Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

kuinka pian raskaaksi sektion jälkeen?

taustailija - 22.09.2009 - 21:25

Hei, Kyselisin että olisko kellään omakohtaista kokemusta asiasta? Joka puolella on eri suositus. Sektio meni hyvin ei ongelmia ja paranin nopeasti. Esikoisen yritys kun kesti pari vuotta niin haluis alkaa yrittää heti perään kun tiedän ettei se kuitenkaan heti onnistu.Mutta jos heti onnistuukin niin onko jotain riskejä? Esikoinen on nyt 3 kk.


VASTAUKSET:


RITU - 22.09.2009 - 21:42

No mulla ainaki sanoi lääkäri, että suositeltavaa on odottaa vuosi ennen uutta raskautta sisäisen leikkausarven takia. Mutta se on varmaan niin yksilöllistä, koska tuntuu että sektiosta paraneminenkin on niin erilaista. Toisilla menee monta kuukautta, itselläni meni viikko ja seuraavalla viikolla köpöttelin hevosellani kävelylenkkejä ratsain, ja ihan lääkärin luvan kanssa.


markka - 22.09.2009 - 22:02

Kannattaa ainakin odottaa puoli vuotta siitä sectiosta. Ja kysy terkalta vaikka mitä mieltä tai mielummin lääkäriltä. Ite odotin inasen yli vuoden ja ei tarvinnu edes yrittää kun ekasta nappas, joten sekin voi olla että se nappaa heti vaikka ensimmäisellä kestikin.


Niisku - 23.09.2009 - 06:29

Minä en saanut asian tiimoilta mitään ohjeita (enkä kyllä tajunnut sellaisia kyselläkään ). Tulin uudelleen raskaaksi, kun leikkauksesta oli noin 9kk. Eipä ole kukaan neuvolassa tai lääkärissä asian suhteen mitään nytkään sanonut. Tiedä sitä sitten...


Raakku - 23.09.2009 - 08:47

Taitaa olla aika lailla henkilökohtainen juttu, oma lääkäri varmaan osaa arvioida tilanteen parhaiten.

Mulle tehtiin kiireellinen sektio ja paraneminen meni tosi hyvin ja nopeasti. Lääkäri oli sitä mieltä että jos heti tärppää niin ei mitään ongelmaa, mutta jos varman päälle tahtoo pelata niin voi ootella 6kk. Meillä esikoisen alkuun saaminen oli hankalaa (ivf tuotti lopulta tulosta) ja lääkärin mukaan meidän tapauksessa mahdollisuudet raskautua luomusti on suurimmat mahdollisimman pian esikoisen synnyttyä.

Tais tietää mistä puhui... Luomuvauvan la on ens viikolla, ikäeroa lapsille tulee vain 1v1kk suunnilleen. Ja hyvin on mennyt! Synnytystapa-arviossakaan ei nähty mitään syytä etteikö tää toinen vois syntyä alakautta, arpi on niin hyvin parantunut ja kaikki hyvin.


peppi - 23.09.2009 - 11:49

mulla on takana kaksi sektiota. ensimmäisen jälkeen tulin raskaaksi kun aikaa oli kulunut noin 1v5kk ja toisen sektion jälkeen tulin raskaaksi kun edellisestä oli kulunut noin 2v.
ja nyt edessä taas sektio.


Puff - 23.09.2009 - 13:49

Ei mullekaan kukaan oo mitään sanonu.. Esikoinen oli 1v3kk ku toka lähti aluilleen (yritystä oli n.9kk..).
Toka oli n.9kk ku tää kolmonen tärppäs.


KaNitaco+bobo - 23.09.2009 - 17:31

Itselleni on tehty hätäsektio eli pystysuuntanen viilto. Sanoivat että muuta vaaraa ei ole, kun että jos vatta kasvaa hirmu isoks ja yhtäkkiä, niin seltio ei välttis tykkää ja ponnistusvaiheessa voi olla sisäisen repeemisen vaara.

Mut sano että kyllähän se odotusaika sen verran kuitenkin kestää et varmasti hyvin siihen mennes arpeutunu. Ja alatie synnytyksessä ei tod.näk. ongelmia. Ja kun ei se sitten tärpännytkään reilut vuoteen, niin siinä kerkes hyvin parantua. Vaikka kyllähän se muutenkin liki viikossa oli ok!

Eikä mulla ollu mitään ongelmia toisen alatiesynnytyksessä. Mutta nämähän on kaikki oma kohtasia kullakin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|