Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Raskaus

Avuton olo - 22.09.2009 - 14:28

Hei!

Olen "uusi odottaja" tällä palstalla, mutta nyt kävi näin, että olen juuri jäänyt yksin... miehelleni ja minulle tuli ero, ja olen nyt ollut pian kuukauden verran yksin kahden lapseni kanssa.. Esikoinen 1.luokalla ja tämä kuopus nyt täytti juuri 2v. Olimme yhdynnässä silti säännöllisesti, ja tulin raskaaksi ja mies vaatii nyt aborttia. En itse olisi siihen valmis, joten miksi on pakko tehdä niinkuin ei haluaisi?
Tiedän, että raskaus on varmaan alussa, sillä viime menkat oli 20.8.09. Joten nyt on jotain 4+ viikot.
Mitä te tekisitte tässä tilanteessa? Mies lopullisesti "pellolle" ja varma yksinhuoltajan tulevaisuus 3 lapsen kanssa, vai mies takaisin väkipakolla/ ja lapsi maailmaan ilman hänen tahtoaan.En sitäkään halua, että teen vastoin häntä= synnytän..Meillä jo yksi ihana lapsi jota rakastan yli kaiken. En halua pilata missään nimessä hänenkään elämäänsä....


VASTAUKSET:


Eräs - 22.09.2009 - 14:40

Älä ainakaan aborttia tee, vaikka mies vaatisi. Sun keho, sun päätös. Vastuu ollut molemmilla ehkäisystä, myös miehellä. Jos hän ei halua niin voi voi hänelle. Nyt on myöhäistä itkeä. Sulla on oikeus lapseen.

Seuraavaksi kannattaa miettiä, rakastaako miestä oikeasti. Jos niin ei tarvitse pellolle pistää. Keskustella asioista aina kannattaa. Jos ennestään 2 lasta niin ei kai se yksi liikaa ole? Tarvittaessa parisuhdeterapiaa, jos suhde pelastamisen arvoinen.

Tärkeintä on, että teet niin kuin sydän sanoo ja itse koet hyväksi! Vasten tahtoaan ei kannata lähteä liikenteeseen. Tsemppiä ja hirmusesti voimia!!!


hei - 22.09.2009 - 15:00

Mieti itseltäsi haluatko lapsen ja jaksatko kolmen lapsen kanssa YKSIN? Jos vastauksesi on kaksi kertaa kyllä ,niin silloin ei kannata enää miettiä. Tsemppiä ja jaksamista!


jelena - 22.09.2009 - 18:02

Se että ois kolme lasta ei tarkoita, että olisit loppuelämäsi yksin, mutta se että teet abortin vastoin tahtoasi tarkottaa, että olet loppuelämäsi yksin tuskasi kanssa ja suhde ei tulis kestämän tälläistä pakkorasitetta, eli olisit yh kahdenlapsen kaa, jonkin aika. Eli jos tahtosi on antaa elämälle mahdollisuus,niin anna, miehelläsi on 8kk aikaa sulatella asia.


Siis - 23.09.2009 - 14:46

Erositte, muttette eronneet? Teillä kaksi lasta mutta toisessa kohtaa yksi, jota rakastat yli kaiken? Miten miehen voit potkia pois, jos olette jo eronneet? Miten mä en tajua?

Ei oo sun miehesi asia, jos olette eronneet varsinkaan, pidätkö lapsen vai et. Se on ihan sun. Et voi ajatella, ettet halua tehdä vastoin eroamasi miehen tahtoa???


Hip - 25.09.2009 - 09:11

En ihmettele lainkaan, että olet pois tolaltasi. Enkä ole aivan varma, onko tämä palsta oikea paikka etsiä vastausta. Tarkoitan sitä, että täällä on enemmistönä hyvin äitiysorientoituneita ihmisiä ja vastaukset saattavat värittyä sitä kautta.

Lopunviimein sinähän asian ratkaiset. Mutta ymmärrän myös ne tunteet, jotka tuoreen eron jälkeen tai aikana ovat vahvasti läsnä. Jos päädyt pitämään lapsen, tiedät jo kokemuksesta, miten suuri työ sinulla on edessäsi. Toisaalta myös varmasti onnen ja ilon aika. Jos taas päätät tehdä abortin, se ei tee sinusta millään tavoin huonompaa ihmistä, työmäärällisesti pääset ehkä helpommalla, eroprosessinne saattaa olla helpompi (tai vaikeampi) ja edessäsi on myös tässä vaihtoehdossa onnea ja iloa.

Aborttipäätös ei ole helppo. Mutta kuka voi väittää, että olisi sen helpompaa päättää pitää lapsi? Se on yleisen moraalin kannalta yleisesti hyväksytympää, mutta kenelläkään ei ole oikeutta sotkeutua toisen ihmisen päätöksiin, eikä ainakaan tuomita toisen tunteita.

Kuuntele itseäsi ihan rauhassa ja kun teet päätöksen, seiso sen takana. Toivon sinulle kaikkea hyvää, tunnetta ja järkeä sopivassa suhteessa päätöksen tekoon ja ennen kaikkea voimia ja rakkautta itseäsi kohtaan.


Kiitos - 28.09.2009 - 22:51

-Hip-:lle hyvästä tekstistä!

Oloani helpotti suunnattomasti kun sain lukea tekstisi! )
Tunne etten ole yksin tuli vahvasti "liki", kiitos siitä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|