Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Migreenistä

Hipun äiti - 23.09.2009 - 11:28

Olen raskaana ja migreeni on alkanut vaivaamaan aikas usein. Ekassa raskaudessa ei kertaakaan. Voiko pandolia ottaa vain varmuuden vuoksikin, kun on tuntemuksia et tulee näköhäiriöitä jne. Siis kun saattaa olla useammin viikossa. Entäs onko muut oireesta kärsivät odottavat äitit käyneet hierojalla myös raskauden aikana? Kiitos asiallisista vastauksista


VASTAUKSET:


Vadelma - 23.09.2009 - 11:44

Mulla on migreeniä, oli ekassa raskaudessa ja on nytkin. Panadolia voi ottaa ja kannaakin ottaa heti, kun oireet tuntuvat. Ja hierojalla voi mun käsittääkseni käydä ihan normaalisti, ite en oo käynyt mut kyllä meen jos tilaisuus tulee, muuten on vaan mies hieronut. Mulla ei oo kyllä edellämainitut auttaneet, mut saahan sitä kokeilla!


täällä - 23.09.2009 - 11:50

myös migreeniä poteva odottaja. Lääkäri sano että jos tietää ja aavistelee että migreeni olisi tuloillaan nii voi aloittaa heti ottamalla kaksi panadoolia.ja panadoolia sai ottaa aika monta päivässä ja niin olen myös tehnyt koska migreeni minulla aina tullessaan ihan järkky. ja olisi muuten kovat lääkkkeet muuta eihän niitä nyt voi syödä. esikon imetyksen jouduin lopettaa jo vähän yli kuukauden ikäisenä koska minun oli saatava lääkkeet otettua.

tää on ehkä maailman inhottavin vaiva ja mulla on mies vielä sellanen jolla ei ole koskaan pääkipua ja ei voi ymmärtää kun pyörin ja iteken sängyssä pää kiedottuna kylmään rasuun...


Lilian - 23.09.2009 - 11:56

Kannattaa käydä lääkärille puhumassa tuosta migreenistä!!! Itselläni oli esikon odotusaikana kuuden viikon ajan kerran viikossa kaksipäiväinen migreeni ja se oli kamalaa!! Lääkäri käski ensin ottaa migreeniin 6 kpl Panadolia. Se ei minulla auttanut ollenkaan, joten määräsi Panacodia, joka on tulehduskipulääke ja se myös rauhoittaa, joten sain myös nukuttua.

Migreeni on kamala vaiva varsinkin raskaana, kun täsmälääkkeitä ei voi ottaa.

Eräs lääkäri muuten kertoi mulle, että ainakin Maxalt Rabitab, jota mulle on määrätty migreeniin poistuu elimistöstä 24 tunnin kuluessa. Ajattelin nyt vielä jutella tästä lääkärin kanssa, mutta ajattelin, että jos sillä migreeni lähtee ja on imetettävä vauvaa, niin meinaan kyllä sitä sitten käyttää. Olen vain vuorokauden imettämättä ja annan pullosta vauvalle. (Toivottavasti vauva juo pullosta!)


Vadelma - 23.09.2009 - 12:02

Pakko sanoa nimimerkille "täällä", että komppaan kyllä tekstiäs, oli kun oma kirjottamani tuo loppu että

"tää on ehkä maailman inhottavin vaiva ja mulla on mies vielä sellanen jolla ei ole koskaan pääkipua ja ei voi ymmärtää kun pyörin ja iteken sängyssä pää kiedottuna kylmään rasuun..."

Tismalleen sama tilanne ja fiilikset mulla, vaikka on tosi kurja vaiva niin onneks on joku kohtalotoveri! Tsemppiä sinne

Ja Lilianille, mulla ei ainakaan lääkärissä käynti auttanut, ei tuntunut alkuunkaan ymmärtävän mun vaivaa. Mulla ei myöskään 6 panadolia auta, panacodikin siinä ja siinä, ja mulle sanottiin et sitä ei saa edes ottaa?!


mun - 23.09.2009 - 12:11

kaverilla reuma ja selkä kipuun määräsivät panacodia. koska tuskat oikeesti niin kovat..... ei varmaan suositeltavaa mutta...


Kyllä - 23.09.2009 - 13:36

Panacodia SAA ottaa raskaana ollessa, mutta sitä ei saa käyttää kun imettää. Näin lukee myös panacodin tuoteselosteessa.


Emppu - 23.09.2009 - 13:44

Migreeni on todella vaikea vaiva!
Panadolia saa ottaa 2 kolmesti päivässä. Panacodia saa myös ottaa, mut eihän sitä tietty kannata ihan päntiönnään napsimaan alkaa koska siinä kodeiinia joka aiheuttaa pitkään ja suurina annoksina käytettynä riippuvuutta. Mut ei haittaa siis ollenkaan jos joskus joutuu semmosen ottamaan!
Mulla on tosi paha migreeni, aijemmin söin estolääkettä siihen ja silti jouduin vielä kohtauksiin täsmää ottamaan ja välliin pitäny maata tiputuksessa tai lääkettä van piikitetty. Eka raskaus oli sen osin ihana ettei ollut ku yks kohtaus! Siihen asti pysyi pois kunnes lopetin imettämisen. Nyt toisessa raskaudessa on muutama kohtaus ollut mut on onneksi panacod kuiten auttanut!
Kovasti voimia!


sania - 23.09.2009 - 14:06

Otan osaa! Migreeni raskaana ollessa on kamala. Itsellä migreeni ja hortoni, johon normaalisti 2 estolääkettä, kohtauslääkkeet sekä kierteen katkaisu lääkitys tarvittaessa.

Viimeisin raskaus oli ihan kamala. Kolme viimeistä kuukautta vain ja ainoastaan kipua, oksentelua, kipua, oksentelua. -Synnytys käynnistettiinkin sitä varten hieman etuajassa. Panadol ja panacod olivat ne lääkkeet joilla yritettiin kipua saada pois. Ei auttanut. Buranaa sai satunnaisesti loppuvaiheessa (synnärin ohjeiden mukaan koittaa) kokeilla -ei apua. Joten jätin kaikki ottamatta. Kun kerran ei auta, niin ei auta.

Painoa oli synnytyksen jälkeen 7 kiloa vähemmän kuin ennen raskautta...

Hierojalla en käynyt, koska näköhäiriöitä ja oksentelua jatkuvasti, niin en halunnut taaperon kanssa autoilemaan lähteä.

Onnea odotukseen, toivotaan sinulle kivutonta sellaista.


Jeti - 23.09.2009 - 14:33

Mulla synnytys laukaisi migreenin tms. eli sain ekan aurallisen migreenin (ilman päänsärkyä mutta puuduin) synnytyksen jälkeisenä iltana. Eli enpä osaa ihan noin hyviä ohjeita antaa kuin muut.

Mun ymmärtääkseni tavallinen hieronta on ihan ok raskausaikana, mutta on joitain hierontoja, joita ei suositella. Mä kävin hierojalla esikoisen kanssa ja oli ainoa hankaluus löytää hyvä asento sen mahan kanssa. Niin, ja sitten kun se asento oli sellanen, että nojasin tyynyihin (tyynyt hierontapöydällä) istuen, niin painuin pöytää vasten sileen, että maitoa vuosi rinnoista..


ap - 24.09.2009 - 12:26

Kiitos vastauksista! Mulla on siis joskus lukioikäisenä alkanu toi migreeni ja sitte se loppui yhtäkkiä ja nyt esikoisen syntymän jälkeen puhkes uudestaan. Ja nyt näyttää tän toisen raskauden aikana tulevan useamminkin. Lääkkeinä ollu Maxalt, ketorin ja tykyttelyyn joku propal... Nyt sitte koitan pandolilla kärvistellä. Akupunktiota kuulemma voi kokeilla jos hirmu vaikeaa. Toivotaan et kohtaukset alkais hiipumaan....

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|