Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Yötöistä kysyttävää...

Tuulia82 - 22.09.2009 - 11:45

Moniko on tekee/on tehnyt yötöitä raskausaikana? Mille viikolle asti on jaksanut valvomista vai onko joku jopa loppuun asti? Itse olen lähihoitaja ja teen 50% työaikaa ja pelkkiä yövuoroja ja nyt sitten kun pikkuinen ilmoitti tulostaan, niin mietityttää vain että kauankohan sitä jaksaa valvoa? On vain tullut niin vähäisillä vuoroilla tuo puolikas työaika täyteen, kun yöstä tulee aina 10 tuntia...


VASTAUKSET:


Elppa - 22.09.2009 - 12:23

Mä teen baarihommia... Sitä en tiedä kuinka pitkälle jaksan niitä tehä, mut näin alkuun (rv 10+2) ainaki. Edellisessä raskaudessa lopetin yötyöt melkein heti ku sain tietää plussasta...


Aphrael - 22.09.2009 - 12:44

Kurkin tänne tuolta toiveilijoista ja huomasin viestisi. Työkaverini oli äitiyslomaansa asti töissä ja teki pelkkää yövuoroa ihan normaalilla työajalla sairaanhoitajana, joten riippunee ihan itsestä miten jaksaa. Loppuvaiheessa toki autoimme sen verran, ettei hänen tarvinnut kovin raskaita siirtoja tehdä ja muutenkin yritimme hieman avustaa joissakin hommissa ettei hänen tarvinnut jatkuen olla liikkeellä vaan ehti välillä istua jalat katossa turvotusten vuoksi
Kaikissa paikoissa tällaiset joustamiset eivät tietysti ole mahdollisia, mutta meitä kun on kaikkiaan kolme yöllä töissä, niin oli mahdollista jakaa työmäärää vähän eri tavallakin.
Mutta jos sinusta alkaa tuntumaan, että et enää jaksa öitä tehdä niin selvitä voitko vaihtaa päivävuoroon tai käänny herkästi lääkärin puoleen. Meikäläisten alalla melko herkästi raskaana olevalle tarjoavat muutenkin sairauslomaa.
Onnea matkaan!


vierailija - 22.09.2009 - 12:52

Tein molemmissa raskauksissa nelivuorotyötä loppuun asti. Kolme yötä aina peräkkäin, 8 tuntia + työmatkat vajaa parituntia yhteensä. Itse jaksoin hyvin, mutta mulla on muutamia työkavereita joille ei yöt sopineet raskausaikana.


Sunflower - 22.09.2009 - 13:15

Mulla nyt rv 35+ ja olen juuri jäänyt äitiyslomalle. Odottelen nyt toista lasta ja itse olen tehnyt molemmissa raskauksissa vuorotöitä loppuun asti (öitä n 4/3vko). Itselle yöt ei ollu mitenkään sen raskaampia kuin muutenkaan, ehkä ihan loppuviikkoina toipuminen öiden jälkeen kesti pidempään. Itse koin raskaammaksi iltavuoron jälkeen aamuun tulon, silloin tuli aina pahaolo ja vähä supistelikin, mutta öisin ei ollu ongelmia jos vaan päivällä sai hyvin nukuttua. Nää on ykslöllisiä juttuja tietty.. Mutta kuulostele itseäsi. Jos päivällä nukkumisessa ei ole ongelmaa niin uskon että pärjäät ihan hienosti. Hoitoalalla siis minäkin.


vippu - 22.09.2009 - 14:14

Viimeksi kun odotin, työterveyslääkärini sanoi ettei yhtään yövuoroa tarvitse tehdä jos siltä tunnustaa. Kertoi että väsymys jo riittää sairaslomaan.


Nella07 - 22.09.2009 - 14:39

Hoitoalalla minäkin. Esikoista odottaessani en tehnyt yötyötä enää rv 15 jälkeen. Näin meidän työpaikassa käytäntönä ollut. Toki yötöitä saa tehdä, mutta pakko ei ole tehdä. Itselläni valvomisesta herkästi rytmihäiriöitä tullut, joten en omalla kohdallani yötöiden tekemistä halunnut jatkaa.


- 22.09.2009 - 15:12

en ole hoitoalalla, mutta vuorotyössä kylläkin. Yövuoroja en oo tehny enää rv 25 jälkeen, en osannu nukkua kunnolla ja ne kävi liian rankaksi. Työnantajan kanssa sovimme asian yhteisymmärryksessä.


Tuulia82 - 22.09.2009 - 15:20

Kiitos kaikille vastanneille. Kai se on tuokin hyvin tapauskohtaista kuinka jaksaa valvoa. Meillä toki vain 2 yövuorossa ja lähes sata vanhusta joten useimmiten ei öissä paljon istuskella :/ No turha kai sitä on etukäteen miettiä jaksaako, sen näkee sit ajan myötä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|