Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

happi loppuu

lokakuinen - 24.09.2009 - 20:26

Tänään on iltapäivästä lähtien tullut inhottavia hengenahdistuskohtauksia. Tulee vaan sellainen tunne, etten pysty vetämään happea keuhkoihin. Sen jälkeen saattaa tunne jatkua ahdistavana jonkun aikaa. Oon nyt rv 36 + 3 ja tällaista ei oo tapahtunut kuin kahdesti aiemmin kertaalleen. Tänään näitä tulee tasaisin väliajoin ja on tullut koko illan.

Oon ensisynnyttäjä enkä tiedä mistä harjoitussupistukset tunnistaa. Aivan yhtä hyvin vauva voi puskea pyllyllään tuosta päältä, kuin maha kovettua supistuksesta. Onko muilla tuntunut, että ei pysty hengittään? Tarvitseeko näistä olla huolissaan ja kannattaisiko varalta kellotella kuinka tiheään tulee?


VASTAUKSET:


Piki78 - 24.09.2009 - 20:30

Mulla ei kyllä mitenkään supistusta voinut verrata hengenahdistukseen. Mutta tarkkaile tilannetta. Kohdallani kuvailisin supistusta kovaksi menkkakivuksi.


markka - 24.09.2009 - 21:16

vaikka voi kuulostaa hassulta niin se taitaa olla ihan närästystä. se meinaa tuntuu välillä sellatteelta just että ns pala nousee rinnan kohdalle ja saa aikaan sellasen hengen haukkomisen. menin ite meinaa joskus päivystykseen kun luulin että keuhkoissa on vikaa ja sain vaan reseptin ruuansulatuslääkkeille ja olin ihan ihmeissäni, mutta niitä sitten otettua ne lääkkeet autto.


K - 25.09.2009 - 09:07

Noilla viikoilla kohtu on korkeimmillaan ja se tekee tuota hengistysvaikeutta.

Mä en ainakaan ole harjoitussupistuksia kellotellu. Kyllä oikeat supistukset sitten hoksaa oikeiksi.
Soita neuvolaan ja varmista jos olet kovin huolissasi.


hei - 25.09.2009 - 09:31

kyllä minusta tuntui, että henkeä ahdisti välillä kun kohtu jo painaa keuhkoihin ja jos vatsa kovettuu niin vielä enemmän voi painaa keuhkoihin.


Vadelma - 25.09.2009 - 09:59

Mää komppaan Piki78:a, eli mulla myös supistukset oli verrattavissa koviin menkkakipuihin. Hengenahdistusta en muista olleen, ennen kun sit synnytyssalissa.


Miarah - 25.09.2009 - 10:37

Saattaa tosiaan johtua siitä ettei sun keuhkoilla tosiaan oo tilaa laajentua ihan normaalisti.


rahtari - 25.09.2009 - 10:50

Mulla on kamala närästys ja se ahistaa henkee ihan todella kun on nukkumassa, välillä noustava ylös et helppais. Välillä närästys ei ole edes sellaista hapanta vaan pelkkää ahistavaa puristavaa kurkussa.
Mulla kans 36+3 rv ja yritetään kestää tätä ahistusta, toivottavasti ei kauaa.


Lilian - 25.09.2009 - 10:57

Ekassa raskaudessa mulla oli juurikin tuollaista hengenahdistusta, mutta sitä oli maatessa, koska kohtu painoi keuhkoja enkä siis saanut henkeä. Jouduin nukkumaan istualteni enkä siis oikeastaan nukkunut moneen yöhän. Sitten kun vauva laskeutui, pysytin taas makaamaan. Sulla luultavasti on myös se, että kohtu painaa keuhkoja ja voihan se vauvakin viellä sitten liikkua niin, että painuu ylöspäin.

Toki, jos olet huolissasi, kannattaa soittaa neuvolaan.


--- - 25.09.2009 - 16:59

viikot sulla on sen verran että vauva on ylimmillään nyt ja keuhkoilla ei ole tilaa laajentua.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|