Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Huimaa..

Tiuku - 23.09.2009 - 18:54

..kun seison pitkään paikallani. Jep, tällaista olen huomannut nyt pariin otteeseen käyvän, eli jos seison kutakuinkin paikallani pidemmän aikaa, alkaa minua huimata niin paljon, että on pakko päästä istumaan. Mutta esimerkiksi kun melkein kaksi tuntia vietin kaupassa jalkojen päällä kierrellen ja katsellen vauvatarvikkeita, ei ollut puhettakaan että huimaisi.

Minulla oli matalat paineet jo ensimmäisellä neuvolakäynnillä eli viikoilla 9+2 ja tällöin ne olivat 107/57. Nyt viime kerralla eli 15. päivä (raskausviikko 22+2) paineet olivat 95/61. Sokerirasitusta ei vielä ole tullut tehtyä, joten niissäkin voisi olla vika.

Mietinkin tässä nyt vain sitä, että onko teillä jollakulla esiintynyt tällaista ja mikä oli syynä? Vai voiko tämä olla vain jotain hetkellistä häiriötä, jota raskaus meille/minulle teettää?

En usko että tämä johtuu huonosta syömisestä, koska toissa kertana kun huimasi, olin juuri syönyt sämpylän sekä jonkun leivoksen ja juonut 3,3 desiä tavallista limua ja kupin kahvia (en kylläkään käytä siinä sokeria).

---

Tosiaan haluan vain tietää, että onko muilla sattunut tällaista. Eli en todellakaan oleta, että te olisitte asiantuntijoita, jotka tiedätte syyn tähän vaivaani (:


VASTAUKSET:


Taustalta - 23.09.2009 - 19:29

Kuulostaa tutulta. Minulla raskausviikkoja 24+1 ja paineet suunnilleen samat kun sinulla. Matalat paineet ja mahdollisesti vielä hemoglobiinin lasku saattaa aiheuttaa huimausta. Minua huimaa välillä ihan istuallaanki.


Mulla - 23.09.2009 - 19:40

vähän sama juttu. Johtuu varmaan siitä että vauva painaa suuria verisuonia ja veri ei vaan pääse kunnolla kiertämään ja tästä huimausta. Liikkuessa lihakset tekevät dynaamista työtä ja pumppaavat verta paremmin, joten silloin ei samaa ongelmaa tule kuin paikallaan ollessa.


fasu - 23.09.2009 - 19:40

Tuttua myös täällä. Mulla myös matalat paineet ja matalahko hemoglobiini. Huimaa päivittäin etenkin juuri paikallaan seisoessa, mutta joskus myös istuessakin. rv 24+6


Tiuku - 23.09.2009 - 20:04

Tuo toinen kommentti kuulostaakin varsin järkeenkäypältä. Niin tosiaan, unohdin ihan kokonaan tuon hemoglobiinin, joka varmasti myös voi vaikuttaa asiaan.

Kiitoksia siis kommenteista, eiköhän tämä näillä auennut (:


mini-lepa - 23.09.2009 - 23:27

mulla ihan samaa.. ollut koko raskauden ajan... paineet suunnillee 105/65 ja hb mulla viime neuvolassa oli 96... sokerirasituksessa mulla tulokset kaikki oli kunnossa.


Vadelma - 24.09.2009 - 10:21

Juu raskaudesta huimaus johtuu ja syitä voi olla huono hemoglobiini, matala verenpaine tai alhainen verensokeri, että sen pohjalta sitten ratkaisua keksimään Ite pyörryin viime raskaudessa mm. kauppaan ja löin pääni seinään :/ Olin myös jossain vaiheessa ihan tiputuksessa. Toivottavasti ei nyt tuu ihan tommosta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|