n.3700. Sf-mitta oli sama kuin viimeksi eli 30 ja terveyskeskuksessa olleen TYKS:n lääkärin mukaan vauva on perätilassa! Sain lähetteen TYKS:iin, jossa tsekkaavat ensi viikolla ultralla ja yrittävät kääntää vauvaa jos näin on. Jos vauva ei käänny niin sitten saan itse päättää synnytänkö normaalisti vai menenkö keisarinleikkaukseen.
Että vähän lisää jännitystä tuli tähän loppuraskauteen.


Hedu - 25.09.2009 - 16:24

Tänään olin äitipolilla kontrolliultrassa ja lääkäri sai vauvan painoarvioksi n.3,5kg! Yli käyrien mennään. Lääkäri totesi, että kahden viikon päästä uusi käynti vauvan koon takia, jos en ole vielä synnyttänyt. Epäili, että raskaus ei jatku rv40 asti vaan vauveli syntyisi aiemmin. Ymmärsin lääkärin puheista, että jos en ole kahden viikon päästä vielä jakautunut, niin hyvin tod.näk. sitten synnytys käynnistetään. Nyt hirvittää Eikö teitä muita etenkin ensisynnyttäjiä pelota synnytys? Mulle iski nyt ahdistus/pelko siitä, että meneehän kaikki hyvin ja kuinka paljon se sattuu yms.

Eilen supisteli jonkin verran, mutta tänään ei ole ollut mitään siihen viittaavaa. Lonkkiin tai tuonne häpyluuhun sattuu välillä aika h***tin paljon, mutta sekin menee pian ohi. Mitä sitten onkaan?

Syyspäiviä kaikille! Ensi viikolla alkaa jo lokakuu
-Hedu 35+5-


Hedu - 25.09.2009 - 16:30

niin ja vauva on jo kiinnittynyt. Lääkäri sanoi, että kohdunkaula on "loppunut" ja kohdun suu on reilulle sormelle auki. Saa nähdä koska tulee lähtö. Ja kuka meistä synnyttää ekaks!


lokakuinen taustalta - 25.09.2009 - 23:01

Tänään sain viimeinkin ensikertalaiselle sopivaa tunnistelu opastusta ja tunnistan tosiaan nämä harjoitussupparit. Niitä tulee kyllä tasaseen tahtiin koko päivän. Suurimman osan ajasta tuntuu, että on maha kovana.

Synnyttänyt kaveri tosiaan käski tunnustella millon maha on niin pehmeänä, että saa ihan sormilla paineltua joitaki senttejä sisään päin. Ja nyt huomaa kyllä eron, millon ne sormet ei uppoa tuohon kovaan palluraan ollenkaan.

Vaikea ollut tuota tunnistaa, kun tämä maha on aika paljon tuolleen kovana. Ei kuitenkaan kipeitä oo, mitä välillä juilii himpun tuota alavatsaa ja henkeä ahdistaa (johtuu varmaan yhdistettynä korkeasta sf mitasta ja noista harjotussuppareista).


Iisa - 26.09.2009 - 13:39

Heips ! 36+6 mennään tänään, eli huomenna oltais sitten täysaikasia !! Olo on mitä mahtavin, välillä unohtuu että olis edes raskaana.. Suppareista oon kärsiny rv20 lähtien, mutta nyt tuntuu että ne on vähentyny tosi paljon ! Välillä, ehkä kerran/kaks päivässä saattaa supistaa ihan kunnolla, niin et supistus kestää melkein minuutin ja alkaa olla oikeesti tukalat oltavat. Mutta muuten ei oo kyllä olossa valittamista, melkein toivois että olis vaikeempaa olla et tuntuis ees yhtään siltä et synnytys on jo ovella !
Mua ei muuten synnyttämien ja kipu jännitä yhtään, enemmänkii se, että kaikki menee hyvin ja vauva saadaan terveenä ja kunnossa maailmaan. Ja myöskin se jännittää, että pääseekö mun mies mukaan synnytykseen ! Ukkeli sattuu olemaan ammatiltaan jääkiekkoilija, niin on hyvin mahdollista et se on just jossain vieraspelissä ku meikä lähtee synnyttämään :/ Noh, toivotaan parasta

Vointeja ja poksumisia teille kanssasisarille ! <3


mini-lepa - 26.09.2009 - 16:40

lokakuinen taustalta: sitä olen miettiny noista harjotussuppareista että miten sen erottaa että onko se kivuton suppari vaiko lapsen selkä, pylly tai joku muu osa...? vaikka itelläni on toinen tulossa ja edellisen synnytyksestä aikaa 3,5vuotta niin en muista miltä supistukset tuntuivat... kun en muista muutenkaan melkein koko silloisesta raskaus ajasta mitään...

täällä mennään tällä hetkellä melko kivuttomasti... mitä nyt aina välillä selkä todella kipeä... voisi nyt viikonloppuna syntyä jotta saisi synnytyksen sun muut rauhan mielessäni.. epäilen kuitenkin että asukki tahtoo olla ilkeä mulle ja on vielä 42+ viikollakin mahassa

M-L ja termiitti 38+4


K@tti - 26.09.2009 - 19:17

Tänään ollu kovia supistuksia vaihteeks. Kaupassa vähän kattelivat kun huohotin ja nojailin ostoskärryihin..Vauva on tukevasti kiinnittynyt. Ja silläkös potkut tonne ylävatsaan onkin sit aika mojovia. Kävin joku aika sit siellä synnytystapa-arviossa ja lääkäri sano et on todella herkkä kohtu supistelemaan. Kädellä kun vähän paineli mahaa, ni heti pamahti kovaks. Saa nähdä miten se vaikuttaa synnytykseen ja siihen miten pitkään pikkuinen meinaa tuolla masussa möngertää..

Hyviä vointeja teille & nautitaan aurinkoisista päivistä vielä kun niitä on


lokakuinen taustalta - 26.09.2009 - 22:20

Itse mietin kans aiemmin samaa, että onko tuo nyt vaan pienen asennon vaihtamista tai pyllyn pynkäämistä. Mutta kyllä se näissä mun harkkareissa tuntuu siltä, että se pylly pynkäis molemmin puolin mahaa tai sillein molemmin puolin tuntuu yhtä kovalta harjoitussupistuksen aikana. Muullon on etenkin tuolta tällä hetkellä oikeasta kyljestä pehmyt ja jalka potkasee vastaan, kun sormilla painelee. Pötkottää siis vasemmalla kyljellä tänään

Mulla on kävellessä melkeen koko ajan maha kovana. Jonkin verran kivuliastakin, kun napaa repii ja nahkaa kiristää. Tarpeeksi kun puuhailee, niin alkaakin sitten menkkakivut alavatsalla.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|