Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Marraskuun listaa

Rintti - 21.09.2009 - 09:37

Tässäpä listaa tälle viikolle


1.11 Ihahaa, nihema(2.)
2.11 mami-77 (1.) Wagner (2.) Dyli79 (1.)
3.11 zera-82 (3.)
4.11 Aura(2.)
5.11 Mutter2 (3.)
6.11 Susa-Mari (2.)
7.11
8.11 Rintti (1.)
9.11
10.11 mami (2.)
11.11 Judia (3.)
12.11 Pinja (1.)
13.11 Minnie(1.) Maija (2.) Hanski (1.)
14.11 tappitaara (5.) Iines (2.)
15.11 lizz (2.)
16.11 Saana (1.)
17.11 mm (2.)Piu (4.)
18.11 Jenni (1.) Lillemor (1.) aino (1.) Tinttuli (4.)
19.11
20.11 Haf (1.)
21.11 Nora (2.), Jäätelö (1.)
22.11 Onneli (3.)
23.11
24.11 Sosionomi (1.)
25.11 heipskukkuu (2.), Latte (1.) Le (2.)
26.11 Liekki (1.), Emppu (2.), annis (2.), Anu(3.)
27.11 Riikka(1.)
28.11 jennimari86 (2.)
29.11 Kuutti (2)
30.11 mammamarras (1.), Miarah (3) Pihu(3.)

Mitenkäs mamit nyt voivat? Tällää voidaan ihan hyvin. Sairaslomalla olen ja mammaloma virallisesti alkaa reilun viikon päästä. Sairaslomalle jouduin, kun kohdunkaula oli lyhentynyt ja pehmentynyt, vaikka muuten olisinkin kyllä jaksanut olla töissä. Vauveli voi hyvin ja liikkuu edelleen ahkerasti, varsinkin iltaisin. Viikolla 31+5 painoarvio oli 1900 g, ja lääkärin mielestä tulossa on sopusuhtainen vauva, mitä sitten painossa tarkoittaakin. Viime viikolla oli neuvola, jossa kaikki muuten hyvin, mutta hemoglobiini pysyy hiukan liian matalana (114), joten terkkari laittoi sitten raudanimeytys verikokeeseen. Syön rautaa maksimiannoksella tai lähes koko raskauden ajan olen jo syönyt sillä annoksella. Kuinka mammojen nukkuminen sujuu? Mä saan heräillä muutaman kerran yössä käymään pissillä ja aina kun vaihtaa asenota herää siihen. Mutta nyt se ei tietysti haittaa, kun saa muutenkin nukkua sen verran kun haluaa ja milloin vaan päivän mittaan. Mulla on myös kylkiluut kipeytyneet ikävästi, välillä on ihan kosketusarat, mutta sekin kuuluu asiaan. Olen huomannut, että tosi moni asia kuuluu raskauteen, valittaa mitä vaivaa vaan =). No joo, tulipa sepustettua, mutta nyt on aikaa kun vaan lomailee.

Oikein mukavaa viikkoa kaikille mammoille ja mahoille! Pysykää paksuina =)

Rintti ja öttis 33+1


VASTAUKSET:


Iines - 21.09.2009 - 10:01

Hyvin voidaan täälläkin, saikulla myös ja pari viikkoa mammaloman alkuun, töihin en palaile . Turvotusta ja närästystä edelleen ilmassa ja koska mimmi istuskelee masussa, ikäviä potkuja alas ja pään tunkemista läpi ylävatsasta.. (voin kertoo ettei tunnu kauheen hyvälle :/ ) Saisi jo pikkuhiljaa ruveta kääntymään, helpompi olo olis molemmilla ja mitäs jos se ei kohta mahdu enää kääntymäänkään??!!!!! APUA!! Jokos teidän vauvat on kääntyneet/laskeutuneet?

Ihanaa säätä on riittänyt ja päivittäin käyn vetasemässä tunnin hikilenkin. Siitä huolimatta tuntuu että paino nousee.. Turvotusta varmaan osiltaan. Mielestäni en edes syö kauheesti mutta varmaan pelkkä ruoan näkeminen tuo pari kiloo lisää.. Peilistä kun kattoo niin se kaikki näyttäs olevan tossa mahan kohdalla ja samat mammahousut menee vieläkin jalkaan mitkä ostin vkolla 8. Ehkä se on siis meidän vaaka joka huijaa Yritän olla stressaamatta tosta painosta, vauvan kanssa sit vaan lenkkeileen ja jumppaileen niin jospa ne kilotkin sitten karisee.

Iines ja Sintti 32+2


Miarah - 21.09.2009 - 10:05

Just päivitin tota aikasempaa listää eli siellä kuulumiset.

Mut vastaus tohon vauvan asentoon. Meillä poitsu on suurimman osan aikaa vissiinki rt-tarjonnassa mut pyörii ympäri ämpäri...eli on vielä millon mitenki päin

Neuvola huomenna ja sit lisää uutisia


annis - 21.09.2009 - 11:01

Vein esikoisen ysiksi ja kohta pitäis hakea pois. Oon tässä hiljalleen siivoillut, supistelee vaan pikkasen kun käyttää syviä vatsalihaksia (pidän taukoja ja siivous on aika hidasta siis). Muksu potkii ja nyrkkeilee iltasin aika lujaa, ihan sattuukin. On ollu koko ajan semmosessa asennossa (tai ainakin tosi pitkään), että painaa jatkuvasti virtsarakkoa. Puolen tunnin välein pitää vähintään päästä vessaan. Harmittaa esikoisen puolesta, kun ei voida näin ollen olla pitkiä aikoja leikkipuistossa :/. Vika päivä on neuvola.


Minnie - 21.09.2009 - 11:09

Maanantaita!

Mulla alkaa lähtölaskenta työpäivien osalta, eli enään 8 pv töitä ja sit koittaa loma!!! Ens ke siis vika päivä töissä.

Meidän pieni on masussa RT mutta kyllä se siel aikalailla joskus möyrii kun vatsa menee puolelta toiselle!!!
Niin ja 1.10 olis meillä sinne ä-polille aika kun ultraavat ja kattovat vauvan koon ( sokerit on heitelleet jonkun verran ) ettei vauva pääse kasvamaan liian isoksi. Aivan mahtavaa kyllä nähdä pieni vielä!<3

Oli hauska katella meidän äitin neuvolakorttia ja kuinka sen raskaus eteni, mulla menee ainakin nuo kilot eri suunnilla kun sillä! Se painoi mut saadessaan 58.5 kg ja mä painan nyt jo melkein 10 kg enemmän vaikka vajaat pari kk on viel aikaa kasvatella masua

Minnie ja pieni 32+3


Kuutti - 21.09.2009 - 11:31

Minä olen sitten loppuajankin sairiksella, äitiyslomaan n. 4 viikkoa. Supistelut ja vaivat tulevat kovasti istuma-asennossa ollessani ja hieman oli kohdunkaula lyhentynyt ja pehmentynyt, joten lääkäri totesi että on parempi pysytellä nyt levossa.

Yritän ottaa iisisti, mutta välistä innostuu touhuamaan ja sitten huomaakin että on pakko vaan pysytellä makuuasennossa. Esikko on onneksi päiväkodissa päivät, joten saan ainakin mahdollisuuden lepoon.

mukavaa maanantaita mammat!


Liekki - 21.09.2009 - 12:00

Neuvolakuulumisia tältä aamulta: kaikki edelleenn hyvin, verenpaine hieman laskenut (111/83), ihme kyllä, vaikka olenkin syönyt salmiakkia välillä ja varmaan enemmän kuin sen 50g kerralla, hyi minua Hemoglobiini 140, enkä näillä näkymin saa lisärautaa lainkaan. Muutenkin kaikki ok. Painoa on nyt tullut se 10kg, ruoka kyllä maistuu

Onko muilla alkanut pahoinvointi uudelleen? Mulla on aamuisin ja muutenkin jos ruokailusta on aikaa ja verensokeri laskee. Äsken oli tosi heikko ja yököttävä olo, onneksi pääsin lounaalle, nyt se helpotti.

Täälläkin vielä 4 viikkoa lomaan, jaksamisen kanssa on kyllä vähän niin ja näin.

Vauva on ilmeisesti kääntymässä, ollut tähän asti perätilassa, mutta neuvolassa oli kuulemma poikittain, ja kyllä sen viime yön potkuistakin tunsin! Toivottavasti kohta muljahtaa raivotarjontaa.


Tinttuli - 21.09.2009 - 13:55

Täällä voidaan hyvin. Masu kasvaa hirmuista vauhtia ja pikkuinen on jo raivotarjonnassa. Hemoglobiini on laskenu nyt aika vauhdilla alas mutta onneksi on hiukan jo noussu kun rautatabletteja syö . Taloa rakennellaan tässä samalla ja aika menee niin vauhdilla eikä aina etes muista että on raskaana. Ei tässä enää ookaan kovin pitkä aika kun vauva syntyy.. pitäs saada vaan sitä ennen jo monta asiaa taloa varten päätettyy että sais rauhottua ja keskittyä ihanaan vauveliin sit kun syntyy.


Onneli - 21.09.2009 - 19:55

Heippa!

Vilkas masuasukki oli kans viime lääkärikäynnillä 1,5 vkoa sitten jo kääntynyt raivotarjontaan. Toivottavasti nyt myös pysyis jo näin. Vauva potkii tosi paljon koko ajan, mut etenkin iltasin, niin et tuntuu kuin tulis kohta vatsan läpi. Siis välillä kyllä tuntuu niin että sattuu! Heh!

Huomenna menen äippäpolille sappihappojen takia tutkimuksiin. Saa nähdä kuinka usein siellä sitten joutuu käymään. Minäkin rohkaisin mieleni ja kerroin väsymyksestäni, ym. yhdelle lääkärille ja nyt sairaslomalla äippäloman alkuun asti.

Auto-ongelma pitäs vielä ratkaista. Pitäs löytää joku auto, jossa olis takapenkillä kaikilla paikoilla kolmipistevyöt, jotta joka naperolle sellanen paikka saatais. Nyt meillä on vain lannevyö keskipaikalla ja se ei riitä. Oisko teillä hyviä autoehdotuksia?


Miarah - 22.09.2009 - 07:31

Onnelille...joissain uudemmissa autoissa on jo keskipaikallakin takapenkillä normaalit kolmepistevyöt...mutten kyllä uskalla lähteä edes arvailemaan mistä merkeistä oli kyse.

Neuvola on kahdeksalta..eli uudet kuulumiset sen jälkeen sit


Miarah - 22.09.2009 - 08:56

Neuvolakuulumisia...

Sairas turvotus päällä Naama on ku possulla ja kädet ja jalat kanssa ja kahdelle plussalle tuli turvotus korttiinkin siis...ja painonnousu sit sen mukasta ..yhyy!!!
Nyt kokonaispainonnousu 12,2kg...osa varmasti sitä turvotusta mut ei paljoo lohduta..

Paineet 139/74, pojan pulssi 135-140, sf-mittaa sain 34cm mut sanoi ettei saanut sitä tarkasti joten ei luotettavaa...olis käyrän mukaan singahtanut taivaalle kuin raketti muuten heheh! Hempat oli 117...mikä on mulle ihan samaa kuin koko ajan eli ok.

Kaikki siis hyvin mut mua vaivaa tää turBotus ja toi paino...mut minkäs teet muuta ku sata kiloa ananasta kaupasta ja syömään! heh! Toivottavasti auttais, tosin ei siitäkään oo mitään takeita.

Et tämmöstä tän marrasmassukan kanssa.


Onneli - 22.09.2009 - 09:11

Mä muistan kans, kun mulla oli ekassa raskaudessa kauheaa turvotusta. Ensin ei mahtunut sormukset; sitten talvella jouduin käyttämään merrellin tarrasandaaleja, kun muut kengät ei mahtuneet jalkaan (aika koominen näky: toppatakki ja sandaalit, heh); sitten oli päiviä, kun en kotona päässyt kävelemään portaita toiseen kerrokseen, kun turvotus tuntu niin kaamealle = sattu (en muista miten, mutta muistan itkeneeni alaportaalla) ja lopuksi ei enää rannekellokaan mahtunut, vaikka sen remmi oli oikeasti väljä. No sitten mulla menikin vedet. Sillon oli viikkoja lähes 33. Mua supistelikin ekan raskauden aikana paljon, mutta kun ensi kertaa vauvaa odotin, en tiennyt, mikä kuuluu asiaan ja mikä ei. En osannut hakea sillon apua. Nyt kuulen, kun monet kertovat olleensa raskausaikana elämänsä kunnossa. Luulin silloin, et kaikilla samoja juttuja ku mulla.

Eli jaksamista sinulle Miarah!!! Voi hyvin!


mutter2 - 22.09.2009 - 10:13

Huomenta vain mammat!

Aika monella on jo sairasloma äitiysloman alkuun saakka. Hyvä Onneli, että sinäkin sait saikkua. Kuulostat jo paljon pirteämmältä! Citroén Picassossa ainakin on myös keskipaikalla kolmipistevyö. Niitä autoja on kamalasti liikenteessä, joten käytettynäkin varmaan löytyy, jos ette halua ihan uutta ostaa.

Miarah: Mulla kanssa tuota ikävää turvotusta. Jokin aika sitten siirsin vihkisormukset pikkurilliin, mutta nyt jo pelottaa, että lähteekö ne siitäkään enää irti! Ja naama on kans levinny. Ihan on possu olo. Röh röh vaan! Mä oon juonu ananasmehua ja vähentäny suolan käyttöä, mut en kyllä oikeen huomaa eroa. Vyöhyketerapiaan oon menossa huomenna jos vähän auttais... Ihania nämä raskauden vaivat!

Mut mies pitää mua edelleen hehkeänä ja seksikkäänä ja mä pidän sitä ihan hulluna!! heh!

Kivaa päivää mammoille!

mutter2 ja pikku3 33+5


Iines - 22.09.2009 - 11:59

Opeleissa (ainakin meidän Vectrassa vm.-98 ) löytyy kans kolmipistevyö keskipaikalta. Vaikka kovasti moni on haukkuneet Opelia maanpäälliseksi helvetiksi, niin ihan hyvä auto se silti on

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|