Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

toimeentulosta..

nikkitön - 21.09.2009 - 12:13

Ei nyt ehkä varsinaisesti kuulu tälle puolelle mutta menköön nyt
Eli minkälaisia "oikeuksia" odottavalla äidillä on tukien saamiseen?
itse jäin työttömäksi keväällä,liitossa en ollut tarpeeksi kauan että sieltä saisin rahaa,työmarkkinatukea en saa koska minulla on joku työvoimatoimiston lausunto että pitäsi ensin olla n.5kuukautta työelämässä ta iopiskella,työttömyysrahaakaan en saa koska työssäoloehto ei ole täynnä,toimeentulotukea en saa koska puolisollani on heidän mukaan niin isot tulot että minutkin elättäisi.Asumistukihakemuksen olen laittanut nytten,jos sitä edes myöntäisivät,kun eikös joku uusi laki tullut etä puolison tulot eivät vaikuta asumistuen määrään?
tuntuu mielestäni hassulta että mistään ei tule mitään tukea,sen kerran kun sitä elämässään tarvitsisi
töihin tietty yritän jatkuvasti,mutta äitiyslomaan on sen verran lyhyt aika että on ehkä vaikea päästä mihinkään...ja muutenkin lama verottaa viimesetkin työpaikat.
Miten teillä muilla jotka oletta lama tai jonkun muun syyn takia jäänyt työttömäksi,onko toisia joilla samankaltainen tilanne?


VASTAUKSET:


myös nikitön - 21.09.2009 - 12:45

harmillinen tilanne sinulla. kehottaisin soittelemaan ihan sinne kelan toimistoon, niin kertoovat sinulle mihin olet oikeutettu.

minulla oli opintojen päättyessä sellainen tilanne että muihin tukiin en ollut oikeutettu kuin peruspäivärahaa, jonka sain sillä perusteella, että olin opintokesien aikana käynyt riittävästi töissä (ts. työssäoloehto täyttyi näillä kesätöillä). Jos työssäoloehto ei olisi toteutunut, en olisi saanut mitään, sillä puolisoni tulot ovat niin suuret. Tuosta asumistuesta en osaa sanoa mitään. on se jotenkin tosi outoa että yhtäkkiä ei saakaan enää omaa rahaa, ja on täysin riippuvainen puolisostaan...

Onni on että vanhempainrahaa sentään saa kaikki, vaikka muita tukia ei saisikaan. Ja töitä on kyllä tosiaan aikamoisen turha yrittää saada raskaana ollessa ja vain vähäksi aikaa. Tietysti jos tuuri käy niin saa jonkun lyhyen pätkän, mutta tuuria siinä täytyy tosiaan olla...

eli ei kun soittelemaan sinne kelaan, ja mahdollisesti työkkäriinkin. toivottavasti jotain järjestyisi.


tuikku - 21.09.2009 - 13:06

Vaikka työssäoloehto ei täyty, olet oikeutetty työmarkkinatukeen, jos olet työtön työnhakija. Työmarkkinatuki on tosin tarveharkintainen eli siihen vaikuttavat puolison tulot. Voi siis olla, että et saa työmarkkinatukeakaan puolison tulojen perusteella.


tuikku - 21.09.2009 - 13:13

Piti vielä lisätä, että sillä, odotatko lasta vai et ei ole mielestäni ole merkitystä tukia myönnettäessä.

Vilkaisin äkkiä vielä lakia asumistuesta (ajantasainen lainsäädäntö):
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1975/19750408?search[type]=pika&search[pika]=asumistukilaki

Sen perusteella tuki myönnetään ruokakunnalle ja tukea myönnettäessä huomioidaan koko ruokakuntaan kuuluvien henklöiden pysyvien kuukausitulojen yhteismäärä.

Harmillinen tilanne sinulla. Jos vauva syntyy pian, niin sittenhän pääset äitiyspäivärahan piiriin.


myös nikitön - 21.09.2009 - 13:47

työmarkkinatuessa on just se että puolison tulot vaikuttaa. ja ei sen puolison tulot tarvii olla edes mitenkään järkyttävän suuret.. inhottavaa, mutta totta.


peppi - 21.09.2009 - 14:45

ja jo asutte samassa taloudessa puolisosi kanssa niin mitä luultavammin et asumistukeakaan tule saamaan kelasta. on myös tuki johon katsotaan puolison tulot.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|