Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

saikkua syystä että?

väsynyt - 22.09.2009 - 21:56

Vaikka raskaana ollessa ja etenkin loppuvaiheessa ei työnteko enää ole samanlaista ja "kivutonta" kun muuten, niin kysyn kuitenkin ihan mielenkiinnosta että millä viikoilla olette saaneet/pyytäneet sairaslomaa, ja millaisilla perusteilla?

Itse olen töissä yksin myyjänä, ja töihini kuuluu vaikka mitä, eli en juuri kerkeä istumaan. Töitä teen onneksi n.15h viikkotahdilla että ollaan saatu pitää kohta 3v esikko kotihoidossa. nyt 30+2 kysyin saikusta (en pyytänyt vaan kysyin) ä.polilla kun olin hepatoosista kontrollikäynnillä -ja katsoivat minua kuin hullua.. Eli ei taida saikkua tippua, vaikkakin jokainen työpäivä on aivan hirveä kipujen ja väsymyksen takia :/

Kiitos kun jaksoitte lukea valituksen ja kiitokset teille jotka jaksatte jakaa kokemuksianne!


VASTAUKSET:


Mettiäinen - 22.09.2009 - 22:06

Kurkkaan tuolta vauvapuolelta...

Jäin saikulle n. kuukausi ennen äitiysloman alkua ja syynä oli se, etten saanut nukutuksi. Itse en pyytänyt saikkua, vaan lääkäri kirjoitti sen automaattisesti, kun kerroin etten saa nukutuksi (lonkkia särki ja uni ei vaan tullut).

Tsemppiä ja jaksamista sinne!


anette - 22.09.2009 - 23:50

Meiltä töistä on tulevia äitejä jääny saikulle ennen mammalomaa yksi kovista selkäkivuista, toinen jäi vuodelepoon (en tiedä syytä... on vieläkin mammalomalla ) ja kolmas vähän kaikkien syiden vuoksi, turvotti, kolotti eikä saanut nukuttua. Toi kolmas kyllä joutui ramppaamaan lääkärillä että sai sen saikun, oli kyllä ihan ansaittu!


sari86 - 23.09.2009 - 09:26

Minä jäin saikulle suoraan kesälomalta..rv tais olla 28. Hoitoalalla olen ja selän takia jäin saikulle. Ensin sain 2 viikkoa ja sitten äitiysloman alkuun asti. Jälkeenpäin olen miettinyt, että olis ollut ihana käydä töissä vielä pidempään..aika käynyt niin pitkäksi, mutta kyllä niitä töitä kerkiää tehdä myöhemminkin!


mammy - 23.09.2009 - 10:20

rv 16 -verenvuoto, ennenaikaisen synnyttämisen riski


Susu - 23.09.2009 - 13:17

Mä jäin väsymyksen takia tuossa 3 viikkoa sitten saikulle ja työterveyslekuri ehdotti että olisin mammikseen saakka. Sain siis nukuttua jotain 4 tuntia per yö ja senkin koko ajan heräillen. Mulla siis väsymys johti siihen et aloin saamaan paniikkikohtauksia ja migreeneitäkin tuli ennen saikulle jäämistä joka päivä. Eli vaikka olisin pystynyt jatkamaan sinnikkyydellä duunissa niin kroppa ei kestänyt.


Mie - 23.09.2009 - 16:16

noin viikolta 20, tosi raskas työ. Jo alusta kärsin omituisista alavatsakivuista. Lääkärit jatkoivat sairauslomaa nyrpein naamoin kun ei kuulemma niillä viikoilla pitäisi olla vielä mitään ongelmia. Totesin vain etten ota mitään riskiä tämän hartaasti toivotun toisen lapsen kohdalla. Oikeastaan koko raskaus oli ihan kamala, kävely sattui ja muutenkin piti olla hissukseen tai tuli uusia vaivoja.


Hanski - 23.09.2009 - 17:52

Minä jäin saikulle 2 vkoa ennen äippiksin alkua. työni on tosi fyysistä ja alavatsassa tuntui kaikki liikkeet ja nostelut. Olen pienten lasten ryhmässä päiväkodissa. Aiemminkin olin 1 vkon sairauslomalla saman asian takia. Kyllä sitä jo tässä vaiheessa alkaa olla niin suojelevainen vauvan suhteen ettei ala turhia rääkkäämään kehoaan.


Sulkku09 - 23.09.2009 - 18:26

Jäin sairasulomalle muistaakseni rv 25. Supistukset alkoi jo rv 16 ja kesäloman jälkeen olin vain viikon töissä jonka jolloin supistukset lisääntyi entisestään. Sen jälkeen en ole töihin "päässyt", osasyynä supistukset ja toisena vatsa- ja kylkikivut, jotka tekee liikkumisesta välillä tosi vaikeaa. Myös työ on raskasta, paljon nostelua ja suurin osa päivästä seisomista. Mutta ei tämä kotonakaan olo mitään herkkua ole, käy aika tosi pitkäksi. Täytys vaan yrittää nauttia siitä...


Mami - 23.09.2009 - 19:01

Anteeksi huvittuneisuuteni kysymystä kohtaan, tuli sallainen olo et automaattisesti raskaana ollessa haetaan/pyydetään saikkua vaan siksi että ollaan raskaana ja vähän väsyttää
Ymmärrän toki aiheelliset sairaslomat mutta nykypäivänä tuntuu että tulevat äidit raskauden varjolla laiskottelevat ja hakevat sitä sairaslomaa pienenkin kolotuksen ja vaivan takia, vaikka tosiasiassa raskaus tuo tullessaan juuri näitä asioita.

Ei ennen tullut kuuloonkaan hakea saikkua pienistä, nykyajan nuoret ovat vain ottaneet tämän tavakseen aika useasti.
Mutta työnantajat ovat kyllä nykyään tarkkasilmäistä/korvaista porukkaa joten uskon että valehtelijat ja laiskottelijat jäävät aika pian "kiinni" jos saikkua on haettu syyttä.


joo - 23.09.2009 - 20:38

ei mullekkaan koskaan ehdotettu mitään saikkuja vaikka kuin väsytti ja kolotti...hoitotyötä yksin vuorossa tekevä myös nostoja...hoito ala hoitoala.


Tipsula81 - 23.09.2009 - 20:38

Juu, mulla tulis tosi huono omatunto jos hakisin "syyttä" saikkua, ja muutenkin olen hakenut jos olen ollu toosi siis tosi sairas. No tuosta väsymyksestä, viime viikolla hyvistä yöunista huolimatta torkahdin hetkeksi koneen ääreen ja oon ollu tosi väsyny, että se kai olis jo syykin hakea, mutta kun se on vaan väsymystä niin tuntuu hölmöltä...no onahn työn laatu ja tarkkuus j virheet kyllä lisääntyny ei vaan väsyneenä jaksa niin tätä nykyajan työtahtia, laiskaksihan ne luulisivat varmasti


Mami - 23.09.2009 - 21:20

Juu kyllä minäkin myönnän että työtahti on itselläkin loppua kohden aina heikentynyt mutta sen ymmärtävät kyllä kaikki työpaikalla Itseasiassa sitä vaativatkin että pitää ottaa iisimmin ja muistaa levätä välillä työn lomassa.

En usko että missään työssä pomo tai kukaan muukaan odottaa sinun jaksavan samaan malliin tehdä duunia kuin ennen raskautta, ja jos odottaa niin siinä vaiheessa voi avata suunsa ja pyytää esim. pääsyä toisenlaisiin tehtäviin.

Kokemuksesta sanon että työvuosia samassa paikassa on kohta 6 ja saikkua on koko ajalta yhteensä 1.5 viikkoa joten itse en todellakaan kuulu kastiin "syyttä saikulle ", se on väärin itseä, pomoa ja työkamuja kohtaan. Ei omatunto kestäis


ap - 24.09.2009 - 15:00

kiitoksia mielipiteistä ja vastauksista
Olen itse myös sitä sorttia, joka tekee kovasti töitä, enkä ole sairaslomalla työurani aikana ollut kuin edellisessä raskaudessa. Työvuorot meillä tehdään yksin, eli en pääse muihin työtehtäviin ja asiakkaat sun muut työt on tehtävä...ottaa jo henkisestikin koville se ettei pysty tekemään enää mitään "ylimääräisiä" töitä, kun paikat sattuu ihan hirveästi. Mutta eiköhän tämä tästä, 7vkon päästä on jo nyytti sylissä, kun hepatoosin takia joudun silloin käynnistykseen


m2 - 06.10.2009 - 04:49

Niin mäkin meinasin etten hae sairasloma väsymyksen ja pienen kolotuksen takia kunnes rv 29 tuli niin voimmakkaat supistukset ja vauva meinasi syntyä etuajassa. Jouduin synnytysosastolle 5:ksi pvksi, ja määräätin sen jälkeen lepo. Siis jos tuntuu ettei kestää sit vaan sairaslomalle, koska vahinko voi olla paljon suurempi kuin muutama ylimääräista sairaslomapäivää. Onneksi tilanne rauhoitui ja nyt menossa rv 34.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|